Kotona ollaan! (jäi sielu seilaamaan)

Lapsi nro 1 (astuessa ulos lentokoneesta): ”Täällä on raikasta!”
Lapsi nro 2: ”Vähän liiankin raikasta!”

Lapsi nro 2: ”Ei me olla Suomessa!””
”Ei tää ole Suomi!”
”Me ollaan Espanjassa, ei Suomessa!”
”Me mentiin lentokoneella ympäri ja palattiin Espanjaan!”

Minä taksissa: ”Katsokaa, lunta!”
Muut: ”Missä?”
Minä: ”Tuolla! Tuolla! Tuo valkoinen tuolla!”
Lapsi nro 2: ”Ei tuo ole valkoista! Tuo on harmaata!”

Lapset kotipihassa: ”Lunta, lunta!”
”Mennään lumeen, jee!”
”Kylmä, kylmä!”
”Ei mennä lumeen!!!!”

Kotona ollaan.

Pää ei vielä (alle kahden tunnin yöunien jälkeen; ei tullut unta viime yönä) kykene oikein ajatuksia muodostamaan. Muuta kuin että kotona ollaan. Tässäpä sitä. Tervetuliaisiksi satoi rakeita. Sitten kyllä paistoi aurinkokin.

Lapset pomppivat tasajalkaa olohuoneessa. JEE, JEE JEE! Uusi rakas rakas rakas yksisarvisvärityskirja (ja vieläpä lahja ystävältä) taisi unohtua lentokoneeseen, se harmittaa.
”Tää ei ole mikään ilojuttu.”

Tekee mieli pizzaa, sellaista Kotipizza-tyyppistä. Joel lähti kauppaan ja aikoi ostaa kaupasta Ötkeriä. Lapsi vaatii Pizzamanian pitsaa kotiinkuljetuksella Fuengirolasta. Tulisi lähetille pitkä matka.

Huomiselle  pitää vielä kaivaa esiin toppahaalarit ja kurapuvut. Univelka saa pään surisemaan.

”Jos kotiin löytäisinkin, jäi sielu seilaamaan, välille Helsinki – Malaga”, laulavat lapset kuorossa.

39

You Might Also Like

 • Karoliinan
  31.3.2019 at 20:29

  Tervetuloa! <3

  • krista
   31.3.2019 at 20:30

   Kiitos! <3 Ei tätä oikein vielä tajua!

 • Torey
  31.3.2019 at 20:39

  Tervetuloa kotiin! <3 Mä ihan liikutuin sun instavideoista. Etenkin kun lapset pomppi teidän kotona! Muutos on taas iso ja ottaa varmasti aikaa sopeutua. Mutta koti on koti! <3

  https://naissanelioissa.wordpress.com

  • krista
   1.4.2019 at 10:10

   Kiitos! <3 Ja just näin se menee! <3 Monenlaisia tuntemuksia on ollut niin lapsilla kuin aikuisillakin, ja etenkin lapsilla selvästi tänä vuonna (isompia kuin ovat) on vielä enemmän tunnekirjoa (luopuminen, muutos, palaaminsen riemu jne jne) kuin aiempina vuosina. Paljon paljon paljon lapsetkin tätä taas prosessoivat ja erilaisia tuntemuksia näyttää heräävään laidasta laitaan. Mutta koti on koti, todellakin <3 Koti se on koti aina Espanjassakin, mutta tämä on OMA koti eli vielä Kodimpi <3

 • Karina
  31.3.2019 at 21:12

  Toppahaalarit :D – me ollaan just laitettu välikausihousutkin pois ja meinataan mennä ihan farkuilla tästä eteenpäin :D Tosin me ollaan vietetty koko talvi Suomessa ja iloitaan näistä pienistä plus-asteista. Teillä se mittari humahtikin reilusti toiseen suuntaan :-/

  Tervetuloa joka tapauksessa!

  • krista
   1.4.2019 at 10:14

   Huiiiiih! :D Joo toppaa todellakin, ja vielä laitoin merinovillakerrastotkin mukaan :D Mehän siis välikautta käytettiin Espanjassa aamuisin ja iltaisin niinä päivinä, kun aamulla oli +13-16 ja päivällä +23 :D (no toki silloin päivällä ei käytetty vaan aamuisin /iltaisin vaan). Me tarvitaan toppaa varmaan juhannukseen asti, kun ollaan luita ja ytimiä myöten jäässä lämpötilanmuutoksen takia :D

   Toppaa näytti olevan suureksi osaksi muillakin lapsilla täällä tänä aamuna päiväkodissa, mutta oli joillain välikauttakin. Mutta varmaan just maantieteellisiä eroja myös!

   Näin ilmaston puolesta muuten huomattiin heti, miten KUIVA ilma täällä on, oho! Sisäilma varsinkin, heti tuntuu nenän sisusta ja iho kuivalta, toki voi johtua lentokoneestakin vielä! Mutta sellainen ilmankosteus kokonaan puuttuu, mikä Espanjassa on ihan erilainen!

   • Karina
    1.4.2019 at 14:52

    No joo päiväkodissa hiekkalaatikoilla kyl välikausi on varmaan tarpeen vielä pitkään. Meillä jo koululaisia ja 8vee alko nurista ulkohousuista viime viikolla. Nyt annoin sit luvan jättää pois. Paksumpi takki, pipo ja hanskat vielä pysyy ;)

    Joo mun malesialaiset työkaverit jotka tulee talvisin täällä käymään on aina ihonsa kanssa ihan hätää kärsimässä. Ne ei niin osaa rasvailla kun siellä ei tartte. Kyl sen itekin huomaa kun on ollut siellä työmatkalla ja tulee takas. Ihmeesti se iho sitten loppujen lopuksi tottuu. En ees tajunnu kuin kuivaa täällä on aikasemmin.

  • Anna
   1.4.2019 at 18:06

   Kyllä me vielä Hämeessä puettiin lapselle tänään päiväkotiin kuluneempi toppahaalari. Kuitenkin aamulla oli vaan asteen tai pari lämmintä. Pienempi sitten päivällä piti välikautta ja sen alla lämmintä kerrastoa kun oltiin kotipihassa. Harkitsen vasta välikausivaatteiden viemistä päiväkotiin villahaalarin kanssa käytettäväksi, mutta niin että kulkisi kuitenkin topassa aamut. Jos lapsi olisi iltapäivisin hoidossa niin näin varmaan tekisinkin, mutta nyt ehtii vaan amu-ulkoiluun niin ollaan menty topalla.

 • Laura/ iloa, eloa!
  31.3.2019 at 21:31

  Voimia sopeutumiseen ja tervetuloa takaisin! :) Meillä täällä on tänään satanut lunta, ja sen päälle vähän vielä lisää lunta. Kesäkeleistä loskaan on varmasti pieni pudotus.

  • krista
   1.4.2019 at 10:18

   Kiitos! <3 Meillä tuli tosiaan rakeita just siitä hetkestä, kun astuttiin lentokentällä ulos ja ehkä tunnin verran, sitten loppui. Aurinko onneksi paistelee, olisi ihan eri fiilis varmasti, jos olisi sellainen tasainen harmaus. Mä toivoisin niiii paljon muuten vielä muutamat valkaisevat lumikuurot vielä tänne, niin saisi vielä vähän lumileikkejä! Tai ois ihana, jos Sotkamossa ois lunta vielä pääsiäisenä, kun me sinne mennään! Ois kiva lasten kokeilla eka kertaa elämässään hiihtämistä!

 • Sari
  31.3.2019 at 21:40

  Oli kyllä humoristinen räntäsadepäivä juuri tänään. No onneksi myös aurinkoa:) Näytti narsissitkin siellä kukkivan; jännitti kuinka sen käy kun vihreet rangat vaan jäi teitä odottamaan:) Ja joo ei vältsyy enää toppapukuja, tai no ootte kyllä tottuneet vähän toisiin lämpötiloihin:) Tervetuloa!

  • krista
   1.4.2019 at 10:19

   Joo varsinainen paluusää :D Toisaalta Fugessakin satoi lähtiessä just vettä (siellä ei ole juurikaan satanut talvella eli sade tosi tervetullut vesivarantojen ja kasvien kannalta), että kontrasti lentokoneeseen astumisen ja sieltä poistumisen välillä oli just eilen yllättävän pieni :D

   Ihanasti on keltaista narsisseista, ja kinderit olivat SUPERmieluiset, kiitos <3 <3 <3

 • Anna
  31.3.2019 at 21:55

  Se tunne kun palaa pitkästä aikaa kotiin (no en ole kyllä ikinä ihan noin pitkään ollut poissa) on jotenkin ihana. Hämmentynyt ja ihmettelevä. Tutut nurkat näyttävät joko pienemmiltä tai suuremmilta kuin muisti, tuoksu on tuttu ja silti outo, olo kumman levoton, mutta samalla rauhallinen. Kotona turvassa, mutta silti jotenkin vieraassa paikassa. Jollain kierolla tavalla rakasta tuonta kotiinpaluun hämmennystä.

  • krista
   1.4.2019 at 10:36

   Joo kyllä! Mulla tuli tosi hassu fiilis esimerkiksi portaita yläkertaan noustessa – ja muutenkin kun astui aina uuteen huoneeseen, tuli just noita tuntemuksia!

 • Mithun Heidi
  1.4.2019 at 03:43

  Iiks, te olette Suomessa! Ihania instavideoita tytöistä pomppimassa. <3 meilläkin on Suomeen paluu muutaman päivän päässä. Varasin markkinat heti paluusta seuraavalle päivälle ettei ehdi jäädä turhia haikailemaan. :D

  • krista
   1.4.2019 at 10:37

   Oi tekin jo tulette! Nopeasti huhjahti talvikuukaudet! Ja jaiks, suoraan hommiin sulla – no niin kyllä itse asiassa mullakin on kalenteri täynnä töitä heti tälle viikolle. Kalenteri on kuitenkin JOSSAIN (tavaravuorten alla) ja en muista YHTÄÄN, että mitä siellä oli. Niinpä venytän vielä kalenterin etsimisen hetkeä tässä :D Vastailen ensin kommentteihin ja sitten lähden katsomaan, että mitä olenkaan unohtanut :D

 • Malliina
  1.4.2019 at 09:45

  Ihanaa ihanaa ihanaa että teidän lapset laulavat mun lempibiisiä! ♡ Se on niin hieno!

  • krista
   1.4.2019 at 10:39

   Joo tuo oli (tosi Dakar muutettu Malagaksi) sellainen ”teemabiisi” lasten päivähoidon yhteydessä kotikoulussa. Mulle biisi sinänsä on jäänyt aiemmin vähän etäiseksi, mutta nyt lasten sitä lauleskellessa (ja just tässä kotiin tullessa kun alkoivat spontaanisti sitä laulaa) kyllä koskettaa jostain tosi syvältä omia tuntemuksia <3

 • Satu Turusta
  1.4.2019 at 19:39

  Moi, tervetuloa kotiin! Alvar katseli kuvia ja halusi lähettää tytöille terveisiä:) p.s. Meilläkin laulettiin tuota Malaga-Helsinki -kappaletta Suomeen tultua. Musta oli hieno juttu, että lapsille jäi musiikkimuisto Espanjasta – ja ainakin silloin muistavat espanjan koulun ja mukavan reissun kun kuulevat tuon kappaleen:)

  • krista
   2.4.2019 at 20:31

   Kiitos, ja isot terkut Alvarille ja teidän koko perheelle! Joo, nuo lauluhetket olivat etenkin Silvalle tärkeitä <3 Ehkäpä jopa ikuinen musiikkimuisto tosiaan jäi! <3

 • Onneli Winter/onnelin elämää
  3.4.2019 at 07:03

  Tervetuloa takaisin tänne heränneeseen kevääseen. Ihana että tytöt saavat vielä nauttia niistä muutamista Hesan lumiplänteistä :)

 • Kristiina
  3.4.2019 at 07:44

  Tervetuloa takaisin suomeen ♥