Vappupallon ajoituksen optimoinnista

Jos vappupallon ostaa liian aikaisin, se saattaa lässähtää ennen vappua.

Jos vappupallon ostaa liian myöhään, omaa lempparia ei välttämättä enää ole saatavilla.

Jos vappupallon ostaa liian aikaisin, saattaa omaa valintaa parempi pallo näkyä jossain vasta myöhemmin.

Jos vappupallon ostaa liian myöhään, ehtii huolehtia turhaan, että mitä jos ei ole enää hyviä jäljellä.

Jos vappupallon ostaa liian aikaisin, ehtii huolehtia pidempään, että mitä jos parempi pallo tuleekin vastaan.

Jos vappupallon ostaa liian myöhään, voi kaupassa olla ruuhkaa.

Jos vappupallon ostaa liian aikaisin, voi silloinkin kaupassa olla ruuhkaa.

Jos vappupallon ostaa liian aikaisin, sen ihanuusefekti saattaa jo latistua ennen vappua.

Jos vappupallon ostaa liian myöhään, sen ihanuusefektistä ei ehdi nauttia riittävän pitkään ennen kuin vappu on jo ohi.

Jos vappupallon ostaa liian aikaisin, se on jo ennen vappua kotona tilaa viemässä ja pölyä keräämässä.

Jos vappupallon ostaa liian myöhään, se roikkuu pidempään kotona tilaa viemässä ja polyä keräämässä.

Jos vappupallon ostaa liian aikaisin, on isompi riski, että se ehtii karata tai puhjeta.

Jos vappupallon ostaa liian myöhään, ei välttämättä ole enää aikaa uuden pallon ostamiseen karanneen tai puhjennen tilalle.

Jos vappupallon ostaa vasta ilmapallokauppiaalta vappuna, se maksaa noin ziljoonasti enemmän kuin marketista ostettuna.

Jos vappupallon ostaa vasta ilmapallokauppiaalta vappuna, se tuo kivan vappufiiliksen.

Jos vappupallon ostaa vasta ilmapallokauppiaalta vappuna, se on kuin itsestään mukana vappu-ulkoilulla.

Jos ilmapallon ostaa aikaisemmin kuin ilmapallokauppiaalta vappuna, sen voi ottaa mukaan ihan just tasan sinne, minne haluaa.

Jos ilmapallon ostaa vasta ilmapallokauppiaalta vappuna, saa samalla hyvän syyn lähteä kaupungille vappumenoa katsomaan.

Jos ilmapallon ostaa vasta ilmapallokauppiaalta vappuna, on pakko lähteä ulos, vaikka sataisi kissoja ja koiria. Ja vappupalloja.

 

Lapsi haluaa lisätä vielä yhden:
Jos vappupallon ostaa tasan oikeaan aikaan, saa itse keksiä mielisensä valituksen aiheen.

 

Me käytiin vappupallo-ostoksilla tänään Viikin Prismassa Arabian Tokmannilla Redin Juhlamaailmassa. Valinnan tulokset näkyvät kuvissa: Partyking ja Flying Kitty. Nalle Puh ja Nasu pienimmälle.

Mitenkäs teillä? Onko pallo jo ostettu vai pihtaillaanko vielä lähemmäs vappua?

 

PS. Vappupallon valinnan vaikeudesta (lasten ollessa 3v ja 5v) aiemmin täällä. Tällaiset koululaisikäiset suhtautuvat vappupalloasioihin jo aika silleen coolisti. Mutta odotan innolla, että pääsen (varmaan jo ensi vuonna) perheen pienimmän kanssa tätä elämää suurempaa valintaa taas pähkäilemään!

27

You Might Also Like

 • A
  27.4.2023 at 20:06

  Meillä käytiin tänään pallo-ostoksilla. Perinne (tyyliin kolme viimeistä vuotta) on ostaa pallot lähi-Etolasta (hyvä valikoima ja on kiva tukea paikallista yrittäjää, kun ko. kauppa pelastaa monessa tarpeessa ja on aidosti lähellä). Aika moni muukin meidän lähitienoon lapsi pallonsa Etolasta saa, joten siellä on ihan hurjat vappuhulinat, joinain hetkinä voi joutua odottamaan tovin kaupan ulkopuolella kunnei sisään oikein mahdu (ja koronavuosina oikeasti pitkä jono olikin kadulla). Tänään tosin ei ollut vielä ryysistä, mutta huomenna ehkä jo on. Meille tuli kaksi palloa … koska diili lapsen kanssa on, että saat joko kaksi pientä tai yhden ison (välillä sitten tulee iso pallo, välillä kaksi kivaa pienempää, valitsemisen vaikeus on aina).

  Hassua on miten muistan monen vuoden vappupallo-ostokset. Sen ekan kerran kun (2v, tai ehkä 3v) lapselle piti vappupallo saada ja lähitienoon kaupoista ei mikään myynyt palloja! Silloin vappuaattona fillaroin ristiinrastiin ja lopulta, noh, silloin Töölön (nyt jo entinen) Etola pelasti Angry Birdsin Stella -pallolla. Sen kerran kun ostin pallon Kaaren Prismasta ja fillaroin vastatuulessa kotia kohti ja toinen kerta kun lapsi pienenä ihan sekosi Prisman pitkään pallokujaan (silloin taisi kotiin tulla rattaiden aisaan solmittuna Frozen-pallo). Ekana koronakeväänä pallot tuli Prisman kotiinkuljetuksen mukana yllätyksenä lapselle kaiken eristyksen keskelle. Viime vapun pallo oli taas karkuri. Joskus toukokuun ollessa pitkällä ja pallon enää hädin tuskin leijuessa (paino oli poistettu jo, koska pallo lenteli viimeisiään), oli parvekkeen ovi auki siivouspäivänä ja parvekelasitkin oli auki. Sitten illalla huomattiin ettei ollut palloa ollutkaan missään…että taisi se pallo lähteä elonsa viimeiselle vapaalle lennolle (ja jälkikäteen yksi lapsen iso suru, pallon katoamisen lisäksi, oli että nyt me roskattiin luontoa, voi ei).

  • krista
   28.4.2023 at 10:36

   Etolaa me ei ollakaan testattu koskaan! Täytyy pitää se mielessä ens kertaa varten, jos tulee uudestaan sellainen ”minne seuraavaksi” -fiilis. Me siis ollaan tavallisesti ostettu Prismasta (viime aikoina monesti kotiinkuljetuksella on saatu mainiot pallot), mutta nyt jotenkin aistin Viikin Prisman käytävillä, että ei ollut JUST TASAN mieleistä siellä – sellaista, joka satasella iskee. Lapset ois kelpuuttaneet kyllä ihan mielellään sieltäkin, mutta MULLE iski sellainen ”hei nyt etsitään megapallot”, kun ei ollut kiire mihinkään :D (se oli myös kivaa aikaa isojen koululaisten kanssa kolmestaan) Niinpä mentiin ensin Arabian kauppakeskukseen, kun mulla oli sellainen käsitys, että Tokmannilla ois paljon. No, eipä ollut! Pari Hello Kittyä olisi ollut, mutta ne oli jo valmiiksi ihan löpsähtäneitä. Sit totesin, että meitsit lähtee Rediin, kun muistin, että siellä on tuollainen juhlatarvikekauppa :D Sieltä löytyi sit just täydelliset!

   Hassua muuten, että Hello Kittyä ei tänä vuonna juurikaan näkynyt, vaikka mun mielestä aiemmin se on ollut vakkarihahmo ja ainakin täällä meidän hoodeilla on just nyt Hello Kitty/muut Sanrio-hahmot -villitys käynnissä. Voi toki olla, että tää koululaisten villitys on vaan paikallinen boomi, ja ehkä näissä ei ehditä reagoida niin nopeasti kuin boomit tulee ja menee. Onko teidän kulmilla sama villitys? Jotkut K-pop -ja Sanrio-pallot menisi kyllä täällä ainakin noille alakoululaisille ihan sekunnissa.

  • Anna
   28.4.2023 at 16:14

   Ihanan ympäristötietoinen lapsi <3

 • EmppuK
  27.4.2023 at 20:52

  Täällä on taaperolla komea Ryhmä Hau -pallo, jota on muutama päivä jo kiikutettu kaikkialle mukana.🤭

  • krista
   28.4.2023 at 10:37

   Ihana! <3 Ai mä odotan taas uutta Ryhmä Hau -vaihetta, sellainen on kyllä aika varmasti tulossa! Isosisarusten lelutkin jemmattu odottelemaan pienimälle :)

 • Eepu
  28.4.2023 at 10:50

  Meillä ei enää 4. luokkalainen halunnut palloa. On jo muutaman vuoden ollut sitä mieltä, että tulee vaan turhaa roskaa. Muutenkin ruvennut sanomaan aika monen asian kohdalla samaa mm. suklaamunien.
  Tämä on meidän nuorin, niin taitaa olla tämäkin aika vanhemmuudesta taputeltu. Vähän haikeaa, mutta ehkä ostan sitten joskus itselleni pallon :)

  • krista
   3.5.2023 at 15:06

   Joo, sit tarvittaessa itselle pallo – ja pääsiäismuna kans :)

 • Nadja
  28.4.2023 at 18:14

  Minions – hahmo ja Sateenkaari 🌈 saatu eilen Prismasta. 6v valitsi itse ja koulun Vappudiscolla oleva 4lk isoveli valitsi WhatsAppin välityksellä yhdessä minuutissa, kiitos, kamera! :D
  Ihanaa Vappu-tunnelmaa teille kaikille! <3

  • krista
   3.5.2023 at 15:06

   Mä kans olisin valinnut sen sateenkaaren, jos olisin itselle palloa ollut ostamassa. Oli hieno!

 • Nora
  30.4.2023 at 08:47

  Me käytiin ostamassa pallot Juhlakaupasta. Siellä oli tosi kiva kun sai valita hyllystä minkä vaan pallon ja se täytettiin sitten kassalla. Hauska ohjelmanumero lapsille :) Meille valikoitu Pikachu ja kävelevä koira. Hauskaa vappua!

  • krista
   3.5.2023 at 15:08

   Joo siis siellä Juhlamaailmassa oli sama homma – eka kertaa meille! Onko tää Juhlakauppa siinä Oulunkylässä? Mä mietin, että lähdetäänkö Rediin vai sinne, mutta sitten päädyttiin Rediin. Oon siis vaan ulkoa päin sen joskus nähnyt ja katsellut, että ai täälläkin on tuollainen :)

 • Lilah
  3.5.2023 at 14:45

  Eka vuosi, kun kukaan ei sanallakaan kaivannut vappupalloa! Jes, koska se jos mikä on turhake (kallis sellainen) – ja niitä tyhjenneitä löytyy kyllä lastenhuoneiden kätköistä varmasti useampia. Puhalletaan niitä sitten vaikka mehupillillä täyteen, kun joskus taas tulevat vastaan.

  • krista
   3.5.2023 at 15:09

   Meillä kans on ne edelliset vielä askartelutarvikkeissa! Ei kylläkään kokonaisina, vaan niistä on saksittu kaikenlaisia askarteluja :)

 • Marko
  4.5.2023 at 09:17

  Kuinka monelle kävi omassa lapsuudessaan niin että vappupallo karkasi yhdeltä sisarukselta heti kun päästiin pihalle? Nykyäänhän vappupalloissa on sellainen paino narunpäässä ennen niitä ei ollut ja aina yhden sisaruksen vappupallo karkasi :)

  • krista
   4.5.2023 at 09:50

   Hahaa, me juteltiin just tästä tänä vappuna! Että siis miettikää mikä käänteentekevä innovaatio se vapupallon paino oikein on ollut. Pieni ja yksinkertainen keksintö, mutta pelastaa about joka viidennen pallon karkaamiselta :D Ennen vappupallon perusominaisuus oli karkaaminen samassa määrin kuin tötteröpallojäätelön perusominaisuus on pallon putoaminen maahan. Ainakin kerran kesässä!