Tänä vappuna x 10

Tänä vappuna…

1. Perheen muhkein vappupallo näytti tältä.

2. Oltiin paljon ulkona ja suunniteltiin minulle pötkötyspaikkaa seinustalle aurinkoon.

3. Koristeltiin ulkokatos serpentiineillä ja ilmapalloilla. Ilmapallot osoittautuivat minikokoisiksi.

4. Joel siivosi vihdoinkin roskiskaapin (yök) ja lapset purkivat pääsiäislomalta peräisin olevan lelukassin.

5. Dinosauruspallo lötsähti ennen aikojaan, mutta onneksi ihan samanlainen löytyi vielä tilalle.

Opimme myös, että tyhjentyvään vappupalloon voi itse puhaltaa ilmaa pillillä. Meidän tapauksessa se ei kuitenkaan auttanut; pallo tyhjeni heti uudestaan eli siinä taisi olla reikä tai vuotava sauma.

6. Lukaisin yhden kevyen kirjan vuorokaudessa ja Joel luki tytöille ääneen pitkän pätkän Hobittia.

7. Markettipionit aukenivat silmissä ja mystisesti vaihtoivat väriä pinkeistä kohti valkoista.

8. Löysimme vegaanisen majoneesin ihanuuden. Tuli aivan huippuhyvää perunasalaattia!

Vaikka majoneesi ei kai ole raskaana olevalle kielletty, minua on aina (myös ei-raskaana) tökkinyt se ajatus raa’asta kananmunasta. Vegaaninen majoneesi toi ihan uudet ulottuvuudet – jesh!

9. Sunnuntain vappupiknik syötiin oman kodin ulkoportailla, koska sadekuuro yllätti juuri, kun olimme ulko-ovella lähdössä. Mutta maistuivat ne nakit ja tippaleivät hyvin portaillakin, bonuksena sateen tuoksu oli ihana. Ihasteltiin, miten luonto tykkää.

Buffet-aamiaiselle puolestaan katettiin kaikki oman perheen lemppariaamupalaherkut. Tästä lapsen alkuperäisideasta on tulossa meille jo viikonloppuaamujen tapa!

10. Itsetehdyt munkit maistuivat superhyvältä! Ei se estetiikka vaan se maku!

Meillä ei ollut pinalle tavallista sokeria eikä tomusokeria, mutta kokit tekivät herkullisen sekoituksen ruokosokerista, kanelista ja erilaisista nomparelleista. Ehkä parhaat munkit, joita olen koskaan syönyt!

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja vapun viime hetkiä kaikille!

31

You Might Also Like

 • Anna
  1.5.2022 at 22:12

  Mitä teidän tytöt tykkää Hobitista?
  Me luettiin se ensimmäisen kerran kun lapsi oli vauva ja nukutukset kestivät pitkään. Toinen aikuinen keskittyi lapseen ja toinen luki ääneen kirjoja.
  Sitten tulikin pidempi tauko, mutta nyt kohta 8V on tainnut kuulla sen kahdesti ja tällä viikolla saatiin luettua Taru sormusten herrasta loppuun. Minäkin olin suunnilleen saman ikäinen tai vähän vanhempi kun äiti luki meille Tarun ensimmäistä kertaa ja se jäi jotenkin mieleen jo lapsena.
  Enemmän tosin L:lle taitaa Harry Potterit olla mieleen. Tarun jälkeen aloiteltiin kolmatta Potteria. Loput saakin sitten lukea kun pystyy itse lukemaan noin paksuja kirjoja. Haluan, että lapsi pystyy ihan itse sulkemaan kirjan heti jos alkaa olla liian jännää. Plus lukutaidon kehittymistä odotellessa ehtii tulla vähän ikääkin lisää. Tällä hetkellä pystyy kohtalaisen hyvin lukemaan Aku Ankka juniorin sarjakuvia.

  • krista
   2.5.2022 at 11:15

   Meillä Taru sormusten herrasta jätettiin vielä kesken – liian jännä. Lapset kieltäytyy heti, jos tuntuu ikävältä. Ehkä eniten sellaiset ikävät henkilöhahmot tai epäreilut tapahtumat saa sellaisen reaktion, että eivät halua kuulla enempää vaan vaativat kirjanvaihtoa. Muistaakseni jäi kesken aika alkutekijöissään se kirja. Seuraavaksi Joel tarjosi tätä Hobittia ja lapset hyväksyi sillä ehdolla, että ei iltasatuna vaan päivällä :) Tää Hobitti näyttää nyt ihan menevän ja ovat kiinnostuneita kuuntelemaan – mutta ei just ennen nukkumaanmenoa :)

   Pottereita toinen on lukenut nyt kolme (muistaakseni) itsekseen, toinen ei halua vielä. Ja ennen neljättä pidetään tässä pientä taukoa, ehkä sit neljännellä luokalla.

   • Anna
    2.5.2022 at 15:27

    Tuo on tosi hyvä kun lapsi itse tietää omat rajansa ja uskaltaa sanoa ne ääneen :)

    • krista
     2.5.2022 at 18:43

     Joo meidän lapset on kyllä erittäin napakoita ilmaisemaan mielipiteensä, jos mikä vaan kirja/sarja/elokuva käy liian jännäksi :D