Kolme yötä jouluun on…

Laskin aivan itse eilen ja silleen.

Olen aiemmin pähkäillyt tätä laulua sen ”laskin aivan itse eilen” -sanojen osalta. Eilen? Eli kuinka monta yötä siihen jouluun oikein olikaan.

Joel toi tänä vuonna kuitenkin tähän lauluun taas ihan uuden näkökulman.

”Kolme yötä jouluun on,
laskin aivan itse eilen
kun näin silmät tonttusen.”

Ai siis näinkö?

17

You Might Also Like

 • Anna
  22.12.2023 at 18:10

  Eli kun joulu on ohi on tontuilla 365 -joulupäivä -tapaninpäivä ja halutessaan vielä -jouluaatto (joka virallisesti ei ole vielä joulu, mutta käytännössä on meillä Suomessa se The juhlapäivä). Sitten tontut menettävät joka yö yhden silmän kunnes tullaan taas jouluun ja heille poksahtaa pää täyteen silmiä!!! Liittyyköhän tämä jotenkin lasten tarkkailuun tai onkohan tuo myytti lapsien käytöstä vahtivasta tontusta mahdollisesti tullut noista silmistä ja niiden vähenemisestä. Jos vuoden alussa tarkkaillaan kaikkia maailman ihmisiä ja pikkuhiljaa ne, joiden tarkkailu tuntuu turhalta jätetään rauhaan ja sitä mukaa silmiäkään ei tarvitse niin montaa.
  .
  Ps. oikeasti inhoan tuota juttua, että lapsia pelotellaan ennen joulua olemaan kiltisti kun tontut vahtii. Minäkin olen tosin selittänyt tuota juttua lapsille niin, että ei kenestäkään ole mukava antaa lahjoja sellaiselle, joka tekee jatkuvasti muille kiusaa. Eli tavallaan olen lähtenyt siihen mukaan, vaikka en siitä yhtään tykkää.

  • krista
   22.12.2023 at 19:12

   Ahhahaha ehkä seuraavaksi Joelin täytyy piirtää 365-silmäinen tonttu :D

   Meillä muuten joskus aikoinaan lapset on itse tulkinneet sen ”tontut kurkkii ikkunan takaa” -ajatuksen niin, että tontut kurkkii saadakseen tietää lahjatoiveet :) Sen takia he aina jättävät lahjatoiveensa ikkunalaudalle: että tontut siitä ne näppärästi näkee. Ja hah toki tämä samanaikaisesti sen kanssa, että meillä ei ole koskaan oikeasti edes uskottu joulupukkiin ja tonttuihin :D

   • Naks
    23.12.2023 at 10:46

    Mulla oli lapsena sama tulkinta tonttujen kurkkimisesta, teippasin siksi toivelistan ikkunaan niin että sen pystyi lukemaan ulkoa kurkkimalla. :D

    • krista
     23.12.2023 at 11:20

     Hihihi mahtavaa, just sama täällä!