Kohti vappua

Tulevan vapun lähtökohdat ovat ainakin vähän paremmat kuin vuosi sitten: tällä kertaa me nimittäin tiedämme, että tänään on vappuaatto.

Ei me siis viime vuonnakaan varsinaisesti unohdettu vappua, mitä nyt vaan kalibroitiin vapun päivämäärä normaalia suuremmalla vaihteluvälillä. Vappuaattoiltana klo 22.10 luin netistä Mantan virutaalisesta lakittamisesta ja mietin, että miten ne nyt aatonaattona sitä lakittaa.

* raks raks raks *

Oho!

Nämä odottavat tässä lapsia, kun tulevat koulusta ja eskarista.

Eli nyt ollaan siis askelta edellä, kun ollaan oikeassa päivässä!

(vai onko se sitten askelta edellä vai pelkästään tasa-askelissa)

Perheen 75-prosenttisesti kiertänyt flunssa on kuitenkin vienyt vähän vappumehuja, joten tulevan vapunvieton suunnitelmat sakenevat vielä tuossa vappuaaton kylmenevässä aamukahvikupillisessa. Flunssa on nyt onneksi koko porukalta takana (koronatestit negatiivisia) ja se oli aika lievä, mutta aivot ovat edelleen sellaisessa tönkössä pause-tilassa.

Juu juu juu eli siis nyt on vappuaatto. Nyt se on, on on. Että öööh mitäs kivaa tässä oikein sitten keksisi…?

Perusvälineistö on kyllä hankittu: vappupallot – check, tippaleipää – check, donitseja – check. Serpentiinejäkin taitaa löytyä vanhoina jostain liiskautuneina. Joten kyllä tästä hei ihan vappu tulee!

Viimeksi me syötiin tippaleipiä pihalla ja yleisvappuiltiin. Eli ei varmaan tehty oikein mitään, mutta iloisena hihkuttiin keskenämme hauskojavappuja pitkin päivää. Vappujee!

Vappupäivän jälkeisenä päivänä (eli meidän vappupäivänä) askarreltiin naamioita – se oli mahtavaa!

Hei jakakaas nyt vinkkejä ja ideoita, että mitä kivaa vappuisaa ohjelmaa näin oman perheen kesken voisi keksiä! Mitä te aiotte tehdä vappuna?

Herkuttelua joo meilläkin on siis luvassa, ja perheen kokkikaksikko aikoo paistaa munkkeja. Mutta hmmm oisko jotain vappuisaa ohjelmaa tai leikkiä? Jotain, mikä vois olla lapsille vaikka yllärinä!

Mietin jotain aarteenetsintää metsään, mutta mitä sinne vois piilottaa? Kun ei tämä mikään munaisa pääsiäinen ole. Heh tippaleipiä kuusen alle?

Tai onko olemassa mitään vappuleikkejä? Ai hitto mun pää lyö ihan tyhjää. Lisää kahvia! Hauskaa vappua!

 

PS. Ajattelin ensin, että otan nämä pallokuvat ulko-ovi auki, että saan nätin valon ulkoa. Avasin oven, ja… huono idea. Onneksi sain karanneet ponit vielä kiinni, juoksin sukkasiltaan kotikalsareissa sen perään pihamaalle. Nyt sitä kahvia.

12

You Might Also Like

 • A
  30.4.2021 at 12:17

  Hyvää vappuaattoa!

  Meilllä viime vappuna yllätettiin kotikoululainen Foodie-tilauksen mukana tulleilla vappupalloilla. Muuta muistikuvaa ei vapusta, paitsi että tehtiinhän me munkkeja mun leipäjuurta käyttäen (korona-ajan peruja se leipäjuuri edelleen majailee jääkaapissa ja tänään leivon siitä ekaan kertaan kolmeen kuukauteen taas, oli pitkö tauko välissä kun ei ollut uunia käytössä, tänään tulee tosin sämpylöitä).

  Tälle vapullekaan ei ole kummenpia suunnitelmia. Jos ois normiaika, niin varmaan nähtäisiin kavereita, piknikillä jos hyvä sää (haha, milloinpa ois) tai kotosalla tai sitten käytäisiin Lintsillä (sielläkin on lapsen kanssa tullut käytyä moni vappuaaton iltapäivä). Vapputunnelman luo lapselle vappupallo, tänä vuonna se ostettiin keskiviikkona lähi-Etolasta…oli aina jännää jonottaa että pääsi kauppaan sisälle vappupallo-ostoksille (siellä vastuullisesti rajattiin sisäänpääsevien asiakkaiden määrää). Tämä oli lapselle iso juttu, ei ole kovin montaa kertaa päässyt kauppoihin viimeisen vuoden ja risat sisään (maski päällä tietysti). Munkkejakin varmaan paistellaan ja parvekkeella grillataan. Toivottavasti ois aurinkoa, niin parveke lämpeäisi kesäisäksi.

  • A
   30.4.2021 at 18:09

   Ja voi plaah, näköjään tämän vuoden vapunvietto alkoi vappumarssilla koronatestiin. Voi lapsi parka, toivottavasti pian paranee kipeä kurkku (suunnitelmat nyt ei sinällään muutu, kotona oltaisiin oltu muutenkin, mutta onhan se kurjaa että lapsi on kipeä). Onneksi koronatestin asiakaskokemus on parantunut rutkasti, alle tunti siitä kun lapsi sanoi että mulla on ehkä kurkku kipeä (josta seurasi kuumeen mittaus ja lapsen yleistilan tenttaus, omaolon täyttely, koronabotista testiajan varaus, kävely lähimmälle koronatestauspisteelle ja takaisin) kun oltiin jo takaisin kotona lapsi testattuna ja lohtujädeä syömässä.

   • krista
    30.4.2021 at 18:32

    Nooooouh! Toivottavasti tulee pian negatiivisena ja muutenkin flunssa lievänä ja lyhytkestoisena!

    Meillä kans testaushomma sujui aivan kympin arvoisesti silloin viime su ja sitä edellisen viikon to. Testin sai heti, tulokset toisesta 9 tunnissa (su) ja toisesta 11 tunnissa (to), molemmat saman testipäivän aikana sopivasti ennen nukkumaanmenoaikaa.

    Hauskaa kotivappua flunssasta huolimatta, ja peukut pystyssä!

  • krista
   30.4.2021 at 18:35

   Meillä oli viime vappuna ihan säätöä se pallohomma :D Tilattiin jostain pallokaupasta (kun foodieen en saanut) ja ois pitänyt itse täyttää, mutta heliumit karkasivatkin huoneilmaan :D Nooh, sitten viime tipassa onneksi saatiin keräilypalveluna Viikin Prismasta! Tänä vuonna ei myöskään onnistuttu saamaan foodiesta, mutta otettiin Kannelmäen Prisman keräilypalvelu Sörnäisten ABC:lle lokeroon, ja sieltä käytiin hakemassa :)

   Meilläkin ois normaaliaikana kaverilapsiperheiden vapun viettoa varmaan. Me on pitkään suunnilteltu, että alettaisiin pitää ystäville avointen ovien vappujuhlaa, jossa porukka saisi tulla ja mennä moikkaamassa, kun omiin aikatauluihin sopii. Mutta tän lanseeraaminen on nyt koronan takia siirtynyt, toivottavasti joskus tulevaisuudessa! <3

 • Essi
  30.4.2021 at 12:46

  Meillä harrastetaan vappukävelyä (sateella ajelua) mihin vanhemmat laittavat lakit päähän ja lapset ottavat juhlapallot mukaan ja sitten kuljetaan ja ihaillaan miden näkyviä vappujuttuja ja ehkä juodaan kahvit tai syödään jäätelöt.

  • krista
   30.4.2021 at 18:33

   Tätä mekin voitaisiin harjoittaa huomenna, käydä ulkoiluttamassa vappupalloja – hih ja toivoen, että ei karkaa, täytyy sitoa hyvin :D

 • 7veen ja 3veen äiti
  30.4.2021 at 13:11

  Lämpiminä vappuina on usein istuttu pizzojen kanssa nurmikolla – piknik light niinsanotusti, kun eväisiin ei ole juuri panostettu :D . Mutta koska lämpimiä vappuja näillä leveyksillä ei usein ole (tänään +2c), niin enempi sisällä olo painotteinen varmaan on vappu. Mitenköhän eri kaupungit on panostanut, täällä on koottu joensuu.fi/vappu kaikkea etäjuttua ja koronaturvallista vapunviettoa yhdelle sivulle.

  • krista
   30.4.2021 at 20:05

   Meillä kans huomenna jollain tavalla katetaan ulos, vaikkapa munkkien verran! Tulee se fiilis siitä, että täällä sitä piknikillä ollaan, vaikka siis omalla pihalla :D

   Mä veikkaan, että jotain striimejä löytyisi kyllä täältäkin! Näinköhän mä jossain jotain Mimi ja Kukun striimimainostakin, pitääpä selvittää, jos ois sopivaan aikaan huomenna!

 • Tilia
  30.4.2021 at 13:54

  Vappuna pidetään piknik – paikka valitaan sään mukaan. Esim. olkkarin lattia on ihan hyvä, jos sataa räntää. Myös vappuretki luontoon kuuluu asiaan. Siinä ei keli haittaa sitäkään vähää. Koska on paras lintuaika, meillä vappuretki suuntautuu usein lintutorniin. Vappuna voi pitää myös naamiaiset, tehdä kasvomaalaukset ja lukea vitsikirjoja. Ja kuunnella kevätlauluja, työväenlauluja, vappukonsertteja… Vappuna voi kattaa brunssin kotonakin hienosti ja tehdä kaikkia erikoisherkkuja. Vappukoristeiden askartelulle ei ole rajaa, ja esim. vappuhuisku ja vappukeppi ovat perinteisiä juttuja, joiden kanssa on mukava mennä vappukävelylle. Nostalgiahenkisimmät ja/tai taitavimmat voivat tehdä myös omat markkinapallot!

 • Jenni
  30.4.2021 at 15:01

  Vappuaattoon kuuluu meilläkin herkuttelu. Mitään vappuleikkejä en suoraan tiedä mutta äkkiähän sitä soveltaa erilaisia leikkejä ja kisoja vappuun sopivaksi, kuten kuka saa pidettyä ilmapallon pisimpään ilmassa, isommalla porukalla lipun ryöstö ilmapalloilla jne. Tai voi aloittaa oman perinteen vaikka vapun mölkkykisasta. Aarteen etsintään voisi muuten sopia saippuakuplat.

  Helsingissä järjestetään tänäkin vuonna etävappu-ohjelmaa, ainakin jotain konserttia on livestreemattuna luvassa.

  Vappupäivään kuuluu piknik sisällä tai ulkona vähän säästä riippuen. Sisälläkin saa kivaa tunnelmaa levittämällä viltit lattialle ja loikoilemalla puoli päivää tyynykasan keskellä.

 • Anna
  30.4.2021 at 17:25

  Minulle on varmaan päiväkotityöstä iskostunut, että vappuna pidetään disco ja tanssitaan. Tänäänkin hiki kainaloissa ja naama märkänä maskin alla hihkuttiin ja tanssittiin Pomppufiilistä, Fröbelin palikoita ja Gummy bearia.

 • Kvaakkuli
  30.4.2021 at 20:38

  Piknik tai brunssi ja yleensä kevään ekat kahvit parvekkeella (nyt ei jakseta siivota tai tuoda tuoleja kellarista, kun kohta muutetaan) ja ehdottomasti saippuakuplien puhaltaminen sekä vanhojen autojen paraati.