Kodinhoitohuonehekumointia

Ah onnea ja autuutta!

Saunasta kodinhoitohuoneeksi muuttunut pyykkitupa on ollut aktiivikäytössä nyt jo useamman kuukauden. Ja voi miten luksusta onkaan heittää päältään likavaatteet suoraan kymmeneen (!) pyykkikoriin…

pyykit pimeässä

…ja sieltä sitten pesun jälkeen näppärästi kuivumaan seinältänostettavaan pyykkitelineeseen:

pyykinkuivausteline

Koko homma saa hymyn huulille niin, että täytyy ihan selfie ottaa:

otsalamppu

Mä luulen, että me tarvitaan sähköasentaja.

46

You Might Also Like

 • Heispi
  12.4.2016 at 14:41

  Vähän hämärä, mutta hieno! :)

  Oon miettinyt noita seinäkuivaustelineitä ja sitä miten paljon niitä pitää olla, että esim mahtuu yhdessä paljon kuin lattiatelineeseen (jossa 2 ”siivekettä”). Mä mieluiten pesen kaiken pyykin samana päivänä (kesäisin saa telineet pihalle!) joka tarkoittaa parhaimmillaan 3 lattiatelinettä. Meidän pikkiriikkisessä kodinhoitohuoneessa ei ole kuin 1 vapaa seinä..

  • krista
   12.4.2016 at 15:06

   Haha joo mä kuvaan sit oikeasti uudestaan, kun saadaan tuonne sähköt eikä tarvitse enää otsalampun valossa pyykkejä ripustaa :D

   Mulle kans tuo pyykinkuivaustilan maksimointi oli tärkeää – mutta harmi kyllä meilläkin tila laittoi rajoitteita; oisin siis voinut ottaa vaikka tuplat :) Mutta tää oli se, mikä irtosi ja nyt pidän peukkuja, että riittää! Meillä oli ennen kaksi lattiatelinettä (yksi siivekkeellinen ja yksi siivekkeetön) ja nyt on siis yhdellä seinällä seinäkuvaustelineet kolmessa tasossa. Oon nyt mielessäni pähkäillyt, että pärjätäänkö näillä vai käykö siinä KUITENKIN taas niin, että ne telineet töröttää meidän makkarissa. Eiiiih! Ajattelin toisen telineen laittaa kiertoon ja toisen säilyttää sit ”ihan kaiken varalta ” -tilanteisiin ja just mahdollisesti kesällä pihalle laitettavaksi.

   Seinällä olevan rungon leveys on laitettu 90cm:iin ja kuivaintelineintä on siis kolme, ja yhdessä 7 kpl ”narua”. Eli mun matikalla yhteensä 1890cm tilaa. Lisäksi meillä tulee ”hätäriteline” vielä sinne liukuovikaapiston runkoon. Eli jos täysin mahdoton tilanne tulee, sieltä saa yhden 7 kpl telineen nostettua ylös niin, että liukuovikaapiston ovea pitää auki. Ei mikään optimaalinen ratkaisu, mutta minkäs teet, kun tilaa on rajallisesti.

   Nyt nämä muutamat ekat viikot tää yhden seinän 3-osainen tila on meille riittänyt. Todellakin toivon, että riittää jatkossakin, että ei taas tosiaan ilmesty se hemmetin törötin keskelle lattiaa! :D

   • Heispi
    13.4.2016 at 08:44

    Meille ei varmaan mitenkään kyllä pysty laittaa niin montaa seinätelinettä, että sillä pärjäisi. Mutta jos joskus on isompi kodinhoitohuone, niin ehdottomasti seinätelineet!

    Mielenkiinnolla odotan, miltä näyttää, kun on valot ja kaikki! :)

   • ansku1
    13.4.2016 at 09:18

    Eikö teille pitänyt tulla se kuivausrumpu? tarvittaeesa kuivaa siis sillä ni ei tartte makkariin telinettä :D
    Mä ostin torista meille kuuden hengen talouteen kuivausrummun pari viikkoa sitten. Sijoitin hurjat 20e :’D Hyvään saumaan tuli, oksennustauti alko seuraavana päivänä!!! ja ei muuten oo vieläkän ohi vaikka jo luulin kun oli viikon tauko ettei kukaa laatannu.. Mut takas asiaan -> mä en oo sitä rumpua meille halunnu koska kuluttaa vaatteita ja energiaa ymymym. mut en luopuis enää. Säästän valehtelematta tunnin päivässä joka päivä kun jää ripustusvaihe välistä pois. Ainut miinus tossa rummussa on että lakanat on ryppyisiä, mutta kärsin sen koska nyt niitten ei tartte roikkua enää ovien päällä kuivumassa. Meidän Kolme! kuivaustelinettä oon silti säästäny vielä et jos joskus innostuu ripustamaan taas :D

 • coxia94
  12.4.2016 at 14:50

  Mä ajattelin et mun kännykän näyttö jotenkin näyttää noi kuvat väärin kun oon autossa ja on kirkasta ja kaikkea, mutta ilmeisesti ongelma olikin siellä päässä :D

  • krista
   12.4.2016 at 15:07

   Hahaa, kyllä – täällä päässä nimenomaan. Paitsi kun käyttää tuota oh niin näppärää otsalamppua :D

 • Vannikkila
  12.4.2016 at 15:01

  Millaset hei noi seinällä olevat kuivaustelineet on? Ei sillee vähän kuumottais ;)

  Me yritetään pärjätä 4+1-korilla: tummat, vihreät & siniset, vaaleat sekä punaiset + 60-kori liinavaatteille ja pyyhkeille.

  • Vannikkila
   12.4.2016 at 15:02

   Meillä tosiaan kävi sähkömies juuri tänään! Jos asuisitte yhtään lähempänä, suosittelisin tätä samaa – voin nimittäin sanoa, että hyvä sähköasentaja on parhautta! :)

  • krista
   12.4.2016 at 15:13

   Ensikokemus on, että tykkään! Meillä ne tosiaan on tilan ahtauden takia kolmessa tasossa niin kuin tuossa jo ehdin kertoa ja se tekee sitten tietysti sen, että se ylin on tietty tosi korkealla. Sinne pitää laittaa keittiöjakkaran kanssa. Eli ei ole niin helppo kuin silloin, kun ne telineet seisoivat keskellä lattiaa. Keskitelineelle ja alatelineelle on helpompi ja ne sitä täyttää tietysti ensimmäiseksi – ja jos seinätilaa ois enemmän (esim. ”kaksirivisen” rungon verran), niin silloin tietty niin, että ne telineet ois vain siinä optimikorkeudella ja siellä ylhäällä olisi sitten säilytyshyllyä ym. Mutta tämäkin siis HUOMATTAVASTI parempi kuin se aiempi pyykkitelinesokkelo kaiken keskellä!

   Mutta joo otan paremmat kuvat, kun saadaan valoa kansalle! :)

   Sähköasentajia on ilmeisesti jotenkin tosi vaikea saada nykyään, näin Joel väittää. Eipä sillä, että se ois vielä edes yrittänyt löytää sellaista :D

 • Robo
  12.4.2016 at 16:38

  Mitenkäs jos pistäis ihan vaan pyykkinarun jostain seinästä seinään katonrajaan?

  • krista
   12.4.2016 at 16:50

   Meillä on ollut kaksi sellaista just tuolla saunassa. Ensin luultiin, että sen laatu oli vaan huono ja ostettiin vähän tukevampi – sekin kuitenkin oli yhtä huono. Siis sellainen rullautuva; koskaan se ei ikään kuin ”pitänyt” vaan alkoi löpsöttää ja heilua ja äh jotenkin vaan ärsyttävä… Mutta hei NYT tajusin, että tosiaan sä sanoitkin, että NARU. Totta. Voishan siinä hätäriratkaisuna olla tosiaan ihan tavallinen naru, johon sais mahdolliset ”ylijäämät” sit silloin, kun kaikki muu on täynnä!

 • Veema
  12.4.2016 at 17:04

  Mä yritän täällä epätoivoisesti opettaa masha, että se toisi likaiset vaatteet sinne pyykkikoriin. Ettei se oppisi mieheltä pahaa tapaa kerryttää niitä makkarin lattialle. En uskalla edes unelmoida siitä, että saisin mitenkään opetettua sitä, että eriväriset laitettais eri koreihin. Meillä siis kaikki on suloisesti sekaisin ja sieltä sitten järkkäilen niitä sopiviin koneellisiin.
  Mutta no, meitä on vaan kolme. Ja pyykkiä voi pestä taloyhtiön loistavan kuivaushuoneen ansiosta kohtuullisen usein (kun kuivuminen tapahtuu nopeasti, eivätkä valtaa kotia). Eli ei ehdi kertyä kauheita kasoja.
  Sen sijaan mä inhoan sitä miehen äidiltään oppimaa tapaa, että likaiset vaatteet siirtyy pesuun ilman, että niitä itse tarvitsee viedä pyykkikoriin. Mies yrittää parhaansa, mutta en halua nalkuttaa. Joten hänen kohdallaan en jaksa niin paljon opettaa uusille tavoille. Lapsen kohdalla on vielä toivoa. Eli pidän tärkeänä, että oppii tuomaan vaatteet likakoriin, enkä halua tehdä kynnystä liian suureksi. Jota siis ehkä se olisi, että pitäisi muistaa eri korien tarkoitus :)
  (Niin ja siis sanottakoon, ennenkuin joku kommentoi epätasa-arvoista työnjakoa, että meillä mies tekee 100% tiskit. Ja mä 100% pyykit. Mutta kuten mä yritän miehelle perustella, kyllä mekin helpotetaan sitä tiskiurakkaa viemällä astiat tiskipöydälle….)

  • Veema
   12.4.2016 at 17:07

   Siis lasta, ei masha… Voihan kännykän näpyttely…
   Vielä siis pakko sanoa, että jos meitä olis vielä neljäs ja pyykkiä tulis enemmän, mäkin haluaisin ehdottomasti enemmän koreja, joihin itse sitten voisi vähän järjestellä etukäteen likaisia pyykkejä. Nyt on kyllä pari erillistä koria, mutta siellä kaikki iloisesti sekaisin

  • krista
   12.4.2016 at 22:42

   Joel myös meinaa jättää likapyykkinsä lattialle :( Mä luulen (TOIVON), että meidän tapauksessa tää lajittelu saattaa jopa auttaa – kun on selkeä ja yhdessä sovittu toimintatapa, että mihin pyykit laitetaan, sitä on ehkä helpompi noudattaa. Kun taas jos mä alan itse (mulla taas on sitä taipumusta) kerätä puolipuhtaita johonkin kaiteelle, siitä on vaan minipieni matka sitten siihen, että Joel katsoo, että ”kappas, tuossa on vaateläjä” ja heittää omansa siihen viereen MAAHAN :) Mutta nyt tän järjestyksen myötä me päätettiin, että likapyykit menevät AINA suoraan omiin koreihinsa ja toisessa päässä se, että vaatehuoneeseen EI kerry rojua (koskee erityisesti minua) muualle kuin siisteihin laatikoihin hyllylle. Ehkä-ehkä-EHKÄ, jos sitä päättää noudattaa ihan sataprosenttisesti se ois helpompaa, että ei lähde lipsumaan käytännöt… Saas nähdä :D

   Me hoidetaan vielä toistaiseksi lasten vaatteet likaisina pyykkiin/puolipuhtaisiin jne., mutta ajattelin, että joskus, kun lapset ovat isompia, noiden ritiläkorejen värilappuihin voisi kirjoittaa/värittä niiden värin, niin lapsikin saa helposti vaatteen oikeaan paikkaan :) Mutta joo oon samaa mieltä, että jos suorilta oppii (positiivisen kautta) jonkin tavan, sen noudattaminen saattais olla helpompaa myöhemminkin.

   Työnjaosta – meilläkin mä hoidan/haluaisin hoitaa 100% pyykit, välillä Joel ”saa” ripustaa. Joel taas hoitaa 100 % ruoan ja useimmiten esim. tisikikonelogistiikan.

   • Tilia
    13.4.2016 at 12:43

    Meillä on lapset vieneet tosi pienestä itse pyykkinsä sekä likapyykkiín että puhtaat omille paikoilleen. Meillä tosin on vain kaksi jakoa: 40 astetta ja 60 astetta. Ihan parivuotiaasta ovat kyllä osanneet niitä pesulappuja tiirata, että kumpaan laitetaan. Korin päällä on kirjoitettuna samat numerot 40 ja 60, niin on helppo laittaa.

    3-4-vuotiaasta ovat vieneet myös omat puhtaat pyykkinsä paikoilleen. Meillä on joka perheenjäsenelle oma puhtaanpyykin kori, johon lajitellaan vaatteet (lapsetkin osaa tarvittaessa tehdä). Yleensä vievät suosiolla ne paikoilleen, mutta jos meinaa jäädä roikkumaan, niin sitten esim. telkkariohjelma tai peliaika tai kaverille meno alkaa vasta, kun pyykit on viety. Toimii aika sataprosenttisesti ja tulevat miniät ja vävyt vielä kiittävät mua näistä puolisoista, joiden jäljiltä ei vetelehdi likaiset eikä puhtaat pyykit pitkin poikin. :)

    Vaatesäilytyksessä lapsilla on alkuun ollut piirretyt merkkilaput tyyliin sukat, t-paidat, pikkarit jne., niin osaavat laittaa vaatteet oikeaan lokeroon. Piirtäkää vaikka lasten kanssa yhdessä ne koodit noihin likapyykkikoreihin, niin varmaan onnistuu heiltäkin lajittelu. Monet aikuisen mielestä tylsät hommat on lasten mielestä yllättävän kivoja. Ja sitten ei kun aina tilaisuuden tullen kehumaan puolihuolimattomasti lasten kuullen, kuinka teidän tytöt osaa jo pyykitkin laittaa oikeisiin paikkoihin, niin pysyy se lajittelumotivaatio yllä.

 • twiga
  12.4.2016 at 20:00

  Meillä oli sellainen rullautuva pyykkiteline mutta ei kyllä ollut kovin kestävä ja loppujen lopuksi katkenneita naruja sai jatkuvasti solmia ja se rämpsähti maahan kun oli täynnä pyykkejä :D Nyt laitettiin reikien kohdalle ihan vaan puurimat joissa pieniä koukkuja ja niihin sellaista oranssia muovinarua. Paras pyykkiteline ikinä kun mahtuu lakanat kuivumaan suorana eikä tarvi moneen kertaan viikata johonkin pikkutelineeseen.

  • krista
   12.4.2016 at 22:44

   Joo, meillä just samat kokemukset noista rullautuvista! Ja tosiaan hankittiin tilalle vähän jykevämmän (lue: kalliimpi) oloinen, mutta sille kävi sama juttu :( Narut voisi olla hätäriratkaisu ”pahan päivän varalle” meilläkin. Tietty jos me se kuivuri saadaan hankittua, ehkä sitä kuivattavaakin on vähemmän ja me jatkossa pärjätään hyvinkin tällä seinätelinesysteemillä.

 • Lilah
  12.4.2016 at 21:39

  Meillä on vain kaksi pyykkikoria, tumma ja vaalea. Niihin osaa lajitella omansa niin mies kuin lapset jostain 3v alkaen. 2-vuotiasta varten koreissa on eläinten kuvat, hänelle ohjeet annetaan riisumisen yhteydessä tyyliin ”vie nämä kissakoriin ja nämä heppakoriin”. Aika poikkeuksetta menee oikein. Koneeseen heittäessä toki vielä sorttaan tarkemmin värin ja lämpötilan mukaan.

  • krista
   12.4.2016 at 22:46

   Mahtava niksi tuo eläinkorijuttu! Itse just tuossa yllä kirjoitin, että olin ajatellut, että korin lappuihin vois värittää värit ja sen perusteella lapsi vois ehkä laittaa itse koreihin. Mutta toistaiseksi tosiaan meillä aikuiset ”korittavat”. Eli katsovat, meneekö käyttöön vielä toiselle päivälle vai likaisiin.

   • Lilah
    13.4.2016 at 08:00

    Ja tokihan meillä vielä kouluikäinen ja mieskin välillä kysyy vaikka raidallisesta vaatteesta onko tumma vai vaalea, mutta helpolla lajittelun mielestäni viimeistelee koneeseen laittaessa. Ja tokikaan kaikki ei mene päivän päätteeksi pyykkiin vaan ihan kaikilla lapsilla päällimmäinen kerros usein kestää pari päivää, vauvan puklailuaika sitten erikseen ja tämä parivuotiaan ruokalapusta luopumisen vaihe.

 • Mira
  13.4.2016 at 08:49

  Minä suosittelen pyykkien kuivaukseen myös ns. oskarin oksia. Ovat tosi käteviä aikuisten paitojen kuivattamusessa, jotka ison kokonsa vuoksi vievät paljon narutilaa. Yhteen oksaan mahtuu tosi monta paitaa hengareissa kuivumaan. Tai ulkovaatteita esim.takkeja ja haalareita.

 • Villis
  13.4.2016 at 09:08

  Helpottaa varmasti arkea ja sitähän me keikki tarvitaan! Suosittelen myös tuota Oskarinoksaa, kätevä myös kylpypyyhkeiden kuivatuksessa. Ja hei, teillähän on oma piha! Sinne pyörivä kuivausteline pystyyn ja melkein puoli vuotta voi pyykin kuivattaa ulkona. Erituisesti lakanat hulmuavat hetkessä kuiviksi ja kaikki muukin. Toimii myös tuuletukseen tarvittaville jutuille. Mukavaa kevättä Puutaloon!