Kevät tuli eteiseen

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Vallilan kanssa.

Puutalon eteiseen iski eilen akuutti kevät!

Topat, untsikat ja talvikengät vyöryivät ensin isoksi pinoksi eteisen keskilattialle. Ah, mikä tilanvapautus – heti helpotti talvipölyfiilis!

Sen jälkeen se iso toppapino vyöryi suht sellaisenaan röykkiöksi yläkerran lattialle. Pois silmistä, hip hei. Tämän jälkeen odottelen vielä sitä viimeistä vyöryä pesukoneeseen ja säilytyslaatikoihin, mutta kaikki ajallaan. Se on pari astetta hitaampi vyöry varmaankin.

Sitten nopea imurointi ja kevyt luuttuamispyyhkäisy.

Ja nyt ihastelen tätä.

Kevätputsauksen myötä eteisen lattiaan pääsi myös pari viikkoa rullalla kiltisti odotellut mattoihastus: Vallilan Hanko-matto koossa 80×200 cm. Ooooh, vihdoinkin puutaloon sopiva eteismatto! Olipa muuten jotenkin hassun iso nautinto pyöräyttää rullalta uusi matto puhtaalle lattialle!

(välihuikkaus: tämän postauksen lopussa -20 % alekoodi to-su kaikkiin Vallilan mattoihin!)

Ehkä joku muistaakin: jo vajaa neljä vuotta sitten (ai miten niin meidän sisustusratkaisut tapahtuvat hitaasti?) ähisin eteissiivouspostauksessa, että miksi oi miksi kaikki kuramatot ovat väriltään harmaita tai vielä harmaampia – meillä käytössä tuolloin olleen kuramattorumiluksen (käytännöllisen toki!) näkee vanhan postauksen kuvista.

Sen jälkeen meillä on ollut tuossa eteisessä räsymattoja, räsymattoja ja räsymattoja – esimerkiksi viime syksynä tällä tavalla. Mutta aina säännöllisin väliajoin on pilkkinyt mielessä, että joku eteismatto-ominaisuuksilla varustettu matto olisi kyllä meillekin tarpeen.

Ja nyt tänä keväänä silmä osui Vallilan sivuilla tuohon Hankoon. Jesh, tässä se on!

Ja heh – meidän uusi eteisen matto on tietysti räsymattomaisen raidallinen. Mä veikkaan, että oma silmä oli varmaan jotenkin niin tottunut tuohon eteisen mattojen raidallisuuteen, että se vaan jotenkin vetosi sitten omaan makuun eniten.

Toisena vaihtoehtona puntaroin nimittäin tätä mielettömän ihanan väristä Marmalade Full -mattoa sini-oranssisävyisenä. Kokokin olisi ollut täysin sama kuin Hangolla. Kumpi, kumpi, kumpi…?

Mutta vaikka marmelaadimaton kuviot ja värit olisivat olleet upeat, matto olisi ollut vaan jotenkin niin erilainen eteisen aiempaan henkeen verrattuna.

Joten kyllä se oli tämä Hanko, ihan ehdottomasti.

Tämä Hanko-matto löytyi itse asiassa Vallilan ulkotiloihin ja terassille sopivien mattojen valikoimasta. Se ei siis ole pehmeää puuvillaa (kuten mun silmään näyttää), vaan 100 % polypropeenia. Sen ominaisuuksiin kuuluu, että se ei ime itseensä kosteutta ja sillä on hyvä kulutuksenkesto.

Tämän tiedon rinnalla maton live-tuntuma jopa ihanasti yllätti. Meillä on Espanjan-kodissa muovinen eteismatto ja se ihan liukuu lattialla, se on niin liukas. Mutta tämäpä ei luistakaan, itse asiassa näyttää pysyvän paikoillaan jopa ilman liukuestemattoa. Ja ”käsituntumakaan” tässä ei ole yhtään muovipussimainen vaan vähän niin kuin kangaskuitu pienellä kiillolla.

Eli vähän niin kuin perinteinen kudottu matto, mutta ulko- ja eteiskäyttöön sopivilla lisäominaisuuksilla!

Pesuohjeena tälle Hanko-matolle on laakavesipesu käsin tai pesulassa – ja en tiedä, meneekö ihan harhaan, mutta itse ajattelin peruspuhtaanapitoon ihan kostealla pyyhkimistä. Muutenkin matoille yleisesti tekisi kuulemma hyvää tahrojen paikallinen peseminen, eli tahrojen puhdistus mielellään tuoreeltaan. Ei aina juuriharjalla koko maton jynssäten. Ja onhan meillä se tekstiilipesurikin, sitä myös ajattelin tarvittaessa kokeilla. Vaikka saas nähdä nuo valkoiset kohdat… Mutta kun tämä matto kerran sopii terassille ja ulos, niin se varmasti lupailee hyvää myös eteismattokäyttöön!

Tätä kutkuttaisi kokeilla myös puutalon ulkoportaille, kunhan ne saadaan pestyä ja kukitettua kesäkuntoon. Tai mökkiterassille!

Mutta aloitetaan nyt tästä sisätilasta, mihin se sopii mun mielestä aivan ihanasti. Raikas niin kuin minttupastilli puutalon monivärisessä eteisessä!

Mutta siis aah, tämä siisti eteinen. Miten tämä sisääntuloalue meinaakin meillä kroonisesti muuttua aina rojuläjäksi?

Iso tekijä on varmasti tavaramäärä – myönnettäköön, että monia kertoja meillä on ne toppavaatteetkin roikkuneet kesän yli noissa naulakoissa. Sitten on tietysti vielä pieneksijääneet, kierrätysryhmiin matkalla olevat ja seuraavat koot odottamassa samoissa vaatekoukuissa. Ja neljän hengen kengät koko vuoden ajalta röykkiönä lattialla. Että ei ihmekään, että eteinen täyttyy.

Mutta nyt siis jollain ihmeen tarmobuustilla räjäytin kerralla kaiken pois tilaa viemästä – ja nostin sitten lattialta takaisin naulakoihin vain välikausivaatteita ja kevyttoppaa. Kenkäpuolelta esiin laitoin koko porukan välikausikengät ja kumisaappaat. Kesäkengätkin jo odottelevat tuolla nurkassa pienessä ritiläkenkätelineessä.

Myös lasten keppihevoset ovat löytäneet oman paikkansa eteisestä. Ne on laitettu eteispilttuuseen, eli tuohon vanhaan ihanaan puulaatikkoon, joka löytyi täältä talosta jo meidän muuttaessa tänne. Se toimii meillä sateenvarjotelineenä.

Tai siis sateenvarjo- ja kepparitelineenä.

Myös luistimet, luistelukypärät ja monot lähtivät tässä eteisen kevätputsausräjähdyksessä varastoon yläkertaan siihen isoon läjään odottamaan, että niille löytyy sopvia säilytyspaikka.

Niiden tilalle eteiseen tuli tämä näky, joka sai etenkin meidän eskarilaisen innostumaan:

Jee jee, selvä kevään merkki!

Huomaatteko muuten tuolta lapsen rullisten takaa pienen pilkahduksen – kyllä, siellä on toisetkin rullaluistimet, nimittäin minulle! Uuu! Sain ne ystävältä samalla kuin luistimetkin; ihana päästä monen-monen vuoden jälkeen kokeilemaan! Luistelin teininä paljon sellaisilla nelipyöräisilllä quad-rullaluistimilla, ja sitten parikymppisenä tällaisilla ”nykymallisilla”. Mutta nyt on ollut sellainen kepeä parinkymmen vuoden tauko. Voi apua, onkohan tämä nyt kovin fiksu ajatus…

Polvi- ranne- ja kyynärsuojat pitää ainakin hankkia ennen kuin lähden testaamaan.

Lasten suojat laitoin jo valmiiksi tuonne koriin kevään ensimmäistä skeitti- ja rullistelupäivää odottelemaan.

Ja sitten sitä Vallilan alekoodia pukkaa!

Olen tehnyt nyt ihanan-ihanan Vallilan kanssa pidemmän blogiyhteistyösopimuksen (jesh, olen niiii-iiin iloinen tästä!) ja sen alkajaisiksi sain jaettavaksi -20% alekoodin täsmänä tämän postauksen tuotekategoriaan – eli kaikkiin Vallilan mattoihin.

Koodi on voimassa n-y-t-nyt eli to-su 15.-18.4.2021.

Jos teillä siis koti kaipaa mattopäivitystä, niin nyt loppuviikosta kannattaa käydä ostoksilla Vallilan nettikaupassa! Itse olen jo pidempään ihastellut esimerkiksi tätä ihan mielettömän upeaa Topaasi-mattoa. Tämä olisi niii-iiin meidän näköinen. Meillä tämä sijoittuisi olohuoneeseen, mutta tässä Topaasi-matossa on kuulemma sellainen ”liukas pintalaatu” – olen nähnyt tätä käytettävän jopa lapsiperheessä keittiön pöydän alla, wou! Tähän Topaasiin tulee kuulemma myös kausiluontoisesti uusia värejä. Meille olkkariin sopisisivat täydellisesti punaisen, oranssin tai keltaisen sävyt, oooh.

Ja se -20% alennuksen oikeuttava koodi on:
PUUTALO21VALL

Jos menee Vallilan nettisivuille tästä linkistä, alekoodi on siellä valmiina. Mutta voi mennä tietysti mistä vaan ja käsin syöttää tuon koodin siinä vaiheessa, kun kirjoittaa sinne tilauksen osoitetietoja.

Ja oi pysyisipä vaan tämä eteinen näin siistinä ja raikkaana jatkossakin!

(ei pysy, mutta sitä kutsutaan elämäksi)

 

PS. Saa muuten myös vinkata, mitkä muut Vallilan tuotesarjat (mm. vuodevaatteet, verhot, keittiötekstiilit, pyyhkeet jne) ovat teille erityisen mieleisiä! Uskon, että voin ainakin esittää eteenpäin toiveita alekoodeista silloin tällöin jatkossakin :)

Lisäksi Vallillalla ollaan ihan valtavan kiinnostuneita kuulemaan palautetta ja kehitystoiveita: Mitä Vallilalta teidän mielestä puuttuu? Millainen olisi teidän unelmien Vallila? Jos sinulla olisi taikasauva, millaisia printtejä tai tuotteita Vallilan valikoimiin taikoisit? Millainen voisi olla tulevaisuuden Vallila?

12

You Might Also Like

 • ~ mummo ~
  15.4.2021 at 19:58

  Kiitos tästä postauksesta! Menen heti asap tutkimaan mattovalikoimaa tarkemmin, kun näytti ensivilkaisulla olevan tosi ihania värejä ja kuoseja eikä ole hirveän kalliitakaan. Teidän eteiseen on tosiaan tullut kevät :)

  • krista
   15.4.2021 at 20:36

   Jesh, mahtavaa! Siellä tosiaan on aivan ihania mattoja! <3

 • Susaanna
  16.4.2021 at 20:01

  Vallilalla parasta ovat olleet Metsovaaran mallit. Valmu on kaikista kaunein! Pidän myös – kuten tosi moni muukin :) – kaupunkikuoseista.

  Se, mikä puuttuu, on pimennysverhojen laajempi värivalikoima kuviokuoseissa. Aika lailla vaalean sinertävää ja harmaata on erilaisia, mutta kyllä ostaisin vaikkapa okran Makeban tai pinkin Valmun pimennysverhoina heti. Näin kesää kohden kun mennään :) !

  • krista
   17.4.2021 at 12:40

   Vallilan kuosit on kyllä niii-iiiin ihania!

   Ja hei tosi hyvä pointti! Mäkin itse asiassa selasin Vallilan pimennysverhojen valikoimaa, koska meillä tarvittaisiin aikuisten pikkumakkariin ja portaikkoon pimentävät verhot – tai itse asiassa kangasta, josta joku ompelisi sopivat verhot pieniin ikkunoihin. Ja jos olisi okra Makeba pimennyskankaana, niiin KYLLÄ, mäkin ostaisin. Se ois nimittäin ihan nappiin meidän portaikkoon!

 • Karina
  19.4.2021 at 10:00

  Joo tosi varovasti niillä luistimilla! Mulla oli sama, eli löysin mun vanhat rullikset kaapista ja päätin heti 10 vuoden jälkeen kokeilla niitä ja melkein tuntui kuin olisi ekaa kertaa ollut. Meillä pihassa sellanen mini-alamäki niin sitäkään en uskaltanut vauhdilla mennä vaan jarrutin koko mäen :D Onneksi taito tuli kuitenkin jostain selkärangasta takaisin – nyt vaan täytyy käydä hakemassa uudet pyörät niihin kun en sit kuitenkaan luota tuohon vanhaan silikoniin.
  Meillä on kahdessa huoneessa Vallilan verhot ja ne on kyllä ihania. Nyt poika on alkanut valittaa valoisuutta huoneessaan niin katoin että tuollainen Tähtien alla-kuosi olis sille täydellinen!
  Mä en ole yhtään marimekko-tyyppi enkä tykkää sellasista ns 70-luvun kuoseista yhtään, mutta ihanaa kun Vallilalla on nykyään noita esi. Ihmemaa, Rauha ja Omenapuu, jotka on ihan täydellisiä väripilkkuja pussilakanoissa. Niitä olenkin ostanut :)