Kesäkuun kolmas ja koko loma edessä

”Voiko olla olemas ihanampaa fiilistä,
kun on kesäkuun eka ja koko loma edessä?”

– Eino ja Aapeli: Älä tule paha kesä –

Voi kuulkaas Eino, Aapeli ja kaikki muut tätä biisiä just nyt hyräilevät: miten voikin olla, että tuo yksi pieni lausahdus kiteyttää tämän hetken tunnelmani aivan täydellisen nappiin!

Silläkin uhalla, että olen epähuomiossa sanonut vuoden muistakin hetkistä näin, väitän tämän olevan se paras hetki vuodesta. Kaikki edessä, koko kesä! Oi tämä hersyvä kupliva ilon tunne! Kesäkuun eka kolmas ja koko loma edessä!

”Ensimmäinen hellepäivä
mä tilaan koko kesäks näitä
tummat pilvet käsken väistymään.”

– Eino ja Aapeli: Älä tule paha kesä –

Olemme haaveilleet ”täyspitkästä” kesälomasta jo vuosikausia – joskus ei olla onnistuttu siinä ollenkaan, toisinaan saatu taas pidempiä lomia (tai freelance-työskentelevän tapauksessa läheslomia) järjestymään. Mutta että tämä tällainen: kesäkuun ekasta koulujen alkuun asti! Sellainen extreme-unelma, että voiko se olla tottakaan…?

Ja nyt se on!

Hassua, että juuri tällä ajalla se tuli meille mahdolliseksi.

Lapset halusivat eilen illalla laskea, että kuinka monta kesälomapäivää on vielä jäljellä. Laskin.

Neljä mennyt. Seitsemänkymmentäyksi jäljellä.

Se on niin kuplivan iloisen hersyvän värisyttävän uskomattomanhuikean ihanaa, että sitä tuskin uskaltaa edes ääneen sanoa!

”Ku aamusta iltaan iho tuntee auringon
ja ei oo hajuakaan mikä viikonpäivä on.
Ollaan odotettu tätä syksy-talvi-kevät
nii älä tule paha kesä, tule hyvä kesä.”

– Eino ja Aapeli: Älä tule paha kesä –

Tänään lasten mentyä päiväunille laitoin kirjavan kesämekon päälle, huivin päähän ja aurinkolasit silmille. Nappasin käteeni kirjan ja hipsuttelin hulmuavin helmoin pihamaalle.

Puolisolta pääsi spontaani ah.

Vaimo kesämekossa.

Kesässäni on vain yksi tavoite ja se on päästä tapaamaan äitiäni. Muilta osin ajattelimme hukata ajantajun ja saada viikonpäivät iloisesti sekoittumaan. Kotipihaa ja kesämökkiä – kun kesän tekemisvalikko on tavallista suppeampi, on ehkä vieläkin paremmat mahdollisuudet päästä sellaiseen iloisenihanaan ajantajuttomuuteen.

Siinä tosin melkein onnistuin jo loman… …viidentenä (mun piti laskea tuo) päivänä.

”Aurinkoista keskiviikkoa!”, kirjoitin työmeiliin. Ennen meilin lähettämistä tarkistin kalenterista, että oliko varmasti keskiviikko. Oli.

Kesäkuun eka kolmas ja koko loma edessä!

16

You Might Also Like

 • PikkuKirppunen
  3.6.2020 at 19:29

  Tähän postaukseen mulla ei oo muuta kun rttä toivottavasti pääsette siihen kesänirvanaan, missä päivät puutoutuu. Onnellista, mahtavan pitkää limaa koko perheelle!
  ———
  Mutta sitten. Jäin lukemaan vanhoja, tähän vinkattuna tullutta Elämäni rinkat -postausta. Ja nyt on ihan pakko vinkata: eihän tämä torissa myynnissä oleva rinkka vain sattuisi olemaan se samainen varastettu unelmarinkka?: https://www.tori.fi/vi/70200624.htm

  • krista
   3.6.2020 at 21:17

   Kiitos! <3 (hihihi ja "pitkää limaa" :D )
   -
   Ja hitsi KIITOS!!! Mä veikkaan, että se on just tuo!!! Tuo "Jussi"-painatus on hassu (sitä ei siis mun rinkassa ollut), mutta mä veikkaan, että rinkan malli ei ole "Jussi" vaan rinkka on ollut jollain Jussi-nimisellä... Meneeköhän ihan metsään...? Mutta mun mielestä joskus aikoinaan Suuri seikkailu -tv-sarjan kilpailijoilla oli samanlaiset rinkat kuin "se mun täydellinen rinkka". Oisko tuo kyseinen rinkka voinut olla jollain Jussi-nimisellä kilpailijalla...? Heh tai sitten se malli on vaan Jussi ja tää kaikki on ihan hölmöä spekulointia :D
   -
   Mutta siis kyllä, veikkaan, että toi se on! Hitsi mä ostan ton! KIITOS!!!

   • PikkuKirppunen
    4.6.2020 at 08:07

    Ahhahhahahahaa, hyvää limaa vain teillekin :D :D :D Voi hyvää päivää, miten paljon tuossa on kirjoitusvirheitä – ja mä muka vielä oikoluin sen läpi (terveisin toimittaja, hyppii nuo virheet ihan tosi pahasti silmille). :D
    Nyt haluan kyllä sen verran korjata, että missään maailman nimessä mun ei ollut tarkoitus vihjata, että tuo linkkaamani rinkka olisi se samainen, joka sulta on aikanaan varastettu, vaan samanlainen. Voi nakkisormet, pieni puhelimen näppäimistö ja huolimattomuus sentään.

    Tosta Jussi-tekstistä mietin samaa kun siekin. Toivotaan, että saat samanlaisen rinkan kun se aiempikin oli. Ja jatkossa se on sitten ainakin helppo tunnistaa tuon tekstin perusteella :D

 • A
  3.6.2020 at 21:12

  Mulla tuo tunne (loma-loma-loma) hiipii jatkuvasti takaraivoon…kun töihin konttorille ei saa palata ennen elokuuta. Mutta sitten iskee se todellisuus, että loma, loma, loma onkin vaan lapsella ja itse onkin (etä)töissä. Buahhhaa. Mutta toisaalta kesäkelit sallii kaikenlaista. Tänäänkin tein työpäivän klo 14 eteenpäin puistossa jonne saatoin lapsen leikkimään kaverinsa kanssa (ekaluokkalainen ei tartte äitiä puistoon vahtimaan perään, mutta reitti sinne on turhan vaativa, joten saatettava on). Hyvin toimi, mitä nyt joutui vaihtamaan aina välillä puistonpenkkiä paahteesta varjoon, kun uhkasi tulla liian kuuma ja auringonpistos. No, mutta siihen loma-loma-lomaan on viikkoja ensi viikon jälkeen kolme ja toivotaan että aurinko hellii :)

  Kivaa lomailua teille!

 • Sumonen
  8.6.2020 at 18:09

  Just muistin miun vastaavan lomafiilisbiisin. Se on ehdottomasti tämä: https://m.youtube.com/watch?v=FnrI2QmFlmU
  Ah, kesä 😍. Ihanaa, pitkää, vapaata kesää tein koko perheelle