Kesäkooma

Puutalon alakerrassa on ihanan viileä – siinä, missä nyt näillä keleillä plus 26,5 viileäksi laskettakoon.

Yläkerrassa ei.

Seela on heräillyt nyt kaksi viimeistä yötä tunnin välein maitohuikalle. Vaikka ei kelloa vilkaisekaan, tiheyden tunnistaa siitä, kun on imettänyt jo viisi kertaa eikä makuuhuoneeseen vieläkään ulotu edes aamuyön haalea sarastus.

Hyvä niin, eipähän vauva (toivottavasti) ihan läkähdy.

Mutta minun on vaikea aamulla arvioida olenko nukkunut ollenkaan vai pelkästään hyvin vähän.

Tuuletin. Ei auta.

Onneksi heinäkuun helteiden kesäkooma eroaa kuitenkin marraskuun harmaasta räntäsadekoomasta. Siinä, missä marraskuun koomaväsymyksessä maailma tai ainakin sen puolikas romahtaa akuutisti niskaan (parhaassa tapauksessa mukana myös raskauspahoinvointi), heinäkuun kesäkoomassa maataan Kumpulan uimalan varjossa ja jokellellaan iloisesti viime kesän seksihelteiden hedelmän kanssa. Marraskuussa on luultavasti maanantai ja kahvimaito loppu. Heinäkuun lauantain kahvissa on jääpaloja ja vaniljajätskiä.

Kannattaa kuitenkin varoa. Heinäkuukooman raukea onnellisuusväsymys voi pienimmästäkin vastoinkäymisestä äkkiarvaamatta kääntyä ärtyneeksi kiukku-univelkatilaksi, jonka kaikissa sanomisissa suhahtelevat s-kirjainten sijaan terävät ukkossalamat.

Siksi läpsytellään varovaisen pehmeästi kumipohjaisilla varvastossuilla. Käydään kylmässä suihkussa viisi kertaa päivässä. Pidetään aina jäätelö ja kahvikuppi käden ulottuvilla.

Ensi yönä kannetaan perhepedin patja alakertaan.

1

You Might Also Like

 • Kärttyri
  26.7.2014 at 17:17

  Huh! Itse olen harkinnut telttailua takapihalla, jos sisälämpötila vielä nousee. Yöllä voi pitää hyttysverkolla suojattua ikkunaa auki viilentämässä taloa, mutta päivisin on parempi pitää kaikki ikkunat kiinni.

  • phocahispida
   27.7.2014 at 10:56

   Liputan telttailun puolesta! 
   Ainakin Silvasta se voisi olla myös tosi hauskaa. Hyvällä säällä ihan vaan joku hyttysverkkokin riittäisi ajamaan asian. Joskus kun porukoitten omakotitalo lämpeni liiaksi, nukuin itse takapihalla teltassa.

   Ja lämmintä teetä kannattaa juoda helteellä!

   P.S. Viileähköä kesätekemistä voi voittaa täältä:
   http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/07/25/arvonta-liput-ateneumin-tove-jansson-nayttelyyn/

   • kao kao
    27.7.2014 at 21:02

    miten se lämmin tee auttaa helteessä? nimimerkillä juon sitä juuri ja mietin olenko vähän vai täysin hullu :)

 • tulilintu (Ei varmistettu)
  26.7.2014 at 17:25

  Voin hyvin samaistua hikisiin fiiliksiin. Täällä kans KUUUMMMAAAA! Jädee, kahvii, jäävettä nonstoppina! Ja ihanaahan se toisaalta on, et on lämmin. Eikä ole kiire. Voi just köllötellä puolinakuna vauvan kans viltillä varjossa. Valitsen kans mielummin heinäkuun kesäkooman. JAJA eihän tosta marraskuun koomaväsymyksestä tuu noita seksihelteiden hedelmiä aikaan ;DD Jaksuja sinne puutaloon lähettää yhen sellasen nelikuisen hedelmän hikinen mut onnellinen mama ;)

  • Nannannaa
   26.7.2014 at 19:06

   Ei pidä luottaa marraskoomaan! :D Joskus tässä pari vuotta sitten oli juttu jostain synnäriltä, että yleensä on sellaset kiirepiikit keväällä (hellekooman hedelmät) ja sitten taas kesän lopulla (syyskooman hedelmät). Katsos ihmisillä ei oo muuta tekemistä siellä ällössä syksyn pimeydessä kuin muhinoida vällyjen alla… ;)

   • annakarin
    26.7.2014 at 19:38

    Niinpä, mun toinen syyskooman hedelmä katsoo just teletappeja ja toinen tuhisee mun mahan päällä, joten eieiei – älkää luottako syyskoomaan! :-D

    • tulilintu (Ei varmistettu)
     26.7.2014 at 21:01

     Hih, meillä kaikilla on omat kooma-ajat :D :D

 • MirvaK
  26.7.2014 at 17:42

  Kokeilepa suihkua siten, että suihkun lopuksi otat ”kuuman” suihkun. Jostain luin, että näin olo olisi hiukan pidempi viileä. Kun tulee suihkusta pois, niin ei iske se kuumuus vastaan. Ja lakanat pakkaseen toviksi ennen nukkumaankäyntiä!!!

  Hellettä piisaa täälläkin ja viime yönä nukuttu 2x2h. Väleissä istuttu kuopuksen sängyn vieressä 2×1,5h…

 • Nannannaa
  26.7.2014 at 19:03

  Osuipa hyvin, mä kirjoitin äsken hellekoomasta. :D

  Mutta hyihyihyi, sais tää koomailu jo loppua. Pari päivää on siedettävää, mutta kaikki siitä yli ei. Ei sais valittaa, mutta valitan silti. :D

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  26.7.2014 at 19:16

  Viime viikolla oli muuten Seksihelle. Tällä viikolla se on näköjään ollut superhelle. Itse suunnittelin meneväni Pikkukoskeen nukkumaan ensi yöksi.

 • hann (Ei varmistettu)
  26.7.2014 at 20:37

  Mä ottaisin nyt mieluummin sen marraskuun. T. Raskauspahoinvoiva ja taapero joka ei nuku.

 • kontaktimuovi
  26.7.2014 at 21:28

   

  Hihii. No toivottavasti nämä seksikoomahelteet poikivat meillekin rakkauden hedelmän ensi vuodelle. :) tai ei tässä paniikkia, vastahan sovittiin että jätän pillerit pois ja tulee kun on tullakseen. Ja minä kun luulin, et me ei lisäännytä ainakaan lähimpään 5 vuoteen mut kai oon hörähtäny vauvakuumeeseen tän blogin myötä sittenkin. ;) et kiitokset teidän ihanalle perheelle tästä. <3

 • P (Ei varmistettu)
  26.7.2014 at 21:33

  Nää helteet on saaneet ainakin mut vannomaan syksyisen selibaatin nimeen. Rv 39+3, eieieijooeijoo-taapero ja +30 astetta mittarissa vetää pinnan hiukan kireälle. Kauhulla odotan synnärihikeä ja sitten vielä imetyshikeä ja kaikkea hikeä maailman tappiin asti. Huoh!

  • hann (Ei varmistettu)
   26.7.2014 at 22:57

   Huih, noita hikiä. Onneksi meillä oli ja tulee talvivauva, hiostaa se sillonkin, synnäri ja imetys, mutta on sentään muuten siedettävää. :)

  • jenna mjk (Ei varmistettu)
   27.7.2014 at 05:41

   Ei se niin tuo päivähelle haittaa, kun pystyy olemaan sen varjossa, paitsi jos joutuu lähtee asioille, ei vissiin iha suvaittavaa pelkät bikinit kaupungille päälle ja rv 37..?;) meillä myös taaperolla vaihtelevia eieijoojoo-päiviä.. olen siis tyytynyt pysymään kotona mahdollisimman paljon bikinien yläosa ja isännän bokserit jalassa (ah tätä kilojen sinfoniaa, paranee vaan loppua kohden vauhti) :D ja olen miettinyt ihan samaa, järkyttävän hormoni-imetyshien alkamista näillä helteillä, apuva! (Btw, meillä molemmat molemmat muksut marraskuukooman hedelmiä, että.. ;-) )

   • jenna mjk (Ei varmistettu)
    27.7.2014 at 05:47

    Niin piti sanomani, että yöt on tuskaa kun kämppä ei viilene alle 24 vaikka kui ihanan viileä yö olis ULKONA, ja meilläki nukutaan kattotuulettimen alla ja läpivedossa. Meinasin jo että ostan sen hemmetin teltan ja meen sinne nukkuu, viime yökin tuli vietettyä kovalla lattialla ikkunan lähellä kun muuten ei pystynyt nukkuu..muutoin nukkunu sohvalla reilun kk koska sängyssä sitä vasta kuuma onkin, ja mies nukkuu silti peiton alla..!! Huhhuh.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  27.7.2014 at 00:50

  Kuuman juominen kuumalla tuntuu pöhköltä, mutta se tehostaa elimistön jäähdytystä: kun sisäelinten lämpöreseptorit rekisteröivät kuuman juoman seurauksena sisälämmön kohonneen, tehostuu lämmön haihdutus iholta.

 • Kapusha (Ei varmistettu)
  27.7.2014 at 21:13

  Mä olen tänään miettinyt, että koskaan en oo vielä törmännyt seksihelteeseen!:D Näillä kuumuuksilla ei tee mieli edes olla toisen lähellä, kun iho on nihkeä ja muutenkin on kuuma!:D Saati sitten jotain muuta jossa tulee vielä enemmän hiki.
  Meillä on myös marraskuukooman hedelmä täällä!:D Meillä onneksi nukutaan hyvin, pistettiin 300€ sellaiseen ilmastointilaitteeseen ja makuuhuoneessa on semmonen n.20 astetta! Joka sentin väärti!!:D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  28.7.2014 at 02:27

  Joo siis mäki oon kuullu tosta että se just auttaa jos juo lämmintä, kun silloin keho rupee viilentään itteensä ja jos taas juo kylmää, keho rupee lämmittään itteensä:) ja ah mikä unelma olis ees vaikka tommone 24 asteen lämpö, kun meillä on 33 sisällä ja se ei yölläkää laske ku korkeintaa kolmeenkymppiin, asutaan seittemännessä kerroksessa.