Telaketjupäivitys

Kolme kuukautta sitten otin hampaistani kuvan matkalla ”telaketjuttamoon”. Vieressä kuva tältä aamulta.

Pahoittelen kuvanlaatua – ja toivottavasti kukaan ei pidä hampaita yhtä ällöttävinä kuin varpaita joskus aiemmin.

Mutta siis us-ko-ma-ton-ta. Katsokaa tuota oikeanpuoleista kakkoshammasta – naps se on paikoillaan! Myös etuhampaiden välinen rako on poissa. Wou.

1

You Might Also Like

 • Svui (Ei varmistettu)
  24.7.2014 at 15:08

  Ihan mieletöntä! Onneks olkoon uudesta vielä hienommasta hymystä!

  • Kristaliina
   24.7.2014 at 15:12

   Kiitos! :)

   Telaketjuilla tässä kuitenkin vielä mennään jonkin aikaa – heh ja sit kröhöm yks pieni leukaleikkaus tai muuten siirtyvät heti takaisin… Mutta suunta on hyvä ja muutos yllättävän nopea! :)

 • Ahtoliini
  24.7.2014 at 16:27

  Wau, onpa nopeasti tullut muutosta, hienoa! Ja heh, hampaat ei ole lainkaan ällöttäviä (toisin kuin varpaat) :D

 • P (Ei varmistettu)
  24.7.2014 at 18:12

  Onpa muutos! Mut hampaiden välinen rako on musta aika söpö. Isälläni on mut ei harmikseni periytynyt mulle. :D

 • Nickye
  24.7.2014 at 22:50

  Onneksi olkoon! Hienosti näyttää toimivan. :)

 • MarttaK (Ei varmistettu)
  25.7.2014 at 00:46

  Omalla 2-vuotiaalla tytölläni on rako etuhampaiden välissä, toivottavasti hän ei törmää tämäntyyppisiin viesteihin ja kuviin löytäessään sosiaalisen median ja kaverikeskustelut.

  • eibeigeä
   25.7.2014 at 08:59

   Mitä?

  • Anna-Reetta
   25.7.2014 at 11:02

   Minusta taas on hienoa että Krista on vielä aikuisiällä jaksanut lähteä oikomishoitoon. Oli syyt mitkä tahansa (tosin tiedän että Kristan ja useimpien tapauksessa syy on muu kuin (vain) esteettinen) niin kyllä se oikomishoitoon ryhtyminen vaatii sitoutumista ja rohkeutta, enkä usko että kovin moni lähtee siihen mukaan ihan heppoisin perustein. Ja minusta olisi hyvä jos jokainen nuori tämän saisi luettavakseen. Ainakin minua tälläinen on kannustanut siihen kuinka ei kannata välittää että minkä ikäisenä ja kenellä siellä suussa on sitä rautaa tai onko nenällä rillit keikkumassa. :)

   • Anna-Reetta
    25.7.2014 at 11:05

    http://vilmanpurenta.blogspot.fi/?m=1

    ja tuossa on tosi hyvä blogi aikuisen oikomishoidosta potilaan näkökulmasta. :) ite luin sen joskus alusta loppuun. Ei mikään helppo taival, mutta nyt varmasti elämänlaatu paljon parempi.

 • riks (Ei varmistettu)
  25.7.2014 at 07:44

  eiköhän ne 2-vuotiaan hampaat vielä vaihdu rautahampaisiin jotka voi taas sitten olla aivan erilaiset ja suun ja leuan kasvaessa vasta asettuvat lopulliseen asentoonsa:)

  • MarttaK (Ei varmistettu)
   25.7.2014 at 08:45

   Pointtini olikin, että asennosta viis.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    25.7.2014 at 09:36

    Niin, vaikka purennassa olisi jotain vikaa?

   • manteli** (Ei varmistettu)
    25.7.2014 at 09:41

    Omassa aikuisiän oikomisprosessissa (telaketjutus ja alaleuansiirtoleikkaus) oli kyse isommista asioista kuin pelkästä vinosta etuhampaasta tai rakosesta hampaiden välissä ja olen ymmärtänyt, että myös Kristan kohdalla on myös näin. Eli hampaiden siirrolla oikomiskojein ja leukojen leikkauksella korjataan purentaa, jotta säästytään suuremmilta ongelmilta (kivuilta, säryiltä, kiristelyltä, niskajumilta, hampaiden kulumiselta, ien- ja kitalakivaurioilta, hampaiden tippumiselta jne.) Onnellisia ne, joilla on vain persoonallinen rako tai vinossa oleva hammas, jolle ei tarvitsekaan tehdä mitään.

   • Kristaliina
    25.7.2014 at 09:49

    Rako on munkin mielestä ihan suloinen – ja onhan esimerkiksi Madonnakin rakohampainen :)

    Tässä mun tapauksessa ”asennosta viis” ei silti pidä paikkansa, eli ongelma on kaikkea muuta kuin esteettinen. Mun alaleuka hakkaa ylähampaiden juuret rikki (siksi ylähampaat on alkaneet tuolleen harittaa, ennen ne oli suorassa) ja jos sitä ei korjata, ihan kirjaimellisesti kymmenen vuoden päästä selailisin tekarikuvastoja. Heh tai en tiedä, onko niistä kuvastoja. Hammasrautaosuuden jälkeen mun leuka katkaistaan kahdesta kohtaan ja siirretään oikealle paikalle. Ja silleen. Että ei mikään pikkuoperaatio.

    Eli jos 2-vuotiaille ja vanhemmillekin tästä jotain oppituntia tulisi, niin hampaiden oikomishoitoihin teini-iässä kannattaa suhtautua vakavasti. Jos ne jäävät tekemättä, voi tulla isoja ongelmia aikuisena.

    Kirjoittelen jossain vaiheessa koko ”hammastarinan”.

    • Kristaliina
     25.7.2014 at 09:49

     manteli ehtikin ensin – eli just noin :)

    • MarttaK (Ei varmistettu)
     25.7.2014 at 10:33

     Kiitos selventävistä taustoista. Meitä lukijoita on moneksi ja sen uskoisin olevan bloggaajillekin rikkaus. Itse kuulun niihin lukijoihin, jotka seuraavat sinua harvakseltaan, joten hammastaustasi ei ollut tiedossani ja etsinkin ensin blogipostauksesta linkkiä edeltävään hammastarinaan lisätäkseni ymmärrystä. Kun en sellaista löytänyt enkä taustoistasi tiennyt, blogipostauksen teema ja viesti jäi minulle pinnalliseksi ja synnytti nuorten ulkonäköpaineisiin liittyvän huolen, minkä uskon monen muunkin jakavan. Tsemppiä jatkohoitoihin!

     • Kristaliina
      25.7.2014 at 10:38

      Se on totta! …ja itse asiassa koko tarina on tullutkin vain pelkästään ikään kuin ”riviväleissä” (eli keskusteluissa lähinnä) esiin, joten voisin sen kyllä kirjoittaa ihan kokonaisuudessakin tässä joku päivä! Tuolla alhaalla löytyy usein tägi eli linkki samantyyppisiin kirjoituksiin, tässä ”hammasremontti”. Mutta tässä tapauksessa sekään ei oikein anna tarpeeksi taustoja, koska sielläkin on itse asiassa vaan ihan sellainen minibloggaus siitä, kun hammasraudat juuri olin saanut… Mutta lisää tarinaa tulossa – joskus :) Ei näin kuumalla säällä, ehkä seuraavan kerran, kun sataa :)

     • PiritaV (Ei varmistettu)
      25.7.2014 at 12:12

      Ihana vastaus Kristalta! Ja hihitykset ”tekarikuvastolle” :)
      Oon muuten tosi pahoillani, yksi tosi hikinen yö tällä viikolla näin vahingossa (joo, vahingossa) unta sun miehestä! En ihan ymmärrä, miten alitajuntani on napannut matkaansa jonkun blogin (sivuhenkilön), mutta näin siinä vaan näköjään voi käydä :D Pahoittelut, anteeksi lainasta :D :P

 • Jeba
  25.7.2014 at 14:21

  Mulla oli pienenä myös telaketjut ja voi vitsi kuinka paljon inhosinkaan niitä! Mutta, niinku näistä kuvistakin huomaa, niin kyllä ne kannattaa. :) Ennemmin ” kärsii ” rautojen kanssa, kun viettää loppuelämän ruman hammasrivin kanssa.

  Psst. Ootko muuten syönyt noiden rautojen kanssa grillattua maissia? :D Sen jälkeen on kiva tyhjentää rautojen välit maissista. :D Tuli vaan mieleen… :D

 • Itsekin rautahymystä haaveileva (omasta siis) (Ei varmistettu)
  25.7.2014 at 15:57

  Kai osallistuit kuvilla tuohon Styleroomin Remppahaasteeseen? ;)

 • Merenwen
  25.7.2014 at 16:34

  Aivan mahtavat tulokset kolmessa kuukaudessa! :o Itsellänihän oli raudat melkein 10 vuotta ja tuona aikana käytössä olivat yksi toisensa perään ihan jokaikiset hammasraudat jotka on keksitty. Ja tämä oli ihan faktaa. Otan ihan mieluusti nykyiset hampaani entisiin verrattuna, ottaa vaan kaaliin kun yksi etuhampaista on kaikesta huolimatta joitain vuosia rautojen poisoton jälkeen hilannut itseään eroon viereisestä hampaasta. Näin kun voi ja käykin joillekin. Omani selkeästi halusivat sanoa sen kuuluisan viimeisen sanan. Noh, kuitenkin enimmässä määrin tyytyväinen omiini kun muistelee ”lämmöllä” millaiset ne oli lapsena…huh.