Kuka laittaisi edes kesäkengät niiden pieniin jalkoihin…

Ostimme tytöille sunnuntaina kesäkengiksi ensimmäiset Cientat – olin kuullut (ja nähnyt) niistä niin niin niin paljon, että odotukset olivat korkealla.

Itse asiassa etsimme Cientoja jo lauantaina Stokkalta. Ensiksi ihailemassani mallissa oli nepparit, joita lapset eivät kyllä itse vielä saa kiinni (ainakaan meidän lapsemme). Toinen malli oli tennarimainen (kuminauhajoustolla) ja myös yllättävän vaikea laittaa jalkaan. Kolmas malli näytti ihanalta: rusetillinen avokas, jossa ylimääräinen kumirinkka pitämässä kenkää paikoillaan. Nappasin ihastuneena yhden parin käsiini – ja totesin suorilta, että kumirinkka oli rispaantunut lähes kokonaan irti jo ihan käyttämättömästä kengästä.

Äh. Ei ihan vakuuttanut. Lähdimme siis Stokkalta ilman kenkiä.

No, seuraavana päivänä Prismassa siis… ja kyllä: äitienpäivänä Prismassa. Syötiin myös päivällinen Hesessä. Jahuu, kunnon juhlat puutalo-style.

Joka tapauksessa, seuraavana päivänä Prismassa kävimme läpi kenkähyllyä. Ja kyllä, siellä oli tarranauhallisia Cientoja; jesh, tällaiset! Ihmettelin siinä kyllä hetken niiden laikukasta väriä – ihan niin kuin olisivat olleet jotenkin värivirheellisiä – mutta koska kaikki kengät olivat samaan tapaan laikukkaita (eikä parempiakaan vaihtoehtoja ollut tarjolla), otimme nämä. Molemmille tytöille:

cienta turkoosi

Seelalla oli sitten maanantaina aamupäivällä omat uudet kengät pari tuntia jalassa hiekkalaatikkomeiningeissä. Valkoisten sukkien kanssa.

Ja parin tunnin jälkeen sukat näyttivät tältä:

cienta väri lähtee

Eiiiih! Eihän nyt näin voi kengät päästää väriä – kuivalla kelillä. Mitä tapahtuisi vesisateella…?

Instan puolella jo tästä kyselin ja toisellakin samanlaisten (näiden sinisten) kenkien ostajalla oli sama kokemus värjäävyydestä. Ja muiden Cientojen ostajilla puolestaan ei ollut sellaista kokemusta, että väriä kengistä lähtisi jotenkin erityisen paljon. Miten teillä muilla? Onko mielestänne normaalia tällainen Cientoille?

Ehkä se on tämä sininen väri vain. Googlasin netistä sen verran, että nyt on ilmeisesti tällaisia ”laikukkaita kuoseja” mallistossa – oli vihreää ja vaaleanpunaistakin tällaista ”kivipestyä-mikälieonkaan”.

Soitin jo Prismaan kenkäosastolle ja asia ei tullut ihan täysin selväksi vielä. Toiset kengät ainakin saa palauttaa (tietysti; ne ovat siis käyttämättömät), mutta en ole varma, tulinko ymmärretyksi siitä, että toisia kenkiä on jo käytetty, enkä siis saanut kunnollista vastausta siitä, voiko ne palauttaa. Joka tapauksessa paikan päälle pitää tietysti mennä ja mennäänkin. Elän optimismin vallassa, että palautus sujuu ongelmitta.

Mielestäni tuo on selvä vika. Mitä mieltä olette?

Muutenkaan en ollut ihan sataprosenttisen vakuuttunut kengistä: Seela muksahti noilla nurin ainakin kymmenen kertaa aamupäivän aikana eikä se ikinä tavallisesti tee niin. Ei ole siis kaatuillut uusilla Reimoilla (talvi- ja välikausikengät) koskaan. Ja toinen on se ihan älyttömän voimakas tuoksu.

Siitä tuoksustakin oli puhetta Instassa ja se jakoi mielipiteitä. Osan mielestä se tuoksui kesältä, osa ei voinut sietää ollenkaan.

Itsestäni se oli häiritsevän voimakas kyllä, mutta toisaalta mun nenään kyllä aika hyvä tuoksu. Ymmärrän tavallaan sen ”kesän tuoksun”. Olen vähän rajatapaus; en tiedä, onko se itselle kynnyskysymys vai ei. Mutta vähän erikoista, että se on niiiiin voimakas, en ole muissa kengissä koskaan törmännyt tuollaiseen.

No. Palautuksen (tai siis mahdollisen palautuksen) jälkeen olemme nyt sitten tilanteessa, jossa tytöillä ei edelleenkään ole kesäkenkiä. Sandaaleita on (koot täytyy vielä tsekata, ovatko sopivia), sekä tällaiset Ciraf-tennarit, joista ollaan kovasti tykätty:

ciraf tennarit

…mutta todennäköisesti näiden lisäksi sellaiset keveät kangaskengät olisivat vielä tarpeen.

Stokkalta (keskusta) tai Prismasta (Kannelmäki) ei nyt sellaisia kuitenkaan löytynyt. Ja kun ”hovihankkijallamme” Reimallakaan ei taida olla oikein kangaskesäkenkiä, huomaamme olevamme vähän sormi suussa asian kanssa. Jos Prismassa, Stokkalla ja Reimalla ei ole, niin missä sitten herranjestas – meiltä loppuu paikat :)

Olisiko kenelläkään antaa kesä(kangas)kenkävinkkejä?

On mahdollista, että antaisimme Cientoille vielä toisen vaihtoehdon – katselin jo nettikauppoja. Tuollaista samanlaista tarranauhamallia, mutta jos vaikka muissa pysyis väri paremmin kuin tässä sinisessä… Instassa suositeltiin vaihtoehdoksi Kavat-merkkiä. Googlasin ja ne näyttivät tosi kivoilta, mutta vähän hintavammilta; ovatkohan hintansa arvoisia? Meidän budjetti on valitettavasti hieman rajallinen :)

Haluaisimme siis kangaskesäkengät, jotka ovat:

 • keveät
 • pohja taipuisa
 • ei liukas
 • hinta mielellään edullinen (tyyliin max. 20e pintaan)
 • helposti ostettavissa netissä tai jossain helposti saavutettavassa kaupassa (eli ei joku keskustan kivijalkamyymälä, joka on auki puoli tuntia täydenkuun aikaan)

Vinkit tervetulleita, lapsiparat täällä ilman kenkiä! :)

87
Like

You Might Also Like

 • teija
  18.5.2016 at 10:38

  Mä olen tilannut kenkiä lapselle Pedipediltä. http://www.pediped.com/ Merkkiä mulla suositteli fysioterapeutti. Varsinkin lenkkareihin olen ollut supertyytyväinen – kevyt, taipuisa, varpaista tilava. Nyt ostin Reiman lenkkarit. Ovat myös kevyet ja taipuisat, vaikka pohja bacefoot-kenkää paksumpi tietenkin on. Parin päivän kokemuksella toimivat – ne olisi koko ajan jalassa ja niillä PITÄÄ juosta. Feelmaxit vaikuttavat tosi hyviltä. Olikin itselle uusi merkki.

 • 1 2 3