Kuka laittaisi edes kesäkengät niiden pieniin jalkoihin…

Ostimme tytöille sunnuntaina kesäkengiksi ensimmäiset Cientat – olin kuullut (ja nähnyt) niistä niin niin niin paljon, että odotukset olivat korkealla.

Itse asiassa etsimme Cientoja jo lauantaina Stokkalta. Ensiksi ihailemassani mallissa oli nepparit, joita lapset eivät kyllä itse vielä saa kiinni (ainakaan meidän lapsemme). Toinen malli oli tennarimainen (kuminauhajoustolla) ja myös yllättävän vaikea laittaa jalkaan. Kolmas malli näytti ihanalta: rusetillinen avokas, jossa ylimääräinen kumirinkka pitämässä kenkää paikoillaan. Nappasin ihastuneena yhden parin käsiini – ja totesin suorilta, että kumirinkka oli rispaantunut lähes kokonaan irti jo ihan käyttämättömästä kengästä.

Äh. Ei ihan vakuuttanut. Lähdimme siis Stokkalta ilman kenkiä.

No, seuraavana päivänä Prismassa siis… ja kyllä: äitienpäivänä Prismassa. Syötiin myös päivällinen Hesessä. Jahuu, kunnon juhlat puutalo-style.

Joka tapauksessa, seuraavana päivänä Prismassa kävimme läpi kenkähyllyä. Ja kyllä, siellä oli tarranauhallisia Cientoja; jesh, tällaiset! Ihmettelin siinä kyllä hetken niiden laikukasta väriä – ihan niin kuin olisivat olleet jotenkin värivirheellisiä – mutta koska kaikki kengät olivat samaan tapaan laikukkaita (eikä parempiakaan vaihtoehtoja ollut tarjolla), otimme nämä. Molemmille tytöille:

cienta turkoosi

Seelalla oli sitten maanantaina aamupäivällä omat uudet kengät pari tuntia jalassa hiekkalaatikkomeiningeissä. Valkoisten sukkien kanssa.

Ja parin tunnin jälkeen sukat näyttivät tältä:

cienta väri lähtee

Eiiiih! Eihän nyt näin voi kengät päästää väriä – kuivalla kelillä. Mitä tapahtuisi vesisateella…?

Instan puolella jo tästä kyselin ja toisellakin samanlaisten (näiden sinisten) kenkien ostajalla oli sama kokemus värjäävyydestä. Ja muiden Cientojen ostajilla puolestaan ei ollut sellaista kokemusta, että väriä kengistä lähtisi jotenkin erityisen paljon. Miten teillä muilla? Onko mielestänne normaalia tällainen Cientoille?

Ehkä se on tämä sininen väri vain. Googlasin netistä sen verran, että nyt on ilmeisesti tällaisia ”laikukkaita kuoseja” mallistossa – oli vihreää ja vaaleanpunaistakin tällaista ”kivipestyä-mikälieonkaan”.

Soitin jo Prismaan kenkäosastolle ja asia ei tullut ihan täysin selväksi vielä. Toiset kengät ainakin saa palauttaa (tietysti; ne ovat siis käyttämättömät), mutta en ole varma, tulinko ymmärretyksi siitä, että toisia kenkiä on jo käytetty, enkä siis saanut kunnollista vastausta siitä, voiko ne palauttaa. Joka tapauksessa paikan päälle pitää tietysti mennä ja mennäänkin. Elän optimismin vallassa, että palautus sujuu ongelmitta.

Mielestäni tuo on selvä vika. Mitä mieltä olette?

Muutenkaan en ollut ihan sataprosenttisen vakuuttunut kengistä: Seela muksahti noilla nurin ainakin kymmenen kertaa aamupäivän aikana eikä se ikinä tavallisesti tee niin. Ei ole siis kaatuillut uusilla Reimoilla (talvi- ja välikausikengät) koskaan. Ja toinen on se ihan älyttömän voimakas tuoksu.

Siitä tuoksustakin oli puhetta Instassa ja se jakoi mielipiteitä. Osan mielestä se tuoksui kesältä, osa ei voinut sietää ollenkaan.

Itsestäni se oli häiritsevän voimakas kyllä, mutta toisaalta mun nenään kyllä aika hyvä tuoksu. Ymmärrän tavallaan sen ”kesän tuoksun”. Olen vähän rajatapaus; en tiedä, onko se itselle kynnyskysymys vai ei. Mutta vähän erikoista, että se on niiiiin voimakas, en ole muissa kengissä koskaan törmännyt tuollaiseen.

No. Palautuksen (tai siis mahdollisen palautuksen) jälkeen olemme nyt sitten tilanteessa, jossa tytöillä ei edelleenkään ole kesäkenkiä. Sandaaleita on (koot täytyy vielä tsekata, ovatko sopivia), sekä tällaiset Ciraf-tennarit, joista ollaan kovasti tykätty:

ciraf tennarit

…mutta todennäköisesti näiden lisäksi sellaiset keveät kangaskengät olisivat vielä tarpeen.

Stokkalta (keskusta) tai Prismasta (Kannelmäki) ei nyt sellaisia kuitenkaan löytynyt. Ja kun ”hovihankkijallamme” Reimallakaan ei taida olla oikein kangaskesäkenkiä, huomaamme olevamme vähän sormi suussa asian kanssa. Jos Prismassa, Stokkalla ja Reimalla ei ole, niin missä sitten herranjestas – meiltä loppuu paikat :)

Olisiko kenelläkään antaa kesä(kangas)kenkävinkkejä?

On mahdollista, että antaisimme Cientoille vielä toisen vaihtoehdon – katselin jo nettikauppoja. Tuollaista samanlaista tarranauhamallia, mutta jos vaikka muissa pysyis väri paremmin kuin tässä sinisessä… Instassa suositeltiin vaihtoehdoksi Kavat-merkkiä. Googlasin ja ne näyttivät tosi kivoilta, mutta vähän hintavammilta; ovatkohan hintansa arvoisia? Meidän budjetti on valitettavasti hieman rajallinen :)

Haluaisimme siis kangaskesäkengät, jotka ovat:

 • keveät
 • pohja taipuisa
 • ei liukas
 • hinta mielellään edullinen (tyyliin max. 20e pintaan)
 • helposti ostettavissa netissä tai jossain helposti saavutettavassa kaupassa (eli ei joku keskustan kivijalkamyymälä, joka on auki puoli tuntia täydenkuun aikaan)

Vinkit tervetulleita, lapsiparat täällä ilman kenkiä! :)

90

You Might Also Like

 • Koo
  11.5.2016 at 20:53

  Vähän googlasin:
  ”Cienta is an internationally recognized brand of cool and stylish children’s footwear made in Spain.

  For over 30 years, Cienta has been specializing in creating high-quality vulcanized footwear for children. Founded in 1982, the family-owned company Calzados Cienta started the kids’ canvas and slipper brand with generations worth of expertise in shoe-making.

  The factory is located near the wine region of La Rioja in Spain, a region that is deeply rooted in the process of vulcanizing natural rubber, and has been the only manufacturing source of Cienta shoes.

  Dedicated to promoting the natural and correct development of children’s feet, the entire production and design process of Cienta is centered on quality and comfort, making use of only natural materials and the most advanced technology”
  http://www.cientausa.co/#!our-brand/cjg9

  Mä oon tosiaan tykänny ja meinaan ostaa taas tänä vuonna ainakin itelleni :D Lapsi ei enää mitään tartte kun ostin matkoilta sille Skechersin kesäkengät.

 • Jenisei
  11.5.2016 at 20:56

  Meillä oli sama kenkäongelma vielä viikonloppuna (ja niinikään kiertelin Prismassa äitienpäivänä). Katsoin Prismassa noita samoja sinisiä Cientan kenkiä (merkki entuudestaan mulle täysin tuntematon), ja tutkiessani kenkiä totesin saman kuin te, että väri oli laikukas ja epälaadukkaan näköinen. Tästä päättelin, että väri epätasainen varmaan sen takia just että se irtoo helposti, ja jätin ostamatta (onneksi!).

  Sen sijaan ostin saman merkin valkoiset (muutama kukan kuva päällä) nepparilliset kesäkengät meidän (melkein) 2v tytölle. Nyt olleet melkein viikon käytössä, en ole huomannut voimakkaita hajuja, neppari on toiminut hyvin (tuon tyyppisiä kenkiä ei tyttö vielä itse osaisi laittaa jalkaan vaikka olisikin tarrakiinnitys), ja vaikka ekat 5min käveli niillä hassusti, niin tottui nopeasti ja nyt juoksee, hyppii ja touhuaa niillä ihan normaalisti (vaikka ostin reilulla kasvuvaralla vielä)! :) ja pohja tosiaan on taipuisa (oli yksi ostokriteeri meilläkin hinnan lisäksi) eli suositus täältä noille valkoisille.

  • krista
   11.5.2016 at 22:56

   Täsmälleen sama paitsi meidän Prismassa noita valkoisia ei ollut joten päädyttiin noihin epätasaisvärisiin :( Mutta sama ajatuskulku mullakin kävi päässä, että laskeekohan väriä… No, laski. Ihan noin pahaa värinlaskua en kuitenkaan osannut arvata, ajattelin että vaan märkänä tai jotain.

   Noi teidän kuulostaa hyvältä! Mistä Prismasta ne oli? Prisman nettikaupasta en jostain syystä löytänyt (maanantaina katselin) Cientoja ollenkaan…

   • MiiaK
    12.5.2016 at 10:21

    Ainakin Itiksen Prismassa oli näitä Jenisein mainitsemia valkoisia Cientoja (teki niin mieli ostaa, mutta jäi nyt kauppaan, kun oltiin jo hankittu siniset) ja Itiksen Stockalta löytyy hyvä valikoima muita Cientoja. Meillä jo kolmatta kesää Cientat (tänä vuonna nepparilliset) käytössä. Meille ostetut eivät ole päästäneet väriä ja lapsi saa helposti itse jalkaan ja jalasta pois. Tänä kesänä harjoitellaankin ahkerasti nepparin avaamista ja kiinni laittoa :)

    • krista
     12.5.2016 at 22:22

     Aaa joo ja Itis on meille ihan ok-yhteys myös, kiitti vinkistä!

   • Jenisei
    12.5.2016 at 21:45

    Täällä Tikkurilan Prismassa. Hieman on pitkähkö matka teiltä. ;)

    • krista
     12.5.2016 at 22:09

     No hei mehän käydään Tikkurilassa ihan jatkuvasti – lempparinepalilainen on siellä! Varmaan ens viikolla jo :)

 • M-M
  11.5.2016 at 20:59

  Mä ostin viime vuonna Skopunktenista ballerinat Millalle. On tosi taipuisat pohjat ja kevyet. On tykätty paljon niistä.

 • Koo
  11.5.2016 at 20:59

  Ai niin, ja meillä on ollut näitä käytössä joka vuosi siitä asti kun tyttö on ollut 1v. Ekoissa kengissä oli ihan vaan nahkapohja, vähän niinku tossuissa, mutta ovat tosi söötit. Näitä Flex-kenkiä on ollut sitten viime vuosina, nyt ensimmäistä kertaa en enää tilannut. Nämä on myös hyvin kestäviä, jos hinta hirvittää. Tai jos joku kaveri on menossa Jenkkeihin, niin sieltä sitten tilaamaan paljon halvemmalla ;)

  Noiden size chart on tosi hyvä. Mä oon aina onnistunut tilaamaan täydellisen kokoiset kengät.

  http://www.pediped.com/Products/Flex-br-Bree-Denim__RS2286.aspx

  • krista
   11.5.2016 at 22:39

   Oi, miten tajuttoman ihanat toi tossa linkissä! Oot siis tilannut ihan tuosta nettikaupasta, toimittavat Suomeen jne.? Tuleeko tullit päälle? En tutustunut vielä tarkemmin, katsoin vaan ekan kuvan, mutta näytti HUIPULTA. Nää on siis jotain sellaisia paljasjalkakenkätyyppisiä?

  • krista
   11.5.2016 at 22:44

   Ps. mekin muuten käytettiin molemmilla tytöillä eka kesinä enimmäkseen vaan sellaisia nahkapohjaisia tossukoita. Tai lemppareissa oli itse asiassa vaan kangaspohja sellaisilla liukuestemäisillä nypyköillä, löytäisinpä vielä kuvankin… Ne oli ihan huiput! Niitä pidettiin molemmilla oikeastaan koko 1-vuotiskesä ja vielä Thaimaan-matkat siinä 1v8kk iässä. Hyvin palvelivat!

   • Koo
    12.5.2016 at 08:28

    Noi on ihan normikenkiä noi isompien lasten kengät, mutta hyvin joustava pohja ja laadukkaat muutenkin. Alunperin ostin noita siksi kun oli tuttuja jotka toi Jenkeistä ja ne oli halpoja :D Mutta sitten jäin koukkuun ja piti ostaa netistä noilla kalliimmilla eurohinnoilla :( Tosta kun tilaa niin ihan on kun tilaisi mistä tahansa verkkokaupasta, ei tulleja ja silleen.

  • Laura
   12.5.2016 at 06:26

   Meillä on kans pediped-kengät jo toista kertaa, sandaalit tosin, mutta tosi hyvät ja kestävät! Ensimmäiset menossa toiselle lapselle ihan priimakuntoisina vaikka koko kesä niillä on jo kerran talsittu (ja hypitty ja mopoiltu) pedipediltä suoraan ja niiden nettisivuilla on kenkien sisämitat niin on mennyt koot ihan oikein. Kalliita noi on mut alesta voi löytää hyväänkin hintaan.😊 Ne on siis tavallaan paljasjalkakenkiä, pohja suht paksu mutta hyvin joustava.

   • Laura
    12.5.2016 at 06:29

    Niin unohtu sanoa, että täällä Britanniassa niillä on oma nettiliike, joten tullimaksuja ei tule. Mutta muuten toi merkki on kiven alla täälläkin. Oliskohan Suomessa jälleenmyyjää tai niillä jotain järjestelyä tullien välttämiseksi…

   • Laura
    12.5.2016 at 06:41

    Niiden nettisivuilla sanotaan, että EU:iin tilatessa ”tax and duties” sisältyy hintaan et ei kai sitten tulis muita maksuja… Noista H&M:n kengistä meilläkin kokemusta ja se pohjien kovuus vaihtelee paljon. Joustavat tennarit ovat olleet meilläkin hyvät.😊 Ja hinta tosiaan loistava.

  • Silja
   16.5.2016 at 19:49

   KIITOS tästä vinkistä! Lähti parit kengät testitilaukseen – asutaan Jenkeissä, joten aika edulliseksi tuli tilaus. En malttanut edes odottaa, että mentäis kauppaan hypistelemään, vaikka huomenna ois hyvin ehtinyt poiketa yhdellä jälleenmyyjällä kerhomatkan varrella, heh.

 • Jenniuu
  11.5.2016 at 21:00

  Heippa, minäkin suosittelen hm:n kangaskenkiä. Ne joita olen omille lapsilleni ostanut ovat olleet suhteellisen pehmoisia, pohja on ollut taipuisa sekä helposti luettavat lapsille itselleen. Fysioterapeutin silmin ovat oikein passelit kesäkengät.

  • Jenniuu
   11.5.2016 at 21:01

   *puettavat, heh.

  • krista
   11.5.2016 at 22:46

   Monta ääntä näille jo, kuulostaa hyvältä!

   • Koo
    12.5.2016 at 08:32

    Me ostettiin 8-vuotiaalle h&m kangastennarit ja ne alko hankaamaan pikkuvarvasta. Mikään muu kenkä ei ole koskaan tehnyt näin, mutta tottakai yksilöllisiä eroja ja silleen, ja tää oli vaan se yksi malli. Lapsi kun vaan on niin ehdoton tollasissa, niin ei pysty sanomaan että ”pidä nyt vähän aikaa niin kyllä se jalka tottuu” vaan sitten niitä ei enää haluta käyttää. Toivon nyt että pikkuveljen jalka olis eri mallinen ja nää menis sille joskus sitten. No, ei ainakaan ollu kalliit – joku 17,90 muistaakseni.

 • Miitu
  11.5.2016 at 21:22

  Muistelisin, että oon joka kesä tähän aikaan tuskaillu, kun ei löydy sopivia kangaskenkiä. Sitten ne hokkuspokkus kävelee vastaan kesäämmällä.

 • a
  11.5.2016 at 21:52

  Tomsilla on muuten tosi söpöisiä kenkiä kans. Niitä tää äiti tilaa itselleen vuodesta toiseen yhden parin keväisin (nuorisomallin kun sen koko 36 sopii just eikä melkein ja se on kivempi kuin naisten malli minun makuuni). Mukavimmat kangaskengät ikinä (mutta en ole vielä lapselle raskinut kun ei ole tarpeeksi isossa alessa tullut vastaan, meillä kun jalka kasvaa sitä vauhtia, että kenkiä saa olla ostamssa usein ja musta kngaskenkiin ei voi kovin isoa kasvun varaa ottaa, joten ostan mieluummin kesässä kahdet halvemmat kuin yhdet kalliimmat jotka on ensin liian isot).

 • Jenspa
  11.5.2016 at 22:05

  Puoli tuntia täydenkuun aikaan. Täydellisesti ilmaistu. Juuri tuolta tuntuu usein, kun niihin ihaniin kivijalkamyymälöihin haluaisi mennä

 • Suvi
  11.5.2016 at 22:27

  Ostin samat kengät tällä viikolla ja huomasin saman. Oli pakko ostaa, kun oli just ainoa vaihtoehto. Saavat värjätä sukkia, uusia saa kaupasta. Sopivaa kokoa metsästettiin _kolme _ tuntia pitkin pääkaupunkiseutua, kun lapsi nää ehdottomasti halusi. Sanoi olevansa super onnellinen metsästyksen päätteeksi.
  Toivottavasti pesun jälkeen tää värjäys vähenee.

  • krista
   11.5.2016 at 22:32

   No kuule just sama juttu! Mekin oltiin ensin asiastatehden lähdetty lauantaina Stokkalle ja sitten vielä sunnuntaina tuonne Prismaan, ja siinä oli vähän sellainen ”kengät tai ei mitään” -meininki päällä.

   Helpommallahan tässä tietysti pääsisi, jos pitäisi vaan nuo. Nyt pitää lähteä uudestaan sinne Prismaan (ei ole edes lähin) ja sit taas ei ole niitä kenkiä ja pitää aloittaa metsästys alusta. Mutta huoh kyllä mua niin harmittaa tuo värjäävyys, että mä sit kuitenkin lähden tuolle palautuslinjalle. Vaikka ymmärrän hyvin myös ”no värjätköön!” -asenteen, kun kenkien metsästys näköjään voi olla näinkin pitkällistä puuhaa :)

 • Lilah
  11.5.2016 at 22:34

  Kirpparilta ostetuista cientoista hyviä kokemuksia. Eivät haise eikä värjää ja nepit toimineet. Superfit kangaskengät myös pehmeät ja hyvät, lesti kapeahko. Kavat leveitä ja supertukevia.

 • krista
  11.5.2016 at 23:07

  KIITOS muuten kaikille kenkävinkeistä, täältähän löytyi hyviä vaihtoehtoja vaikka ja kuinka!!! Kaikkiin viestiin en ehdi nyt tänään vastata (nukkumaanmenoaika), mutta kollektiivinen KIITOS! <3 <3 <3

 • Nanna
  12.5.2016 at 07:56

  Meidänkin parivuotias heitti kenttään useemman kerran, kun sai kevätkengät jalkaan. Olisko vähän tottumisjuttukin. Talven menny korkeavartisilla ja paksuilla kengillä ja yhtäkkiä ohuemmat, matalavartiset niin joutuukin vähän eri tavalla (ehkä) liikkumaan. En tiiä. Oon suosinut SuperFitiä niin talvikenkinä, kuin nyt kevätkenkinäkin. Kesäksi suunnittelin Cientoja. Viime kesänä oli tarralliset pinkit valkoisilla palloilla ja mitään väriä ei lähtenyt. Istuivat jalkaankin hyvin ja näytti että niillä oli hyvä kävellä. Täytyypä nyt sitten harkita uudelleen. Halosella muuten on ainakin Oulussa tosi mainio lasten kenkäosasto!

 • sup
  12.5.2016 at 09:01

  Meillä oli joku kesä takarin tuommoiset Cientat, ihan vahingossa ostettuna kun piti saada helpot ja nopeat kesäkengät. Meillä ne ainakin oli ihan yhen lapsen kengät, sisältä se pohjallinen kului kesän aikana niin huonoon kuntoon ettei niitä enää kehannut kiertoon laittaa vaan ihan roskiin menivät. Jotenkin en ihan ymmärrä mikä tässä Cientässä on niin hehkutuksen arvoista.

 • Martina
  12.5.2016 at 09:21

  Meillä tyttö tykännyt näistä. On tapuisat ja hyvät jalassa. Meillä tosin viime vuoden väri kun hamstrasin alesta, mutta sama kenkä siis. http://www.hm.com/fi/product/44290?article=44290-B

 • Enkeli
  12.5.2016 at 11:27

  Ostettiin tyttärelle Reiman Litet. Aika suolainen hinta, mutta pohja oli vähän taipuisampi kuin halvemmat ja tuki kuitenkin nilkkaa hyvin. Tyttären vielä ”vauvanpyöreä” jalkakin mahtui hyvin kenkään ja vastikään kävelemään oppinut pikkuneiti tepastelee näillä varsin mielellään. Ei olla huomattu, että päästäisivät väriä. Toistaiseksi ollaan oltu tyytyväisiä, mutta kokemusta on takana vasta reilun viikon verran.

 • mallu
  12.5.2016 at 23:35

  Kavat, Camper ja Superfit. Lekmeristä tilasin muutamat tossut, hyviä ja edullisia, toki postikulut päälle. Kuvatuksina prinsessoja, merkkiä ei ollut.

 • piia
  14.5.2016 at 13:34

  Meillä on vaaleanpunaiset. Mun mielestäni ovat jotenkin ”hankalat”, ainakin 4-vuotiaan on vaikea saada niitä jalkaan. Viime kesä mentiin Stadiumin lenkkareilla, ja samat haettiin nytkin. Eivät ole ihan kangaskengät mutta kevyet ja mukavat, pohjat taipuvat ”tarpeeksi” ja ainakin nyt oli tytöille kauniin turkooseja. Niissä ei ole nauhoja eikä tarroja mutta pysyvät hyvin jalassa, ja ovat kuulemma ”tosi nopeat”. Hinta 19,90€ ja ainakin täällä olivat nyt puoleen hintaan. Vahva suositus siis niille! :)

 • Kirsi
  14.5.2016 at 20:20

  Lapsellani on ollut kolmet Cientat (sama malli kuin lapsilladi mutta kahdet kukalliset ja yhdet tummansiniset) eikä koskaan kengät olevärjänneet sukkia. Asumme Aasiassa, joten hikoilulta emme ole välttyneet. Hinta-laatusuhteeltaan kengät olivat järkevä ratkaisu, sillä juuri tuossa iässä, alle 5-vuotiaan jalka kasvaa tyyliin 6kk:ssa aina uuteen kokoon. Eihän ne parhaat kengät olekkaan, mutta halpiskengiksi ihan hyvät. Kyllä noi mitä ostot oli sekunda-laatua. Vie takaisin, ehdottomasti.

  • krista
   14.5.2016 at 22:14

   Joo mä oon tosi vakaasti nyt tulossa siihen käsitykseen, että vaan tää malli on virheellinen! Kenelläkään muulla ei ole ollut kokemusta tällaisesta kun just tän kevään malliston sinisen värin ostaneilla… Huomenna ehditään toivottavasti vihdoinkin Prismaan!

 • Leelia
  14.5.2016 at 20:51

  Meillä kengät merkkiä Fitz Kitz, hyvin samantyyppiset kuin cientat ja hyvät, vahvat kankaat, ei hajua/värinpäästöä ja joustava suorastaan tahmean pitävä pohja. Tykkäämme.

  • krista
   14.5.2016 at 22:15

   Kiitos vinkistä! Tosi samantyyppinen, söpö! Mistä näitä saa?

 • Kaisa
  17.5.2016 at 21:57

  Jännä tuo hajuhomma. Mä oon aina ihmetellyt sitä hajua ja mielessäni miettinyt että niissä Cientoissa on pakko olla jotain myrkyllistä tyyliin syöpävaarallista kemikaalia joka haisee niin voimakkaalle. Sitten kurkkasin tuon linkin Cientan sivuille – kenkien kerrotaankin olevan mahdollisimman turvallisista materiaaleista valmistetut. Ja sitten he hajustavat kengät (ainakin mun nenään) myrkyllisen hajuisiksi :D No, ehkä lapset tosiaan tykkäävät tuoksusta, kuten siellä sivuilla mainostettiin!

 • 1 2 3