Kesähaaveissa: roadtrip kesäiseen Suomeen!

Mulla on ollut nyt tällainen pieni haave, että olisipa ihana tehdä sellainen pieni ihana (ja suht spontaani) roadtrip kesäiseen Suomeen! Pakata auto ja lähteä perheen kanssa matkaan, ajaa vähän mihin huvittaa. Yöpyä yksi yö tai viisi, vaihtaa paikkaa jos siltä tuntuu.

Kulkea sään ja fiiliksen mukaan!

Nyt Tampereen-reissulla saatiin vieläpä hyvä muistutus siitä, miten hyvin lapsilla sujuu parin tunnin päiväunet automatkan aikana – joten olisi hyvinkin näppärää tehdä päiväunen mittaisia ajopyrähdyksiä ja vaihtaa niiden aikana aina maisemaa…

Oooo! Jooo!

Ideanani (ja muukin perhe tätä kannatti) oli tosiaan sellainen ”fiiliksen mukaan” -matka – mutta jotta ei päädytä ajamaan Kehä III:sta eestaas (siinäkin olisi muuten mielenkiintoinen teemamatka!) ajattelin, että hei teiltäpä varmasti löytyisi idea jos toinenkin! Tehän asutte ihanasti ympäri Suomen ja tiedätte varmasti sellaisia pieniä ”salaisia” vinkkejä – ei välttämättä niitä yleisimpiä huvipuistoja siis, vaan sellaisia pieniä paikallisia ihanuuksia <3

Niinpä ajattelin huudella täällä blogissa: mitkä olisivat meille sopivia pienimuotoisia (ja helppoja) kesäkohteita, jotka kannattaisi pitää mielessä (mahdollisella) roadtripillä ajellessa…?

Minulla ei siis tällä hetkellä ole mielessä mitkään (sinänsä ihanat) Särkänniemi-Muumimaailma -tyyppiset kohteet tai isommat kaupungit, niissä voi käydä sitten erikseen. Vaan haaveilen esimerkiksi:

 • maatilamajoituksesta ja lampaiden silittelystä
 • yöstä aitassa!
 • jätskin syönnistä sympaattisella kylänraitilla
 • pienistä kyläteistä, joiden varrella kasvaa villejä lupiineja
 • ihanasta idyllisestä lapsille sopivasta (matalasta) uimarannasta, jossa voisi pysähtyä polskimaan
 • pienellä veneellä puksuttelusta järvimaisemassa
 • mökkimajoituksesta idyllisessä ympäristössä
 • lapsille kivasta leikkipuistosta (ei siis mitään huvipuistoja tarvitse olla)
 • mansikoista ja herneistä pieneltä torilta

Suunta on vapaa! Tästä Helsingistä siis lähdettäisiin suuntaan x, ja sitten roadtrippailtaisiin kaksi päivää, viisi päivää tai kaksi viikkoa – ihan fiiliksen mukaan!

Saa heittää ideoita! Suosittele kotipaikkakuntasi hiekkapohjaista uimarantaa tai kivoimpia keinuja! <3

36
Like
2

You Might Also Like

 • Hertta
  14.6.2018 at 11:27

  Vääksy Asikkalassa, Helsingistä alle 2h! Kalmarinranta aivan ihana uimapaikka lasten kanssa ja siinä lähellä pieni liikennepuisto sekä leikkipuisto. Vääksyn Kanavalla kiva kahvipaikka ja hyvät jätskit, siinä samalla mukava katsella kanavan läpi meneviä laivoja ja veneitä. Wanhassa Vääksyssä voi myös yöpyä idyllisessä Apteekkarin majoituksessa (apteekinmajoitus.fi)
  Vääksystä ei ole pitkä matka Sysmään, jos haluaa samalla reissulla käydä. Pulkkilanharju upeine maisemineen tulee samalla nähtyä 🙂

 • Sarkku
  14.6.2018 at 12:30

  Huvila Haapsaari ”maatilamajoitus” Säkylässä. Säkylän Katismaan saari, uimaranta ja torstainen vilkas tori.. Säkyläläisen simppeli suositus <3

 • Lady
  15.6.2018 at 13:53

  En tiedä mainitsiko joku jo Poria?
  Yyterissä on piiiitkä hiekkaranta ja vesi pitkään matalaa, joten unelma lapsille. Porissa olisi myös iso leikkipuisto, merirosvolaivalla, liukumäillä, eläimillä ja uimarannnalla. Majoittua voi Yyterissä mökissä tai vaikka teltassa, jos sellainen kiinnostaa :)

 • AnnaManna
  15.6.2018 at 14:33

  Vaasaan Merenkurkkuun Unescon maailmanperintöalueelle Aava Kertun kotitilalle eläimiä hoitaan, vaeltamaan Bodvatnet Runt kierros ja Saltkaretin lintutornista ainutlaatuisia jääkauden aikasia moreeneja tähystämään. Herkulliset ruoat Salterietissa ja ehkä yöpyminen idyllisessä Merenkurkun majatalossa. Itse Vaasassa lasten kanssa näkemisen arvoisia ainakin Laivapuisto ja Edvinin polku taideteoksineen metsän siimeksessä. Ehkä vielä poistumaan Tropiclandiaan…

 • Sussikka
  16.6.2018 at 12:21

  Ehdottomasti Punkaharjulla Maatilamajoitus Hepokatti. Ihana maalaismiljöö ja yöpyä voi vaikka aitassa. Läheltä löytyy mm. Metsämuseo Lusto, jossa riittää ihmeteltävää koko perheelle. Näkemisen arvoinen on toki pelkästään Punkaharjun harjualue. Lapsiystävällisiä uimarantoja löytyy useita (mm. Mustalahti).

 • Vilda
  17.6.2018 at 18:55

  Kouvolassa Kymen paviljonki! Ihan huippu pysähdyspaikka, jonne mennään sen takapihan vuoksi. Sisältä saa lähituottajien tuotteita, kotiruokaa ja kahvitteluherkkuja, siellä on pieni leikkinurkkaus, ja yläkerrasta löytyy vaihtuva taidenäyttely. Mutta se takapiha… Siellä on vuohia, kanoja, yrttitarha ja Kymijoki. Suosittelen lämpimästi!

 • Cpop
  23.6.2018 at 19:47

  Juva
  Ei tää nyt mikään best of paikka ole mutta ohikulkumatkalla voi pysähtyä esim.
  -Pattoin perintötalolla (ke-su 13.6.-26.8. kello 11-17. ) jossa saattaa päästä taputtelemaan lampaita 😃
  -Partalan Kuninkaankartanolla on joku kesämuseo, en tiedä sen lapsille kiinnostavuudesta.
  – Hildurissa (valtatie 15 vieressä) on kesällä koulumuisto näyttely ja kirpputori, siellä on myös nukketeatteriesityksiä tiettyinä viikonpäivinä, mutten nyt löydä infoa netistä
  – juva campingillä on ihan kivat uimarannat jos tykkää käydä vilvottelemassa 😊
  – kesäkarkelot 7.7. Klo 10-14

  Juvan nettisivuilta löyty muitakin juttuja, mutta nää tuli miulle ekana mieleen 😃

  • krista
   23.6.2018 at 20:45

   Mun ainoa Juva-mielikuva on, kun mun lapsuus(tai teini)ajan paras ystävä oli ihastunut poikaan, joka asui Juvalla :) En edes tiedä, missä päin se on, mutta tämä tulee aina mieleen! Jännä, millaiset asiat jää mieleen :) Mutta kuulostaa pysähtymisen veroiselta paikalta!

  1 2 3