Itsetäytetyn burriton syndrooma

Onko kukaan koskaan ikinä tässä maailmassa saanut burritoa täytettyä… …silleen kohtuullisesti?

En minä ainakaan.

Kohtuus on yliarvostettua.

Mun burritonsyönti herättää aina suurta hilpeyttä.
”Miten sä aiot saada käärittyä ton?”
”IHAN HYVIN.”
”Eihän tuo voi mitenk…?”
”KYLLÄ VOI.”
”Ei tuollaista voi ollenk…”
”JUST WATCH ME.”

Ajalla ennen lapsia meillä oli Joelin kanssa usein lauantai-illan ohjelmassa herkkuburritoöverit. Siihen ostetiin tietysti sellainen kahdeksan burritoletun pussi. Joel söi niistä kolme, minä puolestaan… oi kyllä: viisi.

Sen jälkeen makasin kylkiasennolla sängyllä ja uikutin. Joka kerta.

Nykyisin olen ihan nössö. Enää menee kerralla vain kolme megatäyttä lettua.

Mutta täyttö-overeistä en luovu. Ei kannata oppia virheistään, jos ne virheet ovat näin hyvänmakuisia.

27

You Might Also Like

 • Torey
  27.2.2019 at 19:32

  ISOJA LÄTTYJÄ! Pitää olla niitä isoja! :’D

  Mä rakastan tortilloja ja tuppaan niillä vetämään totaali överit. Mut ne on terveellisiä, ku on pääasiassa vihreetä täytteenä. Eli ne ei lihota. :D

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/02/27/pitkasta-aikaa-ahdistuksesta/

  • krista
   27.2.2019 at 21:23

   Hihi! Mä oon tässä se klassisen koon ystävä; oon testannut isoja ja pieniä, mutta mulle se peruskoko on Se Oikea :D

   Ja siis TOTTA, mekin ollaan vitsailtu, että tämähän on teoriassa ihan salaatti vaan :D Mutta ihme, kun salaatista ei tule tuollaista överiähkyä kuin näistä :D Mä muuten oon joutunut juomaan samarinia nyt illalla, kiitos tuon päivällisen burritoähkyn :D

 • Kailime
  27.2.2019 at 19:50

  Kolme kuulostaa jo varsin kunnioitettavalta määrältä! Mut kiinnostaa millaiset täytteet? Vaihteletko vai onko joku vakio, paras? Mulla tortillakäärön täyttö onnistuu usein, mut välillä selkeesti paremmin, vaikka täytevalikoima on varmaan joka kerta sama. Jos sais vaikka uusia ideoita tässä :)

  • krista
   27.2.2019 at 21:26

   Mulle se ”lämmin täyte” vaihtelee, se proteiininen täyte siis; se voi olla härkistä/nytistä tai soijarouhetta, tai sitten papuja niin kuin nyt oli. Sitten on feta + tomaatti + kurkku + jalapeno + oliivi, joskus myös kapris ja sipuli. Ja tietty salsa ja guacamole ja kreikkalainen jugurtti/turkkilainen jugurtti/kermaviilikastike tai vastaava. Nyt oli kreikkalainen jugurtti tuo valkoinen :)

 • Anna
  27.2.2019 at 21:28

  Yleensä se eka menee vähän yli, mutta toistaiseksi olen aina onnistunut käärimään jotenkin suht fiksusti. Seuraavan kanssa olen jo vähän hillitympi kun alkaa maha olla täynnä :D
  Mutta tosi hyvä ruoka kun pääosa täytteitä on kasvispohjaisia (joskus kaikki) ja monemlaista erilaista niin terveellinen ja hyvän makuinen.
  Joskus kun tein lapsille näitä niin sidoin käärön kasaan tuoreella ruohosipulilla ;) Toimi kohtalaisen hyvin. Varsinkin kun esikoinen rakastaa ruohosipulia. On ollut jo kolmena kesänä kaikista neljästään ruohosipulipuskassa nautiskelemassa jos silmä välttää ja välillä pitänyt ihan sanoa että ei saa kaikkea syödä että saadaan muutkin leivänpäälle ja salaatteihin sieltä hakea.

  • krista
   27.2.2019 at 21:54

   No hei tän postauksen alkuperäinen otsikkoidea oli ”Ensimmäisen burriton syndrooma”, kun ajattelin sitä ekaa syödessä, että VAIN EKAN kanssa käy näin. No, tokasta tuli tänään vielä isompi :D Siispä otsikkoon tuli pieni muutos. Mutta joskus mullakin on mennyt noin, että eka on HERVOTON, kun siihen haluaa PALJON KAIKKEA. Toka vähän maltillisempi ja seuraavissa jo vähän säästellään, että mahtuu mahaan mahdollisimman monta :)

   Ihana tuo ruohosipulivinkki! Täytyypä testata ensi kesänä, kiitos vinkistä!

 • Mau
  28.2.2019 at 23:07

  Burritovinkki: kun syö sitä täpötäyttä kääröä, kannattaa laittaa seuraava lätty jo lautaselle odottamaan ja syödä sen päällä. Ulos pursuilevat täytteet tippuvat seuraavan lätyn aloitustäytteiksi!