Hyvä me! Näin monta äitiyspakkausta olemme jo ostaneet Keniaan!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Suomen World Visionin kanssa.

Hyvä me!!!!

Olen juuri pyytänyt ja saanut ihan tuoreen luvun: paljonko olemme tähän mennessä ostaneet yhteisponnistuksena äitiyspakkauksia World Visionin kautta kenialaisille äideille ja vauvoille…?

Ja luku on tällä hetkellä…

(rummunpärinää)

80 kappaletta!!!

Päälle tietysti ne 313 viime vuonna ostettua, eli yhteensä 393 kenialaista äitiä on joko saanut tai pian saa tämän blogin lukijoiden lahjoittamana tärkeitä tarvikkeita sisältävän äitiyspakkauksen – ja sitä kautta houkuttimen tulla neuvolaseurannan pariin ja klinikalle synnyttämään turvallisesti.

Olen vaan niiii-iiiiin iloinen ja onnellinen: kiitos kun olette lähteneet mielettömän hienosti tähän mukaan!!! Niin kuin olen monesti sanonut, yhdessä me saadaan aikaan paljon enemmän kuin yksittäisen tavallisen ihmisen kukkaro antaa myöten: hienoa, hienoa, hienoa, ja vielä kerran HYVÄ ME!!!

Ilmoille heittämäni tämän joulun ”tasalukutavoite” (sata) me varmaankin saadaan kasaan, eikö niin? Jouluaattoon on vielä neljä yötä, ja nyt alkaa varmasti olla se hetki, kun moni miettii viimeisiä joululahjoja. Ja aineettomia joululahjoja! Ja hyväntekeväisyyslahjoituksia muutenkin.

Tässäpä siis ihan mahtava ”aineeton” joululahja, joka itse asiassa on kaikkea muuta kuin aineeton! Koska sehän on ihan oikea äitiyspakkauslaatikko, joka lähtee kohti Keniaa: joko Kakuman pakolaisleiriä tai Ngoswetin aluetta Länsi-Keniassa.

Tässä äitiyspakkaus avattuna: mm. hygieniatarvikkeita, synnytyksessä tarvittavia välineitä, vauvanvaatteita, moskiittoverkko ja aurinkokennolla toimiva taskulamppu. Itse laatikkoa voi käyttää säilytykseen (kosteissa maalattiaisissa kodeissa sen pitää olla muovia, pahvi kastuisi pilalle) ja vauvan pesemiseen. Sisällön esittelyä myös vuoden takaisessa postauksessa täällä.

Nämä kaikki kuvat ovat siis Kakuman pakolaisleirin synnytysklinikalta – ja vaikka näyttää aika karulta, sen palvelut ovat luksustasoa verrattuna slummimaisen, jo 90-luvulla perustetun pakolaisleirin muihin olosuhteisiin, joissa isot perheet asuvat kyhätyissä yhden huoneen majoissa.

Tässä alla olevassa kuvassa sinipaitainen äiti on nimeltään Robina. Hän asuu Kakuman pakolaisleirillä, jonne hän on paennut vuonna 2016 Etelä-Sudanista lastensa ja miehensä kanssa. Robina on juuri saanut kuudennen lapsensa Kakuman pakolaisleirin synnytysklinikalla – sekä yhden meidän viime vuonna lahjoittamista äitiyspakkauksista.

Mun tämän postauksen tärkein sana on siis tämä: KIITOS!!!

Kiitos joka ikiselle pakkauksen ostaneelle, me yhdessä tehtiin tämä!

Ja tehdään tietysti edelleen: jos et ole vielä ehtinyt tulla mukaan ja olet ollut aikeissa ostaa – tai jos voisit ostaa tämän ”aineettomaksi joululahjaksi” jollekin läheisellesi, niin…

tästä linkistä (ja tämän postauksen muista linkeistä) pääset ostamaan 35 euroa maksavan äitiyspakkauksen.

Kyseessä on oikea konkreettinen laatikko, ei vain laatikon verran rahaa. Jos siis ostamme vaikka 108 laatikkoa, niin World Vision toimittaa 108 kenialaiselle äidille ja vauvalle tämän äitiyspakkauslaatikon. Laatikon saa, kun käy neljä kertaa raskauden seurannassa ja synnyttää turvallisissa olosuhteissa klinikalla, eli se on hyödyllisten (ja heille muuten tavoittamattomissa olevien) tarvikkeiden lisäksi tärkeä houkutin tulla raskauden seurantaan – ja sillä halutaan vaikuttaa Kenian hurjiin lapsikuolleisuuslukuihin.

Äitiyspakkauksen ideasta ja tavoitteista lisää siellä parin viikon takaisessa postauksessa, täällä.

Kaikki tämän postauksen kuvat on ottanut Timo Pyykkö.

Jos menet näistä linkeistä ostamaan, osto karttuu tuohon meidän yhteislukuun, jota on ihana seurata! Hihkaisen heti, jos… KUN se meidän oma tavoite sata täyttyy <3 <3 <3

Kiitos!!! Olette parhaita! <3

14

You Might Also Like

 • Laura
  20.12.2018 at 12:38

  Kiitos muistutuksesta! Nyt 81! Tulee aina niin liikutus näistä kirjoituksistasi, kun vertaa omien lasten syntymää ja ensi päiviä ja sitä kuinka tärkeää oli, että oli apua ja turvalliset olot, vaikka kaikki olikin meidän perheessä hyvin jo lähtökohtaisesti. Ja sitten ajattelee samaa vauvan syntymää pakolaisleirillä. Yhtä rakas, tärkeä pieni sielläkin tullut maailmaan, mutta ei vanhemmilla yhtäläisiä mahdollisuuksia tarjota kaikkea lapselleen, edes perustarpeita. <3 <3 <3

  • krista
   20.12.2018 at 13:03

   Ihanaa, kiitos – 81 äitiyspakkausta ostettu <3 <3 <3
   -
   Ja siis nimenomaan, tämä jotenkin munkin mielessä aina pyörii ja siksi(kin) tämä on tälleen "meidän porukalle" niin mahtava kohde. Että me itse ollaan saatu se valtava etuoikeus, että meidän lapset on päässeet suomalaiseen neuvolajärjestelmään ja syntyneet maassa, jossa vastasyntyneiden kuolleisuus on hyvin pientä. Ja sit miettii tosiaan niitä kenialaisäitejä (tai muualla maailmassa) pakolaisleirillä (josta ei välttämättä koskaan ulospääsyä) tai paimentolaisena liikkumassa, köyhääkin köyhemmät, jotka eivät omista MITÄÄN ja joiden elämässä perinteisesti synnytetään majoissa ilman ammattilaisten valvontaa - ja lapsikuolleisuus valtavaa... Että kyllä heilläkin se rakkaus ja huoli siitä just omasta pienokaisesta on ihan samaa; ja kun ajattelee, miten erilaiset lähtökohdat pienen vauvan elämälle <3 Että jos sitä vaan omalla pienellä panoksella voi "tasoittaa", niin se tuntuu ihan hurjan tärkeältä <3 <3 <3 Siksi tää on mua jotenkin niin kovasti koskettava kohde <3

 • Erika
  20.12.2018 at 21:13

  Pakkaus ostettu <3 Ihanaa joulun aikaa teidän perheelle!

  • krista
   20.12.2018 at 21:29

   Jesh, ihanaa! 82 siis ainakin kasassa, jännityksellä odotetaan oisko enemmänkin :)

   Ihanaa joulunaikaa! <3 <3 <3

 • krista
  21.12.2018 at 11:32

  Tuore tieto tältä aamulta (pe 21.12.), olemme keränneet JO 91 ÄITIYSPAKKAUSTA!!!! Ihan huikeaa, kiitos <3 <3 <3

 • A
  21.12.2018 at 16:14

  Ostin yhden pakkauksen, kuten viime vuonnakin. Silloin haaveilin omasta lapsesta ja toivoin saavani äitiyspakkauksen tänä vuonna. Kumpikin toive toteutui ja nyt imetän tässä samalla kuuden päivän ikäistä tytärtäni. ❤

  • krista
   21.12.2018 at 19:16

   Kuuden päivän ikäinen <3 <3 <3 <3 Voi ihanuutta, onnea kovasti uudesta perheenjäsenestä, ihana kun laitoit viestin <3 <3 <3
   -
   Ja kiitos myös osallistumisesta tänä ja viime vuonna! Ihana kuulla, että sun haave tuli todeksi <3