Miten selvisimme lähdön siivousurakasta – osin ulkoistamalla

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Freska kotisiivous Helsinki kanssa.

Samaan aikaan, kun me itse olemme asettuneet tänne Fugeen, Suomen päässä meidän talvivuokralaiset ovat asettuneet kodiksi puutaloon. Jätimme heitä (toivottavasti) ilahduttamaan röykkiön iloisenvärisiä ilmapalloja lastenjuhlista sekä poikkeuksellisen puhtaana hohtavan kodin.

Näin jälkikäteen(kin) ajateltuna – saatikka silloin tehdessä – puutalon talvityhjennys oli urakka, josta ei mitään henkistä instant-palkintoa ollut tarjolla. Kun viikkokaupalla kaiken liikenevän vapaa-ajan tyhjentää kaappien sisältöä erilaisiin laatikoihin ja erilaisia epämääräisiä ”tää kuuluu sit sinne” -läjiä kertyyy ympäri talon, näyttää päällisin puolin siltä, että tässä tekee koko ajan lisäsotkua eikä mitään siivousta.

Mutta piti vaan pitää pää kylmänä ja suunnata ajatukset siihen, että kyllä tämä sitten taas lopulta palkitsee. Niin kuin palkitsikin.

Samalla, kun tyhjensimme taloa huone kerrallaan meidän henkilökohtaisista tavaroista, siivosimme tietysti aina myös kyseisen huoneen nurkkia myöten. Mutta silti kun siinä sitten pöllyyteltiin matkatavaroita sun muita (ja järjestettiin lähtöä edeltävänä viikonloppuna vielä lastenjuhlatkin), oli talossa totta kai tarve vielä sellaiselle viimeiselle yleissiivoukselle ennen kuin vuokralaiset avaavat talvikotinsa oven ensimmäistä kertaa.

Alun perin olimme merkinneet kalenteriin lähtöä edeltävän torstaipäivän pakkaamiselle ja viimeiselle siivoussilaukselle. Torstaille alkoi uhkaavasti kertyä kuitenkin kaikenlaista muutakin viime hetken hommaa: influenssarokotusta (joka siirtyi siihen aiempien flunssien takia), uuden matkalaukun ostoa, silmälasien hakua sun muuta. Kääk!

Reilua viikkoa ennen lähdön h-hetkeä Joel totesi, että nyt jos koskaan on sellainen sauma, että Freska kehiin. No hei totta! Meillähän oli pari vuotta sitten Freskalta kotisiivous joka toinen viikko, mutta ensimmäisen Espanjan-talven jälkeen käyttö ”unohtui” ja sen jälkeen olemme siivonneet itse jättäneet siivoamatta. Kun sitä silloin kerran niin hyvin kokemuksin käytettiin, niin miksipä ei sitten nyt, kun todella on ihan tuntipelillä ajasta tiukkaa!

Joo kyllä. Freskan kotisiivous kehiin!

Niinpä sitten sillä aikaa, kun me torstai-iltapäivällä oltiin hoitamassa viimeisiä asioita, Freskan Wendy kävi meillä siivoamassa kolmen tunnin ajan. Meidän toiveemme Wendyltä oli siis se sellainen viimeinen siivoussilaus: uudelleen imurointi, keittiön luutuaminen, uunin pesu ja yleinen pyyhintä – ja näiden lisäksi iloksemme huomattiin, että ”kaupan päälle” Wendy oli ehtinyt tehdä myös suihkukaapin pesun! Jesh!

Se sama suihkukaappi siis, jonka lasia me uulin ”maitolasiksi” ennen kuin Freska pari vuotta sitten pajasti totuuden: siitähän oikeasti näkee läpi!

Kuva vanhasta postauksesta, mutta yhtä kiiltelevä oli myös nyt.

Ja ai että, miten paljon tällainen yksittäinen kolmen tunnin ”ammattiapu” sitten tekikään! Oli niin ihana palata torstaina asioilta kotiin, kun jätti-iso osa sen päivän hommista oli hoidettu. Viiva yli ”to do” -listalta, viuh!

Sitten olikin jäljellä vaan enää sen viimeisen matkalaukun pakkaaminen (sen, mikä juuri käytiin ostamassa). Heh ja vielä yhdet hoplopkaverisynttärit.

Tervetuloa siis vuokralaisperheelle puhtaaseen (vaikkakin edelleen – kröhöm – hyvin värikkäänkirjavaan) puutaloon, toivottavasti viihdytte! <3

Pyysin ja sain Freskalta taas uuden alekoodin, tässäpä jakoon!

Alekoodilla saa 20 € alennuksen ensimmäisestä siivouksesta, kun tilaa Freskalta säännöllisen siivouksen. Koodi on voimassa 22.11.2018 asti.

Ja koodi on:
fuengirola
(hihi, tuo oli Freskalta keksitty koodi, kun kerroin että me ollaan täällä)

Lämmin suositteluni – tämä kotisiivous on kyllä sellainen palvelu, joka lapsiperheessä (toki muutenkin) helpottaa elämää ihan huomattavasti. Palvelu kyllä myös koukuttaa! Nyt heti yhden kolmituntisen jälkeen jäin miettimään, että pitäisikö tilata viikkosiivous tänne Espanjaankin: joku kerran viikossa imuroimaan, pyyhkimään pinnat ja yleissiivoamaan.

Koska on se jotenkin aika hyvä (vaikkakin lapsiperheessä aika nopeasti ohimenevä) fiilis, kun hanat kiiltää, nurkat on puhtaat ja kaikki kamat paikoillaan.

12

You Might Also Like

 • Anna
  9.11.2018 at 10:20

  Minä olen aina ollut sitä mieltä että on liian noloa päästää meille joku siivoamaan. Ei siksi että se päästäminen olisi noloa vaan se että joku muu koluaa kaikki nurkat ja näkee miten kaamean sotkuista meillä on. Nyt kuitenkin viime vuosina kun pyörittää kahden lapsen ja koiran (kura)arkea niin olen alakanut ajatella että ehkä he ovat nähneet pahempaakin ja siivous olisi oikeastaan aika kiva.
  Seuraava ongelma onkin sopivan luotettavan ja hyvää palautetta saaneen firman löytäminen. Fraskaa on kehuttu paljon ja yksi iso syy siihen miksi tahtoisin juuri heitä käyttää on tämä blogiyhteistyö sinun ja Lähiömutsin kanssa. Kun molemmat ovat sitä hehkuttaneet niin saattaisin jopa uskaltaa lähteä mukaan. Mutta pahus kun Freska ei toimikaan täällä meidän alueella. Pahuksen pahuksen pahus. Ja pitäisi ihan itse ilman suosituksia uskaltaa päästää joku kotiin tonkimaan? Iik! Vaikka varmasti hyviö firmoja on täälläkin, mutta äh. Mistä minä tiedän mikä on hyvä enkä halua maksaa huonosta tai päästää ketä tahansa tänne pöllöilemään.

  • krista
   9.11.2018 at 12:25

   Mulla oli kans ennen ensimmäistä siivouskertaa silloin aikoinaan tuollainen fiilis! Mutta sitten, kun näki, että hei se siivooja tekee sitä ihan työkseen ja siksihän se siellä on, että siivoaa, niin se fiilis meni tosi pian ohi. Ja etenkin sit silloin, kun oli sama siivooja aina, niin sehän vähän jo ”tunsi” meidän kodin.

   Mullakin muuten meinasi paniikki iskeä, kun ensin katsoin, että Freskalla ei olisi vapaata siivoojaa meille, kun oltin liikkeellä niin viime tipassa. Olin nimittäin ajatellut, että hyvä siivouspäivä olisi perjantai, kun me ollaan jo lähdetty mutta vuokralainen ei vielä tullut – ja perjantailla oli kaikki Freskan siivoojat kiinni. APUA! Mä olin kans ihan, että kääk mistä mä löydän jonkun muun, joka ois luotettava ja suositeltu… Mutta onneksi sitten tajuttiin, että tuo torstai-iltapäivä käy meille myös ja siihen saatiin se Wendy, joka olikin tosi hyvä.

   Voi harmi, kun toi ei toimi teillä päin! Löytyisikö jostain paikallisesta FB-ryhmästä suosituksia kyselemällä…? Mulle se on ainakin tosi tärkeää, että joku suosittelee ja on kokeillut ja hyväksi todennut…

 • JJ
  13.11.2018 at 12:49

  Mä en enää vaihtais pois meidän ihanaa siivoojaa! Joka toinen viikko 2h riittää pitämään minut järjissäni ja asunnon siinä kunnossa ettei tarvitse kokoajan miettiä että pitäis ja pitäis ja pitäis. Meillä on neliöitä noin 90 ja joka kerta mietin että miksi enää itse stressaisin siivouksen ”pitäis pitäis”- efektistä kun tiedän sen tunteen miten ihanaa on tulla kotiin kun siivooja on käynyt.
  Ihan taatusti jokaisen euron väärtti ja mikä parasta, siivooja tulee loistavasti juttuun meidän pienen koiran kanssa. Veikkaan että koira kulkee siivoojan perässä ja ne juttelevat kaikki päivän kivat hommat aina keskenään =)

  • krista
   13.11.2018 at 13:13

   Todellakin ymmärrän! Meillä kans oli silloin aikoinaan muistaakseni just kahden viikon välein 2 h, ja oli se kyllä mahtavaa! Sitten eka talvena Espanjaan lähtiessä se tapa ”unohtui”, mutta nyt kyllä taas muistui mieleen, miten mahtavaa se oli tulla sit siivottuun kotiin! Todellakin joka euron arvoista, samaa mieltä!