Ensimmäisen päivän kymmenen keskeisintä

Kymmenen ajatusta (ja kuvaa) viimeisen vuorokauden varrelta:

1. Näkemiin, rakas Espanja!

2. Tämänikäisten lasten kanssa on kyllä jo niin helppoa tällaiset suht lyhyet lennot, 4h 20 min ilman vaihtoja. Ei tarvittu enää mitään ekstarviihdekommervenkkejä: toinen leikki Ryhmä Hau -leluilla ja toinen askarteli askartelukirjaa. Molemmat nukahtivat hyvät pitkät päikkärit.

3. Uni maistui omassa sängyssä. Aamulla herätessä luulin ensin hetken olevani Espanjan-kodissa, sillä aurinko paistoi pimennysverhon kulmasta juuri samalla tavalla. Hetken jo luulin, että koko matkustus oli ollut unta. Mutta ei, kotona oltiin ja äitienpäivän aamussa.

4. Lapset ovat olleet aivan onnesta mykkyräisenä. Leikkimökki! Keinut! Katuliidut! Kaikki lelut!!!! Kamala kiire ollut leikkiä joka ikisen lelun kanssa yhtä aikaa.

5. Ja kyllä onnesta mykkyräisenä olivat aikuisetkin, kun taksi kaartoi kotipihaan aurinkoisena kesäiltana. ”Oi haistele, miltä täällä tuoksuu! Ihan kesältä!!!!”, Joel hekumoi. Puolta tuntia myöhemmin se  jo tuskaisena tuhisi, kröhisi ja silmät vuotivat solkenaan. Ai niin, se tuoksu oli se siitepöly.

6. Tämä oli niiii-iiiin hyvä hetki palata! Noin tuhat kertaa helpompi paluun ajoitus kuin viime vuonna. Ei ahdista (vielä) yhtään!

7. Paitsi että kuulin, että säät keskiviikosta viilenevät. Damn. Ihan pöhkösti olin ehtinyt jo aivopieruajatella, että oooo tällaista tämä Suomen kesä sitten tietysti on jonnekin marraskuuhun asti. Hehe.

8. Hillitön into laittaa Suomen-kotia! Ollaan jo listattu mielessämme kodinkonehankintoja (about kaikki ovat olleet hajoamispisteessä jo vuoden, jääkaappi vuotaa ja telkkari on paloturvallisuusriski) ja tuntuu ihanalta jotenkin ajatella taas… …omaa kotia. Ensimmäisen matkalaukun purin jo heti äitienpäiväaamukahvien aikana. Tuntui kivalta saada edes vähän puhtaita vaatteita jo hyllyille.

9. Hassuna optimistiajatuksena mielessäni on pyörinyt, että hei edessä on pelkästään kaikkea hyväiä ja kivoja asioita. Jännä. Tavallisesti paluuseen on liittynyt arkirasitteita. Nyt tuntuu kuin oltaisiin palattu Suomeen lomalle. (eiköhän tämä fiilis nopeasti arkiviikolla muutu)

10. Kesä. Kesäkesäkesä. Kesäkesäkesäkesäkesäkesäkesä! Kesä!!!

 

 

42

You Might Also Like

 • Devika Rani
  14.5.2018 at 14:23

  Itse olen myös ihan yltiöoptimistinen kaiken suhteen sään takia. :D
  Kyllä se vaikuttaa positiivisesti, lämpö ja aurinko. :)

  • krista
   14.5.2018 at 23:05

   No kyllä, tuo aurinko tekee kyllä ihan ihmeitä! <3 <3 <3 Heh mä luin sun kommentin just ennen kuin hain lapset hoidosta ja hakumatkalla ihan jäin miettimään, että keksinkö mä MITÄÄN negatiivista/ikävää asiaa tulevilta ajoilta, niin EN KEKSINYT :D Mä oon tullut ihan pöhköksi, miten kaikki voi muka olla positiivista vaan, eihän se voi olla totta edes :D :D :D

 • Torey
  14.5.2018 at 21:17

  Varmasti helpompi palata Suomeen näissä keleissä, ku loskap*skan keskelle. :D

  Mä kanssa kirjoitin tänään postauksen josta huokuu kesän vaikutus, sen tuoma keveys:

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2018/05/14/tassa-on-onni/

  • krista
   14.5.2018 at 23:06

   Todellakin, tämä oli niin niin niiiiiiin paras aika palata! <3 Aijaijai, mikä kontrasti viimevuotiseen paluutunnelmaan verrattuna!
   -
   Ihana kepeys <3 Ja hitsi miten ihana tuo teidän kirsikkapuu, mä vaan AINA sitä niin ihastelen <3

   • Torey
    15.5.2018 at 12:27

    Mäki ihastelen, sen viikon mitä sitä kestää. :D Onneksi seuraava puu puhkesi nyt kukkaan ja kolmas (koristeomena) on alkanut pukata nuppua. Tietyllä tapaa toukokuu on ehdottomasti yksi ihanimmista kuukausista. Lämpöä, aurinkoa, eloon puhkeava luonto ja kesän kutkuttava odotus. :)

 • laurasss
  17.5.2018 at 21:52

  ihanat tunnelmat! Kiva kun sattui ehkä edes vähemmän ahdistava paluu.

  Hei jääkaapista vielä kysyn! Niin että mistäkä vuotaa? Anoppilatkin oli jo hädissään uutta ostamassa, kun heidän jääkaappinsa laski aika runsaastikin vesiä takaseinään ja pohjalle. Juuri edellisen vuokra-asuntoni vahingosta viisastuneena puhdistin sellaisen sisätakaseinästä löytyvän reikäsen. Tökin sinne korvatopseilla ja sieltä tuli sellainen mustanharmaalikakarvaKLÖNTTI kuin megalomaanisin korvavaikku ikään. Ja vesien vuotaminen lakkasi. Tein saman operaation anoppiloiden jääkaapille, töhnää tuli vähemmän mutta kyllä se lakkasi vuotamasta!
  Voi oispa teillä sama juttu niin ei tarvitsisi ostaa ainakaan heti uutta jääkaappia.
  Röhönaurut myös Joelin varpaalle, sori :——D mutta voi hyvänen aika, mikä seekotin moolekki!!

  • krista
   17.5.2018 at 22:06

   Meillä on ollut IHAN sama, sieltä reiästä löytyi jotain… …aivan kuvottavaa :D Sillä joskus syksyllä ensiapuratkaistiin just tuo – meillähän hajosi kaikki yhtä aikaa ja pesukone ja tiskikone jouduttiin jo ostamaan, kun ne pysähtyi ihan kokonaan, jääkaappi vielä ”elpyi” just tasan tuolla samalla niksillä!

   Nyt sinne edelleen oli kertynyt meidän poissaolon aikana vihanneslokeroiden pohjalle (tai alle) likalietettä, pitäisi varmaan uudelleen se reikä kaivella! Mutta toinen ongelma on, että alaosan pakastekaapin tiiviste falskaa ja siltä kohdasta se vetää pakastimen aina umpijäähän. Aaa joo ja kolmas ongelma, että tuossa on ollut sellaiset ”hälytysvilkut” päällä jo siitä asti, kun me edellisen kerran tultiin Espanjasta eli yli vuoden :D Ai niin ja neljäs, että jääkaapin viileys ei kunnolla pidä, eli välillä ylähylly on ihan ”haalea” – itse asiassa meillä säilytetään nykyään liha-ja maitotuotteita alhaalla hedelmien osastolla ja hedelmiä ylhäällä :D Pelkään, että joku ruokamyrkytys siiä vielä saadaan, kun maitotuote pääsee liian haaleaksi. Mutta joo, kyllä me tuon hankintaa ollaan tässä vitkuteltu ja varmaan vitkutellaan edelleen :D Ehkä siihen ekaan ruokamyrkytykseen asti :D

   Haha tulipa pitkät selitykset jääkaapista. Mutta tosiaan toi reikähomma ON just toimiva! :D