…and we have a nanny!

”Parempaa.”

Tuo sana on tällä hetkellä vastaukseni kysymykseen ”mitä sinulle kuuluu?”.

*******

Tänään tuo maaginen raskausluku (jota en muuten koskaan ennen ensiraskautta ollenkaan tajunnut) näyttää lukua 27+0. Uusi viikko on siis pyörähtänyt käyntiin, ja enää kolme viikkoa siihen henkilökohtaiseen tavoiterajaani, kolmeenkymppiin. Jea!

Ja ilokseni olen huomannut, että loppuraskaus ei olekaan väistämätöntä kuntoalamäkeä kohti lapsivesien lorahtamista, vaan itse asiassa oloni on nyt selvästi parempi kuin viikko sitten. Syitä voi olla useita. Ehkä hemoglobiinin notkahdus on vihdoin taittunut – en ainakaan enää meinaa läkähtyä kylkeä kääntäessäni. Ehkä ultran ”kaikki hyvin” -tulos on vaikuttanut mielialaan ja olo tuntuu sen takia paremmalta. Heh tai ehkä jopa vajaan kahden viikon korvavalon käyttö on voinut vaikuttaa vireystasooni – placebolla tai ilman.

Ja isoimpana ”ehkä”-syynä kenties se, että viime päivinä olen vihdoinkin pystynyt välttelemään nostamisia ja naperon kanssa lattialla konttaamisia. We have a nanny!

Kahvi ei vieläkään maistu – mutta chai tea latte sitäkin paremmin.

 

Lastenhoitajan valinta oli aivan hurjan vaikeaa. Vaikka totta kai alkuun ajattelimme, että voi tulisipa paljon kivoja tyyppejä, joista voisi valita – mutta loppujen lopuksi käväisi jo mielessä, että voi olisipa ollut vain yksi sopiva, niin ei olisi täytynyt tehdä näin vaikeaa ratkaisua! Ihan oikeasti olisimme halunneet valita vähintään kaksi. ”Olen pahoillani, mutta valintamme kohdistui toiseen” -meilien kirjoittaminen oli ehkä vaikein asia vähään aikaan.

Mutta joo: tuskin se meidän hoitajatarve siihen toisen lapseen syntymään päättyy. Niinpä jo parilta hakijalta kyselin, että josko heiltä voisi kysellä lastenhoitoapuja myöhemminkin – vaikkapa ihan sellaiseen, jos nämä kahden (sitten) pienen lapsen vanhemmat vallan riehaantuvat ja keksivät lähteä leffaan yhdessä. Tai edes Prismaan tai Ikeaan ihan rauhassa.

Toivon ihan tosi-tosi kovasti, että kontaktit näihin pariin huipputyyppiin jatkossakin säilyvät! Tämä koko hoitajakuvio nimittäin synnytti ihan uuden ajatuksen: noin kymppi tunnin omasta vapaa-ajasta – wohoo! Voi kuinka monta kertaa olen ollut valmis maksamaan mitä vain parin tunnin päiväunista. Ja vielä kivan, samanhenkisen, tutun ja luotettavan hoitajan kanssa. Oi kyllä, kiitos!

*******

Niin se meidän lastenhoitaja. Tai oikeastaan nanny. Laura-täti on meidän kiva, herttainen ja miellyttävä uusi hoitajamme, joka on asunut Suomessa pari vuotta ja ei puhu äidinkielenään suomea. Niinpä tirppanen saa hieman kielikylpyäkin hoidon ohessa :) Alkuun kielikysymys vähän mietitytti, mutta kokeilu osoitti systeemin oikein toimivaksi: Laura puhuu englantia ja minä siinä juttelen samaa asiaa suomeksi. Ja tirppa on Laura-tätiin ihan hullaantunut!

(niin oli kyllä erääseen toiseenkin tätiin; vieläkin kyselee, että ”missä toinen täti?”, niisk)

Laura saattaa ehkä jatkossa siis vilahdella blogissakin – katsotaan :)

…ja pöydän toisella puolella Laura-täti syöttää naperon.

 

You Might Also Like

 • Nannannaa
  14.1.2014 at 18:01

  Hienoa, että sopiva hoitaja löytyi! :)

 • sarppanen (Ei varmistettu)
  14.1.2014 at 18:58

  jee, olen iloinen puolestanne! nyt kuitenkin katseeni kiinnittyi tuohon chaihin…mikä on sinun tyylisi se tehdä :)

  • Kristaliina
   14.1.2014 at 19:47

   Voi kuin oiskin antaa joku oma herkkuresepti… Totuus kuitenkin on, että oma tyylini on mallia sur-rur-rur eli kapselikahvikone :)

 • OdotuksestaOnneen
  14.1.2014 at 19:59

  Upeeta että saitte hoitajan! Ja Onnea uudesta saavutetusta raskausviikosta! Meidän kotipalvelu alkaa ens viikolla :) ehkä se talokin joskus saadaan valmiiksi..

  • Kristaliina
   14.1.2014 at 21:11

   Kiitos! Ja kirjoittele säkin sitten ihmeessä kokemuksia kotipalvelusta – kiinnostavaa!

 • Noo (Ei varmistettu)
  14.1.2014 at 20:14

  Saanko kysyä, mitä hoitaja maksaa? Eikös tule päälle kaikki vakuutusmaksut yms? Meidän pieni aloitti just päiväkodissa, vaikka olisin halunnut mieluiten muutamaksi tunniksi hoitajan kotiin, jotta osa-aikatyö onnistuisi. Googlailin sen verran, että se olisi maksanut järjettömiä summia, joten ei ollut mahdollista meille..

  • Kristaliina
   14.1.2014 at 20:44

   Saa kysyä :) Mutta en varmaankaan voi paljastaa kenenkään palkkaa, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että siellä hoitopaikka.net-sivustolla sanottiin 5-10e/h ja me maksetaan siihen nähden vähän ”yläkanttiin” siksi, että me haluttiin, että hoitaja olisi työpaikkaansa ihan oikeasti tyytyväinen (heh ihanan työnsisällön ja mainion työantajan lisäksi tietysti) ja koska tuntimäärä on meillä pieni, haluttiin että hoitaja pystyy kuitenkin maksamaan tuloillaan vuokransa… Eli haluttiin olla reiluja – mietittiin korvaus sen mukaan, että mitä itse vastaavassa tilanteessa korvaukseksi toivottaisiin.

   Työnantajakustannukset on siihen noin vitska päälle per tunti. Hei ja jos joku muukin muuten tällaisia miettii ja laskee, niin vinkkinä että palkka.fi-sivusto on ihan mainio: se mm. laskee suoraan kaikki työantajakustannukset!

   Meille muuten tarjottiin myös hoitopaikkaa lähitalosta hintaan 4e/tunti plus työnantajakustannukset. Tuntui edulliselta! Mutta sinnekin olisi taas joutunut kuljettamaan (rasitusta minulle) ja muutenkin olisi tuntunut hassulta viedä Silva pois kotoa, kun itse olen kuitenkin täällä…

    

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    15.1.2014 at 15:00

    Kuulostaapa ihanalta ratkaisulta :)
    Mutta siis päivähoitomaksu on 260€ kuussa ja tuostahan tulee jotain 800€ kuussa yhden lapsen kotihoidosta? :O voiko pitää paikkansa? Ihan hirveän kallista…

    • Kristaliina
     15.1.2014 at 16:07

     Joo ei mitään halpaa ”huvia”, mutta tässä tilanteessa tuntui silti parhaalta vaihtoehdolta tuleville parille kuukaudelle. Kustannusero on kuitenkin käytännössä (onneksi) aika paljon pienempi, koska päivähoitoon viedessä menetettäisiin kotihoidon tuki…

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      15.1.2014 at 17:38

      Onneksi saitte kaiken järjestymään. Toivottavasti tuutte kaikki hyvin toimeen :) Huhhu miten kallista touhua, meillä ei ois ikinä varaa, pakko vaan sinnitellä vaikka tulis mikä ;) Onko hoitaja muuten ”toistaiseksi” teillä töissä vai onko joku minimi aika olemassa? Päteekö kuukauden irtisanomisaika?

     • Kristaliina
      15.1.2014 at 17:47

      Kolmen kuukauden sopparilla eli Seelan laskettuun aikaan asti :) Irtisanomisajasta (jaiks) en taida edes tietää,  just nyt viikonloppuna on tarkoitus opiskella vielä pilkuntarkasti nuo kaikki työnantajaa koskevat pykälät… Toivottavasti ei tule tarvetta irtisanomiselle :)

      Ai joo ja verovähennykset tuosta kai saa kuitenkin tehdä, eli sieltä tulee sit kans vähän takaisin!

 • Leluteekin Emilia (Ei varmistettu)
  14.1.2014 at 20:48

  No mainota, että hoitaja löytyi – ja kielikylpyhän voi olla hauska lisä teille molemmille. :)

  • Kristaliina
   14.1.2014 at 21:12

   Sitä mekin ajateltiin! Näin alkuun mulla tulee välillä vähän sellaisia ”öööh mikäs nyt olikaan englanniksi se suussa oleva bakteeri, jonka takia ei saa käyttää samaa lusikkaa” -hetkiä, mutta ihan kiva ajatella, että omakin englanti siitä taas ehkä vähän vetreytyy :)

   • Mammara
    14.1.2014 at 22:02

    Hahha! Mulla tuli suomeksikin sellanen hetki anopille samaa asiaa selittäessäni! :D

 • Papyli
  14.1.2014 at 22:37

  Jee! Mukava kuulla että löysitte kivaa hoitoapua :)

 • Vadelma
  14.1.2014 at 22:46

  Jippii! Saanko, voi saanko mäkin joskus tulla hoitamaan lapsia, vaikka ihan ilmaiseksi… eikun ainiin mulla taitaakin olla jo työpaikka ja opiskelupaikka ja miljoona muuta asiaa… :D

 • somewhere
  15.1.2014 at 01:32

  Oi mahtavaa kuulla että Silva on löytänyt ihanan hoitajan – ja vielä kielikylvynkin siinä sivussa! :) Varhain opittu toinen kieli on valtavan suuri rikkaus. Olen itse ollut useamman vuoden nannyna Lontoossa joten kyseinen työ on lähellä sydäntä, etenkin kaksikielisyyden kanssa työskentely. :)

 • Mindeka
  15.1.2014 at 09:59

  Paljon onnea nannystä ja raskausviikoista! Hienoa, että saat vihdoinkin levätä -Ja kuitenkin olla kotona Silvan kanssa <3  Kaikkea hyvää!