Drive-in -leffassa – tätä lisää!

Ai että mä tykkään näistä, miten joku alkaa ”miettiä uusiksi” jotain asiaa tai palvelua näin korona-aikana – ja tuloksena on turvallisesti toteutettu juttu, joka tuottaa iloa. Kevään virtuaalitanssitunnit olivat siitä hyvä esimerkki!

Joskus silloin keväällä jo luin jostain konsertista, joka oli järjestetty – ehkä Tanskassa? – drive-in -tyyliin. Mahtavaa! Silloin kai vastaavia suunniteltiin Suomeenkin, mutta johonkin pykälään se kai sitten kaatui. Samoin taisi käydä drive in -leffojen kanssa, tai ainakin jotain mutkia tuli matkalle.

Mutta on niitä! Drive in -leffoja siis!

Me itse siis oltiin unohdettu koko (loistava) drive in -leffaidea ja vaan hiljaa harmiteltu, että uusi Risto Räppääjäkin siellä leffassa nyt menisi. Lapset katselivat bussipysäkkimainoksia kaihoten. Kunnes ystävä kysäisi ihan yllättäen: haluaisitteko liput drive in-leffaan, me ei päästäkään niitä käyttämään. Ja elokuva oli… no se Risto Räppääjä! Jesh! KIITOS! TODELLAKIN HALUTAAN!

Elokuva oli pari viikkoa sitten Vantaalla, Hakunilan urheilupuistossa. Risto Räppääjä ja väärä Vincent siis.

Pressikuva: Risto Räppääjä ja väärä Vincent / Solar Films / Marek Sabogal

Me oltiin skappina ajoissa paikalla – jopa niin ajoissa, että oltiin koko paikalla ihkaensimmäiset. Eturivin keskipaikat, OMG. Siirrettiin lasten istuimet etupenkeille (samalla tuli vähän koroketta, että näkee) ja lapset eteen. Aikuiset takapenkille kuhertelemaan, heh, eikös se drive in-leffoihin olennaisesti kuulu…?

Meillä oli omat popcornit mukana, mutta paikallakin olisi ollut jonkinlainen myyntikoju.

Elokuva itsessään (sen mitä sitä takapenkiltä näin) oli sellaista taattua Risto Räppääjä -laatua. Lapset tykkäsivät! Ja meillä siis tykätään Risto Räppääjistä pal-jon.

Itse tykkään eniten laulu- ja tanssikohtauksista: välillä tulee jopa ihan Bollywood-leffat mieleen!

Pressikuva: Risto Räppääjä ja väärä Vincent / Solar Films / Marek Sabogal

Drive in -leffaan tulijoille oli annettu etukäteen ohjeistus, ja lisäksi vinkkaisin vielä tällaisia:

Eturivistä oli ainakin ihan mahtava näkyvyys valkokankaalle, taaempien rivien näkyvyydestä ei ole omaa kokemusta. Mutta hyvissä ajoin paikalle kannattaa varmasti mennä!

Äänet kuuluvat auton radiosta. Hyvin toimi! Jännitti, että toimiiko radio auton ollessa pois käynnistä, mutta testattiin sitä etukäteen ja toimihan se.

Auto ei saa olla käynnissä. Mutta jos autoa joutuu käyttämään jostain syystä päällä, valot pitäisi olla pois. Eli etukäteen pitää katsoa, miten auton valot saa pois päältä.

Ikkunat saattavat lähteä menemään huuruun. Meillä tähän auttoi se, että välillä takapenkkiläisten ikkunoita käytettiin auki.

Takapenkiltä ei näe, ainakaan meidän autosta. Eli kannattaa perheen kanssa jo etukäteen ajatella, että etupenkille ne, joita leffa eniten kiinnostaa. Itse kuikin niska kipeänä penkkien välistä vähän leffan juonta, mutta ei sitä kyllä nautinnoksi voinut sanoa.

Kannattaa olla lämpimästi päällä, koska autohan tietysti viilenee siinä. Ja etenkin jos pitää sitten ikkunoita auki.

Poistuminen oli meillä pikkuinen hitaushaaste, sillä olimme tosiaan siirtäneet lasten turvaistuimet ja leffan päätyttyä aloimme ensin isofixejä kiinnittämään. Jostain syystä poistuminen alkoi heti leffan viimeisen repliikin jälkeen (ehkä oli kiire aloittaa seuraava leffa) ja meistä tuli väkisinkin tientukko siihen, kun ei ne istuimet nyt niin helposti paikoilleen kliksahda, ja lapset vöihin ja niin edelleen. En tajua, miten kaikki muut olivat niin nopeita! Mutta ei kukaan onneksi tööttäillyt, ehkä vaan hiljaa mielessään manasi, haha. Ja oltiin mekin sitten ajallaan valmiita – tuntui vaan aika pitkältä ne ekstraminuutit, kun letkan pitäisi liikkua ja meillä homma ihan vaiheessa.

Tuohon ei kyllä ole vinkkiä, että miten se kannattaisi hoitaa. Ilmeisesti ei ainakaan niin kuin me tehtiin, haha.

Pressikuva: Risto Räppääjä ja väärä Vincent / Solar Films / Marek Sabogal

Jos siis bongaatte drive in -leffoja jostain lähiseudulta, niin menkää ihmeessä kokeilemaan! Oli tosi hauska elämys, me mennään ehdottomasti toistekin!

Voi että mä toivon, että tällaisia olisi näin korona-aikaan paljon jatkossakin tarjolla! Oletteko käyneet drive in -leffassa? Ja jos jollain on vinkkiä jostain keskitetystä info-sivusta, josta tulevia elokuvia voisi bongailla, niin pliis vinkatkaa! Meiltä tuo Vantaakin olisi mennyt ihan ohi, jos ystävät eivät olisi lippuja tarjonneet!

9

You Might Also Like

 • Kiia
  14.11.2020 at 13:53

  Meillä lapset istui tyynyjen päällä etupenkillä, joten vaihto oli nopea. Ajettiin katsomosta pois, ja vasta ulkopuolella sitten säädettiin vyöt yms. paremmin. Täällä leffa oli sellaisessa hallissa, josta ihan turvallisesti matelemalla pääsi ajamaan siihen ulkopuolelle vaikkei ihan jokainen vyö kiinni vielä ollutkaan. Haasteita puolestaan toi se, kun kolmevuotiasta kiinnosti elokuvan lisäksi radion nappien vääntely ja tanssiminen peräkontissa (meidän autossa sinne pääsee takapenkin yli kiipeämällä) 😄

  • krista
   14.11.2020 at 18:07

   Hihii, peräkonttibileet, voin kuvitella <3 <3 <3 Äänistä päätellen monella oli muuten haasteena myös se, että etupenkkiläisen koivet eksyivät töötille - silloin tällöin jossain tööttäili :D Oliko teilläkin muuten Risto Räppääjä? IHANA, että näitä drive-in -mahdollisuuksia on!
   -
   Jätittekö te pienemmän istuimen paikoilleen leffan ajaksi? Meillähän siis haasteena oli tietysti myös se, että kun takapenkillä on kaksi istuinta (isot telakat ja istuimet), niin eihän me aikuiset oltaisi sinne mahduttu, jos niitä ei oltaisi otettu kokonaan pois. Eli telakat piti laittaa takakonttiin ja istuimet tosiaan siihen etupenkeille, toimivat samalla korokkeina (tai ulos olisi kai voinut jättää, mutta jos ois alkanut sataa, niin ei kovin kiva juttu). Ja sitten, kun tosiaan leffa loppui, ensin telakat kiinni ja sitten istuimet - ja istuimet piti tietysti siirtää pois siitä etupenkeiltä, kun en mä muuten olisi päässyt kuskin paikalle. Ei siinä varmaan mennyt pidempään kuin joku tyyliin kaksi minuuttia, mutta tuntui PITKÄLTÄ kaksiminuuttiselta, kun tajusi puolen katsomoa odottavan meitä :D :D :D
   -
   Mut joo, se tuli yllätyksenä, että se poistuminen oli niin nopea, tosiaan se aloitettiin sillä samalla hetkellä, kun viimeinen repliikki oli sanottu. Lopputekstien jälkeenkin olisi kai ollut joku "loppukevennys", mutta sekin jäi tietysti näkemättä. Eli yhden asian jos tuossa korjaisi, niin varmaan sen, että lopputekstien ajan olisi vielä "asettautumisaikaa" ja vasta "loppukevennyksen" jälkeen ois alkanut trafiikki ulos. Mutta veikkaan tosiaan, että siinä oli kiire ja seuraava elokuva alkamassa, kun tää meidän leffa alkoi ehkä vartin myöhässä.