Suht erikoiset auringonkukat

Kuuden kuukauden ajan huolletut ja hoivatut, koulutut ja latvotut ja ulkoilutetut, rakkaudella siemenestä asti kasvatetut auringonkukat ovat vihdoinkin (juuri sopivasti ennen ensimmäisiä yöpakkasia) avanneet ensimmäiset kukkansa.

Oi katsokaa ja ihailkaa tätä ihanan klassisen perinteisen auringonkuk…

daalia-vaaleanpunainen

Whaaat? Vääränlainen lannoite?

Hahaa. No, oikeasti tämä ”yllätys” oli ollut minulla jo parisen viikkoa aavistuksissa, kiitos nimimerkin Epistäkö viime kukkapostaukseen jättämän kommentin. Mun auringonkukat olivatkin daalioita! Hup-sis!

Itse asiassa tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta, kun auringonkukat ja daaliat mystisesti vaihtoivat fyysisiä olomuotoja keskenään – jo ihan ensimmäisissä maaliskuun siemenkasvatuspostauksessa Emmakko totesi, että daaliat ja auringonkukat taitavat olla väärin päin. Mutta uskokaa tai älkää, mä vaihdoin niiden laput (pidin mukamas JÄRJESTELMÄLLISESTI niitä alkuperäisiä siemenpusseja merkkinä, että missä kasvaa mitäkin) silloin ”oikein” päin. Ja taas ne olivat jostain ihmeen syystä väärin päin.

Paino sanalla järjestelmällisesti. Ha ha ”järjestelmällisesti-puutalo-style”. Eli ei päätä ei häntää eikä siementäkään oikeassa pussissa.

(keksi itse tästä viimeisestä halutessasi jotain kaksimielistä)

daalia-keltainen Toisessa sentään väri on keltainen.

25

You Might Also Like

 • Puumis
  21.9.2016 at 09:47

  Haha – tosta tuli mieleen, kun parisen vuotta sitten rakkaudella siemensin/kylvin yhden alueen täyteen niittykukkia; haaveilin että voidaan sitten istua iltaa ja ihastella, kun kaiken maailman villikukat liehuvat värikkäinä tuulessa, ja perhoset lepattelevat niitten ympärillä eteerisesti, touhukkaat mehiläiset komppaavat.

  Mun aviomies kitki ne pois. Kaikki. Luuli rikkaruohoiksi.

  Mitä opimme tästä? Kommunikaatio saattaa joskus olla tärkeää.

  • Torey
   21.9.2016 at 12:57

   :’DD

  • krista
   21.9.2016 at 15:49

   Apua, varsinainen oppitunti kommunikaatiosta :D :D :D

   Hitsi mä oon alkanut haaveilla just sellaisesta sekalaiskukkaketokukkapenkistä! Ois ihana. Pitäisköhän ne istuttaa jo nyt vai vasta keväällä…?

 • Tilia
  21.9.2016 at 12:04

  Hei, daalia on kuitenkin monivuotinen ilo, auringonkukka vain yhden kesän. Tosin joutunet nostamaan juurakot talvehtimaan kellariin, mikä voi kyllä olla ylitsepääsemätöntä puutalostylellä.

  • krista
   21.9.2016 at 15:47

   Hahaa, tunnet meidät! :D Voi olla ylipääsemätöntä, mutta ajatus kyllä houkuttaa – saas nähdä, miten käy :D