Suojaa iholle. Myös äideille.

Kaupallinen yhteistyö: LV

Mä olen elämässäni palanut aivan liian monta kertaa. Niin kuin Instassa maaliskuussa näkyikin, viimeksi Espanjassa tosiaan kävi näin. Auts. Huolehdin koko päivän muiden suojakertoimista, mutta unohdin sitten sen yhden tietyn tyypin.


Lasten suojaamisen muistaa jotenkin paljon helpommin kuin itsensä. Vaikka lapset meillä ei ole palaneet koskaan (no ehkäpä juuri sen suojaamisen takia, daa), ja minä itse palan ainakin kerran kesässä… Onneksi en kuitenkaan kovin usein pala silleen ihan ”nahat lähtee” -tasoisesti, mutta selkeän ravunvärisenä helotan kuitenkin. Etenkin nenä, rinta ja olkapäät palavat minulla helposti.

Kivuliaimpia palamispaikkoja kautta aikojen mulla itselläni ovat olleet jalkapöydät (varvastossuissa), päänahka jakauksesta ja korvalehdet – vaikka kaiken muun on rasvannut, niin ne ovat silti unohtuneet. Uhhuh. Etenkin lapsena paloin usein – kyllä, ihan siellä Kuusamo-taajuudella kotimaan kesässä. Siihen aikaan ei tajuttu vielä näitä voiteiden käyttöjä, eikä palamisen riskeistä juuri puhuttu. Muistan hyvin, miten nahkat kuoriutuivat selästä kuin käärmeellä, uijui.

Tämän kesän tavoitteeksi voisin ottaa tämän: että kukaan meidän perheestä ei kärtsää auringossa. Ja kun sanon kukaan, tarkoitan ennen kaikkea tätä heikointa lenkkiä eli itseäni.

LV:n kaupallisen yhteistyön myötä saimme myös testiin myös kolmenlaista uutta LV:n aurinkosuojatuotetta: aurinkovoidetta suojakertoimilla 30 ja 50, sekä aurinkosuojasuihketta suojakertoimella 20.

Viileästä alkukesästä huolimatta ovat nämä päässeet jo käyttöönkin. Suojaavia tuotteita kun kannattaa käyttää muutenkin kuin täydessä paahteessa – iho voi palaa myös pilvipoutasäällä.

Tämän parin (suht kolean) testiviikon perusteella totean, että kaikki näistä voiteista ovat kyllä sellaisia, että niitä oikeasti tulee minulla nyt käytettyäkin. Niissä ei ole niitä (mun kokemia) aurinkovoiteiden perusongelmia eli ältsyä hajua ja tahmaavuutta. Itse asiassa olin tässä testissä ihan erityisen yllättynyt tuosta 50-suojakertoimen voiteesta: sekään ei ole sellainen paksu tönkkö (niin kuin vahvemmat suojakertoimet joskus on) vaan se imeytyy oikein hyvin.

Heh, no tuollaisia viisikymppis-helteitä ei tänä kesänä olla vielä koettukaan, mutta sitä testasin ihan vaan huvikseni iholle.

Meidän perheen pienimmän aurinkosuojaaminen on muuten ollut välillä vähän haastavaa – Seela kun ei sulata mitään hajusteettuja juttuja (”MAKUSTA!”) itselleen eikä oikein äidillekään (”Mä tykkään susta, mutta en sun hajusta!”). Tämän LV:n kanssa on nyt pitänyt ihan moneen kertaan vakuutella, että tämä ei haise, ja antaa lapsen tutkailla purkkeja rauhassa. Ja haistella rasvaklönttiä äidin sormista.

Ja totta se on: ei se haise. Eikä tunnu ikävältä. Mä oon ihan varma, että saan tässä ihan lähiaikoina Seeluskaisenkin taivuteltua tämän voiteen käyttäjäksi – hajusteettomat perusvoiteet kun lapsi hyväksyy iholleen kuitenkin oikein hyvin.

Ei ole ”makusta”.

Aiempia naperon ”äiti haisee!” -protesteja täällä. Note to self: muista hankkia myös LV:n hiuslakka.

Nämäkin LV:n tuotteet ovat siis hajusteettomia ja väriaineettomia, ja ne on kehitetty yhdessä Allergia- ja astmaliiton kanssa. Kaikkein isoimmat testipisteet tulevat minulta kuitenkin juuri siitä käytettävyydestä: siitä, että voide levittyy ja imeytyy hyvin, ja tuntuu iholla hyvältä. Ihan yhtä hyvältä kuin tavallisen kosteusvoiteen olisi laittanut.

Se on mulle tärkeää.

Koska ostettu, mutta kaappiin käyttämättä jäävä tuote ei suojaa auringolta.

Yhteistyössä: LV

15

You Might Also Like

 • Saarajohanna
  4.6.2017 at 10:37

  Hei, onko näissä kemikaalinen vai fysikaalinen suoja?

  • krista
   4.6.2017 at 11:35

   Mä oon olettanut, että fysikaalinen suoja tavallisesti ”erityismainitaan” pakkauksessa – joten valistunut arvaukseni kuuluu, että kemikaalinen :) 30- ja 50-suojakertoimisissa on merkintä, että soveltuu lapsille. Täällä esim. 50-suojakertoimisen tuotetiedot: http://www.lumivalko.fi/lv-aurinkovoide-spf50

   • Saarajohanna
    4.6.2017 at 17:24

    Jep. Näin varmasti on. Ja onhan tosiaan lukuisia kemikaalisia suojia, joiden sanotaan sopivan lapsille. Pitäisi varmaan tutkia aihetta enemmän, jotta tietäisi mitkä tuotteet lisäävät turhaa kemikaalitaakkaa ja mitkä eivät. On tääkin yksi suo… ;)

    • krista
     4.6.2017 at 17:42

     Me ollaan itse ratkaistu tämä niin, että ihan ensimmäisen vuoden aikana ei olla rasvoja juuri käytetty: mieluummin peittävää ja varjossa. Ja uimassa/suoralla paahteella uv-vaatetta, ja lierihattua. Sitten näin isommilla lapsilla on käytetty sellaisia, joissa on ”kids”-merkintä.

     • Melissa
      4.6.2017 at 23:55

      Hyvin sanottu tuo että on tämäkin suo. Itselläkin pohdinnassa mitä aurinkorasvaa 3&1 vuotiaille pojilleni hakisin. Fysikaalista on ollut ja sitä mielin nytkin tuolle pienemmälle mutta pitäisikö isommalle hakea jotain tällaista… Vaikka tosiaan vaatteet ja varjo paras suoja. 👍🏻

   • Devika Rani
    6.6.2017 at 10:24

    Tyhmä kysyy, mitä on fysikaalinen ja kemikaalinen suoja ?? :D

    • krista
     6.6.2017 at 10:31

     Tää tulee mun maallikkoselityksellä, eli näin mä oon se ymmärtänyt: fysikaalinen suoja ikään kuin ”fyysisesti” estää sätelilyä tulemasta iholle. Usein nämä mun mielestä jää silleen valkoisiksi. Kemiallinen suoja puolestaan toimii… …kemiallisesti. Nyt mä tarvitsen googlen apuun :D Tieteen Kuvalehdessä sanottiin näin: http://tieku.fi/ihminen/elimisto/miten-aurinkovoiteet-suojaavat-ihoa

     • Devika Rani
      7.6.2017 at 09:08

      Mielenkiintoista. Kiitos!

 • Westend Mum
  4.6.2017 at 14:22

  Tärkeää juttu, mutta toiveena on, ettei voide jätä tahmaista ja kelmumaista olotilaa :)
  http://westendmum.fi

  • krista
   4.6.2017 at 17:33

   Samaa mieltä! Jos rasvasta jää valkoinen tahma (niin kuin ison suojakertoimen rasvoista joskus jää), niin meillä jää se kyllä käyttämättä. Niitä ”valkoisia rasvoja” kyllä näkee monilla ja kaikkein tärkeintä on tieytsti suojata, oli rasva mikä hyvänsä. Mutta mieluummin tälleen tahmaamatta :)

 • Gone with the fairies
  4.6.2017 at 23:37

  Nää rasvat kyllä menee testiin! Mulla on ollut vuosia etsinnässä rasva, jota voisi käyttää kasvoilla meikin alla ja joka ei olisi tahmainrn iholle.

  • krista
   5.6.2017 at 11:06

   Täytyypä itselläkin muuten testata vielä meikin alla – mutta veikkaan, että toimii hyvin, koska imeytyy niin hyvin ihoon. Tähän asti, kun ei ole ollut vielä niin paljon paistetta, mulla on ollut kasvoilla sitä LV:n kasvovoidetta, jossa suojakerroin 15 (näkyi viime LV-postauksen viimeisessä kuvassa), se on hyvä sellaiseen ”Suomen kesään” ja arkikäyttöön, kun ei ole suoraan auringossa. Mutta sitten aurinkoon tietty tarvitsee tuollaista vahvempaa kasvoillekin. Etenkin nenään mulla :D

  • KK
   5.6.2017 at 12:35

   Monessa meikissä on itsessäänkin jo suojakerroin, että kannattaa sekin tarkistaa. Ei siis välttämättä tarvitse lisärasvoja. Omissa puutereissa on ainakin jotain 15 ja 20 suojakertoimen välissä riippuen merkistä. Tietenkin jos oikein voimakkaassa paisteessa on niin sitten varmasti tarvitsee voimakkaampaa, mutta mulla ei ole ainakaan normi ulkonaolossa auringossa naama palanut jos on noita meikkejä naamassa.

 • Karkkibee
  5.6.2017 at 10:21

  Varmaan kokeilen noistakin jotain vielä tänä kesänä, mutta löysin sellasen Aco-merkkisen stickin (mikä tää onkaan suomeksi… tikku?) joka on ihan superhelppo naamaa varten! Se ei tuoksu yhtään miltään – mun mielestä perusvoiteetkin tuoksuu… perusvoiteelta – mutta tää tikku on ihan tuoksuton (no joku hyvin vieno perusvoiteen tuoksu). Tää on sikahyvä esim päiväkotiin kun ei tartte laittaa kun nenänpäähän ja poskiin ja korviin, ehkä niskaan jos on lyhyt tukka (no joo me laitetaan kyllä koko naamaan), ja levitys on nopeaa eikä kenenkään kädet tahriinnu. Lapsikin tykkää laittaa kun se on jännää kun sitä rullataan tuolta tikusta ulos. Todellakin suosittelen.

  • krista
   5.6.2017 at 11:09

   Hei joo meilläkin on tällainen! Saatiin jossain näytepakkauksessa ehkä vuosi (tai jopa kaksi sitten, silloin ehkä oli uutuus). Meillä oli se Espanjassakin mukana ja pyöri kyllä biitsikassissa mukana koko ajan – mutta jostain ihmeen syystä sitä ei (muistaakseni) kertaakaan käytetty. Mutta ei ollut tuotteen vika vaan ihan kokonaan käyttäjän vika; pitää saada vaan se käyttörutiini toimimaan!

 • Sussikka
  5.6.2017 at 22:56

  Pakko sanoo, että joskus pari vuotta sitten oon ostanut ja käyttänyt LV:n hiuslakkaa ja se haisi aivan hirveältä! Siis itsekin kuvittelin, että ostan sellaisen tuoksuttoman ja hajuttoman tuotteen, mutta ei. Jäi kyllä käyttämättä parin suihkauksen jälkeen. Toki koostumus ja haju on saattanut muuttua sen jälkeen montakin kertaa.

  • krista
   6.6.2017 at 09:08

   Oho, yllättävää! Mä en ole siis itse sitä vielä koskaan testannut, mutta ihastuin ajatuksesta, että senkin aineen saisi tuoksuttomana – ne kun on tavallisesti niii-iiiin voimakashajuisia ja meidän Seela ei hyväksy mulla yhtään hiuslakkaa. Hitsi! No, ehkä sitä pitää tosiaan testata niin tietää, onko se vielä tuollainen vai onko sitä kehitetty. Harmi, ettei tuollaisista tuotteista ole kaupoissa testereitä :)

 • Mii
  6.6.2017 at 15:25

  Mun mielestä lapsille löytyy tosi huonosti sellasia pitkähihaisia ja lahkeisia kevyitä vaatteita joita ois mukava kesällä käyttää.
  Meillä pääsääntöisesti suojattu vaatteilla ja uv-uikkareilla mutta mä olen kyllä käyttänyt myös aurinkorasvaa. Ajatuksella,että ennemmin sitä rasvaa iholle kuin palaminen.

 • Sanna
  7.6.2017 at 20:07

  Helposti levitettävyys on kyllä tärkee plussa! Päiväkodissa työskennellessä huomaa hyvin mitkä rasvat toimii ja mitkä ei. Pumppupulloissa olevat on yleensä hyviä ja helppoja levittää ja suihke pullot on tosi ärsyttäviä kun ei voi suoraan kasvoihin suihkuttaa (eikä lapset antaisikaan.) Yllättävän moni lapsi on hajuste herkkä kun aina aurinkorasvaa laittaessa nypristetään nenää. Toki joukkoon kuuluu minunlaisiakin joille aurinkorasvan tuoksusta tulee vain mieleen kesä.