Hei tonttu-ukot hyppikää!

Silva halusi joulukalenteriin erilaisia joululauluja – no okei!

Omat lempparini ovat olleet joskus sellaiset ”kauniit ja tunnelmalliset”. Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna. Öööö aika tuota… …kuolemaista. Mieluummin jotain nissejä ja nasseja. Mitenköhän ne sanat menivätkään – ”tyt-dydyydy kun joulu on”.


Otetaanpa mieluummin joku kiva ja ja tuttu ja helppo. Joku harmiton! Positiivinen!

”Hei tottu-ukot hyppikää, nyt on riemu raikkahin aika!
Hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemu raikkahin aika!

tonttu-ukot-hyppikaa

”Hetken kestää elämä,
ja sekin synk… synkk… synk…”

Äh!

”…ja sekin hauskaa ja mukavaa!”

Suomalainen mentaliteetti oikeesti.

42

You Might Also Like

 • Tilde
  9.12.2016 at 19:52

  Ohho oletpa taitava piirtäjä! Ei syntyisi minun kynästä tuollaisia tonttuja.

  • krista
   9.12.2016 at 20:12

   Ei munkaan :D Joelin piirtämiä! :)

   • Tilde
    10.12.2016 at 10:21

    No sano Joelille terkkuja että joku nettityyppi kehui sen piirustustaitoja! :)

    • krista
     10.12.2016 at 10:32

     Kerron! :)

 • Jp ja kirppu
  9.12.2016 at 20:27

  Joulu on taas joulu on taas voi kuinka meil on hauskaa….
  ……Kuulostaa mun korviin niin sarkastiselta.. Ihan ku oikeesti olis ihan melankolista 😂😂Mutta kirppu on siis aina ollut joulun lapsi ja osaa kaikki joululaulut ulkoa. Kiitos youtube ja spotify 😄😄😄

  Ja me vietetään nykyään joulu extented. Alkaa marraskuun lopussa ja jatkuu loppiaiseen. Koska kirppu rakastaa tonttulakkia ja tunnelmaa ja kuusta. Sen ver on rajotettu et ennen marraskuuta ja helmikuusta eteenpäin ei joululauluja 😄😄😄 Ja mun suosikki on Sylvian joululaulu. Se on niin isänmaallinen ja jotain.

  • krista
   9.12.2016 at 20:36

   Haha joo mä kuulen kans sen sarkastisuuden tuossa! Ikään kuin se sävel ei ole yhtä riemukas kuin ne sanat, ja se jännä sarkastisuus tulee siitä – vähän niin mollissa sen laulaisi :)

   Mä oon täällä eka kertaa vähän ”huolehtinut” siitä, että saadaanko joulun tunnelma. Hassua, kun ennen se ei ole ollut mitenkään tärkeää. Mutta koto-Suomessa sen tunnelman saa aika helposti tyyliin aatonaattona, kun hakee vaan kuusen ja laittaa tutut koristeet. Täällä on pitänyt ihan miettiä, että hmm pitäiskö ostaa jotain joulukoristeita ja saakohan täältä kuusia (kuulemma saa). Mutta tulee sitten vähän omanlaisensa joulun tunnelma täällä. Ja on meillä tonttulakit mukana :)

   • Jp ja kirppu
    9.12.2016 at 23:57

    Mulla menee eka joulu ”äitiysvapaiden” jälkeen osittain töissä, koska potilaat ei katoa mihinkään. Onneksi pukin nään. Mut sydän itkee verta kun en oo lasten kanssa koko joulua. Jotenkin Kirpun (elina) rakkaus jouluun on niiiiin aitoa ja puhdasta, että sitä vois vaan ihastella. ❤❤Ja millasta joulutunnelmaa tarjoaa töissä kun perhe on kotona. Ekaa kertaa edes mietin..

 • Ribis
  9.12.2016 at 21:56

  Tip tap tip tap tipe tipe tip tap, tip, tip, tap 😊

  • krista
   9.12.2016 at 22:10

   Tip tip – tap! Tää me tavallisesti lauletaan ja leikitään jouluaattona. Harjoitellaan tietysti asiaankuuluvasti ennen :)

 • Ribis
  9.12.2016 at 21:58

  Kulkuset, kulkuset kilvan helkkäilee…. jne.

  Porsaita äidin olomme kaikki…

  • krista
   9.12.2016 at 22:11

   Toi ”porsaita äidin oomme kaikki” meillä oli kans joulukalenterissa ja naurettiin, että se ei ole kohtelisuus ei lapsille eikä äidille :D

   • Aino
    9.12.2016 at 22:46

    Hihihihihihiihih :D :D :D :D :D totta!

 • Selene
  10.12.2016 at 12:08

  Tässä muutama vinkki lapsille kivoista oikeasti iloisista joululauluista, löytyvät ainakin Spotifysta. Itse pidän edelleen eniten juuri näistä vanhemmista suomalaisista, lähinnä 1950- ja 1960-luvun lauluista, samoista, joita itsekin kuuntelin lapsena. :)
  Nipsun ja Hipsun joulupuuro (mukava tarina tontuista, hiiristä ja auttamisesta ja Reino Helismaan nerokkaat riimittelyt)
  Nisse-polkka (metsän eläinten joulusta ja myös Saukin teksti tässä on kielellisesti aivan loistava)
  Joulupolkka (tässä on Nisset ja Nasset eikä Nisse-polkassa – ne ovat piparkakkuja, toivottavasti ei haittaa, että ne joutuvat lopulta syödyksi)
  Metsän joulu
  Tonttujen joulupolkka
  Helkkää pienet tiu’ut
  Pikkuoravien joululaulu ja joulupotkuri 1 ja 2

  • krista
   10.12.2016 at 19:15

   Kiitos! Spotify toimii nykyisin täälläkin (kun saatiin nettiyhteys), joten mepäs kuunnellaan! Näist Nisse-polkka taitaa olla vaan mulle nimeltään tuttu, mutta jonkun saatan tietysti tunnistaa, kun kuulen. Laitetaan testikuunteluun :)

 • Elanor
  10.12.2016 at 13:47

  Siis mä oon vakaasti sitä mieltä että kaikki laulaa ton aina vaan väärin, oikeasti se on just ”sekin hauskaa ja mukavaa”! :D

  • krista
   10.12.2016 at 19:15

   No niin sen PITÄIS olla ainakin :) Ikuiset optimistit täällä :)

 • Tilia
  12.12.2016 at 13:54

  Merikanto – Larin-Kyösti: Lasten joulu, joka alkaa ”Ja nyt on taasen joulu” on ihana vanha ja duurissa kulkeva joululaulu. Ja lapset rakastaa kohtaa ”pöppö muilla mailla”. :) Jos viimeinen säkeistö on liian kristillinen, sen voi jättää laulamatta.

 • Lumina
  12.12.2016 at 14:21

  Hei sieltä satukirjastosta löytyy se Soiva joululaulukirja!! Meillä on se oikeana kirjanakin, mutta huomasin et se löytyy myös satukirjastosta eli säestys, nuotit ja sanat! Meidän 3,5v. lemppari on Mökö kökö köntys :D Hauskoja uusiakin löytyy sieltä ja helppo opetella kun löytyy säestys. Mekin siis tilattiin se satukirjasto nyt teidän innostamana. (Harmi ettei ollut sisältöyhteistyö ;) ) On kyllä ollut aika pelastus tähän vauva-arkeen (toinen tyttö 6kk)! Vähän kyllä on joutunut täälläkin pohtimaan sen käyttöä, kun sen parissa kuluisi tunti jos toinenkin. Toisaalta olisiko meidän lapsuudessa patistettu että nyt ne satukasetit jo pois! ;) Saa nähdä päästäänkö tästä enää eroon ilmaiskuukauden jälkeen, mutta nyt tähän pimeyteen otan mieluusti virtuaaliset satutädit ja -sedät avuksi. :D