Asettuminen

…ja sitten olimme uudessa kodissamme.

Vuokra-asunnon valitseminen pelkästään nettikuvien perusteella on varmasti aina vähän arpapeliä – ja meillä kävi siinä pelissä ihan hyvä tuuri. Henkisesti olimme varmaan salaa molemmat Joelin kanssa varautuneet siihen, että mitä jos asunto onkin vähän… …kämäinen. Että jos kuvat olisivat jotenkin lavastettuja. Mutta ei; heti ensivaikutelma oli hyvä, ja muutenkin jotenkin heti uuteen kotiin saavuttua tuli vahva tunne siitä, että kaikki on hyvin.

Tänne kotiudumme kyllä.

id_parvekkeellajpg
Ja seuraava onnistuminen: tytöt nukahtivat ongelmitta ensimmäisille päiväunilleen parvekkeelle.
”Minulla on sellainen tapa, että en nukahda ollenkaan, jos vaunujen kanssa ei kävellä”, Silva totesi – ja nukahti heti tämän sanottuaan.

”Mä en saanut ollenkaan unta”, kuului uninen ääni vaunuista heti kolme tuntia myöhemmin.

20161102_134924

Ensimmäisenä iltana tsekkasimme ”uuden” (meille) lähileikkipaikan sekä kävelimme iltakävelyn toiselle, vähän isommalle leikkipaikalle.

leikkipuisto

Tsekkasimme myös Silvan tulevan päiväkerhon sijainnin; Silva menee sinne maanantaina jo tutustumaan. Päädyimme varmaan alkuinnossamme ahnehtimaan vähän liikaa tekemistä matkustuspäivän iltaan, koska täydellisen hyväntuulisen päivän loppumetreillä ruokakaupassa ja päivällispöydässä lasten (ja aikuisten) kierrokset uhkaavasti nousivat.

Onneksi päästiin nukkumaan.

Yöt täällä on nukuttu hyvin (jopa paremmin kuin kotona), mutta nukahtamisessa on ollut ongelmia. Kodin kerrossänkyyn nukahtamiseen kun on tullut jo toimiva rutiini, ja nyt sitten taas mentiinkin koko perhe perhepetiin. Seelan ensimmäinen nukkumaanmeno tapahtui itkun kautta:
”Mä en haluu MITÄÄN”.

Lopulta rauhoittuminen kuitenkin pääsi tapahtumaan, kun todettiin, että kyllähän Seela nyt kuitenkin Nalle Puh -vauvan ja Tiri-nallevauvan haluaa. Ja lasin vettä. Ja nukahtaa.

20161104_122211

Fuge vaikuttaa yhtä kivalta kuin kaksi vuotta sittenkin.

On ollut kivaa, että moni asia on kahden vuoden takaa ihan tuttua. Ei tarvitse ikään kuin orientoitua uudelleen; kaupungillekin voi lähteä suorilta ilman karttaa.

Tänään on ollut 22 astetta lämpöä ja pilvistä, eilen 24 ja paistoi aurinko.

varpaat-hiekalla

Olemme aika onnekkaita.

69

You Might Also Like

 • sarvis
  4.11.2016 at 17:36

  Ihanalta kuulostaa! Samoin kun nuo lasten päiväunet – kolme (3) tuntia! Oma pian 3-vuotiaani nukkuu max tunnin unet ja nekin vain päivähoidossa. Muuten keikahtaa yöunirytmi päälaelleen. Tunnin unilla se pysyy just ja just 22 – 7. Ilman päiväunia 21 – 8(-9). Tuli vaan mieleen.

  Aurinkoista arkea teille! :)

 • kukka
  4.11.2016 at 19:43

  Ooh, ihana lämpö ja valo < 3

 • Vyyhti
  4.11.2016 at 20:58

  Kuulostaa ihanalta, nauttikaa!

 • sanna
  4.11.2016 at 21:15

  Ihanaa aikaa tulee teillä varmasti olemaan! Kiva lukea teidän elämästä nyt siellä lämmössä.

 • Matkatar
  4.11.2016 at 22:00

  Kuulostaa tutulta. Asuimme nimittäin Saksassa kun tyttäremme (nyt jo aikuisia) olivat 1 ja 3 vuotiaita. Kolme vuotta siellä meni ja vein tyttöjä aina aamuksi Kindergarteniin, päivisin kiersimme eri leikkikenttiä ja iltaisin leikittiin kotosalla. Oli kyllä hauskaa aikaa :D

 • Neiti Nimetön
  4.11.2016 at 22:31

  Oo wau! Lämpö ja kaikki kuulostaa ihanalta, mutta kaikista ihanimmalta silti noi kolmen tunnin päikkärit.