Akuutti TikTok-hurahdus

”Toi ois niin sun juttu, jos se ei olisi vaan koululaisille”, Joel totesi mulle jo varmaan vuosi sitten TikTokista.

NO NIIN OIS!!!

Mutta nyt tässä koronakuukausina oon ollut huomaavinani, että aika moni tällainen (kröhöm) aika aikuinen on alkanut käyttää TikTokia. Houkutus, houkutus, houkutus… Sellainen kutkuttava ”ei hitsi pitäiskös” ja samalla sitten se jännitys, kun on muumiona jonkun uuden äärellä. Miten tää oikein toimii-iii-iiiii…?

No. Lauantai-iltana latasin sovelluksen, ja valvoinkin sitten sen äärellä yhteen yöllä, haha. Kerrasta koukkuun! Tallentelin sieltä erilaisia musiikkeja tanssihaasteisiin: Toi me tehdään! Ton teen kyllä Joelin kanssa! Ton teen lasten kanssa! Ai hitto ton mä kyllä opettelen!

Ensimmäinen video me tehtiin lauantaina. Jostain syystä (en siis tajua tätä vielä ihan) video on under review ja siinä on nolla katsojaa, mutta Instan puolelta sen näkee:

 

View this post on Instagram

 

TikTokissa 🤣 Ei mitään hajua, miten tää toimii, mutta me tehtiin tällainen, kun kaikki muutkin tekee 🤣

A post shared by Krista (@puutalobaby) on


Sunnuntaina kaksi – saankohan upotettua ne tähän, hmmm. Aamulla opettelin pienen tanssinpätkän:

@puutalobabyMy second video ever! ##momsoftiktok ##dancekudurochallenge ##over30 ##over40mom ##over40 ##tiktoksuomi♬ son original – hollytmr

…ja illalla pussailtiin ja ommeltiin ompelukoneella yhtä aikaa. Vaarallista. Onneksi ompelukoneessa on ”sukset” niin kuin lapsi sanoo.
(haha, kirjoituvirhekin siellä, enkä osaa jälkikäteen korjata)

@puutalobaby

Teatching my 6-year-old how to use a sewing machine 😂 ##tiktoksuomi ##over40mom ##momsoftiktok ##muahchallenge ##familytime

♬ mua mua – Miya쌤

 

Ja tänään maanantaina jo yksi:

@puutalobaby##momsoftiktok ##over40mom ##tiktoksuomi ##over40 ##rightfootleftfootchallenge♬ chachaslide – Ssica

Ehdin jo huokailla ääneen monia kertoja, miten TikTok onkin selvästi nykyisin ihan erityyppinen kuin mitä kuvittelin! Siellähän on superpaljon just kolmi-nelikymppisten videoita ja lapsiperhematskua, just perheitä tanssimassa yhdessä – ja itse asiassa henkilökohtaiset lempparini ovat ihanien mummeleiden ja papparaisten tekemän tanssihaasteet! Ihan selkeää ”couple goals” -matskua sellaiset, jossa yli kuusikymppiset pariskunnat pöllöilevät yhdessä. Niin mahtavaa!

Sitten noin vuorokauden viiveellä… raks raks…

Niin sinne rekisteröityessä kysyttiin siis ikä.

Haha! Eli siis se TikTok näyttää vaan mulle niitä kolmi-nelikymppis-perhe-mummot-vaarit -matskuja!

Mummovaariskenessä siis vahvasti ollaan! Jea! Paras skene!

(no oikeasti niitä lapsiperhevideota tää mulle eniten näyttää)

Mä oon siis ihan aloittelija (ja urpo) nyt tuolla, mutta tulkaa seuraamaan! JA liittykää TikTokiin, aivan superhauskaa ja koukuttavaa!

Kaikki TikTok-vinkit myös erittäin tervetulleita! Me tehdään (ja katsotaan) ainakin nyt alkuun ennen kaikkea noita tanssihaasteita, koska tanssi nyt vaan ♥♥♥ Jos jollain on vinkkejä vaikka toimivista hashtageisa (jolla saisi jonkun jopa näkemään videon, haha), niin antakaa vinkkinne!

PS. Tässä alkuhuumassa oon jakanut videoita Instaan tai Insta Storyyn. Mutta älkää pelätkö, en mä kaikkea sinne jaa :) Alkuintoa vaan, jee jee JEE!

14

You Might Also Like

 • A
  25.5.2020 at 15:48

  Tässä on taas yksi some-kanava lisää jota mä en yhtään tajua :D (mut onneksi ei tartte tajutakaan) . Mä jopa luin jonkun ”Introduction to Tiktok”-tekstin joka oli tehty blogiskenen some-ammattilaisille ja en siltikään tajua yhtään. Mutta siis tämä siltä kantilta, että ainut some-tili mitä mulla on Facebook (joka on kirppismyyntikäytössä) ja that’s it (eiku joo, LinkedIn piti luoda joskus että on vakuuttava työnhakija) . Twitterin ja Instan jotenkin tajuun (mutta kumpikin on vähän rampa käyttää kunnei oo tiliä, mutta ei se silti oo ajanut mua rekisteröitymään). Sisällöntuotantomielessä taas mä oon privaelämässä sen verran yksityinen henkilö, etten julkisesti huutele muutenkaan (töiden puolesta sisältöä tuotan, mutta se on tylsää asiaa).

  • krista
   26.5.2020 at 09:50

   Mulla taas Twitter on ihan jäänyt, kirjauduin joskus vuonna viisi sinne (no ehkä 2005), mutta jotenkin en siitä innostunut. Mun silmään näyttää, että siellä yleensä väitellään tuntemattomien kanssa (toki tämä ns. ulkopuolisen käsitys asiasta) ja se kuulostaa mun mielestä vaan ihan älyttömän rasittavalta :D

   TikTokissa ainakin tällainen ensivaikutelma on ihanan harmiton: höpsöttelyjä ja tavisten tanssivideoita. Tai no itse olen katsonut niitä tanssivideoita, kun ne eniten innostaa. Ja mun mielestä on ollut jotenkin ihan mahtava huomata, miten erilaisia ihmisiä ja eri kulttuureista ja eri-ikäisiä siellä on! Lemppareita tosiaan tanssivat vanhukset, nuoret tanssimassa vanhempiensa/isovanhempiensa kanssa, tanssivat sairaanhoitajat/lääkärit/palomiehet/poliisit työkavereidensa kanssa ja yksi koskettavimmista on ollut vanhusten hoitajat (täysissä koronasuojavarustuksissa) vanhusten kanssa hoitokodeissa. Ihania <3 Sellaista harmitonta ja positiivista! Mutta tämä tosiaan ensikosketus vasta.

 • Kirmi
  25.5.2020 at 22:04

  Tiktokista en ymmärrä yhtään mitään, mutta nämä teidän tekemät videot on tosi loistavia ja ilahduttavia! Jatkakaa samaan malliin (ja minun puolesta saa hyvinkin jakaa blogissa tai instassa näitä nim. jurakauden fossiili).

  • krista
   26.5.2020 at 09:52

   Hihii, kiitos! Ja joo siis just tällaisia tanssihaastehupsutuksia siellä TikTokissa näyttäisi olevan (ainakin mulle näkyvissä jutuissa), ihan superhauskaa! Ehkä mä joskus varovasti vähän jotain jaan :) En vielä tarkalleen tiedä, voiko Tiktok-videoita seurata, vaikka ei ole kirjautunut, mutta ilmeisesti tällaisella ainakin pääsee jonkun näkymän näkemään: https://www.tiktok.com/@puutalobaby