Puutalon uusin Insta-fani

Näin puolen vuoden käytön jälkeen on kyllä pakko myöntää, että olen aika ihastunut Instagramiin. Se on vaan niin… helppo. Yksi klikkaus tuosta wifi-kamerastani, ja olen jo vaihtuvan kuvavirran äärellä. Puolen vuoden aikana olen itse lähettänyt sinne näköjään jo 167 kuvaa – en nyt ihan kuvaa päivässä, mutta melkein.

Mutta puutalossa on myös ihan uusi Instagram-fani: meidän tirppa!

Jokin aika sitten Silva nimittäin keksi:
”Lisää lasten kuvia! Sivva haluu katsoa lasten kuvia!”
Tirpan suosikkiseurattavia ovat mm. kasvukäyrillä, mammarimpuilee, phocahispida, annakarinasplund ja papylis – kaikki siis aktiivisia lapsikuvien postaajia, kiitos siitä!

Ja kivaahan se on: yhdessä me täällä sitten katsellaan, että mitä lapsi tekee ja mitä kuvassa tapahtuu. Joskus kuvien ympärille keksitään yhdessä ihan kokonaisia tarinoita.

Seuraan nyt itse 52 eri Instagram-käyttäjää, mutta seuraisin mielelläni teitä vielä lisääkin – ja tirppa toivoo erityisesti niitä lapsia, lapsia, lapsia!

Jos siis olet aktiivinen kivojen lapsikuvien instagrammaaja enkä vielä seuraa sinua, ilmoittele ihmeessä itsestäsi! Joko tänne blogin puolelle tai vielä parempaa: tuonne Puutalobabyn Instagramiin, jolloin voin yhdellä klikkauksella tulla seuraamaan sinua. Ja niitä lapsikuvia :)

Tirppa kiittää! <3

 

PS. …ja instagrammittomathan voivat seurailla puutalon kuvia tuosta oikean sivupalkin kautta. Sattuneista syistä tällä hetkellä kuvat ovat aika… hmmm… sängyssämakuupainotteisia, mutta eiköhän sinne tässä kuukauden sisällä ala putkahdella tuoreita kuvia Kätilöopistoltakin Sieltä (ja Puutalobabyn Facebookista) muuten sitten varmaan ensimmäisenä paljastuu, että koska ollaan tosi toimissa, vink vink :)

 

You Might Also Like

 • Veera Katariina
  19.3.2014 at 09:58

  No miulla taitaa olla kuvia lähinnä kahvikupeista ja lapsesta… veeramuho

  • Hannahi90
   19.3.2014 at 12:27

   Mutta löytyyhän teillä vähän videon pätkääkin, erityisen ihana on se missä soitetaan musiikkia :)

   • Veera Katariina
    19.3.2014 at 17:05

    Totta, videoita löytyy myös! Ja juurikin tuota musiikkivideota käyn itse katselemassa vähän väliä vaikka sama näky on tuossa nenän edessä jatkuvasti. Ja sama biisi.

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 14:53

   Heeeei mä en olekaan jostain syystä bongannut sua sieltä aikaisemmin, en ehkä ole tunnistanut nimimerkkiäsi – virhe korjattu eli nyt seuraan! :)

   • Veera Katariina
    19.3.2014 at 17:13

    Joo barbamama ja veerakatariina oli molemmat jo varattu enkä keksinyt mitään nokkelaa variaatiota.. :–(

 • Asikaine
  19.3.2014 at 10:33

  Pitäisi tämänkin atk-vammasen ottaa tuo insta haltuun. Kaikki aikanaan..on vielä blogosfäärissäkin kummasteleminen.

  Näiden kuvien meiningin perusteella voisin herätä teiltä ja meilkein luulla olevani kotona..

  Voimia makailuun! :D

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 14:56

   Toi Insta on kyllä kiva – suosittelen, jos oikeanlainen vekotin siihen löytyy! Mullahan rajoite oli ennen puhelinmerkki ja vähän just sen takia halusin tuon wifi-kameran :)

   Mulle tulee samanlainen fiilis joskus teidän kotikuvia blogista katsellessa :)

 • poppaliini (Ei varmistettu)
  19.3.2014 at 10:41

  No mä en tiedä voiko mua kovin aktiiviseksi nimittää, kun ehkä kerran-pari viikkoon kuvia laittelen, mutta ne kuvat ovat kyllä pääsääntöisesti aina tuosta meidän 7kk poitsukasta :) Niin jos kiinnostaa, niin tunnus on tittariikkaemilia

  Olisiko sulla muuten mielenkiintoa ja ennenkaikkea jaksamista tehdä semmoinen muistelu/tiivistelmäpostaus Silvan nukkumisesta? Kun muistelisin että teidän tirppa oli kanssa aika herääväistä sorttia ja että jonkinlaisia unikouluja alkuun kokeilitte, mutta eivät sitten olleet teidän juttu.. Tämä meidän Uuno-poika nimittäin on hieman huono nukkuja.. Tai no nukkuu kyllä ihan kiitettävästi, kunhan saa tunnin välein tissiä :D Ja ei osaa nukahtaa yksin ilman tissiä tai vaunuheijailua. Unikoulu ei tunnu omalta jutulta, joten todennäköisesti annetaan vaan ajan auttaa. Niin olisi kiva kuulla kokemuksia, että mitenkä pitkään aikaan kannattaa varautua :D

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:08

   Laitoin seuraamispyyntöä menemään!

   Joo, voisin jossain vaiheessa tehdä – ja kohtahan meillä taas tilanne varmasti muuttuu, kun neljäskin nukkuja tulee siihen kylkeen kiinni; hui en osaa yhtään ennakoida, mitä siitäkin tulee :)

   Mutta siis lyhyesti niin, että Silvalla oli piiiiiitkään tapana herätä pari kertaa yössä syömään. Joskus hyvin harvoin tyyliin viidesti, mutta ne olivat yksittäisiä vaikeiluöitä; hampaita, flunssaa tai mitälie. Siinä 8-9 kk iässä mulle tuli jotenkin pidempään kasvaneena sellainen olo, että ”pitäishän tässä nyt jo kokonaisia öitä nukkua” – jälkikäteen mitään kovin isoa tarvetta unikoululle ei ollut meidän perheessä, muu kuin tuo ”pitäisi”-ajatus. Eli yritettiin tassutellen ja niin, että mä nukuin alakerrassa. Homma oli piinaavaa kaikille, ja kolmantena yönä mä sain migreenin ja Joelilla oli seuraavana päivänä työpäivä, ja homma lopetettiin siihen.

   Sitten jatkui se n. 1-3 kerran tahti per yö ja me todettiin, että hei eihän tästä meille nyt mitään haittaakaan ole; useammin yössä tuo kissa meidät herättää – eli että jatketaan näin. Yöimetys vaihdettiin yömaitopulloon joskus 1v3kk iässä, koska tulkittiin, että se on oikeasti nälkää eikä maitoa tullut imetyksellä enää kerralla riittävästi. Ja silloin vakiintui se kerran per yössä herääminen. Ja sitten vihdoin syksyllä, oisko ollut 1v5 kk iässä suunnilleen, meille tuli sellainen olo, että herääminen ei ole enää nälkää – kiinteän ruoan syöminen oli jo alkanut sujua, ja silloin vaihdettiin maitopullo vesipulloon. Noin 1v6kk iässä heräämiset loppui sitten kokonaan. Paitsi nyt joskus, jos tulee painajaista/pissahätää/yskimistä tms., mutta yleisesti ottaen tirpan kannalta yöt ovat nykyisin katkeamattomia. Äiti ja isi kyllä veskissä edelleen ravaavat ja kissa pyydystää mun varpaita, mutta ainakin yksi meillä nukkuu :)

   Tiivistettynä (ja jos oikein muistan) siis näin :)

   • riistahurjastelijamamma (Ei varmistettu)
    19.3.2014 at 16:45

    jonkun oikein asiantuntijan lausuntona olen kuullut, että joillakin lapsilla vaan menee puoltoistavuotta oppia nukkumisen rytmi, silloin voi olla aika vähän tehtävissä ja ”koulutettavissa”… kuulostais ihan, että puutalossakin meni just näin :)

    (omaa kokemusta ei (vielä) asiasta ole, koska meitä siunattiin ensimmäisellä kierroksella supernukkujalla, mutta läheisellä ystävällä oli ihan saman ikäisen poikansa kanssa aikalailla rikkonaista se unihomma kunnes sitten puolentoistavuoden iässä lutviutui kuin itsestään, siihen asti oli koko ajan vähän niin kuin joku ”vaihe” päällä :O puutaloon tsemppiterveisiä, että tuossakin perheessä toinen lapsi on nukkunut ihan ok, että niin ne vaan ovat erilaisia, pienet)

    • Kristaliina
     19.3.2014 at 16:55

     Joo, tämä meidän nykytila tosiaan loksahti sitten vähän niin kuin luonnostaan just tuossa iässä, eli voin hyvin omalta kohdalta allekirjoittaa tuon asiantuntijan kommentin.

     Sarjassamme ”mitä olen ensimmäisen kanssa oppinut” (siitä tulossa bloggaus pian) ajattelen, että seuraavan kanssa me varmasti annetaan tällaisten asioiden vielä enemmän tapahtua just luonnostaan, ilman ”pakottamista”. Paitsi jos ollaan siinä tilassa, että ollaan liian poikki ja tarvitaan kovempia ratkaisuja – silloin tietysti täytyy ottaa keinot sen mukaisiksi, kyllähän se oma jaksaminenkin on ihan huipputärkeää.

 • EMerituuli
  19.3.2014 at 10:43

  http://instagram.com/blogloxodon tai tästä  pääsee stalkkaamaan meitä! Mekin tykätään katsoa teidän kuvia :)

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:12

   Teitä meillä seuraillaankin – viimeksi just tuossa ennen päikkäreille menoa Silva katseli, että ”vauva pötköttää sohvalla”. Mä totesin, että ”ehkä silläkin väsyttää – väsyttääkö Silvalla?” ja niin tirppakin lähti sitten reippaasti päiväunille. Että kiitos vaan virtuaalisesta nukkumaanlaittoavusta :)

   • EMerituuli
    19.3.2014 at 15:26

    Oi ihanaa :) Eipä kestä!

 • MirvaK
  19.3.2014 at 11:01

  Meikäläinen seuraa teitä ja meikäläisen kuvapläjäykset ovat useimmiten tuosta 1,5 vuotiaasta. Joskus mukana isommatkin ja joskus jotain muutakin materiaalia. PIti ihan tarkistaa 36/61 on lapsista Aktiivisuus taitaa olla 1-2 kuvaa viikossa. Meitä pääsee kurkkimaan täältä (uraaitikotona). Tarkoitus on lisätä instagramin käyttöä. Varmaan kesällä kuvamäärä/viikko nousee.

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:13

   Oho, me ei olla jostain kumman syystä seurattu sua aikaisemmin! Onpa hyvä, että aloin kysellä – nyt seurataan :)

 • Liisa A
  19.3.2014 at 11:26

  Minun tilillä löytyy kuvia pojasta 8kk :-) 

  Tervetuloa seuraamaan! @liisafu

   

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:15

   Pyyntö laitettu tulemaan! :)

 • Mammara
  19.3.2014 at 11:28

  Ooh, oispa ihana kuulla, millaisia tarinoita ootte keksineet mahdollisesti meidän kuvista!  <3 Hihhi! Kiva jos tirppa tykkää :)

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:18

   No hih just tunti sitten viimeksi! Se oli kyllä aika pikkutarina – siinä kävelykuvassa oli Silvan mielestä hän itse. Kun kysyin, että minne Silva on menossa, tirppa vastasi että ”Malmille” :D

 • Nippe (Ei varmistettu)
  19.3.2014 at 11:41

  Nitamoi on nimimerkki. Kuvissa esiintyy 12/12 syntynyt poikani :)

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:19

   Tuttu nimimerkki! Nyt seuraan :)

 • Silkkitassu
  19.3.2014 at 11:42

  Meidänkin pikkuinen tahtoo aina katsella Instasta lapsia (lähinnä kyllä omat kuvat ovat mieluisia ja ne nautattaa) :D Kuolasormin äidin tai isän kännykkää sit läpsytetään. :D 

  Itsellä (@qevna) on parissa vuodessa kertynyt 504 kuvaa, joista löytyy niin E:n kuvia, frettien kuvia sekä ruoka-, harraste- ja selfiekuvia. Kaikkia aika tasaisesti. Tosin sinähän seuraat kyllä minua jo. :)
  Itse käyn selailemassa instan kuvia vähintään parin päivän välein.
   

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:24

   Joo, teitä seuraillaan aktiivisesti ja teidän kuvat on kyllä niii-iiin kivoja! …ja tirpalta erityisinnostus aina niihin kuviin, jossa vauvalla on jonkinlainen eläinpuku päällä :)

   • Kristaliina
    19.3.2014 at 15:24

    ”Otus! Otus!”, tirppa silloin aina hihkuu :)

    • Silkkitassu
     19.3.2014 at 20:34

     huomenna tulee ehkä ihan studiolaatuisia otus kuvia! ;)

 • Sandei (Ei varmistettu)
  19.3.2014 at 11:57

  Pakko vinkata, että meidän 10 kk pirpana tykkää ihan kympillä jackrussellinterrieri Ginnystä Instagrammissa (muistaakseni löytyy nimellä ginny_jrt). Niille kuville hekotellaan monta kertaa päivässä :D

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:26

   Oi, kiitos vinkistä! Ginny löytyi :)

 • OdotuksestaOnneen
  19.3.2014 at 12:01

  Mä kirjauduin sinne tänään. Saa nähdä kuinka opin käyttämään.. sanlii82 onpi tunnus

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:30

   Mä jotenkin jännitin koko Instaa alussa, kun ajattelin olevani sen kanssa ihan urpo. Mutta eipä se niin rakettitiedettä ollutkaan. Tosin niitä #hashtageja en vieläkään kovin usein käytä :)

   Tulin sun toiseksi seuraajaksi, ihan ekaksi en ehtinyt, joku muu oli siellä jo ennen :)

   • OdotuksestaOnneen
    20.3.2014 at 06:29

    Hihii, melkein kaikki mun siskojen lapset (5kpl) on mun seuraajia (8-13v) :D onneksi mulla ei ole tapana ottaa kuvia joita pitäis sensuroida! Taitaa tulla aika vauva/taapero painotteista kuva virtaa täältä. Kun se meidän haukkukin lähti sunnuntaina paremmille metsästysmaille :(

    Jospa lauantaina tulis talolta kuvia kun olen sinne menossa touhuilemaan..

 • Sillypäänts
  19.3.2014 at 12:18

  Kahdet rillit huurussa löytyy instasta nimellä sillypaants ! :)

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:32

   …ja mitääääh, suakaan mä en ole ennen seurannut! Oho. Nyt seuraan!

 • MinEna
  19.3.2014 at 12:19

  Ihana tirppa! Mekin neiti S:n kanssa katsellaan teidän touhuja, kuvat on niin pop! :) <3

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:33

   Niin on! Tuntuu, että kuvien katselu nykyään kiinnostaa mua jopa enemmän kuin Facebook-statusten. Tai ainakin mun oma henk.koht. Facebook on nykyään jotenkin aika hiljainen – joskus siellä oli paljon enemmän actionia…

 • eibeigeä
  19.3.2014 at 12:24

  Sattuneesta syystä ei lapsista löydu kuvia mutta noista minun kröhm.. koiravauvoista kyllä! 

  (Kyllä, olen niitä koiraihmisiä)

  @tanjakaulanen

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:36

   Voi kuule koirakuvat on kans tirpasta niiii-iiiin ihania! :) Nyt seuraan!

 • Kaktuskakru (Ei varmistettu)
  19.3.2014 at 12:43

  Mie koitan kovasti aktivoitua kuvien ottajana, vielä tulee semmoisia että oho, nyt pirpana kerkes jo heilahtaa. Mitä?! eihän tässä kuvassa näy kuin epämääräinen hiustupsu. Mutta eiköhän se tästä. Teitä on kiva seurata siellä, kun täällä en oikein osaa seuraamisistani ilmoitella.
  Löysin blogisi raskauden aikana ja oon tykännyt niin kovasti sun kirjoitustyylistäsi, että päivittäin pitää käydä tarkistamassa onko mitään uutta ilmestynyt.
  T: Kaktuskakru, soon to be instagram nerd :D

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:39

   Hihiii no Instagramin hyvä puolihan on se, että niillä filttereillä tärähtäneestä kuvastakin saa hyvännäköisen :) Löysin sut ja tulin seurailemaan!

   Kiitos myös kivasta palautteesta! …ja ps. tosi hyvä nimimerkki sulla, on jäänyt mulle varmaan heti eka kommentointikerrasta mieleen :)

 • JenniHaga (Ei varmistettu)
  19.3.2014 at 13:30

  Hei! Minulla ei vielä instaa ole, mutta olen elvyttelemässä kesken jäänyttä toista blogiani jossa on LAPSIKUVIA! Lähinnä juuri noita kuvia kun tekstin tuottaminen on jotenkin 24/7 imettävälle ja pari tuntia yössä nukkuvalle minulle jotenkin ylivoimaista :D Jaksoin ekana vauvavuotena ottaa paaaaaljon kuvia kun vauva vielä pysyi paikallaan ja pötkötteli, mutta postaus-tahti väheni sitä mukaa kun Frille lähti pinkomaan päättömästi ympäri kämppää x) Ehkä tässä kevään inspiroimana.. kohta.. jaksan.. blogata.. :D mutta linkkiä: http://sendthembackhappy.blogspot.fi/2013/04/grandmas-dolly.html

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:41

   Kävin heti kurkkimassa – iiiiiihania vaatteita teidän naperolla!

 • Jestanpoo (Ei varmistettu)
  19.3.2014 at 15:38

  Mulla aika moneen kuvaan lapsi päätyy. Aika monessa on kutimet tai muut tekeleet.

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:45

   Jesh, tulin seurailemaan! :)

 • Leluteekin Emilia (Ei varmistettu)
  19.3.2014 at 15:44

  Leluteekki teillä taitaakin olla jo seurannassa. Meilläkin lapset tykkää instagramista, tosin mä haluaisin välillä rauhassa selata ilman loputonta ”kuka toi on? mitä se tekee? miksi? saanko mä painaa tykkäysnappia? ai etkö sä tykkää tästä kuvasta?” Mutta on mulla seurattavissa myös ihan varta vasten barbapapa-, orava- ja ballerinakuvien postaajia. ;)

  • Kristaliina
   19.3.2014 at 15:50

   Joo, teitä jo seuraillaankin!

   Hei mulla ei olekaan aiemmin tullut mieleen, että seurattavaksihan voi tietysti etsiä varmaan jotain tuollaisia hahmojakin… Täytyypä tsekata, onko Muumeilla tai Teletapeilla omaa Instagramia :) Uuuu ja eläinvauvoja tirppa myös rakastaa – ehkä jollain eläintarhalla vois olla… Hmm, täytyypä etsiskellä! :)

    

 • Nannannaa
  19.3.2014 at 19:33

  Mut löytää nimellä mommomaaria ja mä teitä jo seurailenkin. :) Jos en nyt ahkerasti kuvia päivitä, niin silloin tällöin kuitenkin. :)

 • phocahispida
  19.3.2014 at 20:06

  Kuuttikin tykkää instasta.
  ”Mikä toi on?”
  ”Mitä kissa tekee?”
  ”Minne, minne se menee?”
  ”Kenen kanssa tyttö ajaa?”
  ”Kain! Kain!”

  Ai mikä kyselyikä? :D

 • 1 2