Aika entinen ei koskaan palaa (ei edes flunssassa)

Oi niitä aikoja. Kun hiihdettiin 25 kilometriä kouluun kesät talvet ilman suksia ja syötiin katajanmarjoja. Eipä vaan: kun saatiin edes flunssa sairastaa rauhassa.

Näin neljäntenä päivänä megalomaanisen kurkkukivun kourissa alkaa olla olo aika… kaikkensa-antanut. Eikä edes vielä olla siinä räänirtoamisvaiheessa, josta tietää flunssan olevan jo kohta hellittämässä. Ai ja lisätäänpä päälle vielä tämä edelleen jatkuva raskauspahoinvointi, jonka ansiosta käyn aamuisin (ja pari kertaa myös öisin) oksentelemassa yön aikana nautittuja Panadol Hotteja, Bafucineja ja Strepsilsejä. Voi nam.

Mutta okei flunssa on flunssa, ohi se menee – näitä on elämässä tietysti nähty. Silti kaiholla muistelen niitä ”vanhoja aikoja”, jolloin pahan flunssan iskiessä (silloin kun ei kituuttanut töissä Finrexinin voimin) sai pari päivää sairauslomaa, voi vetäytyä peiton alle, nukkua kipeää oloa pois ja katsella netistä loputtoman määrän Unelmien Poikamiehen jaksoja. Miten tuo ajatus tuntuu nyt jopa vähän… luksukselta…?

Juu ei enää. Naperonhoidosta ei saa sairauslomaa, vaikka kuinka yskisi oksennukseen asti ja pissat housuun.

Aika entinen ei enää koskaan palaa. Tai ehkä eläkkeellä. Tuleekohan silloin vielä uusia tuotantokausia Unelmien Poikamiestä?

 

You Might Also Like

 • Meeb ._. (Ei varmistettu)
  19.10.2013 at 13:29

  (Y) Tsemppia paranemiseen!

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:19

   Kiitos – sitä tarvitaan!

 • Annelina (Ei varmistettu)
  19.10.2013 at 13:31

  Hei, en tuolloin aiemmin kommentoinut, kun puhuit raskauspahoinvoinnista, kun luulin sen ajan jo menneen ohi. Mutta, kuulin vastikään apteekeissa ja laivoilla myytävistä pahoinvointi-rannekkeista, olisko nimi ollut joku SeaBand tai joku sinnepäin. Kuulemma toimii, ainakin matkapahoinvointiin ja ainakin lapsilla, mutta mainostetaan myös käyvän raskauden aikaiseen pahoinvointiin. Teho perustuu ilmeisesti akupisteiden painantaan rannekkeissa olevien ”nappuloiden” avulla. Kun aina miettii noiden lääkkeiden käyttöä raskaana ollessa, ettei olisi hyväksi, mutta jostain olisi saatava apua.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   19.10.2013 at 14:13

   Ja SeaBandit toimii :o) Ne olivat itsellä ranteissa pahimmissa vaiheissa 24/7. Niitä saa apteekeista :o)

  • MirvaK
   19.10.2013 at 15:14

   Suosittelen kokeilemaan. Hiukan helpotti oloa matkapahoinvointiin ja kolmannessa raskaudessa… sekä kahden em. yhdistelmässä.

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:20

   Ai, mielenkiintoista! Mun eka mielikuva oli ne jokinaikaa sitten huuhaaksi paljatuneen magneettirannekkeet – olin vähän että ”eääääh?”. Mutta jos apteekissa myydään, niin luulisi olevan jotain todistettua tehoakin; ja jos muutkin ovat siitä apua saaneet! Täytyypä katsella ens kerralla apteekista, kiitos vinkistä!

   • tiita
    21.10.2013 at 19:13

    Ainakin siskoni löysi apua sellaisesta matkapahoinvointiin! Kokeilemalla ei menetä mitään :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.10.2013 at 14:11

  Jos sulla on mansikkaa pakkasessa, niin suosittelen sitä syömään… ei ollut raskauspahoinvointioksut niin pahoja eikä myöskään jäänyt kammoa mansikkaan :o) Suosittelen! ;o)

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:21

   Hihi, meidän pakkasessa taitaa olla vaan herne-maissi-paprikaa :D Mutta hei vadelmia on, niitä vois testata!

 • ajon
  19.10.2013 at 14:14

  Sympatiatsemppaukset täältä! Me ollaan naperon kanssa kuudetta päivää ihankauheankamalassa räkätaudissa, kuume ei ole noussut kummallekaan, mutta multa lähti eilen ääni… Yritä siinä sitten kieltää toista nousemasta telkkaria vasten seisomaan :/ onneksi on viikonloppu ja mies kotona, kun naperon vauhti ei tunnu vähenevän yhtään vaikka henki ei nenän kautta kuljekaan!

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:24

   Äh painoin ”lähetä” liian aikaisin (kännykkä). Piti vielä sanoa, että vastasympatiatsemppaukset täältä, ja paljon paranemisia sinne!

 • Anne/rokkibeibi.com (Ei varmistettu)
  19.10.2013 at 14:33

  Juu, ei ole perheenäideillä sairaslomia :(
  Yksi juttu mitä haluan suositella näin, kun kaikki räkätaudit hyökkää, on Baby-Vac nenäimuri. Enkä mainosta siksi, että olisi meidän valikoimissa. Ihan on apteekista saatava laite. Toimii ainakin meidän tytöillä erinomaisesti :)

 • Peanut
  19.10.2013 at 14:54

  Samaa mietin täällä itsekin, kun olen viidettä päivää kuumeessa ja flunssassa ja ipana viipottaa kuin villipeto nuhasta ja yskästä huolimatta. En osaa edes kuvitella miltä tuntuisi raskaupahointi tähän päälle… yöh. Tsemppiä!

  Jupisin työterveyslääkärille viime viikolla päiväkodin flunssakierteestä, hän lohdutti mua lupaamalla, että tilanne helpottaa sitten kun lapsi menee kouluun. Heh-heh. Olin vissiin niin tokkuraisen oloinen, että uskalsi murjaista vitsin mun kustannuksella.

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:29

   Hehe, työterveyslääkäri taisi kerjätä verta nenästään :D

   Paranemisia sinnekin, toivottavasti pian helpottaa! Meillä on just nyt viides päivä päällä eikä parantumista vielä näköpiirissä, huokaus…

 • Cpop
  19.10.2013 at 15:35

  Joo, flunsassa mennään täälläkin. Onneksi karvanaama on terve, mutta minä ja ipana ollaan räkää täynnä. Onneksi ei kuumetta ole nostanut.

  Hatunnosto yh-sukulaiselle joka hoiti itsensä ja lapset kun olivat kaikki 3 samaan aikaan oksennustaudissa.

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:30

   Onpas tätä paljon liikkeellä! Kovasti paranemisia sinnekin!

   Joo, nää vatsatauti-caset on kyllä ihmetarinoita, miten se on fyysisesti mahdollista…? Meillä tirppa oksensi kerran pari tuntia (VAIN) ja meillä oli kyllä molemmilla aikuisilla ihan kädet täynnä tekemistä sen ajan. Yhden lapsen kanssa. Pari tuntia.

   • Cpop
    22.10.2013 at 23:20

    Onneksi meillä on jotenkin oudosti lapsi välttynyt mahataudilta, vaikka vanhemmat on molemmat purjonnu melkein yhtäaikaa! d : Sitä odotellessa sitten ..

 • Kahvittelija
  19.10.2013 at 19:41

  Voi :( pikaista paranemista flunssasta! Ja toivottavasti raskauspahoinvointi alkaa pian hellittää myös! :)

 • Devika Rani (Ei varmistettu)
  19.10.2013 at 20:32

  Olin itse 2,5 viikkoa pienessä kuumeessa ja muutaman viikon vielä muuten kipeänä. Oli aika turhauttavaa kun sitä haaveili vaan nukkumisesta ja leffamaratoneista. :) Onneksi mies teki tuolloin lyhyempää päivää töissä, niin sai nukkua vähän enempi kuin normisti.

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:41

   Oih, hurjan pitkä aika… Alkaa jo kysyä vähän henkistä kanttia, huh huh!

 • MirvaK
  19.10.2013 at 20:48

  Itse bloggailin myös tovi sitten siitä kuinka uraäitinä oli aina sairasloma (töistähän jäin pois sitten vasta kun pomo ei antanut tulla töihin). Kotiäitinä ei ole sairaslomaa ja sen koin tässä tovi sitten. Mies teki pitkää päivää ja päälle lähti poikienreissulle. Laskin aamusta alkaen tunteja, koska saan lapset illalla nukkumaan. Pari kertaa jouduin harkitsemaan uskallanko auton rattiin, kun isommat piti viedä koululle. Tuo kun ei saanut missään vaiheessa levätä, niin teki varmaankin sen, että tauti kesti kuukauden. Kuumetta ei tainut olla paria yötä lukuunottamatta, mutta yskä ja nuha sekä yleinen voimattomuus olivat jo tarpeeksi. Onneksi lapset eivät olleet samalla kipeinä, tosin jos kaikki olisi olleet korkeassa kuumeessa, niin oltaisiin voitu tehdä siskonpeti olkkariin.

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:42

   Huh huh.

   Mut piti kans töistä aina komentaa kotiin ennen kuin uskoin. Nyt kun ajattelee – oh, miten typerää! Mutta se taitaa olla ns. yleinen tapa – sitä pitää itseään jotenkin niin korvaamattomana työn sankarina… Heko heko. Eikä siitä kukaan tule kiittämään, päinvastoin (jos samalla tartuttaa muut)…

 • Melina G
  19.10.2013 at 22:22

  Meinasin jo tässä myötätunnosta jakaa oman kauhukokemukseni vatsataudista kahden lapsen kanssa, mutta sitten muistin tämän taannoisen facebook-jutun. Niin että sanonpa nyt vaan että tsemppiä ja paranemisia! 

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:44

   Hehe, no täällä saa kyllä vapaasti kauhukokemuksia jakaa! Mutta kiitos tsempeistä :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.10.2013 at 22:24

  Täällä ihan sama tilanne (miinus raskaus, onneksi), itse ties kuinka monetta päivää räkätaudissa ja nyt neiti 1v saanut myös taudin. Mies lähtee tietysti sopivasti yöllä työmatkalle että pääsen kokeilemaan yh-arjen parhaita puolia. Kummasti sitä kuitenkin unohtaa oman pahan olonsa kun tirppa huutaa sydäntäsärkevästi nuhaansa.. Tsemppiä!

 • Liisa
  19.10.2013 at 22:51

  Minä tiedostin tämän jo raskauden aikana ja fiilistelin TÄYSILLÄ ”viimeistä lapsetonta flunssaa”. Oli Gilmoren tytöt -dvd-boksit ja jäätelöt ja viltit ja kaikki. :D Takana ovat nyt ne ajat.

  Pikaista paranemista puutaloon!

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:37

   Oih, taas yksi asia, jota mä en tajunnut silloin ollenkaan fiilistellä! Ois kyllä pitänyt! :)

 • Merih (Ei varmistettu)
  19.10.2013 at 23:20

  Siinä tosiaan pääsee sellaiselle tietylle säälittävyysasteelle kun luksukselta tuntuu se että saa olla kipeenä peiton alla ja kattoa koko päivän romanttisia komedioita. Mä taas tänään sukujuhlissa laukaisin isälleni, joka kertoi huomisesta pitkästä lentomatkastaan, että lentokoneessahan on ihan tosi ihanaa kun saa olla seitsemän tuntia ihan vaan ittekseen, kattoa leffoja ja syödä. Sain vastaani aika huvittuneita katseita. No joo, voihan sen niinkin ajatella. Jos on pienen lapsen äiti.

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:40

   Ooooh, mitä luksusta! Mä niii-iiin ymmärrän ton sun fiilistelyn! :)

 • Neene
  20.10.2013 at 10:07

  Ihanaa, että Joel on sulla apuna<3 Itelle iski eilen mahapöpö, joka ei muuten ois mikään ongelma, mutta ku oon diabeetikko, niin verensokerit laskee liikaa. Pyysin (oikeastaan rukoilin) lapsen isää, eli lapsen toista huoltajaa, hakemaan lapsen ”turvaan”. Ei vastausta, ei mitään. Tai no varmaan viimestään huomenna se uhkaa mua lähestymiskiellolla, ku julkesin laittaa hälle viestiä, et kyllä siitä varmaan jotain seurasi ;) Onneksi lapsi nukku koko yön heräämättä, nii selvittiin joten kuten aamuun asti. Pikaista paranemista sinnekin!

  • Kristaliina
   20.10.2013 at 19:39

   Voi ei!!! Toivottavasti tilanne on jo jotenkin ratkennut tähän mennessä! Onko sulla niiden kaupungin kodinhoitopalveluiden tietoja? Me saatiin joskus brosyyri perhevalmennuksessa, ja siinä sanottiin, että sieltä voi saada joillain sellaisilla ”palveluseteleillä” tuollaisiin tilanteisiin apua pikaisestikin!

 • Ede@
  20.10.2013 at 10:27

  Voi että paranemista sinne<3

  Oi poikamies jaksoja en ookkaan kattonut hetkeen
  pitääpä kattoa:P.

  Totta tuo et äiti ei oikeen pysty enää niin sairastaa
  kun on lapsi vaikka jokainen tarttee sen levon
  ja pystyy parantua.

  Tsmepit sinne ja toiv. alkaa olo kohentua
  edes pikkusen.

  Ite huomasin kuinka avuton olo
  oli kun oli kauan aikaa kipeenä.
  Ja kun ei oo oikeen niitä tukijoukkoja ulkomailla.

 • Papyli
  20.10.2013 at 16:29

  Paranemisia!

  Ja mä kyllä kaipaan ilman flunssaakin päiviä, jolloin sai vain maata sohvalla ja katsella tv-sarjoja dvd-boxista koko päivän. No eläkkeellä sitten viimeistään.. :)

 • Miitu (Ei varmistettu)
  20.10.2013 at 21:34

  Kah, kun sattui taas tää kirjoitus kohdille. Meillä alkoi flunssapöpöt jyllätä eilen, ja siitä lähtien oon kyllä saanu oman osani ripustautuvasta 2-vuotiaasta. Parit kunnon spurtit on ottanu, joiden aikana purki päivälle varatun energian, mutta muuten on kyllä aika kulunu sylissä ja/tai ohjelmia katsoen ja kirjoja lukien.

  Ennen lasta en muista olleeni pois töistä ku yhen leikkauksen ajan (+toipumisjakso) ja sit toki tuon raskauden myötä sen vähän alta kuukauden ennenkö tyttö syntyi, mutta enpä toisaalta pahemmin sairastanutkaan. Ts. en ollu kuumeessa tai mahataudissa… Mut töiden eduksi on kyllä sanottava se, että ainakin periaatteessa (ja lakisääteisesti) sieltä sentään pystyy olla pois lapsen sairastaessa. Se on sitten toinen asia, kuinka pahaan väliin osuu ja kuinka pahoin hommat kaatuu niskaan, mutta kuitenkin. Vuosi sitten, kun opiskelin syksyn, pelkäsin lapsen sairastumista, sillä luennoilta poisjäänti varsinkin pitkittyessään/toistuessaan olis käytännössä tarkoittanu opintojen siirtymistä vuodella tai vähintään hemmetinmoista lisätyötä, vaikka periaatteessa vakuuteltiin, ettei sairastumisen pitäisi opintojen etenemistä/valmistumista estää.

  Toipumista sinne! Toivottavasti vauhdittuu nyt vielä, kun saitte mummin sinne avuiksi.

 • Blue Peony (Ei varmistettu)
  21.10.2013 at 07:35

  Minä olen totaaliyh, mutta onneksi lapsi sairastaa todella harvoin. Yleensä minä saan ne pöpöt jonain killeriversiona. Mm. äitiin iskeneestä noroviruksen ja keuhkoputkentulehduksen sekoituksesta lapsi jäi henkiin, kun tajusi lämmittää itse ruokaa meidän rämällä mikrolla. Ikää oli reilut kolme vee, onneksi ei polttanut itseään tai keksinyt ruveta paloittelemaan mitään terävällä veitsellä. Äidillä ei ole tapahtuneesta mitään muistikuvaa :-D.