20 syytä matkustaa tuttuun paikkaan

Uusien kokemuksien metsästäminen on yliarvostettua! Kun lomailee entuudestaan tutussa paikassa (tai jopa paikassa, jossa on joskus asunut), saa matkailija puolelleen kaikki nämä edut.

1. Löydät spontaanisti töpselin kännykän lataamiseen ja kukkamaljakon kaapista. Tiedät, mikä vesihana suihkii polttavan kuumaa vettä, jos termostaattia kohtelee liian hövelisti.

2. Tiedät, mihin espanjalaiset hajustepommit on piilotettu.

3. Kaikki nettilaitteesi tunnistavat automaattisesti wifi-yhteyden salasanoineen.

4. Tiedät, mihin aikaan aurinko paistaa mihinkin kohtaan, ja osaat valita oleskelupaikan terassilta tuulen suunnan perusteella.

5. Muistat ulkoa paikallisbussien hinnat, pysäkit ja missä kannattaa jäädä pois mihinkin paikkaan mennessä.

6. Tiedät, missä sijaitsevat taksitolpat ja kannattaako sijainnista x sijaintiin y tilata taksi vai uber.

7. Saat vain satarposenttisen hyviä ravintolaelämyksiä, koska tiedät parhaat ravintolat ja niiden ruokalistoilta parhaat ruoat.

8. Tiedät spontaanisti ruoka-ajat, siestat (ja mitkä paikat niitä noudattavat) ja eri paikkojen avaamis- ja sulkemisajankohdat.

9. Kohtiin 6-8 liittyen: Tiedät, että jos ravintolan lounasaikaan on vielä tunti, voit napata uberin ja ehdit käydä juuri sopivasti katsomassa Mariposarion perhoset.

10. Vältät tilaamisen vaivan, koska tarjoilijat tietävät, mitä aiot tilata.

11. Saat joka paikassa ihastelevan kovaäänisen vastaanoton, kättelyt, poskisuukot tai halaukset.

12. Kroppasi muistaa täsmälleen patjan kovuuden ja putkilonmallisen tyynyn sopivan halauskulman. Myös lapset nukkuvat kuin olisivat ikiomassa huoneessaan (koska ovatkin). Siksi nukutte koko perhe täydellisen hyvin.

13. Teet aamusta iltaan vain kaikkein kivoimpia asioita, koska tiedät jo, mikä kyseisessä paikassa on kaikkein kivointa.

14. Säästät aikaa ruokakaupassa, koska tiedät, minkä merkkistä juustoa kannattaa ostaa ja kuka kassatyöntekijä on tehokkain.

15. Et joudu suostuttelemaan lapsia lähtemään mihinkään, koska he tietävät, että kyseisissä paikoissa on kivaa.

16. Et joudu kuuntelemaan lasten loputonta käninää, että paikka, johon lähditte toiveikkaina, olikin tylsä tai suljettu. (koska kohta 13)

17. Kun vietät aviollista aikaa puolisosi kanssa, tiedät, kumpi patja ei nitise.

18. Saat jatkuvasti mieleesi ihania muistoja aiemmilta kerroilta: vakioreittejä, kivoja hetkiä, kulmatalon portilla odottava pörheä kissa.

19. Ehdit kymmenkertaisesti enemmän kuin ehtisit tuntemattomassa paikassa, koska kohdat 1-18.

20. Voit lähteä kotiin ilman musertavaa kaihoa, koska tiedät tulevasi vielä takaisin.

27

You Might Also Like

 • Anna
  18.11.2019 at 20:39

  Tällainen kotihiiri matkustaakin mieluiten niihin tuttuihin paikkoihin. Jos ei suoraan ja tarkalleen siihen tiettyyn kohteeseen ja osoitteeseen niin kuitenkin edes maahan tai kaupunkiin josta tietää jo jotakin. Se on vaan niin paljon stressittömämpää. Esim. Tukholman Södermalm on niitä harvoja paikkoja yhtään missään maailman kaupungissa missä uskallan lähteä yksin kävelemään ilman että pelkäisin eksyväni. Surkea suuntavaisto ja kadut jotka hämäävät niin ettei muutaman käännöksen jälkeen tiedä missä on eivät suosi kaupunkisuunnistusta, mutta kun paikka on tarpeeksi tuttu niin vaikka joutuisi vieraammalle pätkälle pystyy jo päättelemään mihin suuntaan kannattaa mennä.
  Maista taas Irlanti on se johon tiedän palaavani aina uudestaan ja uudestaan. Nyt takana vasta kaksi reissua, mutta uskon että sinne käy matka vielä joskus uudestaan. Irlanti <3 Ja irlantilainen musiikki <3

  • krista
   19.11.2019 at 10:42

   Joo tosi ymmärrettävää, että huonolla suuntavaistolla iloa tuottaa se, että ei tarvitse stressata eksymisestä! Ja muutenkin: me ihmisethän ollaan erilaisia, joillekin tuottaa nautintoa aina uusi, jotkut kaipaavat tuttuutta <3
   -
   Mä puolestaan tykkäsin joskus ennen mennä aina uuteen - ja jopa oli vaikea ymmärtää sitä, että miksi ihmeessä joku haluaa mennä aina samaan paikkaan. Mutta tämä on muuttunut kyllä nyt ihan täysin! Joelin kanssa on vitsailtu tämä niin, että nykyään tietää jo, että mistä tykkää ja mitä haluaa, niin ei tarvitse enää randomisti kokeilla mitä tahansa :) Ja samoin mulle nautintoa tuottaa nykyisin myös tuttuihin ympäristöihin palaaminen myös siinä mielessä, että saa samalla uudestaan ne kaikki vanhojen matkojen hyvät muistot <3

 • Tilia
  19.11.2019 at 07:48

  Tämän takia niin moni suomalainen rakastaa Tallinnaa. Ja viihtyy omalla mökillä! Voit olla matkailijana joko generalisti tai spesialisti. Ei kaikkia maailman kirjojakaan ehdi elämässään lukea, mutta silti kukaan ei sano, että miksi luit samalta kirjailijalta toisenkin kirjan, kun monta muuta kirjailijaa on vielä kokonaan kokeilematta.

  • krista
   19.11.2019 at 10:44

   Totta! PAITSI että jos lukisi aina vaan samaa kirjaa uudestaan ja uudestaan, niin… no mutta hei toisaalta, tekeehän niinkin moni! Itsellä ei saman kirjan lukeminen uudestaan houkuta, mutta monet leffat puolestaan katsoo mielellään uudemmankin kerran!

   Mutta ehkä matka vertautuu paremmin siihen saman kirjailijan uuteen kirjaan kuin samaan kirjaan uudestaan. Koska jokainen matka on kuitenkin variaatio aiemmasta, ei koskaan täysi kopio <3

   • Anna
    19.11.2019 at 17:14

    Minä olen juuri se joka lukee samat kirjat aina uudestaan ja uudestaan :D
    Enni Mustosen sarjoja luen tai kuuntelen VÄHINTÄÄN kerran vuodessa. Täällä pohjantähden alla oli sellainen jonka kuuntelin äänikirjana kole kertaa parin vuoden sisään, mutta nyt en ole pystynyt kuuntelemaan ainakaan vuoteen. Siinä on niin ahdistavia kohtia. Äidiksi keskitysleirillä olen lukenut kahdesti, Montechriston kreivin niin monesti etten voi laskeakaan. Tolkienin kirjat vielä useammin. Potterit myös. Kerran teininä luin kolme ensimmäistä Potteria yhden päivän aikana ja olin siis lukenut ne jo aikaisemminkin. Uuden kirjan aloittaminen on vähän kuin aloittaisi uudessa koulussa. Hurjan jännittävää. Ei voi tietää löytyykö yhteisymmärrystä ja rakkautta tai meneekö sen läpi kahlaaminen tervassa tarpomiseksi. Tutun kirjan avaaminen taas on kuin kohtaisi vanhan ystävän jonka kanssa on aina kiva istua rupattelemaan :D
    Näin tämä introvertti sen kokee. Ei jaksa edes aina uusia kirjatuttavuuksia ;)

 • Mimmis
  19.11.2019 at 09:57

  Hyvin kiteytit sen, miksi me ollaan jo useamman kerran palattu lomalla samaan paikkaan Espanjassa ❤️

  • krista
   19.11.2019 at 10:44

   Kyllä! Silloin voi keskittyä nauttimiseen <3

 • Maukka
  19.11.2019 at 12:07

  Silloin kun olin lapsi niin meidän perhe kävi neljä kertaa samalla pakettimatkalla kylpylähotellissa Madeiralla. Siellä oli ihanat isot uima-altaat, jotka olivat aina melkein tyhjiä ja siellä sai uida niin paljon kuin jaksoi.
  Vanhemmat lojuivat aurinkotuoleissa, kun ei tarvinnut huolehtia lapsista, koska me oltiin jo sen verran isoja ja uimataitoisia, ja tuttu paikka oli turvallinen.

  Näin aikuisena olen omatoimimatkailija henkeen ja vereen, mutta lapsena tuttu pakettimatka oli paras<3

  • krista
   19.11.2019 at 13:35

   Kuulostaa just siltä, että kaikki on saaneet tuollaisella lomalla rentoutua! <3 Joskus sitä kaipaa seikkailua, joskus taas helppo rentoutuminen on just parasta!

 • Nicky
  19.11.2019 at 18:28

  Itselle München on jostain syystä muodostunut paikaksi, jossa on aina kotoinen olo.

 • Salvia
  19.11.2019 at 21:13

  Kuulostaa just sellaiselta tavalta matkailla, josta mä tykkäisin! :D Ollaan matkusteltu tosi vähän, yhdessä puolison kanssa/perheenä vain kerran. Kaksi vuotta sitten oltiin ”häämatkalla” Marokossa, ja vaikka lapsi oli silloin vasta alle 2-vuotias, hän muistelee Marokkoa edelleen ja haluaisi sinne uudestaan. Ollaan sanottu, että jos matkustamme jonnekin, niin matkustetaan mieluummin jonnekin ihan uuteen paikkaan, mutta lapsi haluaisi nimenomaan takaisin Marokkoon. Pari päivää sitten hän sanoi, että meidän on pakko mennä Marokkoon, jotta hän voisi näyttää sen vauvalle <3 Ja tuossa on kyllä pointtia, että tuttuun paikkaan matkustaminen kannattaa! Vaikka matka oli ihana, siitä osa oli myös stressaavaa, sillä viikon lomasta aika paljon aikaa menee ihan vain tiettyjen tapojen yms. oppimiseen ja käytännön asioiden selvittelyyn. Tutussa paikassa voi mennä suoraan lomamoodiin! Mutta vaikka Marokko oli kiva, niin se ei kuitenkaan ole sellainen "tuttu ja turvallinen" paikka, johon tahtoisin palata. Jonkin leppoisan Kreikan saaren, Italialaisen kylän tms. voisin hyvin kuvitella paikaksi, minne kaipaa aina takaisin :)

 • Puumis
  20.11.2019 at 17:15

  Mä alan kanssa suosia jo valmiiksi tuttuja paikkoja – joista yksi siis on Fuge (oon muuten helmikuun vika vkl taas tulossa!). Tähän mennessä olen jo oppinut että jos vaihtoehtoina on a) kävellä Mijasiin ja tulla bussilla takaisin, tai b) mennä bussilla ja tulla kävellen takaisin, niin kannattaa valita b) kun alamäki on helpompi. :D

 • Anna A
  25.11.2019 at 13:24

  Hehee, täysin asiatonta, mutta repeilin niin tuolle kohdalle 17!
  Se kuvaa niin loistavasti parisuhdearkea lasten kanssa :D
  (Meillä on muuten nykyään makuuhuoneen ovessa lukko)