Aurinkosuojan aika

Kaupallinen yhteistyö: P20

Aurinkovoidekelit ovat täällä!


Näin omalla näppituntumalla arvioisin, että me suomalaiset olemme nykyisin aika hyviä aurinkosuojatuotteiden käyttäjiä. Etenkin tässä meidän lapsiperheskenessä; olutkuppiloiden terasseilla toki näkee punottavia niskoja ja päälakia edelleen. Mutta ainakin täällä Fuengirolassa suomalaisten punoituskontrasti verrattuna esimerkiksi britteihin on ihan selkeä – en tiedä, onko kyse sitten ihon palamisherkkyydestä vai ihan aurinkosuojankäyttötavoista.

Mutta viesti aurinkosuojan tärkeydestä on selvästi lyönyt läpi meihin suomalaisiin. Enää ei kärvistellä rapuina paahteessa ja sitten illalla hoeta, että ”kyllä se rusketukseksi muuttuu”.

Suomessa auringonsäteiden voimakkuutta kuvaava UV-indeksi ylittää toukokuusta elokuuhun arvon 3, jolloin aurinkosuojan käyttö on suositeltavaa. Eli aurinkosuojien käyttöaika alkaa Suomessakin ihan pian, parin viikon päästä! Jotenkin sitä helposti kuvittelee, että Suomessa suojaa tarvitsee vain heinäkuun helteillä (joita ei viime kesänä tullutkaan). Mutta auringon polte voi olla petollinen! Ja sekin toivottavasti on pysynyt talven ajan kaikkien muistissa, että myös pilvisellä säällä voi palaa.

Niinpä haastan sut jo nyt tsekkaaman tulevan kesän aurinkosuojat valmiiksi – ja myös käyttämään niitä – ettei kesän ensimmäisillä paisteilla käy klassinen hupsis.

Tällä hetkellä meidän perheen ihoja suojataan täällä Fugessa näillä P20-aurinkosuojatuotteilla – itselleni tuo merkki oli entuudestaan tuttu vain nimeltään, mutta en ollut kokeillut sitä koskaan ennen. Mutta blogiyhteistyön myötä sain testiin tällaisen kolmen tuotteen setin:

Ja ovatpa nämä tosiaankin hyviä!

Koostumus näissä on jotenkin ihan erilainen kuin mitä aiemmissa aurinkovoiteissa olen tottunut. Oikeastaan aurinkorasva tai aurinkovoide on vähän väärä sana tähän. Tuotteen esittelyssä sanotaan, että geelimäinen – itse käyttäisin sanaa öljymäinen. Se oli kiva yllätys, koska tykkään muutenkin öljyjen fiiliksestä iholla.

Tuote levittyy ihanasti ja just tuon öljymäisen koostumuksen ansiosta mitään valkoisia ”taputtele ja hinkaa ja painene ja levitä kunnes et vaan enää jaksa” -ähinöitä ei ollenkaan synny. Ja myös tuo 50 suojakertoimen voide levittyy kuin pieni ihme! Eli sekään ei ole mitään valkoista paksua mänkkiä vaan ihan tällaista juoksevaa kullankeltaista öljyä, ah!

Myös iholla tuote tuntuu niin kuin ihoöljyltä. Suoraan tuoreeltaan jos sen kanssa hiekalle istahtaa, niin hiekka toki siihen ensi alkuun tarttuu. Mutta sehän biitsillä ei oikeastaan ole vältettävissä. Ja aurinkosuojahan on muutenkin hyvä laittaa jo ennen (vähintään 15 minuuttia) aurinkoon menemistä.

Tuosta sen koostumuksen ehkä näkee: mun kädellä loraus P20:n UV20-aurinkosuojaa.

Tämän kanssa ei myöskään tarvitse löträtä jatkuvasti, vaan tuote lupaa suojaa jopa kymmeneksi tunniksi. Ja vedenpitävä tämä myös on (sitä ei olla vielä itse testattu, sillä merivesi on kylmäääää!), eli voi jopa 4 x 20 minuuttia vedessä ilman, että tuotetta täytyy lisätä. Ensi maanantaina täällä muuten avautuu vesipuisto kesäkaudelle, joten sitten päästään testaamaan sitä vedenkestävyyttäkin :) Jesh!

Eli ihanan huoletonta kyllä, kun aamupäivällä laitettu aurinkosuoja kestää pitkälle iltaan asti.

Tiesittekö muuten, että aurinkosuojaa pitää laittaa 30-40 ml, jotta suoja on mahdollisimman hyvä. No, harvalla varmaan on millilitran mitta mukana rannalla. Mutta siis reilu tasainen kerros kaikkialle, ja muutenkin tietysti järki kädessä auringon kanssa. Hattu päähän ja välillä varjoon. Klo 11-15 on se aika, jolloin aurinko porottaa eniten.

Ai niin, ja sitten tietysti näitä hajuasioita – tiedän, että täällä on muitakin meitä ylimääräisiä hajutujauksia vältteleviä.

Tämä on siis hajusteeton ja parabeeniton ja sopii myös herkälle iholle. Sopii aikuisille ja lapsille ja raskaana oleville – mutta vauvat suojataan vaatteilla ja varjossa pitämällä. P20:n aurinkosuoja on kemiallinen, ja suoja on sekä UVA-säteilyä (ihon ikääntyminen) että UVB-säteilyä (ihon palaminen) vastaan.

Tuotetta laittaessa tulee muuten ensin nenään sellainen nopea etanolinen alkuhaju, mutta se on onneksi vain sellainen ihan nopea häivähdys, ja se häviää kokonaan nopeasti. Iholta sitä ei enää haista myöhemmin, vaikka kuinka kokeilee nuuhkuttaa. (kyllä, kokeilin)

Meidän perheessä just minä olen se helposti punoittava tyyppi – nuo muut kolme ovat saaneet geeniarvonnassa tuollaisen tummemman ihon, joka ei niin helposti pala. Onnekkaat!

Mä itse puolestani olen palanut niin niin niin monta kertaa, että rehellisesti sanottuna ihan huolettaa. Kivuliaimpia palamispaikkoja ovat minulla olleet vuosien varrella muistaakseni jalkapöydät, päänahka, korvat, nenä ja hiusraja – just ne sellaiset ”muistin rasvata muuten, mutta hupsis” -kohdat. Pahinta oli varmaan, kun 17-vuotiaana kielikurssilla Brightonissa pääsin vesikellopalamiseen asti koko kropalta. Au, au, au. En ollut laittanut yhtään aurinkosuojaa ja nukuin päikkärit biitsillä juhlintaillan jälkeen. Uhh mitä typeryyttä.

Voin vaan toivoa, että nuo palamiset eivät tule mulla joskus kohtalokkaasti elämässä vastaan.

Ja pitää jatkossa (omastakin) ihon suojaamisesta kiinni.

Ja suojata nuo omat lapset niin, että eivät ikinä joutuisi samaan <3

Millaiset auringossa olemisen tavat teillä on – oletteko paljon auringossa ja muistatteko laittaa aurinkosuojaa? Ja saavatko suojan vain lapset, vai muistavatko teillä vanhemmatkin laittaa itselleen suojaa…?

Kaikkien ke 25.4. klo 12 mennessä kommentoineiden kesken arvotaan P20-tuotepaketti (arvo n. 46e), joka sisältää tuon SPF 20 -lotionin ja SPF 50 -sprayn. Käytössä meillä on täällä nyt molemmat, ja molempia lämpimästi suosittelen!

Arvonnan säännöt löytyvät täältä.

Tuo Riemann muuten – se on ihmisen nimi, Claus Riemann. Hän kehitti aikoinaan tuotteet parhaalle ystävälleen, punatukkaiselle lääkärille, joka lähti tutkimaan malariaa Afrikkaan. P20-tuotteet on lanseerattu vuonna 1979, niitä myydään nykyisin ympäri Euroopan apteekeissa ja päivittäistavarakaupoissa, ja ne valmistetaan Tanskassa.

Suomessa P20-tuotteita saa Prismoista, Citymarketeista, Stockmannilta, Sokokselta ja apteekeista.

Yhteistyössä: P20

5
Like
4

You Might Also Like

 • Esec
  20.4.2018 at 12:34

  Hei, kiitos! En tilannut vielä.

 • avaruuskenguru
  20.4.2018 at 12:41

  Ainakin täällä pohjoisilla leveysasteilla pitäis ehdottomasti muistaa laittaa aurinkorasvaa myös keväthangille suunnatessa! Nenä ja poskipäät meinaa palaa ihan jokaisella hiihtoreissulla ja kevätnuotionnilla. Olenpa myös todistanut vuosia, jolloin jo pääsiäisen aikaan on ollut niin lämmin, että on tullut oltua alusvaatteisillaan auringonottopuuhissa hiihtoreittien varrella, vaikka lunta on ollut vielä ainakin metrin kinokset. Kevättalvella se aurinkosuoja jostain syystä meinaa unohtua, vaikka kesällä tulee oltua tosi tarkka! Viime kesänä mulla oli käytössä LV:n versiot, hajusteettomia tietysti nekin. Täytynee seuraavaksi kokeilla öljyversiota, vaikuttaa kiinnostavalta. :)

 • Sumonen
  20.4.2018 at 15:33

  Suojataan vaattein ja aurinkorasvoin. Itse palan helposti, joten osaan suojata vaattein ja oleskella varjoissa. Eniten oppimista ois hatun käytössä ja aurinkolasien pitämisessä. Mistä vaan löytäis itselle sopivia hattuja? niin ja niitä aurinkolaseja…

 • Tuija
  20.4.2018 at 21:24

  Palan herkästi ja Suomen kesässäkin joudun lotraamaan aurinkovoiteilla reilusti. Tai muutoin iho punoittaa ja 15 min jälkeen. Töissä olen päivittäin lasten kanssa pihalla ja nämä tuotteet voisivat ollahybä hankinta tulevaa kesää ajatellen. :) Kuin myös reilun kuukaiden päässä häämöttävää Bulgariaan lomaa ajatellen. :)

 • Kaisa
  20.4.2018 at 22:47

  Mua oikein hävettää tää aurinkoaihe – mä palan joka kesä ja ihan vaan siksi että en muista laittaa aurinkorasvaa… En vaan jotenkin ikinä tajua että palaa voi myös kaupungissa ihan aurinkoa ottamatta ja Suomenkin aurinko on polttava :D

  • krista
   20.4.2018 at 23:26

   Joo jostain ihmeen syystä sen joka vuosi unohtaa… …ennen kuin käy se eka ”hupsis”. Mulla kans on huono taipumus just tuohon. Nyt kuules rasvat valmiiksi ennen kesää! :)

 • Jenni
  21.4.2018 at 09:30

  Tuon 2 vuotiaan myötä ei aurinkoa enää tule otettua vaan touhuillaan ulkona (ja äiti toivoo, että väriä tarttuisi pintaan edes vähän🙈) Lapsella on hyvä suojaus vaatteilla ja voiteilla, mutta hävettää myöntää että Suomessa ei vanhemmat suojaudu erityisen tehokkaasti.

 • Heikkis
  21.4.2018 at 11:28

  Hyvä muistutus! Täällä kyllä suht fanaattisesti rasvataan lapsia ja yritetään välttää keskipäivän aurinkoa. Meidän perheeseen ei tosin enää kemiallisia suojia osteta vaan suosin fysikaalista suojaa esim. Alga mariksen rasva (spray) on huippuhyvä. Suojaa hyvin, mieto, ihana tuoksu eikä iho jää valkoiseksi tai tahmaiseksi. Samalla välttää pahimmat kemikaalicocktailit. Kannattaa tutustua! :) Näistä on esim. Lähiömutsi hyvin kirjoittanut. En siis osallistu arvontaan! ;)

 • Marie
  21.4.2018 at 11:38

  Joo me ”löydettiin” tuote kans joitain vuosia sitten ja meidän perhe ei nykyään missään nimessä lähtis veneilemään tai reissuun ilman reimannia. Ja kovassa testissä on ollut esim. viime syksynä kun reissussa ollessa meni aina koko aamupäivä altaalla ja välillä vielä iltapäivä rannalla ja kukaan meistä ei illalla kärsinyt punoittavasta ihosta.

 • Eve
  21.4.2018 at 12:49

  Minulla on erittäin vaalea ja helposti palava iho, aurinkorasvaa kuluu paljon etenkin etelän matkalla. Kaverit jopa nauraa rasvan lotraamiselleni mutta enpä useinkaan kärsi kipeistä palovammoista. Selkä kyllä saattaa joskus mennä punaiseksi, jos ei ole ketään kaveria rasvaamassa. Joitain kohtia jää ilman rasvaa vaikka kuinka yrittää peilin edessä itse selkää rasvata.

 • MR
  22.4.2018 at 09:26

  Mä olen nykyään aika hysteerinen aurinkorasvan kanssa. Laitan sitä heti kun alkaa vähänkin porottaa, koska sain geenilotossa tämän suomalaisen supervaalean aurinkoherkän ihon… :)

 • Appa
  22.4.2018 at 16:22

  Kyllä muistetaan laittaa kaikille aurinkosuojaa, pienimmäinen Joel suojataan lakilla, ohuella pitkähihaisella paidalla välillä ja voiteella kesällä, isompi myös rasvataan kokonaan ja aina välillä lisätään kun kastuu, oikein odotetaan jo rantareissuja, nyt vielä meri osittain jäässä. Itse pysyttelen varjon alla välillä ja laitan rasvaa myös aviolleni.

 • Anna-Maria
  22.4.2018 at 21:30

  Kaikki suojataan, aikuiset ja lapset. Vaikka ihan kovasti ei jakseta ylipäätään oleilla auringossa😎

 • Katja
  22.4.2018 at 23:40

  Lapset muistan suojata, toki vasta oven raossa kun ollaan menossa ulos . Itsensä suojaaminen usein unohtuu kokonaan ja joskus sitä muistaa rasvailla herkimmin palavat kohdat hiekkalaatikon reunalla sitten joskus kun sinne on päästy.

 • Johhu
  23.4.2018 at 11:29

  En ole kuullut ollenkaan tälläisestä merkistä, vaikka ostan usein aurinkorasvat apteekeista :) Öljymäinen koostumus kiinnostaa kyllä tosi paljon, sillä ei ole mtn niin epämielyttävämpää kuin odotella että rasvaimeytyy.. Usein kun rasvaa levittää niin on jo niin kiire ettei malta odotella!

 • Henna
  24.4.2018 at 20:29

  Latvian reissu on varattuna ja kyllä aurinkorasvaa ostinkin jo lapsille ja niitä myös käytetään. Minun pää särkee helposti jos olen kauan auringossa, eli hattua täytyy pitää, olen palanut useasti nuoruudessani ja sitä tunnetta en halua enää kokea kun selkää kirvelee saunassa.

 • Saara
  24.4.2018 at 21:37

  Mulla on vaalea, punapigmenttinen iho ja musta tuntuu, että palan jo auringon ajattelemisestakin. Nyt, kun ensimmäiset uurteet ovat ilmestyneet kasvoille, olen tajunnut alkaa käyttää aurinkosuojaa kasvoilla lähes ympäri vuoden ja muualla kropassa sitten aina toukokuusta elokuun lopulle.
  Toki ne perinteiset hups unohdin rasvan -palamiset on täälläkin koettu, mutta nukyään sitä miettii just noita tulevaisuuden seurauksia ja yrittää olla entistäkin tarkempi.

 • 1 2 3 4