Aurinkosuojan aika

Kaupallinen yhteistyö: P20

Aurinkovoidekelit ovat täällä!


Näin omalla näppituntumalla arvioisin, että me suomalaiset olemme nykyisin aika hyviä aurinkosuojatuotteiden käyttäjiä. Etenkin tässä meidän lapsiperheskenessä; olutkuppiloiden terasseilla toki näkee punottavia niskoja ja päälakia edelleen. Mutta ainakin täällä Fuengirolassa suomalaisten punoituskontrasti verrattuna esimerkiksi britteihin on ihan selkeä – en tiedä, onko kyse sitten ihon palamisherkkyydestä vai ihan aurinkosuojankäyttötavoista.

Mutta viesti aurinkosuojan tärkeydestä on selvästi lyönyt läpi meihin suomalaisiin. Enää ei kärvistellä rapuina paahteessa ja sitten illalla hoeta, että ”kyllä se rusketukseksi muuttuu”.

Suomessa auringonsäteiden voimakkuutta kuvaava UV-indeksi ylittää toukokuusta elokuuhun arvon 3, jolloin aurinkosuojan käyttö on suositeltavaa. Eli aurinkosuojien käyttöaika alkaa Suomessakin ihan pian, parin viikon päästä! Jotenkin sitä helposti kuvittelee, että Suomessa suojaa tarvitsee vain heinäkuun helteillä (joita ei viime kesänä tullutkaan). Mutta auringon polte voi olla petollinen! Ja sekin toivottavasti on pysynyt talven ajan kaikkien muistissa, että myös pilvisellä säällä voi palaa.

Niinpä haastan sut jo nyt tsekkaaman tulevan kesän aurinkosuojat valmiiksi – ja myös käyttämään niitä – ettei kesän ensimmäisillä paisteilla käy klassinen hupsis.

Tällä hetkellä meidän perheen ihoja suojataan täällä Fugessa näillä P20-aurinkosuojatuotteilla – itselleni tuo merkki oli entuudestaan tuttu vain nimeltään, mutta en ollut kokeillut sitä koskaan ennen. Mutta blogiyhteistyön myötä sain testiin tällaisen kolmen tuotteen setin:

Ja ovatpa nämä tosiaankin hyviä!

Koostumus näissä on jotenkin ihan erilainen kuin mitä aiemmissa aurinkovoiteissa olen tottunut. Oikeastaan aurinkorasva tai aurinkovoide on vähän väärä sana tähän. Tuotteen esittelyssä sanotaan, että geelimäinen – itse käyttäisin sanaa öljymäinen. Se oli kiva yllätys, koska tykkään muutenkin öljyjen fiiliksestä iholla.

Tuote levittyy ihanasti ja just tuon öljymäisen koostumuksen ansiosta mitään valkoisia ”taputtele ja hinkaa ja painene ja levitä kunnes et vaan enää jaksa” -ähinöitä ei ollenkaan synny. Ja myös tuo 50 suojakertoimen voide levittyy kuin pieni ihme! Eli sekään ei ole mitään valkoista paksua mänkkiä vaan ihan tällaista juoksevaa kullankeltaista öljyä, ah!

Myös iholla tuote tuntuu niin kuin ihoöljyltä. Suoraan tuoreeltaan jos sen kanssa hiekalle istahtaa, niin hiekka toki siihen ensi alkuun tarttuu. Mutta sehän biitsillä ei oikeastaan ole vältettävissä. Ja aurinkosuojahan on muutenkin hyvä laittaa jo ennen (vähintään 15 minuuttia) aurinkoon menemistä.

Tuosta sen koostumuksen ehkä näkee: mun kädellä loraus P20:n UV20-aurinkosuojaa.

Tämän kanssa ei myöskään tarvitse löträtä jatkuvasti, vaan tuote lupaa suojaa jopa kymmeneksi tunniksi. Ja vedenpitävä tämä myös on (sitä ei olla vielä itse testattu, sillä merivesi on kylmäääää!), eli voi jopa 4 x 20 minuuttia vedessä ilman, että tuotetta täytyy lisätä. Ensi maanantaina täällä muuten avautuu vesipuisto kesäkaudelle, joten sitten päästään testaamaan sitä vedenkestävyyttäkin :) Jesh!

Eli ihanan huoletonta kyllä, kun aamupäivällä laitettu aurinkosuoja kestää pitkälle iltaan asti.

Tiesittekö muuten, että aurinkosuojaa pitää laittaa 30-40 ml, jotta suoja on mahdollisimman hyvä. No, harvalla varmaan on millilitran mitta mukana rannalla. Mutta siis reilu tasainen kerros kaikkialle, ja muutenkin tietysti järki kädessä auringon kanssa. Hattu päähän ja välillä varjoon. Klo 11-15 on se aika, jolloin aurinko porottaa eniten.

Ai niin, ja sitten tietysti näitä hajuasioita – tiedän, että täällä on muitakin meitä ylimääräisiä hajutujauksia vältteleviä.

Tämä on siis hajusteeton ja parabeeniton ja sopii myös herkälle iholle. Sopii aikuisille ja lapsille ja raskaana oleville – mutta vauvat suojataan vaatteilla ja varjossa pitämällä. P20:n aurinkosuoja on kemiallinen, ja suoja on sekä UVA-säteilyä (ihon ikääntyminen) että UVB-säteilyä (ihon palaminen) vastaan.

Tuotetta laittaessa tulee muuten ensin nenään sellainen nopea etanolinen alkuhaju, mutta se on onneksi vain sellainen ihan nopea häivähdys, ja se häviää kokonaan nopeasti. Iholta sitä ei enää haista myöhemmin, vaikka kuinka kokeilee nuuhkuttaa. (kyllä, kokeilin)

Meidän perheessä just minä olen se helposti punoittava tyyppi – nuo muut kolme ovat saaneet geeniarvonnassa tuollaisen tummemman ihon, joka ei niin helposti pala. Onnekkaat!

Mä itse puolestani olen palanut niin niin niin monta kertaa, että rehellisesti sanottuna ihan huolettaa. Kivuliaimpia palamispaikkoja ovat minulla olleet vuosien varrella muistaakseni jalkapöydät, päänahka, korvat, nenä ja hiusraja – just ne sellaiset ”muistin rasvata muuten, mutta hupsis” -kohdat. Pahinta oli varmaan, kun 17-vuotiaana kielikurssilla Brightonissa pääsin vesikellopalamiseen asti koko kropalta. Au, au, au. En ollut laittanut yhtään aurinkosuojaa ja nukuin päikkärit biitsillä juhlintaillan jälkeen. Uhh mitä typeryyttä.

Voin vaan toivoa, että nuo palamiset eivät tule mulla joskus kohtalokkaasti elämässä vastaan.

Ja pitää jatkossa (omastakin) ihon suojaamisesta kiinni.

Ja suojata nuo omat lapset niin, että eivät ikinä joutuisi samaan <3

Millaiset auringossa olemisen tavat teillä on – oletteko paljon auringossa ja muistatteko laittaa aurinkosuojaa? Ja saavatko suojan vain lapset, vai muistavatko teillä vanhemmatkin laittaa itselleen suojaa…?

Kaikkien ke 25.4. klo 12 mennessä kommentoineiden kesken arvotaan P20-tuotepaketti (arvo n. 46e), joka sisältää tuon SPF 20 -lotionin ja SPF 50 -sprayn. Käytössä meillä on täällä nyt molemmat, ja molempia lämpimästi suosittelen!

Arvonnan säännöt löytyvät täältä.

Tuo Riemann muuten – se on ihmisen nimi, Claus Riemann. Hän kehitti aikoinaan tuotteet parhaalle ystävälleen, punatukkaiselle lääkärille, joka lähti tutkimaan malariaa Afrikkaan. P20-tuotteet on lanseerattu vuonna 1979, niitä myydään nykyisin ympäri Euroopan apteekeissa ja päivittäistavarakaupoissa, ja ne valmistetaan Tanskassa.

Suomessa P20-tuotteita saa Prismoista, Citymarketeista, Stockmannilta, Sokokselta ja apteekeista.

Yhteistyössä: P20

5
Like
4

You Might Also Like

 • Jennimaaret
  19.4.2018 at 07:06

  Punatukkainen äiti ja tytär täällä, tarviiko sanoa enempää. Eli rasvataan ahkerasti. Mun luottotuote on kassissa tai taskussa kulkeva spray, mistä lisäilen aurinkosuojaa pitkin päivää.

 • lady
  19.4.2018 at 07:31

  En juuri välitä auringossa lokoilusta, mutta etenkin ulkomailla rasvaan silti. Parasta etelänmatkalla on kietoutua hieman kosteaan pyyheeseen ja mennä varjon alle ottamaan päikkäreitä :)

 • Emilia
  19.4.2018 at 07:39

  Uhh, itsellänikin kokemusta tuosta vesikellukkapalamisesta… Poskipäät vesukellukoilla Egyptissä vuonna 2007. Ei. Enään. Ikinä!!!!! Eli siitä sain opikseni ja nyt kuuluu kesäisin päiviink ihan rutiininomaisesti rasvata.

  • krista
   19.4.2018 at 10:49

   Auts! Noi on kyllä oppitunteja, uhhuh!

 • Riikka
  19.4.2018 at 08:02

  Useamman lapsen kanssa rasvaaminen on työlästä ja rasvaa kuluu paljon.

 • Puumis
  19.4.2018 at 10:27

  Mä rrrrrakastan nykyään aurinkoa. Koska olen pigmenttiä punatukka, yritän kyllä suojella itseäni parhaani mukaan sekä pitkillä, ilmavilla vaatteilla että kunnon aurinkosuojilla. Olen tosin sen verran laiska rasvaamaan (siihen ei muka ikinä ole aikaa kun mennä tohottaa), että tämän merkin tuotteet olisivat pelastus! Inhoan muuten kanssa sitä valkoista töhkää jota saa levitellä auringonlaskuun asti ja silti se jää poimuihin semmoisiksi kivoiksi viivoiksi.

 • Anna from Herwood
  19.4.2018 at 10:41

  Oi että mä olen halunnut testata noita jo aikoja! Palan jo siinä vaiheessa kun katson aurinkoon, yleensä pääsiäisen tienoilla ensimmäisen kerran joka vuosi. Tänä vuonna meni pari viikkoa pääsiäisen yli. Hah.

 • Vilda
  19.4.2018 at 10:57

  Ensisijaisesti varjo+vaatteet, mutta joskus myös voidetta. Itse en tykkää käyttää mitään voiteita (tyhmä) ja aurinkorasvojen sisältämät kemikaalit kyllä mietityttää myös… Varsinkin lapsille laitettuna. Mutta petraamisen paikka tässä ihan selvästi on!

 • JohannaH
  19.4.2018 at 12:30

  Perhe lähdössä pitkästä aikaa kesällä etelän aurinkoon ja kaikki herkkäihoisia sekä herkkiä hajuille + inhotaan valkoista tököttiä :) eli kuulostaa kovasti meidän perheen tuotteelta.

 • Riina
  19.4.2018 at 12:50

  Oi, tätä ois kiva päästä testailemaan Espanjan auringon alle kesäkuussa! :) Costa Brava kutsuu…

 • Anna
  19.4.2018 at 14:34

  Mukana arvonnassa! Aina on hyvät aurinkosuojatuotteet etsinnässä, täytyykin testata näitä :-)

 • Anna
  19.4.2018 at 14:40

  Täälläkin yksi rasvaisuutta inhoava, eikä lapsetkaan varmasti suostu mihinkään kamalaan paksuun mönjään. 😊 Etsin itselleni aina miellyttävimmän tuntuiset tuotteet, ja nyt lapsillekin uskaltaa laittaa muuta kuin luonnonmukaisia vauvatuotteita. Auringolta kyllä pyritään suojautumaan hyvin, joten tuotepaketti kiinnostaa!

 • Tee
  19.4.2018 at 15:49

  Itse pysyttelen punatukkaisena ja valkoihoisena mahdollisimman paljon varjossa ja sitten kun aurigossa on oleiltava, on 50-suojakertoimen voide ja peittävät vaattet käytössä. Äitini on pitänyt ihan pienestä asti huolen aurinkovalistuksesta, enkä ole palanut kuin ihan vähän ja pari kertaa koko elämässäni. Miehenkin olen saanut käyttämään aurinkovoidetta, vaikka hän ei helposti palavaa sorttia olekaan. Toivottavasti tämä tämän kesän kesävauva, meidän esikoinen, saadaan myös opetettua ihan lapsesta asti turvallisille aurinkotavoille!

 • katariina
  19.4.2018 at 17:09

  Noin 26 vuotta etelaisimmassa Euroopassa asuneena voin ylpeilla :en ole kertaakaan palanut auringossa! Aurinkorasvana apteekista ostettu total sun block, rannalla aina aurinkovarjon alla rasvattuna. Kun lapset olivat pienia myos heita rasvasin jatkuvasti tuolla samalla tahmaisella tokotilla! Uv vaatteita ei taalla ainakaan silloin ollut edes olemassa..on ilmeisesti pohjoismaissa suosittu tapa? Meilla noita rantakuukausia on 6 vuodessa, joten ei tulis mieleenkaan makailla paahteessa tuntikausia 😁

 • Jenni
  19.4.2018 at 21:04

  Mahtavaa jos tuotteesta on saatu kehitettyä hajuton versio. Meillä on kotona pullo tuota ainetta ja haju on todella hirveä. Tuote on kuitenkin ihan passeli ja käytössä kesäisin.

  • krista
   19.4.2018 at 21:24

   Oho, tämäkö on joskus ollut hajullinen! Huh ONNEKSI on nykyään hajuton! Meillä etenkin toinen lapsista ei suostu ottamaan hajullisia voiteta ollenkaan (eikä äitikään saa käyttää, tai lapsi alkaa huutaa)…

 • Veera
  19.4.2018 at 21:39

  Äiti työntää naamansa heti ulos, kun aurinko vähänkään pilkistää ulkona. Sillä seurauksella, että se nyt jo punoittaa vaikka en yleensä edes pala. Väitän raskauden vaikuttavan tähän. Kreikassa poltin itseni samantien tytön ollessa vielä salamatkustajana, vaikka normaalisti hyvin pienet suojakertoimet on mulle riittänyt. Salamatkustaja on nyt reilun vuoden, joten uudet rasvaustavat on otettava käyttöön!

 • Sannamarianna
  19.4.2018 at 23:07

  Aurinkosuojia käytetään, sekä lapsi että aikuinen. Ite tykkään kovasti kölliä auringossa, mutta tarvii varmaan alkaa rajottaan aurinkoa lapsen kanssa, jos mennään ulkomaille.

  En jaksa nyt kahta kommenttia kirjoittaa, mutta ihana tuo jooga ja brunssi lukijoille, olisin ilmoittautunut sadannelle varasijalle jos en olis silloin reissussa. :D

 • anna s.
  20.4.2018 at 06:32

  Ennen ei ollut niin tarkkaa, mutta lapsen saannin jälkeen ollaan tässäkin asiassa viisastuttu :) Tulee käytettyä nykyään joka kesä Suomessakin :)

 • Tilia
  20.4.2018 at 08:38

  Muistanko väärin vai testasitko vuosi sittenkin jotain aurinkorasvoja? Miten vertaat niihin näitä? Oliko ne jotain suomalaisia? Mulla on mielikuva, että niistäkin kirjoitit, että nekään ei olleet perinteisiä tönkkörasvoja. (En ole kahlannut kaikkia kommentteja, jos on jo puhuttu tästä.)

  • krista
   20.4.2018 at 12:01

   Joo! Vuosi sitten kokeiltiin LV:n rasvoja, ja ne oli myös tosi hyviä – ei tönkköjä, ja myös hajusteettomia :) Niitä käytettiin ilolla ja niiden loppuessa olisimme varmasti ostaneet samaa merkkiä lisää (jos oltaisiin oltu Suomessa), mutta nyt kun tuli nämä testiin, todettiin, että ”oooo nämäkin on tosi hyviä”. Eli molemmat hyviä; kyllä sitä aiempaakin suosittelen edelleen eli ei ole sen huonommaksi muuttunut :)

   Mutta siis vertailuna: molemmat hajuttomia! Molemmat hyvin levittyviä, mutta LV:ssä ”perinteisemmän valkoinen” rakenne, vaikka tönköksi ei jää sekään. Tässä siis tuollainen ihan öljy. Jos kaikki tuotteet olisivat tässä edessä, suojakertoimelle 50 valitsisin P20:n öljyn (sen levittyminen on niin mahtavaa) ja muut valitsisin fiilispohjalta. Nyt tää öljy tuntuu kivalta, mutta toisaalta jos ois LV:t käytössä niin tykkäisin kyllä niistäkin :)

 • Esec
  20.4.2018 at 11:48

  Kävin sun innoittamana kysymässä näitä apteekista ja antoivat EIOOta! Ääk! Mistäköhän näitä saisi Itävallan Wienissä? Vai toimittaako joku Prisman tms nettikauppa ulkomaille?

  Kiitos jos osaat neuvoa eteenpäin!

  Emmi

  • krista
   20.4.2018 at 12:02

   Tilasitko jo Amazonilta? Mä voin myös kysäistä tuolta P20:ltä, että onko niillä vinkkejä antaa! :)

   • krista
    20.4.2018 at 12:10

    Laitoin heille kysymystä menemään! :)

 • Esec
  20.4.2018 at 11:50

  Heti kun kysyin niin löysinkin Amazon:ilta. Toisaalta boikotoin heidän toimintaa, mutta sieltä sais siis, jos ei muualta löydy!

 • 1 2 3 4