Voi superkuu sentään

Täällä ei ole viime yönä nukuttu. Avasin sosiaalisen median ja kappas, puoli Facebookia on valvonut eilen.

”Hei nyt on ollut joku superkuu”, huutelin keittiöön.
”Hehe, ai miten se poikkeaa tavallisesta kuusta”, kotiskeptikko vastasi.

Nooh, käytin luotettavaa lähdettä (Iltalehden nettisivuja) ja kerroin, että kuu on ollut just eilen lähimpänä maata, ja yhtä aikaa on ollut täysikuu ja miten se nyt menikään bla bla bla.

”…ja erohan siis on huomattava”, kotiskeptikko vinoili.

No ainakaan täällä ei nukuttu. Ja se ero on huomattava.

 
Like

You Might Also Like

 • EMerituuli
  24.6.2013 at 09:17

  Voi itku! Ens yönä nukutaan taas :)

 • Mimimii (Ei varmistettu)
  24.6.2013 at 09:31

  En haluais uskoa tohon kuun vaikutukseen, mutta meilläkin molemmat valvoi puoli yötä! Pistin itse unirytmin sekoittumisen piikkiin (juhannus…). Kuuteoriaa tukisi vielä se, etten tiennyt superkuusta mitään, joten alitajuista valvomista se ei voinut olla. Ärh mur, en usko että unettomuus voi johtua kuusta!

 • Milline (Ei varmistettu)
  24.6.2013 at 10:01

  Itse olen hyvin skeptinen kaikkea yliluonnollishössötysjuttuja kohtaan, mutta pidänkin tätä kuujuttua aika luonnollisena asiana. Olen huomannut että en nuku kunnolla edes normaalin täysikuun aikaan. Äitinikään ei nuku kunnolla ja olen huomannut muidenkin valittavan huonosta yöstä täydenkuun jälkeen.

  En koskaan seuraa kuun vaiheita joten en alitajuisesti valvota itseäni täydenkuun aikaan. Jos olen nukkunut huonosti saatan aamulla tarkistaa oliko viime yönä täysikuu ja yleensä kyllä. Nyt superkuun aikaan nukuin huonosti kolme yötä ennen sitä enkä ymmärtänyt miksi, mutta ehkä se superkuu selittää.

  Ja syy miksi pidän asiaa luonnollisena enkä humpuukina on se, että tiedän muidenkin eläinten reagoivan helposti kuun liikkeisiin ja muihin luonnonilmiöihin. Eläinten väitetään aistivat myös tulevan maanjäristyksen tai suuren hyökyaallon, sillä ne käyttäytyvät levottomasti ja pyrkivät pakoon.

  Eläimiähän me ihmisetkin olemme ja omien empiiristen tutkimusteni perusteella voisin väittää kuun vaiheiden todella vaikuttavan herkimpien yöunien laatuun. Kuulisin mielelläni tieteeseen perustuvia vastaväitteitä tai väitettä tukevaa tietoa, jos jollain sellaista on!

  • Kristaliina
   24.6.2013 at 10:35

   Mulla on tämä sama kokemus: ihan tarkoituksella en seuraa kuun vaiheita, mutta silloin tällöin ”pyörintäyön” jälkeen tsekkaan kalenterin ja joo – täysikuu on ollut. Kerran ajat-ajat sitten Kalliossa sellaisessa megaisossa kerrostalossa asuessani nousin sellaisena yönä ylös ja mennessäni jääkaapille vilkaisin ulos ikkunasta; vastapäisessä kerrostalossa oli aivan hurjan paljon valoja ikkunoissa, vaikka kello oli jotain kaksi. Tavallisesti siihen aikaan oli vain pari valoa.

   Itselläni on muuten ollut sellainen jännä kokemus, että useimmiten nukun huonoimmin silloin, kun se täysikuu on vasta tulossa. Eli jos se on täytenä vaikka näin su-ma yönä, mulle se pyörintäyö on usein iskenyt pari yötä aiemmine eli pe-la-yöksi. Ehkä mä varsinaisena täysikuuna oon sitten jo niin väsynyt, että nukun ihan sen takia :)

 • Rosanna
  24.6.2013 at 13:32

  No tämähän selittääkin paljon! Viime yönä nukuttiin koko perhe hyvin levottomasti, ja minäkin epäilin jo pojalla korvatulehdusta. Jopa meidän koira tassutteli useamman kerran yön aikana juomaan ja haki hyvää nukkumapaikkaa. Minäkin olen huomannut yleensä kuun vaihtelut unessani, mutta tästä superkuusta en tiennyt mitään. Jospa tuo oma skeptikkonikin uskoisi nyt eikä nauraisi röhönaurua kuuteorioilleni.

 • Nadis
  24.6.2013 at 14:55

  Mä nukun yleensä todella huonosti täysikuun aikaan (yleensä en edes tiedä olevan täysikuu, vaan huomaan sen myöhemmin ja ymmärrän, miksi nukuin huonosti), mutta viime yönä mä nukuin ihan valtavan hyvin! 

  Tarkoitus ei ole  lällätellä teidän huonolle nukkumiselle vaan ihmetellä tätä asiaa ”ääneen” ;D