Viisi kuusta (ja joulun loppuhuipennus lähestyy)

Felices Fiestas!

Täällä nimittäin joulu se vaan jatkuu ja jatkuu – ja huomenna koko juhlaputki vasta huipentuu isoon cabalgataan. Lyhyesti sanottuna: silloin itämaan tietäjät laskeutuvat helikopterilla (oi kyllä) Elolan kentälle, ja siitä lähtee kaupungin halki kulkeva megalomaaninen kulkue, viime vuoden tunnelmia täällä.

Ei voi muuta sanoa kuin että nämä espanjalaiset todella osaavat tämän bilettämisen! Odotamme huomista innolla! Ensin kuninkaiden pullaa (kuka saa olla kuningas ja kuka joutuu maksamaan pullan?) ja sitten illalla cabalgatan karkkisateeseen!

Ja itämaan tietäjät tosiaan täällä tuovat perinteisesti lapsille ne joululahjat; tosin nykyään lapset taitavat saada lahjoja sekä joulupukilta että tietäjiltä. Tietäjiä muuten käydään myös samaan tapaan ostoskeskuksissa moikkaamassa kuin joulupukkia – ja heille esitetään lahjatoiveita ihan niin kuin joulupukille.

Oon sanonut tän ennenkin, mutta mun mielestä on kyllä tosi osuvaa, että ne joululahjat tulevat just itämaan tietäjiltä. Nehän ne toivat tietysti lahjat Jeesuksellekin!

Koska vielä on joulu (uskokaa tai älkää), käytän vielä tätä tilaisuutta hyväkseni ja jaan kännykältäni löytyvät kuvat viidestä vähän erilaisesta joulukuusesta – nämä kaikki löytyvät ihanan tunnelmallisesta Mijas Pueblon kylästä (sellainen ”valkoinen kylä”) tuosta lähikukkulalta.

1. Sininen kuusi…

…on tehty juomapulloista:

2. Punavalkoinen kuusi…

…ilmeisesti peltitölkkien kansista ja pohjista:

3. Keltainen kukkakuusi…

…on myös tehty juomapulloista:

4. Punavalkoinen kukkakuusi…

…myöskin juomapulloista:

5. Riikinkukkokuusi…

…on mun lemppari, ja se on tehty juomatölkkien avausrinkuloista:


Hitsi tällaisia nähdessä tekee aina mieli alkaa askarteluhommiin!

22

You Might Also Like