Viikonlopun läpimurtoja

1. Tutti

Olen sitkeästi yrittänyt tarjota tätä jo ainakin kolmen viikon ajan. Ei ei eijeijei – lähinnä on tullut todistetuksi, kuinka komeassa kaaressa tutti voi vauvan suusta lentää.

Saatoin ehkä vähän tiuskaista, kun lauantaina ”tiedustelin” Joelilta, että paljonko tutinantoa se on yrittänyt. (lue: ei yhtään) No kappas, siitä kolmisen tuntia, niin tutti oli paikoillaan. Ja pysyi. Hupsis, sori ja kiitos!

2. Vaunuajelu

Katsokaa: kukaan ei itke! Käytiin mummilassa tuplavaunuilla ilman itkuja. Nooh, pukiessa vielä oli huuto ja hiki, mutta kaikkea ei voi tietysti kerralla vaatia.

3. Vauvakeinu

Lauantaina selasin epätoivoisesti kaikki huutis- ja tori.fi -vauvakeinuilmoitukset, ja yhteen vastasin jokseenkin näin: ”Onko teillä vielä se vauvakeinu myynnissä. Olisin kiinnostunut ostamaan, jos voin tulla mahdollisimman pian hakemaan. Mieluiten heti.” Illalla meillä oli keinu.

Ja keinuva vauva.

Tänä aamuna äiti ja napero söivät rauhassa aamupalan, kun vauva keinui.

*******

Välineurheillen siis tähän maanantaihin. Tietysti vähän nauratti, kun Joelin kanssa riemuittiin näistä läpimurroista: wohoo, olemme onnistuneet hankkimaan tällaisia kylmiä kovia välineitä, jotka hoitavat vauvan meidän puolestamme. Ööööh – jee?

Mutta puutalon maanantai on ollut ihan hyvä. Aplodit sille!

 

You Might Also Like

 • CougarWoman
  2.6.2014 at 15:34

  No mikäs tuossa – pääasiahan kai on vauvan ja äidin tyytyväisyys ja onnellisuus. Jos urheiluun on välineitä, niitä on hyvä käyttää. Eihän kaikkien tarvitse pelata jalkapalloakaan paljain varpain meloneilla. 

 • OdotuksestaOnneen
  2.6.2014 at 15:36

  Onnea näistä kaikista elämän helpotuksista! Niitä todella joskus tarvitaan!
  Meillä alkaa nyt vasta (!) Tutti olemaan Sisun kaveri.

 • Linka
  2.6.2014 at 16:18

  Tyytyväinen vauva + napero = ihana hiljaisuus :) (elleivät vauvasoundit äänenavauksineen ole vielä aiheuttaneet tinnitusta…)

 • Miitu (Ei varmistettu)
  2.6.2014 at 16:29

  Onnea!!! Tällaiset välineet ehdottomasti sallittuja. Mikä tutti lopulta kelpas? Meillä ei tuon ensimmäisen kohdalla MAMin silikonitutti kelvannu missään kohdassa (puhumaan opittuaan tarjos takaisin kommentilla ”nöyhtä pois”, kun erehdyksis olin ostanu silikonisen enkä luonnonkumisen), alkuun mentiin Ainun anatomisella ja ekan hampaan puhjettua malli vaihtui tosiaan tuoksi MAMin luonnonkumiseksi tutiksi.

  • Kristaliina
   3.6.2014 at 21:34

   Hitsi kun nyt muistaisin tuon mallin… Oisko se ollut Avent? Sellainen yksittäispakattu se oli, ja Prismassa myynnissä. Mutta se on ollut toistaiseksi ainoa, joka on kelvannut… Muut tulee pthyi ulos :)

 • Minna-Maria
  2.6.2014 at 16:35

  Oi, ihanaa että saitte apua noista pienistä asioista! <3 Meillä poika keinuu vieläkin päivittäin, ikää jo 6kk, mutta se oma kolmeminuuttinen tuntuu niiiin tärkeältä ! :) ps. ihana mini-Silva ;) <2

 • ribis (Ei varmistettu)
  2.6.2014 at 16:42

  Meilläkin kesti tutin hyväksyminen useamman kuukauden, peukku maistui paremmin:) Nyt olisi tutti suussa koko ajan, jos annettaisiin, neiti 13,5kk:)

 • mariae (Ei varmistettu)
  2.6.2014 at 16:56

  Wuhuu! Ihanaa kuulla tällaista. Onnea sinne :) Välineet ovat toki sallittuja. Hyvinvoivat lapset ja vanhemmat kun ovat kuitenkin se pääasia.

  Tämän yritän muistaa myös itse, vaikka minun lapseni onkin vasta vatsassa (25 vkoa täynnä). Synnytys jännittää jo ja se, että millainen kaveri meille tulee :)

  Onnea vielä!

 • Jenn-
  2.6.2014 at 17:02

  Seelakin on jo ihan Joelin näköinen tuossa keinukuvassa :)

 • kao kao
  2.6.2014 at 17:32

  Ajattele sitä Silva-aikana.. Ja tyyppi näyttää aika tyytyväiseltä keinussaan! 

 • NiinaS (Ei varmistettu)
  2.6.2014 at 17:47

  Ootko ihan varma, että toi viimeinen ei ole kahden vuoden takainen kuva? ;)
  Ihana mini-Silva &lt;3

 • Elinabeth
  2.6.2014 at 18:26

  Tuollaiset elämän helpotukset on täysin sallittuja, tuskinpa kukaan tulee myöhemmin niistä muistuttamaan/muistamaan. Jos saat niiden avulla hetken ”rauhaa”, jotta pääset keräämään voimiasi, niin sehän on vain hyvä: jaksat taas paremmin sitten kun syli-tissi-aika koittaa ja voit olla jälleen sata lasissa syliäitinä! Ja mukavampaa se Seelallekin lienee olla tutti suussa tyytyväinen kuin itkeä… :) Ja Silva pääsee ulkoilemaan ja saa yhteistä kahdenkeskistä aikaa äidin kanssa niin kuin ennen muinoin :) Ja ja ja…sitä vaan että ei mitään huonomutsiafiiliksiä näistä! :)

 • Kapusha (Ei varmistettu)
  2.6.2014 at 20:35

  Tuo keinu on THE juttu mikä hankitaan jos lisää lapsia siunaantuu!!:) Oisimpa tajunnu tuon ekan kohdalla, se oisi voinut sen kahden minuutin ajan toimittaa hytkyttäjän virkaa ;D
  Meillä kesti sen tutin kanssa ikuisuus ennenkuin oppi syömään. Ne pienet ensitutit oli ihan ehdoton ei, vasta kun otettiin ne isommat tutit käyttöön niin nukahtamisen ajan sitä imeskeli!:)

  Voi miten teidän tytöt on niin samannäköisiä!:) Ihania &lt;3

 • Ester-i (Ei varmistettu)
  2.6.2014 at 21:13

  Ei ööh – jee? vaan uuuuu-jeeee! Whatever works!

 • Oliver (Ei varmistettu)
  2.6.2014 at 21:24

  Todellakin aplodit! Hieno juttu, kun vähän helpottaa.

 • Laurakaisa (Ei varmistettu)
  2.6.2014 at 23:12

  Siis todellakin kaikki tuollaiset keinot käyttöön vaan, mitkä yhtään arkea ja elämää helpottaa! Tsemppiä, se ihan oikeasti muuttuu kyllä ajan mittaan helpommaksi – vaikka onkin laiha lohtu siinä hetkittäisessä myrskyn silmässä. Sitä suuremmalla syyllä kaikki suvantopaikat nautittava hyvällä omallatunnolla!

 • Kiisa
  3.6.2014 at 09:08

  Ei mitään tunnontuskia nyt mistään välineurheilusta. Silloin joskus takavuosina sen ajan ihmiset olisivat varmasti myös ottaneet apuvälineet riemulla vastaan.

  Jos vauva pitää joka tapauksessa  asettaa hetkeksi alas, kun pitää tehdä jotain muuat, esimerkiksi hoitaa toista lasta, niin onhan se vauvankin kannnalta mukavampi olla mukavassa ja viihdyttävässä keinussa tyytyväisenä, kun vänistä lattialla.

   

 • Bianca* (Ei varmistettu)
  3.6.2014 at 10:43

  Myös tv on välillä ihan kelpo kasvattaja! Kylmän ja kovan kasvattajan sisälle tuo huimasti lämpöä Kaapon(piirretyistä tuttu)ihana perhe;)

 • Sussutin (Ei varmistettu)
  3.6.2014 at 21:22

  Öh… tää voi olla hölmö kysymys, mutta onko noissa vaunuissa vaihdettavat päälliset, vai miten mie muistelisin että noi oli ennen limen väriset…?
  (Ja kyllä, kiinnitän näkyy huomiota oleelliseen :P )

  • Kristaliina
   3.6.2014 at 21:32

   Ihan oikein muistettu – nämä on ne toiset vaunut :) Nämä on ne, jotka pian arvotaan lukijoiden kesken; ensin niihin vaan haluttiin meiltä vähän koeajoja. Tässä ne oli ensimmäistä kertaa ajossa :)

 • Merih (Ei varmistettu)
  4.6.2014 at 03:22

  Onpas isosiskonsa näköinen tuo vauva, tosi ihana!

 • Nuunu
  4.6.2014 at 17:44

  En tiedä vauvoista mitään, kun en vielä omia omaa, mutta takuulla ostan kaikki noi härpäkkeet sitten kun siinä tilanteessa olen. :) Tyrkytän niitä sille vuorotellen ja toivon, että se tulee tyytyväiseksi. What ever works.

 • 1 2