Vieraan miehen haju

Nuuhk nuuhk nuuhk. Nuuhk nuuhk nuuhk.

Hei hetkinen, täällähän tuoksuu VIERAS MIES!

Olen tänään useampaan kertaan seissyt juuri tässä kohdassa keittiön ja eteisen välissä, ja nuuhkutellut ilmaa.

Joel ei käytä partavesiä tai mitään hajustettuja miesdeodorantteja – mutta silti sain ihan selvän sellaisen tuoksun nenääni. Mmmmmitä se voi olla? Mikä täällä haisee VIERAALTA MIEHELTÄ?

Parin ensimmäisen olankohautuksella ohitetun ilmaannuuhkutuskerran jälkeen pysähdyin. Hitsi  vie nyt mä sen selvitän. Päätin siis alkaa vihikoiraksi ja yritin seurata tuoksua. Nuuhk nuuhk nuuhk. Jonnekin tänne päin…

…ja nuuhk nuuhk nuuhk, tarkemmin tänne….

Nuuhk nuuhk nuuhk. Hetkinen! Bingo!

Ilmalämpöpumpun kaukosäädin!

Sehän on ihan loogista, meillä kävi aiemmin tällä viikolla ilmalämpöpumpun huoltaja!

Niin. Se huoltomies kävi maanantaina. Minä haistoin hänen tuoksunsa lauantaina.

Mun superhajuaisti taisi tehdä just uuden ennätyksen.

 

PS. Oon ollut vihikoiranenäinen aina, mutta nämä raskausajat laittaa tämän hajuaistin joihinkin ihan naurettaviin supersankarisfääreihin.

43

You Might Also Like

 • Appa
  7.5.2022 at 17:12

  Minulle kävi ikävästi viime sunnuntaina kun otin markeissa ostoskärryt ja aloin tuntea voimakasta miesten hajuveden tuoksua, tuoksu seurasi minua ja kun kun tulin ulos ja haistoin käsiä, eikä…kamalaa hajua käsissäni ja minulla oli edessä ruuanlaitto ja pesin kuudesti kädet ja silti tuoksu ei lähtenyt, mutta onnekseni ruoka ei maistunut parfyynilta, olipa tymäkkää hajua kerrassaan.

  • krista
   7.5.2022 at 20:05

   Joo nuo on kyllä ihan hullun tymäköitä hajuja – ehkä etenkin osuu omaan nenään, kun ei tavallisesti sellaisia käytä. Kerran meillä oli Espanjassa sellainen ”mieshajuinen” shampoo jätetty asuntoon ja kun sitä meni sitten vahingossa käyttämään… uhhuh! Haisi vielä seuraavalla pesullakin!

   Olikohan se ostoskärrystä sinuun tarttunut se haju? Täytynyt kyllä jonkun tosi hajustetun olla sitä työntelemäässä. Tai jos se edellinen oli vaikka käynyt hajuvesiosastolla vähän eri tuoksuja tussauttelemassa, uuuh.

 • Hanna
  7.5.2022 at 18:03

  Tuo on niin tuttua. Postissa tuoksuu usein omaan nenään sekä lajittelijan että jakajan kädet, dösässä meinaa mahaa kiertää kun jokaisella teinillä on eri hajuste, jos joku laittaa kalaa ruoaksi kilometrin säteellä rupeaa ahdistamaan, kokkojen ja risurovioiden hajun tuntee parinkymmenen kilometrin päästä, tyttärestä haistaa kuumeen ennenkuin likka on edes kunnolla näköpiirissä ja toisesta päästä koulua voi sanoa, mitä on ruokalistalla. Ja sanovat, että tupakointi heikentää hajuaistia.
  Haistaako kukaan muu muuten lumentulon? Tai alkavan ukonilman?

  • krista
   7.5.2022 at 20:08

   Jepjep, mitäs me supernenäiset! Meillä muuten Joel ei haista MITÄÄN (mun mielestä – varmaan se oikeasti haistaa ihan normaalisti mutta mä itse vaan haistan överikaiken) ja mä vitsailen aina sille, että sen nenä on kasvoilla paikoillaan ainoastaan esteettisessä tarkoituksessa :)

   Ukonilma on ainakin selkeä, ja lähestyvä sade myös! Meillä muuten toinen lapsista just tänään sanoi, että haistaa että sade on tulossa. Hän on kans tuoksuille tosi herkkä, on varmaan perinyt mun nenän eikä isänsä ”vain esteettiseen tarkoituseen” -nenää :D

 • Anna
  7.5.2022 at 20:41

  Lähestyvän sateen haistan kyllä ja jos appiukko halaa niin haistan partaveden olkapäälläni vielä seuraavana päivänä, mutta muuten haistan mielestäni aika normaalisti. Ja joillekin hajuille olen herkkä. Monet keinotekoiset hajusteet on aika pahoja, hyasontista saan päänsärkyä. Kielosta myös vähän, mutta tuomi ei aiheuta mitään ongelmia sisätiloissa. Syreeni taas on välillä melkein liikaa vaikka kasvaa naapurin tontilla.
  Useat tuoksuöljyt menee ja ovat jopa miellyttäviä, mutta jostain syystä pelargoni saa aikaan välittömän yökötyksen ja oksettava olo jatkuu pitkään haistamisen jälkeen. Sitä en voi käyttää yhtään.
  Ukkosta en kyllä ole koskaan haistanut ja se, että pystyisi haistamaan kuumeen on minulle ihan uusi juttu. En ole aikaisemmin kuullutkaan. Oikeastaan olen aina vähän kateellinen ihmisille, jotka voivat aistia asioita minua paremmin. Joku valtava tarve kokea kaikki täysillä tai jotain. Hyvänä esimerkkinä, olen ylpeä lievistä synestesian piirteistäni, mutta kadehdin niitä, joilla se on vahvana. He kokevat jotain mitä en itse pysty kuin kuvittelemaan. Epäreilua x’D

  • Hanna
   7.5.2022 at 21:23

   Joo pelargoni on ihan hirveä munkin nenään. Ukkonen tuoksuu sellaiselle sähköiselle, kuin kylmä metalli tai otsoni. Ja kuumeisessa ihmisessä on tunkkainen, sellainen makeaniljettävä aromi. Yllättävän vaikeaa kuvailla tuoksuja.

   • Emilia
    7.5.2022 at 22:21

    Hyvin kuvailtu kuumeen haju! Ja siis tajusin vasta tuosta kuvailusta että haistan myös tyttäreni kuumeen. Usein mittaaminen on vain tekninen varmistuskeino kun aistein on asian jo todennut.

  • krista
   9.5.2022 at 10:34

   Mulla taas luonnokukkien haju mene kuinka voimakkaana vaan – syreenikimppu maljakossa tai tuoksuvat liljat ovat IHANIA, sama on meidän tuoksuista herkällä lapsella. Mutta sit just nuo keinotekoiset tökkii: varmasti mulla siinä on iso osa sellaista, että onko se ”oi ihana kukka luonnosta” vai ”iyyyh joku hajuste täällä” :D Eli henkistä, mulla siis :D Haha ja esimerkiksi Niiskuneidin selvityssuihke ei häritse yhtään, vaikka se on voimakkaan tuoksuinen – kun tietää, miten näppärä se on :D Tuoksuöljyt ja sellaiset huonetuoksutkin (vaikka ois kuinka luomua) taas ovat mulle ihan nou-nou :D

   Mua kiinnostaa vähän tuo kuumeen tuoksu – että pystyisinköhän haistamaan! Me ollaan oltu (kop kop puuta) niin terveitä, että sellaista ei ole pitkään aikaan haistellut (KOP KOP PUUTA) kotona, mutta täytyypä kiinnittää asiaan huomiota!

 • Heya
  7.5.2022 at 23:26

  Raskaana ollessa haistoin ketunjäljen, jolle ajokoiramme lähti. :D

  • krista
   9.5.2022 at 10:35

   Apua :D :D :D :D Mun huoltomiehen haistaminen ei ole MITÄÄN tähän verrattuna, ihan mahtava :D :D :D