Vauvani nukkuu lumipyryssä

Käsi ylös: kuinka monen vauva nukkuu tälläkin hetkellä tuolla hemmetinmoisessa lumimyräkässä?

Oi tätä arktista hullua kansaa. Yritäpä selittää tätä äitikollegalle jossain lämpimässä maissa…

Mietimme juuri eilen Joelin kanssa, että nukkuisivatkohan aikuisetkin paremmin ulkona? Siis jos ne olisi puettu ja laitettu yhtä mukavasti kuin vauvat – ei siis mitään laavuolosuhteita kovine retkipatjoineen. Vaan ruskovillan kerrastoa, toppahaalaria, paksua ja pehmeää villamakuupussia sekä totta kai turvallista vaunukoppaa tuulensuojassa.

Maistuisikohan tuolla lumipyryssä uni paremmin kuin omassa sängyssä?

Harmi, ettei aikuiskokoinen tuollaista taida päästä missään testaamaan.

*******

Vauvan unta valvoo tietysti itkuhälytin. Kesällä hankkimaamme kätkythälytintä ei meillä tullut koskaan käytettyä, mutta onneksi sama masiina toimii myös hyvänä lämpömittarillisena itkuhälyttimenä.

Päikkäreiden alkuun vaunukopan lämpötila näyttää vielä neljäätoista – siitä se sitten vähitellen laskee lähelle nollaa. Hrrr.

Että kauniita unia sinne lumipyryyn, rakas vauvani!

 

 

 

PS. Muistatko nenäimurin? Lukija-arvonta käynnissä Puutalobabyn Facebookissa, tsek tsek!

 
Like

You Might Also Like

 • ike (Ei varmistettu)
  14.12.2012 at 14:24

  Hihi, ihana kirjoitus! Tätä ilmiötä kyllä kovasti ihmetellään ”etelässä”! Oon varma, että tuo pohjoinen tapa nukuttaa ulkona on meidän säänkestävyyden ja perusterveyden taustalla (eihän suomalainen kovin helposti kai vilustu?). Asun Italiassa pienessä kylässä, eikä varmasti tule ulkopäikkärit talvella menemään läpi! Kylän rouvat paheksuisivat kilpaa ja pelottelisivat keuhkokuumeella. Mutta yritän sitä kyllä jossain kolkassa silti harrastaa (siis jonain päivänä, kun lapsia on).
  Mutta suomalainen ulkoilma on kyllä selkeästi terveempää ja kuivempaa kylmää kuin tämä välimerellinen, kostea kylmä. Pari lämpöastetta täällä tai nollakeli voi olla täällä kylmempi kuin Suomessa -25 jossain pohjoisessa; se työntyy aivan luihin ja ytimiin asti eikä siitä pääse eroon sisälläkään. Talot on usein vanhoja ja kylmiä ja lämmitys hurjan kallista. Siksi täällä kyllä kieltämättä sairastuukin paljon helpommin kuin Suomessa…

 • S-S
  14.12.2012 at 15:57

  No niin. Googlettelun, ällistelyn, kauhistelun ja pähkinnän tuloksena päätimme miehen kanssa yhteistuumin olla enää käyttämättä koko itkuhälyä. Meillä käytössä ollut malli oli kuin olikin juuri sellainen, joka ei alle 10 asteen lämpötiloihin sovi. Ja tottakai myös ohjeistuksena oli sijoittaa kapistus yli metrin päähän vauvasta.

  Onneksi terassin ovi ei ole niin paksu, etteikö sen läpi kuuluisi vauvan itku. Harmi vaan, että koska tosiaan Nipsu saattaa herätä myös täysin hiljaa itsekseen, laukkaan nyt alvariinsa vaihtaamassa ovella. Päiväpopitukset loppuivat myös tältä mammalta tällä erää tähän. Samperi, just kun olin löytänyt sen joululauluradiokanavan (voiko tuo sana oikeasti mennä noin….?) taas uudelleen.

  Krista, kiitos jälleen kerran tästäkin postauksesta! Ilman sua ja teitä ihanaisia kommentoijia pitäisin lastani vaarassa koko ajan. Kestää hetken toipua tästä, näin viime yönä ahdistavia painajaisia :/

 • tiia_
  14.12.2012 at 17:16

  Vastauksena tohon, että nukkuisivatko aikuisetkin paremmin ulkona – no, ulkoilmasta en tiedä, mutta viileässä varmasti! Meillä on puulämmitteistä kesämökkiasumista takana nelisen kuukautta, ja mitä kylmemmäksi ilma menee, sitä paremmin nukun. Öisin lämpötila mökissä on n. 8 astetta, enkä ole koskaan nukkunut sikeämmin. :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.12.2012 at 15:44

  en tiedä miksi meidän itkuhälyttimessä lukee ettei saa käyttää alle 10 asteessa.. siinä ei lue mitään palovaarasta, mutta oon joskus jostain lukenu et on räjähdysvaara pakkasilla noissa.. voi olla et on tosiaan sen akun kestävyyden takia toi raja mut kuka haluaa riskeerata, en minä ainakaan, mieluummin oon liian varovainen :)

 • Kippuralla
  15.12.2012 at 17:42

  Järkytyksen paikka taitaa olla ;) tän piti olla mun vika kotivuosi, lasketaan että esikoinen syntyi -06 ja tähän päivään laskettuna oon ollut vuoden tuossa välissä vain koulussa. Katsotaan..

 • 1 2 3