Vauvani nukkuu lumipyryssä

Käsi ylös: kuinka monen vauva nukkuu tälläkin hetkellä tuolla hemmetinmoisessa lumimyräkässä?

Oi tätä arktista hullua kansaa. Yritäpä selittää tätä äitikollegalle jossain lämpimässä maissa…

Mietimme juuri eilen Joelin kanssa, että nukkuisivatkohan aikuisetkin paremmin ulkona? Siis jos ne olisi puettu ja laitettu yhtä mukavasti kuin vauvat – ei siis mitään laavuolosuhteita kovine retkipatjoineen. Vaan ruskovillan kerrastoa, toppahaalaria, paksua ja pehmeää villamakuupussia sekä totta kai turvallista vaunukoppaa tuulensuojassa.

Maistuisikohan tuolla lumipyryssä uni paremmin kuin omassa sängyssä?

Harmi, ettei aikuiskokoinen tuollaista taida päästä missään testaamaan.

*******

Vauvan unta valvoo tietysti itkuhälytin. Kesällä hankkimaamme kätkythälytintä ei meillä tullut koskaan käytettyä, mutta onneksi sama masiina toimii myös hyvänä lämpömittarillisena itkuhälyttimenä.

Päikkäreiden alkuun vaunukopan lämpötila näyttää vielä neljäätoista – siitä se sitten vähitellen laskee lähelle nollaa. Hrrr.

Että kauniita unia sinne lumipyryyn, rakas vauvani!

 

 

 

PS. Muistatko nenäimurin? Lukija-arvonta käynnissä Puutalobabyn Facebookissa, tsek tsek!

 
Like

You Might Also Like

 • Nonariina
  13.12.2012 at 15:05

  ONks vielä rokkibeibi? Itkuhälytin ;D

 • Kristaliina
  13.12.2012 at 15:08

  Hehee, hyvä yritys :)

  Tän viikon Rokkibeibi meni kuitenkin jo eilen (ja vielä 2 bongausviikkoa jäljellä sen jälkeen!), ja toi kätkythälytin/itkuhälytin on ihan amazonista asti tilattu :)

 • Nonariina
  13.12.2012 at 15:11

  Haha, mutta asiaan. Meillä oli tarkoitus hankkia vaunut partsille. Asutaan hissittömässä talossa kolmannessa kerroksessa ja tänne on vähän hankala noita vaunuja rahdata. Koska raitista ilmaa on saatava niin minä sitten kärrään Filippaa tuolla hangessa ja pyryssä, mikä on ihan hyvä motivaattori alkaa hankkia niitä parvekevaunuja. Sitte tarttis kyllä sen itkuhälynki….

 • Kristaliina
  13.12.2012 at 15:18

  Mä kans oon miettinyt, että tarvitaankohan me jotkut nukkumavaunut (jotkut mahdollisimman halvat kirppisräppänät) tuohon pihalle sitten, kun Bugiksissa muuten siirrytään kärrymalliin. No, toistaiseksi Silva mahtuu kyllä hyvin tuonne Bugisten vaunukoppaankin ja viihtyy siellä hyvin, eli tällä mennään siis toistaiseksi.

  Suosittelen muuten sitten itkuhälyksi just sellaista mallia, jossa on tosiaan tuollainen lämpömittari mukana! Tai ainakin minusta tuntuu mukavalta vähän seurailla, että millaisessa lämpötilassa siellä uinutaan ja ovatko varusteet siihen sopivat…

 • Nonariina
  13.12.2012 at 15:20

  Kiitti vinkistä, pitää tarkistella vaunu- ja hälytintarjonta!

 • Mustaa pitsiä
  13.12.2012 at 15:23

  Hei mikä itkuhälytin lämpömittari toi on?? Vaadin lisäinfoa. Mä en muuten uskalla omaani nukuttaa edes toukokuussakaan ulkona ;)

  mä muuten kadehdin asuinaluettanne, miksei niitä puutaloja tule useamminkin myyntiin :/

 • Eppuli (Ei varmistettu)
  13.12.2012 at 15:24

  Voi kun se lapsi viihtyisikin siellä vaunuissa, mutta ei. Siispä olemme molemmat aina klo 12 sisällä, lapsi omaan pinnikseen päikkäreille ja äiti sohvalle. Älyttömän kahlitsevaa…

 • Kristaliina
  13.12.2012 at 15:32

  Hih ensin vastaus tuohon puutalopohdintaan: siksi, koska kerran tänne muutettuaan harva raaskii enää muuttaa pois :)

  Toi masiina on itse asiassa tällainen kätkythälytin, ostettiin se silloin aikoinaan niiden Silvan hengityskatkosten takia. Tuolta Amazonista tilattiin, hintaa tuli postikuluineen jotain alle satanen. Eli tosiaan sitä kätkythälytinominaisuutta (eli että alkaa piippaamaan jos vauva lopettaa hengityksen) me ei koskaan käytettykään, koska eihän se tietysti perhepedissä onnistunutkaan, kun vanhemmatkin siellä liikkuvat ja hengittelevät. Vähän siis turhakkeeksi osoittautui meillä, mutta onneksi tuossa oli tuollainen hyvä itkuhälytinominaisuus myös mukana.

  En tiedä yhtään, onko tavallisissa itkuhälyttimissä tuota lämpömittariominaisuutta… Ehkäpä muilla lukijoilla on tietoa…? Ja itse asiassa onhan se lämpömittari tosi hyödyllinen sitten toukokuussakin. Tai no ehkä kesä-elokuussa :) Pystyy  nimittäin reagoimaan, jos vaunukopan lämpötila pomppaakin johonkin kolmeenkymmeneen. Niin muuten käy tosi-tosi helposti.

 • Kristaliina
  13.12.2012 at 15:34

  Eppuli: Joo, ja etukäteen ei voi tosiaan oikein tietää jälkikasvunsa mieltymyksiä… Me kun taas kuvittelimme olevamme kantoreppuihmisiä, mutta ei ei ja ei. Silva ei viihdy Manducassa yhtään, mutta vaunut on taas tosi-tosi mieleiset… Ihme tyyppejä nuo vauvat – noin pienillä jo niin vahvat mielipiteet :)

 • Mustaa pitsiä
  13.12.2012 at 15:41

  Kai me jatketaan asumista täällä puutalo-alueen toisella puolella siihen saakka. Hetki sitten oli pieni ”mökki” 3h + keittiö myynnissä. Mutta kooltaan hirveän pieni, ei minulle niin pieni villa riittäisi! Ja lisäksi tarvitaan sitä kahisevaakin ja remppamieltä :)

  Miehelle pakko vihjasta tuosta laitteesta…jos vaikka joululahjaksi! 

 • MirvaK
  13.12.2012 at 15:48

  Täällä ei tuiskuta tänään (vähän lunta satelee), mutta vajaa pari viikkoa sitten kun oli se hirveä myräkkä, niin kyllä meillä silloin vauva (2,5kk silloin) nukkui pihalla vaunuissa. Ekaa kertaa olin hyvin iloinen kun vaunut ovat erittäin painavat.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  13.12.2012 at 15:53

  Täällä yksi, jonka alkuvuodesta syntyneet lapset ovat nukkuneen kaikki päiväunensa kolmevuotiaiksi asti vaunuissa pihalla kelissä kuin kelissä. Etelä-Suomessa tosin, mutta on niitä -28 C kelejä parit tuohon ajanjaksoon osuneet. Lämpöisinä ovat aina heränneet. Vaununkopassa oli styrox-levy pohja ja kun eivät enää koppaan mahtuneet, laitettiin istuinosaan alimmaiseksi kaksinkertainen makuualusta, jonka päälle sitten talja ja makuupussi. Kantoliinasta eivät pitäneet nämäkään. Itse kyllä aina kadehdin vauvan oltavia vaunuissa: lämpöinen olo, raitis ilma, tuulen humina/sateen ropina/lintujen laulu… Ja kyllä vaan itsekin nukun mahtavan hyvin makuupussissa laavussa tilaisuuden tullessa. Vain hyttysverkkoa siihen ei saa yhtä hyvin ja kylmästä maasta eristäytyminen on talvella haastavampi juttu.

 • Minnuliini
  13.12.2012 at 16:05

  Meillä taas ei viihdytä ollenkaan vaunuissa. Vaunuissa nukkuminen vasta mahdottomuus onkin. Rintarepussa kanneltu, mutta nyt jouduttu menemään ihan vain vaunuilla kun on jo rintareppuun liian iso. Manducasta tai muusta tämäntyylisestä kantorepusta olen jo pitkään haaveillutkin. Helsingin reissuun meille on tulossakin nyt lainaan Tula-reppu. Toivottavasti käyttökokemus on niin hyvä, että uskallan laittaa rahaa säästöön ihkaomaa varten ! :)

 • mir
  13.12.2012 at 16:09

  rokkibeibi lämpömittari hehhh! :D

 • mir
  13.12.2012 at 16:17

  ..joo, urpo täällä moi! :)

 • Kristaliina
  13.12.2012 at 16:19

  mir: hei aina kannattaa kuitenkin yrittää :D

 • mir
  13.12.2012 at 16:21

  :D

 • Liisa
  13.12.2012 at 16:43

  Meillä Ilo oppi nukkumaan pihalla vaunuissa syksyllä kun oli täyttänyt 6 kk ja samalla ulkona lämpötilat laskivat alle +10. Nyt meilläkin päästään nauttimaan parituntisista päikkäreistä, mikä on aika ylellistä. Nykyään poika nukahtaa usein jo ennen kuin olen saanut vaunut kiskottua paikalleen tuohon ikkunan alle.

  Meillä ei itkuhälyyttimessä ole lämpömittaria, mutta ei sillä olisi merkitystäkään, koska tuota meidän vehjettä ei saa pitää alle metrin päässä vauvasta. Meillä se on (minigri-pussilla lumelta suojattuna) vaunujen tavarakorissa. Siitä kuuluu sitten lumen ropina pussia vasten, varisten raakunta ja naapurin mummojen jutustelu (sori mummot, I spy!) tänne sisälle lämpöön jossa itse odottelen pojan unien  – ja ulkoilun – päättymistä.

 • niini
  13.12.2012 at 17:05

  Joo, käsi pystyssä! Päikkärit on vain pidentyneet, mitä enemmän on kapaloitu toppapukuun ja lämpötila laskenut :) En ehdi sisällä edes vetää makuupussin vetskaria kiinni, kun pojalla on jo silmät ummessa :D Ja uskoisin nukkuvani itse vastaavissa olosuhteissa erittäin hyvin, kesäisin teltassakin tulee vedettyä makeimmat unoset! Itkuhälytin on makuupussissa sisällä, siitä kuulee sopivasti rapinat, kun poika alkaa vähitellen heräillä. Kopan lämpötilaa en ole tarkkaillut, kyllä se poika on sieltä joka kerta lämpimänä nostettu takaisin sisälle :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  13.12.2012 at 17:10

  Meilläkin visioitiin yhtenä päivänä miehen kanssa millaiset olisi aikuisten vaunut. Ja millaista olisi työnnellä pari metriä pitkiä vaunuja kaupungilla. Jotenkin hymyilyttää edelleenkin pelkkä ajatus :)

 • 1 2 3