Seuraavat neulomisprojektihaaveet ja -hulluudet

Neulomishulluusoppitunti numero 1822:
Varmista aina, että sinulla on edellisen projektin jälkeen seuraava jo valmiina odottamassa. Aina. AI-NA.

Ei siis ollut.

Langat liittyy.

Viime viikon keskiviikkona esittelin elämätyöprojektiani, kaarrokekauluksista revontulineuletta. Postauksen lopussa jaarittelin, että ”eipä ole vielä uutta työtä, saas nähdä koska tulee seuraava, jaaba-jaaba-jaa”.

Se oli siis keskiviikko.

Kaksi päivää siinä meni. Perjantaina iski ihan käsittämätön MULLE NYT HETI NEULOTTAVAA ANTAKAA ÄKKIÄ TÄNNE JOTAIN NYT HETI EI PYSTY OLEMAAN ILMAN HETKEÄKÄÄN -vieroitusoreyhtymä. Onneksi työkoneessa on kaksi ruutua: toisella ruudulla kliksuttelin sormi krampissa Novitan ja Garn studion neuleohjeita ja toisella ruudulla lankavaihtoehtoja.

Ihan kamala fiilis, kun haluaa JOTAIN, mutta ei vaan tiedä, että MITÄ. Antakaa! Heti! Jotain! MULLE! TÄNNE!!!!

Haha.

Ja uuuuh. Löytyi. Olin onneksi tarponut tuolla ohje- ja lankasuossa jo aikaisemmin, joten oikeastaan lähinnä poimin sieltä yhden, jota olin jo ennenkin mielessä muhitellut.

Tällaisen Garn Studion mallin ja mohair-silkkilangan siihen.

Revontulineuleesta nimittäin tuli tuollainen paksuhko ja kaipasin itselleni sellaista ohuempaa mutta silti lämmittävää paitaa.

No niin, homma ratkaistu. Hienoa, löytyi ohje ja lanka, sillä selvä.

Niinhän sitä luulisi.

Mutta kun sitä hitsin kotiintoimitettavaa lankaa pitäisi vielä odottaa saapuvaksi.

Meni siis toiset kaksi päivää, perjantaista sunnuntaihin. Lankamaailma siellä ajatustenlukumaisesti mainosti Facebookissani viikonlopputarjousta. Äääääh. Päädyin klikkailemaan lankoja ostokoriin. Pois sieltä. Ostokoriin. Joo lähdetään mökille. Pois sieltä. Ostokoriin. Joo mä juon tän kahvin vaan loppuun. Enkä mä edes tiedä, mitä mä neulois…

Katse osui mattoon, jonka päällä seilasin keittiön ja tietokoneen väliä.

Toi matto. Toi matto. Toi matto. MATTO!

MÄ HALUAN TUON MATON TYYLISEN VILLAPAIDAN.

Eikä sitä voinut siinä sitten enää oikein estää.

Päädyin tilaamaan toiset langat.

Ahhhahahahaha ja parasta tässä on tietysti se, että ei mulla edelleenkään tietysti mitään lankoja ollut. Koska nyt oli kaksien lankojen tilaus vetämässä vasta graaaaaaaaaah.

Tämä tarina voisi vielä jatkua kolmansien lankojen tilaamisella. Onneksi en sentään niin patologinen tapaus ollut. Tällä kertaa. Vielä.

Phuuuh.

No. Mattolangat tulivat jo, mohairia vielä (EDELLEEN! MIKÄ KESTÄÄ!?!?!?!) odottelen. Mohairista kuitenkin nyt lähtisin liikkeelle. Mattokuviohommaa kun pitäisi vähän myös suunnitella, mutta en kykene minkäänlaiseen aivotoimintaan ennen kuin saan käsilleni jotain neuloositekemistä.

Sähköposti on jo tullut. ”Tulee ovellesi lähipäivinä.” Mitä tämä tällainen on miksi hemmetissä ette anna tarkkaa päivää ja aikaa hitto vie täällä hei ODOTETAAN. Lähetys sisältää LANKOJA!!!! Tajuatteko: LAN-KO-JA!!!!”

Paree tulla ennen viikonloppuna.

Muuten kostan ja tilaan kolmannetkin villapaitalangat.

(kyllä, olen menetetty tapaus)

20

You Might Also Like

 • Noora
  12.3.2021 at 17:10

  Odotan innolla mattokuvioidun paidan etenemistä. Vaikuttaa kiehtovalta projektilta!

  • krista
   12.3.2021 at 19:46

   Hih niin mäkin! :D

   Ekaksi tilatut langat EI muuten tulleet viikonlopuksi, ennakoin vaikeuksia :D Ja nyt vasta tuli ilmoitus, että tuote on toimitettu jakeluun – VIIKKO tilauksesta, nooooouh! Lankamaailman langat tulivat parissa päivässä! Yritin nyt alkaa sitä mattokuviopaitaa suunnittelemaan, mutta noooooooouh (vol. 2), tähän aiotut puikot ovat siellä ekassa tilauksessa. Mun nykyiset pyöröpuikot liian isot, ja jos niitä käyttäisin, pitäisi etsiä uusi malli pohjaksi, mihin sitä kuviota rakentaa… Äääh, taidan jäädä täksikin viikonlopuksi neulomisprojektittomaksi!

 • Ems
  12.3.2021 at 19:24

  Mutta tuohan on oikein hyvä, jos kaikille tilaamillesi langoille löytyy suunniteltu käyttötarkoitus. Itsellä on paha tapa ostaa kivoja lankoja, ja niitä löytyykin nyt pari tyhjiösäilytyssäkkiä, yks vanhanajan kapioarkullinen ja jotain random-projektipussukoita. Aina ostaessa on ajatus, että ”joo joo, tästä tulee kiva pipo/huivi/lapaset /whatever, mutta sitten ne kuitenkin jää kaappiin. Eipä siinä, kuluneena talvena oon tyhjentänyt varastoja ja saanut tehtyä vaikka sun mitä ilman yhtäkään lisälankaostosta (puikkoja kyllä piti hankkia…). 😅

  • krista
   12.3.2021 at 20:03

   No joo siis mullahan kävi aiemman neulomishulluuden kanssa (pari vuotta ennen lapsia ja esikoisen vauvavuosi) just näin, ja niitä lankoja oli tosiaan kertynyt – MUTTA sillä erotuksella, että mulla ei ollut tyhjiösäilytyssäkissä vaan ihan vaan pahvilaatikossa. Noooh. Sitten iski koit, ääk! Eli sinne meni lankavarasto, ihan kaikki oli käyttökelvotonta. Tällä kertaa pitää viisastua ja säilyttää pusseissa kaikki villalangat!

   Mutta siis IHANALTA kuulostaisi tuollainen, että löytyisi omasta varastosta aina langat!

 • Auli K.
  15.3.2021 at 06:49

  Heippa! En tiedä onko jo joku aiemmin kommentoinut tätä, mutta netissä on olemassa neulojille ja virkkaajille oma yhteisö Ravelry, josta löytyy kiljoonia neuleohjeita sekä ilmaiseksi että maksusta. Siellä voi kirjata ylös omat projektit, käytetyt puikkokoot, langanmenekit, tehdä jonon neuleista, keskustella foorumeilla, tallentaa ohjeita omaan kirjastoon, … You name it. Ihan paras paikka! Voi selata toisten projekteja, vertailla lankoja, hakea ohjeita tosi yksityiskohtaisilla kriteereillä… Suosittelen! :)

  • krista
   19.3.2021 at 11:13

   JOO, siis sain tän vinkin Instassa joskus! Kirjauduin jo sinne, mutta ilmeisesti iski joku paljousähky tai sitten aloittelijan kaipuu ”tuttuun ja turvalliseen”, joten oon nyt ollut näissä Novitan ja Dropsin neuleiden soveltamisissa ensin… Mutta pitäisi tuohon kyllä mennä sisään lisää, koska siis ohjeita tosiaan oli PAL-JON :D

 • Auli K.
  15.3.2021 at 06:54

  Ai niin, piti myös sanoa, että tunnistan niin hyvin tuon neulemanian, kun on vain pakko saada jotain neulottavaa! Sitten sitä etsii ohjetta ja penkoo lankalipastoa ihan hullun kiilto silmissä. :D Voisi olla hauska katsella sitä omaa villitystä ulkoapäin.

  • krista
   19.3.2021 at 11:14

   Hih totta! Mun tapauksessa kun ei ole lankalipastoa (VIELÄ :D ), niin hullun kiilto silmissä klikkailen netistä ohjeita ja lankoja :D Saattaisi tosiaan näyttää vähän hullulta ulkoapäin katseltuna :D

 • Satu
  15.3.2021 at 07:56

  Kiva seurata neulomisintoasi. Itselläni sama innostus. Mulla on aina kaapissa tarpeet ’välivillasukkiin’ eli kun suunnittelen seuravaa isoa projektia voin tehdä sukkia🙂

  • krista
   19.3.2021 at 11:14

   Joo mä ehdottomasti kans tarvitsen jonkun tuollaisen välivarmuusvaraston :D Nyt näitä langan loppuja myös alkaa kertyä, joten välipaloina olisi kiva myös niitä aina ottaa hyötykäyttöön!