Tulppaaninkääntötemppu

Käännetyt tulppaanit ovat täyttäneet someni viime aikoina!

Tai no okei, liioittelin. Oikeasti neuleohjekuvat ja kissavideot ovat täyttäneet someni, ainakin Instassa. Jostain kumman algoritmisyistä olen nimittäin siirtynyt shaky-shaky-boom-boom-takapuolenheiluttelijavideokohderyhmästä suoraan kirjoneulevillasukkiin ja söpöihin kissoihin.

Mutta siis tulppaaneista piti kirjoittaa.

Ruokatilaukseen pari viikkoa sitten laitettiin ”tulppaanikimppu pieni”. No, sitä ei tullut, oli loppu kai. Pari muutakin suomalaista haluaa kevätkoteihinsa tulppaaneja. Seuraavaan tilaukseen laitettiin sitten astetta kovemmat panokset: ”tulppaanikimppu suuri”.

Ja tuli! Tuli! Ja vieläpä sattumalta just meille oikeaa väriä. Kepeät neljä maljakollista, 28 kappaletta.

On sitten meillä tulppaaneja, jea.

Tulppaanihieronta on ollut tämän alkutalven juttu – oletteko jo bonganneet ja kokeilleet? Mä kutsuisin sitä tulppaaninkääntötempuksi, koska en varsinaisesti tiedä, mitä siinä oikein hierotaan. Aivonystyröitä?

Idean lähde on käsittääkseni englantilainen kukkastylisti Willow Crossley Instassaan, täällä.

Mutta siis tuo tulppaaninkääntötemppu on kyllä vähän sellainen mindblown-juttu. Kukka muuttuu siis ihan erilaiseksi, aivan kuin eri kukaksi!

Mulla itselläni tulee käänteistulppaanista mieleen jollain tavalla tämä ”kaunis nimetön kukka” Thaimaasta, joka me silloin aikoinaan yhteistuumin tunnistettiin frangipaniksi eli plumeriaksi.

Tämä tässä ei kuitenkaan ole thaimaalainen plumeria, vaan suomalainen tulppaani. Eihän uskoisi!

Tulppaaninkääntötemppua (eli tulppaanihierontaa) kannattaa kokeilla siis erityisesti siinä vaiheessa, kun tulppaani alkaa mennä ”överiksi”. Sillä saattaa siis saada pari päivää hehkeää jatkoaikaa kulahtaneelle kukkaselle.

Tai sitten ihan vaan vaihtelua!

Itse valitsin hommaan viisi pisimmälle asti auennutta tulppaania.

Leikkasin ensin varret lyhyemmiksi ja samalla lähes kaikki lehdet pois. Ja sitten vaan kääntelin tulppaanin terälehdet ihan vaan fiilispohjalta kuperiksi. Jos käsissä olisi kerroksellinen kukka, niin uloimmasta lähtien. Näissä ei oikein ollut järjestyksellä väliä.

Kärjen kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, se halkeaa tosi helposti. Eli enemmänkin sieltä tyvestä päin lähtee kääntöä tekemään.

Pelkäsin, että terälehdet saattaisivat irrota, mutta onnistumisprosentti oli (ihme kyllä) täysi sata. Ehkä vielä ”kypsemmillä” kukilla se irtoamisriski voi olla vielä isompi.

Ja ai hitsi, miten upeita nämä tulppaanien negatiiviversiot tosiaan ovat.

”Ihan niin kuin olisi keksitty joku uusi kukka”, Joel ihmetteli.

No todella! Kääntötulppaani!

Oletteko jo testanneet tulppaanihierontaa?

9

You Might Also Like

 • Ida
  15.3.2021 at 17:41

  Just tänään mietin, notta pitäiskös ostaa vaihteeksi kerran tulppaaneja, kevään kunniaksi. Tykkään neilikoista enemmän, mutta kerran keväässä pitää tulppaanit ostaa. Ja täytyy kyllä tätäkin sitten testata! 😄

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2021/03/15/ahdistus-asuu-minussa/

  • krista
   15.3.2021 at 17:43

   Joo, tulppaanit kyllä kuuluu kevääseen! Neilikoistakin tykkään, mutta jotenkin mulle ei ole niiden ostamiseen tullut sellaista tapaa… Ja tulppaanien jälkeen onkin sitten kohta narsissien aika!

   Ja joo, testaa ihmeessä! Jotenkin ihan huikeaa, miten muuttuu niin erilaiseksi! Mä en raaskinut kaikkia kääntää (koska tykkään sellaisenaankin), mutta kääntelen sitä mukaa kuin muuttuvat ”eläneen” näköisiksi :)

 • A
  15.3.2021 at 21:09

  Mun tekisi mieli kevät kukkia (tulppaaneja, narsisseja, ja varsineilikoita), mutta kun koti on laatikkokaaos vailla laskutilaa, niin säästän roposet (vaikkapa keittiön maksamiseen :D). Ennen mun suosikkeja oli tulppaanit, mutta ne vaatii mun makuun liian paljon hoitoa pysyäkseen hyvänä parisen viikkoa…nimittäin kun bongasin k-kaupasta aikanaan reilun kaupan varsineilikat, niin se oli täysi kukkaihastus…etenkin kun pysyy kauniita viikkokaupalla (jopa ilman varsien leikkelyä). Aivan älyttömän hyvä hinta-laatusuhde noilla ihanilla. Tuota tulppaanien kääntötemppua en ole kokeillut, mutta pari kertaa internetin maailmassa oon bongannut vinkkejä. Mun suosikkitulppaanit on sellaiset kerrostetut jotka parhaimmillaan aukeaa lähes pionimaiseksi kukaksi (joka on ihan kukkasuosikki myös).

  • krista
   16.3.2021 at 12:30

   Siihen vaan laatikkokaaoksen päälle kukat ja tiukka lähikuva – ja ainakin some-illuusio ois valmis. Vielä kun oikeassakin elämässä oppii zoomaamaan katseensa niin, että ei huomaa niitä keskeneräisyyksiä vaan ne kukat lähiksenä :D

   Mä tän innoittamana katselin just ruokatilaukseen neilikoita, mutta hitsi ei löytynyt. Joku viikkokukkakimppu olisi ollut, mutta en tykkää niistä hörselöistä, mitä niissä usein on :D Joten ostin VIELÄ yhden kimpun tulppaaneja, kun näissä ei ehkä ollut vielä tarpeeksi :D

   Mä RAKASTAN kans kaikkea kerroksellisia kukkia, just pionejakin! Tulppaaneja en ole koskaan onnistunut bongaamaan kerrostettuina omaan maljakkoon (täh, kirjoitin ensin että naulakkoon), mutta ostaisin kyllä, jos sopivasti olisi tarjolla. Kuvissa ne on IHANIA, tulee just pioni jopa mieleen!

 • Salallaa
  15.3.2021 at 21:59

  Just viikonloppuna 🤣

  • krista
   16.3.2021 at 12:35

   Hihii, somevillitysten ytimessä! Mutta siis tosi kiva bongata tällaisia pieniä uusia juttuja, jotenkin näistä vaan saa iloa <3

 • MMinne
  16.3.2021 at 14:00

  Voi rähmä, heitin juuri eilen roskiin tulppaanikimpun. Oli kyllä niin vanha, että olisi saattanut irtoilla kääntöä tehdessä, mutta olisi ollut hyvä harjoittelukimppu kylläkin!
  Vitsit miten erilainen kukka tuosta kääntämällä tuleekin! Tätä on kyllä testattava seuraavalla kimpulla..

  • krista
   16.3.2021 at 14:38

   No hitsi – mutta siis hyvä syy ostaa uusi kimppu :) Mäkin veikkaan, että tosi vanhoilla kukilla ne terälehdet irtoilee. Mutta testailen sitä mukaa kuin kukat tästä vanhenevat :)

 • Tuuli
  17.3.2021 at 11:24

  Mulla on ollut yksi tulppaanikimppu tänä keväänä, mutta en ehtinyt kokeilla, kun terälehdet alkoi tippuilla.
  Itse suosin neilikoita samasta syystä kuin A tuossa aiemmin. Niissä on niin hyvä hinta-laatusuhde, ne vaan kestää, kestää ja kestää… Joskus olen ostanut -70% neilikoita ja nekin vaan kestää, kestää ja kestää…

  • krista
   19.3.2021 at 11:11

   Mä en muuten ehtinyt käännellä tän kimpun seuraavia tulppaaneja, ropisivat vaan alas henkäyksen voimastakin… No, onneksi tuli eilen seuraavassa tilauksessa uusi kimppu :D

   Neilikoita ois kyllä ihana saada! Luulin jo kirjoittaneeni, mutta nyt pätkii muisti… Mutta siis mä luulin, että mulla ei ole ollut neilikoita, mutta sitten tajusin, että mun Espanjan-kukkakimppujen ”ikikukat” taisi olla just niitä! Ne muistaakseni kesti senkin jälkeen, kun olin jo ne unohtanut maljakkoihin ja vesikin niistä loppunut! :D