Uusia vaunuvarusteita

Joissain peruslastentarvikehommissa me ollaan kyllä auttamattoman hitaita laiskoja. Muistan ikuisesti, kuinka Silvan ollessa vauva eräs äitikollega ihmetteli, että työnnättekö te tosiaan vielä kymmenen kuukauden ikäistä vauvaa Bugisten vaunukopassa. Noooh, ööööh, joo? Noku noku se viihtyy siinä, mahtuu ja nukkuu päikkäritkin hyvin – ei ole ollut vielä syytä vaihtaa muuhunkaan.

Seelan kanssa vedettiin uudet pohjat; tyyppi oli yli vuoden ennen kuin saatiin aikaiseksi lähteä ostamaan noihin tupla-Vikingeihin*) toinen istumakoppa. No mutta nyt meillä on sitten vihdoinkin kaksi istujaa:

…ja onhan tuo istuminen nyt Seelalle paljon paljon mukavampaa. Ois pitänyt käydä ostoksilla aiemmin.

Nykyäänhän Seela muuten nukkuu jo päikkärinsä vaunuissa (JEE!!!) ja tokat päikkärit jopa yhtä aikaa isosiskonsa kanssa (JEEE JEEEE JEEEE!!!!). Eikä tirriäisen vaunuviihtyvyydessä ole muutenkaan enää mitään ongelmia:

Seelalle oli itse asiassa tarkoitus ostaa ratasistuimeen samanvärinen limenvihreä kuomu kuin vaunukopassakin oli, mutta kun näin tämän Summer lime -raidallisen, en tainnut montaa hetkeä mietiä. Ihana. Vein muuten viimeisen Variston Lastentarvikkeesta, toivottavasti tilaavat pian lisää.

Istuinkopan ja uuden kuomun (ja Seelan uuden turvaistuimen; samanlaisen kuin Silvallakin, näkyy täällä) lisäksi ostoslistalla oli vihdoinkin myös seisomalauta. Emmaljungan oma lauta oli tällainen hyvin perusmallinen, mutta just eilen asukastalon edestä bongasin myös Emmaljungan vaunut, joihin oli kiinnitetty sellainen istuinpenkillinen lauta (merkkiä en katsonut), ikään kuin sellainen satula siis. Vähän ehti jo varustelukateus kirpaista, mutta sitten hengitin syvään ja totesin, että:
a) tirppa viihtyy tosi hyvin tuossa seisoenkin eikä mitään istumatarpeita ole ainakaan toistaiseksi ilmennyt
b) pidemmille matkoille lähdemme joka tapauksessa tuplilla (koska molemmat nukkuvat niissä), jolloin tirppa saa istua halutessaan
c) se istuimellinen lauta näytti menevän vielä pidemmälle ikään kuin ”syvyyssuunnassa” eli vaikeuttanee työntöä

Tuohon c-kohtaan liittyen nimittäin; ainoa pieni miinus, minkä näistä uusista varusteista keksin, on ilmeisesti tällainen lyhyen ihmisen ongelma. On nimittäin ihan siinä ja siinä, osuuko kävellessä omat jalat tuohon lautaan. Tarkoitan siis näin:


Mä veikkaan, että ajan myötä tuota oppii varomaan, mutta ensikokeilulla lauta meinasi ensin olla edessä. Oon nyt silmä kovana tihrustanut muita vaunuja ja arvelen, että ongelma on ”yleismaailmallinen” eli koskee ilmeisesti seisomalaudan käyttöä aika useissa tapauksissa. Vai millaisia kokemuksia teillä on? Johtuukohan tää siitä, että mä oon näin lyhyt?

Muuten lauta rullailee tosi sujuvasti ja tirppa tykkää – mikä tietysti käytön kannalta on olennaista. Suosittelen kyllä sisaruslautaa vaihtoehtona (tai lisänä) tuplille etenkin lyhyillä matkoilla; näppärä on, oi kyllä.

 

*) Emmaljunga tupla-Vikingit (yhdellä vaunukopalla ja yhdellä penkillä) siis saatu Lastentarvikkeelta vuosi sitten ja ne arvotaan meidän käytön jälkeen eteenpäin. Taustaa täällä. Kaikki lisäosat ostettu ihan itse.

Minulta aina silloin tällöin kysytään käyttökokemuksia, aiempia kirjoituksia täällä:
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/no-millaiset-ne-sitten-emmaljunga-double-viking-kayttokokemuksia
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/bugaboo-cameleon-vs-emmaljunga-viking
…ja tuoreempiakin käyttökokemuksia voisin joo kirjoitella jossain vaiheessa!

 

You Might Also Like

 • Mirkak (Ei varmistettu)
  20.5.2015 at 15:26

  Ja mä kun kuvittelin, että tuo seisomalautaongelma on nimenomaan pitkillä ihmisillä. Jos oletetaan, että vaunuja työntää suht suorassa, eikä ns ’takapuoli pitkällä’ sekä lyhyt, että pitkä ihminen on suurinpiirtein yhtä lähellä vaunuja. Usein vielä pitkällä ihmisellä työntöaisa on yläasennossa -> pakko olla vielä lähempänä vaunuja. Pitkällä ihmisellä on luonnollisesti pidemmät askeleet, eli ihme steppausta saa pitää, ettei tallo sen laudan päälle ;)

  • Kristaliina
   20.5.2015 at 15:32

   Hmm niin joo.. Mä ajattelin, että pidemmällä ihmisellä ois pidemmät kädetkin :) Ehkä pitäis olla pitkäkätinen ja lyhytjalkainen, niin ois helpointa :D

   • Torey
    20.5.2015 at 15:49

    Oranki. :D

    Mä potkin aina jalkojani seisomalautaan kanssa! Niin töissä ku kotona. :D

   • kao kao
    20.5.2015 at 15:51

    Sellai apina siis? :D

    • Torey
     20.5.2015 at 19:18

     Apina joo. :D

   • Ester-i (Ei varmistettu)
    20.5.2015 at 18:25

    Mä oon vähän orankimallia, ja silti jalat osuu aina seisomalautaan :D Ei ole meillä apinoillakaan siis helppoa!

 • Kummelikopplan
  20.5.2015 at 15:51

  Juu pituudesta ei ole tässä yhtälössä hyötyä – päinvastoin. Yritämme pärjätä ilman sisarusrattaita kun isoveli täytti kolme pikkuveljen syntyessä, mutta seisomalaudan kanssa joudun kävelemään rattaiden sivulla ja työntämään yhdellä kädellä. Onneksi on kevyet rattaat… Jos lasken työntöaisaa alas niin ett pojalla on mukava seistä ja askellus toimii aavistuksen paremmin, joudun kulkemaan tosi kumarassa. 

 • riistahurjastelijamamma (Ei varmistettu)
  20.5.2015 at 16:05

  Brion oma seisomalauta yhdistelmärattaiden kanssa myös on liian pitkä. Asfaltilla työntelen siitä sivusta, paitsi niuho esikoinen hermoilee silloin ”äiti, muista, kahdella kädellä, ihan koko ajan!”
  Ärsyttävään lyhyeen askellukseen tottuu onneksi aika nopeasti, sitten kun on seisomalauta tavarakopassa on huikaiseva vapauden tuntu kun saa kävellä vapautuneest ihan miten haluaa!

 • Jenn-
  20.5.2015 at 17:09

  Se on ärsyttävää, kun jalat osuu siihen seisomalautaan. Mäkin työntelen usein siinä vierellä yhdellä kädellä.

  Noiden Emmaljungien paras puoli on kyllä muunneltavuus ja persoonallisuus. Meillä on siis Super Viking malli ja saan vähän väliä kuulla kuinka kauniit meidän rattaat on. Ihan tuntemattomilta vastaaantulijoilta siis. Kukaan ei ikinä kehunut meidän mustia vaunuja. Kovasti kummastusta ne herättää myös tuplina. ”Tuo se on oikea hyötyajoneuvo”.

  • ladjgk (Ei varmistettu)
   20.5.2015 at 20:25

   Tuplat kyllä ON varsinainen hyötyajoneuvo. Rakastin tuplia, en käyttänyt seisomalautaa. Siinä vaan ei kertakaikkiaan pysty kävelelmään ja meidän lauta tärisee ja rämisee niin kovaa että ei siinä viihdy erkkikään. Nyt alkaa olla sellainen tilanne että rattaita ei olla tarvittu pitkään aikaan. Kesällä aion ne kyllä ottaa mukaan koska niissä on niin näppärää kuljettaa kaikki lasten ja omat oheivarusteet, vaikka lapsi ei enää kyytiin suostukaan. Kolmevuotiaan tarmolla kävelee vaikka ei oikein jaksaisikaan. Mutta tosi kaunis koppa. tai siis istuinosa.

  • Kristaliina
   20.5.2015 at 21:32

   Vaikka on se vanha sanonta lahjahevosista ja sen hampaista, niin pakko kans kyllä sanoa, että mä ihan todella tykkään näistä vaunuista. Bugikset on itse asiassa vieläkin Espanjan-matkan kuljetuslaukussa, niitä ei olla käytetty moneen kuukauteen – yksöis-Vikingit on vaan kivemmat. Vois ne Bugikset myydä kyllä pois, mutta jotenkin mulla on niihin joku hassu tunnearvo…

 • Ainuli (Ei varmistettu)
  20.5.2015 at 20:31

  Sitä vaan, että sulla on mun takki :D

  • Kristaliina
   20.5.2015 at 21:29

   Hei takkisamis, mä kaipaan ton takin käyttövinkkejä! :)

   Mä ostin ton nimittäin jo pari vuotta sitten Italiasta ja se on mun silmään ihana, mutta en vaan osaa käyttää sitä. Kolealle säälle se on aivan liian kylmä, ja sit lämpimällä säällä ei pitkää takkia tarvitse :) Mä oon ajatellut, että ehkä se on suunniteltu etelä-eurooppalaiselle, joka käyttää trenssiä silloin kuin suomalaiset bikinejä :) Onko sulla jotain lämmintä tuolla alla, vai minkälaisilla keleillä käytät? Entä toi kaula-aukko, onko sulla joku iso huivi siinä.

   Tekisi mieli ottaa tuo käyttöön, mä oon käyttänyt sitä tyyliin kolme kertaa ikinä, mikä on ihan älytön harmi!

   • Ainuli (Ei varmistettu)
    21.5.2015 at 17:38

    No vähän sama, mutta viime syksynä/loppukesästä tuli pidettyä tosi paljon kun oli niin lämmintä. Ikäänkuin neuletakin tms asemasta. Ja ihan ohuen huivin kera. Sellaisina päivinä kun trenssin tms paksumman takin kanssa veivaisi koko ajan edes takaisin, että päälle vai pois. Mutta onhan tuolle Suomen olosuhteissa aika vähäiset käyttömahikset :( Tänä keväänä en oo vielä ottanut käyttöön ollenkaan, ehkä muutaman asteen päästä? :) Mutta ah, niin ihana vaate <3 Plussaa vesipestävyydestä! (Ja kääk, mähän aloin ihan jatkuvasti täällä kommentoimaan)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  20.5.2015 at 21:49

  Heh, riippuu kyllä niin vauvasta. Meillä on myös Vikingit ja reilu nelikuisen 65 cm pitkän tytön kanssa on ihan niillä rajoilla, että mahtuuko enää vauvakoppaan. Viimeistään kuukauden kuluttua on pakko vaihtaa ratasistuimeen. :)

  • Kristaliina
   20.5.2015 at 21:56

   Joo totta, nää lapset on niin eri kokoisia. Joskus tavattiin puolivuotias, joka oli saman kokoinen kuin meidän tirppa (no se onkin ihan  minikokoinen) kaksivuotiaana…. Seela on enemmän tuollainen keskikäyrien napero, vaikkakin suht pienehkö käsittääkseni sekin.

   Hihihi joo niin ja itse asiassa me kans koko talvi hoettiin Seelan kanssa, että kohta se ei varmaan mahdu. Mutta mahtuipa sitten 74-senttiseksi asti, kun änkesi :D …mutta siis ei tosiaankaan ollut enää tilavaa ja mukavaa, olisi kannattanut tehdä se vaihto paljon-paljon aikaisemmin :) Istumaosassa näkee kivasti ympärilleenkin eikä tarvitse kuikuilla pelkkää taivasta :)

 • Emmanna (Ei varmistettu)
  20.5.2015 at 22:08

  Meillä on molempien kohdalla alettu odottelemaan etukäteen, koska voisi ottaa ratasosan käyttöön. Kopassa oleminen alkoi molempia ärsyttää jo neljän kuukauden ikäisenä. Meillä on isokokoiset lapset, eikä puolivuotiaina ollut kumpaakaan enää mukava kopassa kantaakaan.

 • Milkkis (Ei varmistettu)
  20.5.2015 at 22:13

  Siis täh, onko Seela tähän asti vain makaillut vaunuissa vai miten ihmeessä olette pärjänneet ilman istuinosaa? Mulle ei siis ole Emmaljungat tuttuja niin en tiedä, voiko vaunukopassa jotenkin myös istua tai jotain..?

  Silloin Silvan ajoilta muistan kun kävi ilmi, että Silva on siis aina vain nukkuessa ollut kyydissä, ette koskaan liikkuneet hereilläollessa. Noh, kai sitä nujjuessa ”viihtyy” vaunukopassakin :) Mun molemmat lapset on olleet niin liikkuvaisia ja vähän nukkuvia että vaunukopat on jätetty noin viisikuisina. Nämä ei todella ole jaksaneet vaunuissa makailla. Ja jos olisin ainoastaan unien aikana liikkunut niin ei kyl oltais koskaan mihinkään päästy. Jäi niin tuo mieleen kun itsekin silloin ihmettelin että miten voi kymmenkuinen viihtyä vaunukopassa. Syy selvisi sit jossain kommenteissa.

  • Milkkis (Ei varmistettu)
   20.5.2015 at 22:14

   *nukkuessa

  • Kristaliina
   21.5.2015 at 13:08

   Mun eka ajatus oli, että ”mitäääh – eikö me mukamas silloin liikuttu mihinkään…” :) Eli rehellisesti sanottuna en muista :D Voi olla niin (ja luultavasti onkin, jos kerran niin olen sanonut), että ehkä Silva silloin nukahteli aina vaunuissa ollessa, mutta kai me nyt jossain käytiin hereilläkin… En tiedä :D Tuo mun viittaama live-tapaus, jossa äitikollega asiaa ihmetteli, oli ainakin matkalla kylätalolta vauvaharrastuksesta kotiin; mutta oisko Silva tosiaan aina siinä sit nukahtanut…?

   Mutta ehkä tilanne on ollut suunnilleen sama kuin Seelalla nyt. Hereillä ollessa on etupäässä lyhyempiä siirtymiä, jolloin Seela on joko katsellut maailmaa makuulta tai sitten jos on sitä protestoinut, on otettu kantoreppuun (no sitä ei kyllä käytetty Silvalla, kun ei viihtynyt kannettuna) tai sit Seela on siirtynyt Silvan istumakoppaan ja Silva kävellyt. Eli kyllä ton istumaosan hankkimiseen oli aikakin, ei mikään maailman helpoin systeemi tähän asti :D Hankkimattomuus tähän asti johtunut vaan siitä, että ei olla onnistettu (saatu aikaiseksi) järjestämään aikatauluihin sopivaa koloa, jolloin päästäis lastentarvikeliikkeeseen asti; tässä lähistöllä kun ei ole liikettä vaan pitää lähteä pidemmälle asti, ja ostoksia oli ostoslistalla enemmänkin…

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  20.5.2015 at 23:15

  Taitaa seisomalaudat aina olla vähän tiellä. Meillä on ollut teutonian kiddy board-lauta ilmakumipyörillä ja se oli kyllä loistavan kevyt ja hiljainen työntää. Mutta kyllä sitäkin potkittua tuli. Meillä siskoksilla sama ikäero kuin teillä, mutta en ikinä kokenut tarvitsevani tuplia kun ei niin päiväuniaikaan liikuttu. Tai siis ekan vuoden eivät nukkuneet samaan aikaan ja sit kun 1- ja 3-v alkoivat nukkua samaan aikaan, pyhitettiin se unirauha, koska paikoillaan nukkuivat monta tuntia ja liikkuvista vaunuista heräsivät heti kun kärryt pysähtyivät. Autolla toki liikuttiin uniaikaankin kun maalla asutaan eikä mitään julkista liikennettä ole.
  Meillä on käytössä olleet yhdistelmät pehmeällä kopalla joten ei ole tarvinnut erikseen miettiä mitään istuimen ostoa: hereillä liikkuessa istuen 6kk alkaen ja unilla sit tietty makuulla. Mut ei olis tullut kysymykseen että kukaan lapsista olis suostunut hereillä tuijottamaan kuomua vaan makuulla. Jos unilta lenkillä heräsivät niin puiden katselu kuomu alhaalla on tovin aina kelvannut (makuupussi kun ei istumiseen ole kovin kätsy) mutta ei puhettakaan että olisivat rutiinisti matkustaneet noin.

  Mikä teillä tuo Seelan yö- ja päikkärirytmi muuten nykyään on? Meillä samanikäinen nukkuu yöt 21.30-7+ ja päikyt 12-15.30 kotihoidossa eli sellaiset 12-13 tuntia vuorokaudessa. Yöunet tosin yhä parilla heräilyllä ja hysytyksellä enimmäkseen. Isommat sisarukset menivät aikanaan varsin samalla rytmillä.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   20.5.2015 at 23:40

   Ihan megalomaaniset päikkärit!! Meillä jos hyvänä päivänä puolitoista tuntia.. Kade.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    21.5.2015 at 13:19

    Joo tiedän – ja kaikki kolme lasta menneet tällä rytmillä eli ei vaan tää yksittäistapaus. Mut vuorokauden kokonaisunimäärä ihan normi. Oma yöunet jää lyhyiksi, koska kukun pääosin yli puolen yön ja sit yleensä vielä herätys tai pari ennen aamua. Ja päivisin en osaa nukkua enkä just ehtiskään kun isommatkin lapset vaativat huomionsa. Mut yli 10 h yöunia ei meidän lapset sitten olekaan nukkuneet IKINÄ (päiväunia kyllä isommatkin 5- ja 4-vuotiaiksi). Meille tämä rytmi sopii, jää sitten hoitopäivän päällekin aikaa olla lasten kanssa. Itse ihmettelen aina niitä perheitä, joissa lapset vetää yöunta suunnilleen 19-7, että milloin vanhemmat ehtivät lastensa kanssa arkena olla kun hoidosta vasta tullaan viiden nurkilla. Omaa ilta-aikaa toki näillä vanhemmilla sitten ruhtinaallisesti.

  • Kristaliina
   21.5.2015 at 13:01

   Meillä Seeluskalla itse asiassa tosi paljon samaan tyyliin kuin teillä!

   Yöunet on samat, nykyisin ehkä puolta tuntia myöhempään eli 22-7.30. Päikkärit on vielä kahdessa osassa (useimmiten) eli ensin 10-11 ja sitten vielä 14-16. Joskus, kun aamupäikkärit jää väliin, niin päiväpäikkärit on suht samat kuin teillä. Muutamia kertoja ollaan kokeiltu, että josko pärjättäisiin yksillä – mutta aamupäivällä kyllä meinaa tulla tyypille niin kova väsymys, että tää kahden päikkärin rytmi taitaa toistaiseksi olla Seelalle sopivampi.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   21.5.2015 at 13:37

   Avainsana tähän muuten lienee ulkounet kelissä kuin kelissä. En ole koskaan kuullut lapsesta, joka vetäisi sisällä samanlaisia unia (mikä ei tietenkään tarkoita etteikö sellaisia olisi). Meillä lapset on siirtyneet sisänukkujiksi 3-vuotiaina (eivät enää mahtuneet vaunuihin mukavasti ja oli kesä vastassa joten ulkona oli aika tavalla virikkeitä joita kuikuilla) ja silloin unista hävisi tunti eli olivat pihalla nukkuneet sellaista 2,5 tuntia, sisällä eivät enää koskaan kuin puolitoista korkeintaan.

   • Kristaliina
    21.5.2015 at 13:40

    Mä kans fanitan tätä ulkonanukkumismahdollisuutta! Silva saattais nukkua edelleen (3-vuotiaana) ulkona neljäkin tuntia putkeen välillä… Usein pitää ihan herätellä, ettei ole sit yöunista pois :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  21.5.2015 at 00:12

  Tarttee hankkia aisalisäkkeet :P
  http://www.amazon.com/Englacha-Stroll-Handle-Extension-Black/dp/B00OOKC13G
  (Olen kyllä jossain joskus nähnyt järkevämmän version kuin tuo linkin takana oleva, mutta nyt ei osu silmiin.)

  • Kristaliina
   21.5.2015 at 11:21

   No hei mahtavaa – tuohan sen ratkaisisi! Ilmeisesti siis tosiaan yleinen ongelma kaikkien lautojen kanssa :)

 • anneb (Ei varmistettu)
  21.5.2015 at 11:13

  Laiska ilmottautuu.
  Meidän vauva oli 2v:D ennenkuin ostettiin rattaat. Sitä ennen oli retrorattaat, jossa vaunukoppa. Missä matkasi poika :D
  Aikanaan kun oli istumista harjoiteltu ostin vasta syöttötuolin.
  En ajatellu, että kun hedelmöttyminen tapahtuu,täytyy ostaa tuolit ja sängyt valmiiksi :D

  • Kristaliina
   21.5.2015 at 11:27

   Heheheee, vielä laiskemmat kuin me – ihan mahtavaa! :D

 • -jenni-
  21.5.2015 at 11:34

  Meillä on emmaljungan city cross ja mä olen 182cm. Mä potkin kävelessä sitä jarruakin joten en pystyis kävellä yhtään seisomalaudan kanssa.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  21.5.2015 at 12:51

  Miten ihmeessä tämän nyt muotoilisin, kun tarkoitus ei ole kritisoida teitä, vaan ehkä tuoda muille vastaavassa tilanteessa oleville tiedoksi ajatus siitä, että liikkuumaan pystyvän eli tyypillisesti yli puolivuotiaan vauvan pitäminen vaunukopassa varsinkaan ilman valvontaa ei ole turvallista. Jos vauva nukkuu itkarin varasssa pihalla ja lähtee herätessään venkoomaan, niin aika äkkiä se saa kammettua itsensä vaunuista alas ja siitä sitten eteenpäin. Todennköisyys suuremmalle onnettomuudelle on toki erittäin pieni, mutta kyllä tämä aspekti kannattaa ottaa huomioon. Ratasosassa saa sitten turvavyöt kiinni.

  • Kristaliina
   21.5.2015 at 12:57

   Oikeassa oot ja hyvä muistutus! Esim. meillä Seela oli piukasti pussissa ja vaunukopan ”päällys” kiinni eli sillä varmistettiin, että ei millään ilveellä pääse sieltä istumaan. Eli ”irralleen” ei kantsi jättää sen jälkeen, kun voi itse nousta sieltä!

   Silvan ollessa samanikäinen sitä itse asiassa nukutettiin pelkässä vaunukopassa (joka portailla) just siksi, että jos sieltä pääsisi nousemaan, niin ei tipahtaisi mistään.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   21.5.2015 at 13:29

   Tuollainen 1-vuotias on muuten aika kahlekuningas saamaan itsensä irti muista kuin 5-pistevöistä! Nukutin 1v:n just muutama päivä sitten sateella autokatokseen ja muutaman tunnin päästä sinne vilkaistessani kauhukseni huomasin, että ipana istui vaunuissa ”nurinpäin”, kuomu alhaalla, makuupussi maassa. Itkarikin sillä oli, mutta ei sieltä ollut mitään kuulunut! Ja vaunuverhokin oli pitkää mallia joka kiinni kuomussa ja vaunun jalkopäässä, mutta sen sivusta oli saanut itsensä ”ulos” istuksimaan. Tähän asti hän oli aina herättyään alkanut siellä höpötellä ja hain heti pois mut näinkin voi lapsi toimia. Onneks on sen verran fiksua sorttia että tulee takaperin aina alas ettei päälleen betonilattialle helposti olis tipahtanut, mutta jos oliskin lähtenyt litomaan jonnekin kotipihasta! Nyt on lapsi tiukasti vöissä unilla (ilman makuupussia, kun en vielä saanut siihen aikaiseksi läpivientejä tehdä).

   • Kristaliina
    21.5.2015 at 13:38

    Meillä kans Silva oli aikoinaan Bugiksissa kontallaan kerran! Menin silloin just katsomaan itkarista kuuluvaa ”epämääräistä muhjuamista”… Sen jälkeen just alettiin pitää maassa sitä vaunukoppaa.

    Mulla oli silloin aikoinaan Bugisten kanssa sellainen paine, että mua jotenkin jänniti se ”istumatyyppinen asento” (jalat ylhäällä), mikä tuli, kun istumakopan laittoi makuuasentoon. Tirppa oli vielä niin pienikokoinen, että jalat sojottivat ihan suoraan ylöspäin, ja jännitin että onkohan se millainen asento selälle – kun tyyppi jaksoi nukkua siellä sen neljäkin tuntia. Siksi itse asiassa viivyttelin niin pitkään silloin Silvan kanssa kopan vaihtoa; niissähän ei olisi tarvinnut edes ostaa mitään uutta osaa. Mutta kun istumaosan otti käyttöön, vaunuosaa ei enää voinut vaihtoehtoisesti käyttää, koska runko oli sama. Viikkareissahan voi käyttää molempia vuorotellen ja tarpeen mukaan. Ei tuota vaunukoppaa kyllä enää ole tullut käytettyä istuinosan hankinnan jälkeen.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    21.5.2015 at 22:37

    Komppaan! Meidän vesseli veti itsensä 5-pistevöistä irti ja kurotteli seisaaltaan vaunuista parvekkeen kaiteelta kukkia neljännessä kerroksessa. Alle vuoden oli, pientä kohinaa itkuhälyttimestä, joten lähdin katsomaan. Sekunneista oli kiinni, ettei tippunut alas. Loppui muuten ulkounet kerrasta siihen. Älkää tuudittautuko, että ei ole mitään ennenkään tapahtunut!!!!

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     21.5.2015 at 23:32

     5-pistevöihin mä kyllä luotan edelleen, mutta napakasti ne on oltava kiinni, melkein kuin auton istuimeen laittais. Mut ei, en hevillä luovu noista neljän tunnin ulkounien suomasta rauhasta.

 • Paula* (Ei varmistettu)
  21.5.2015 at 13:50

  Heh, sattuipa taas sopivasti aiheesi, kun eilen tytön 10 kk päivän kunniaksi kasasin viimein yhdistelmien ratasosan käyttöön. Vaunukopan kanssa on menty tähän saakka kun on ollut välillä ainut paikka missä tytön saa nukahtamaan ja toisaalta ei ole tarvinnut miettiä niin paljon pukemista kun makuupussi on lämmittänyt. Pohja istuma-asennossa on kelvannut hereillä, tähän saakka… No, sitten tuli se lenkki kun piti toisella kädellä pitää lasta vaunuissa ettei se kiipeä pois. :) Siispä ison tytön kulkupeliin siirtyminen ja vyöt käyttöön! :D Ja hih, tuo ”kohta ei enää mahdu” -lause on ollut koko talven käytössä, mutta hyvinpä mahtui vieläkin vaan. Nyt pitää sitten opetella nukkumaan rattaissa.

 • ViiviT (Ei varmistettu)
  1.7.2015 at 21:39

  Oi mä niiiiiiiin on ihastellu näitä vikingejä ja tupla vikingejä! Onneks täällä löyty käyttökokemuksia.. :) Harmittaa että miks en jo heti kun meidän esikoinen syntyi (2/14) niin ostanu yksöis viikkareita. :D Ja nyt haaveilen noista tuplista kun tää toikkari syntyy (tai ainakin pitäis syntyä) syyskuun lopussa.. Niitä ei hirveesti käytettynä juurikaan pyöri ja meillä ei miehen kans kyllä oo laittaakaan niin paljon rahaa uusiin tupla viikingeihin. :)