Uusi kesä, uusi kahvi

Vuosien varrella täällä on nähty parastaikinämitään-lapinlisäinen pakastinunohduskahvi. Itse tehty jääkahvi. Aikoinaan tehdyn kahvikapseliblogiyhteistyön jätskikahviherkku- ja siirappijääkahvireseptit. Hehe varmaan enemmän kahvi- kuin ruokareseptejä!

Uusi kesä – uusi vakkarikahvi. Tänä kesänä olen nimittäin herkutellut tällä:

Ei oo vaikeaa sekään. Vertailukohteeksi voi vaikka mainita, että teen näitä jopa ihan itse :D Itse huristan pohjaksi espresson kapselikeittimellä; Joel tekee mulle saman pikakahvijauheesta.

Sitten joukkoon iso röykkiö vaniljajätskiä:

…ja päälle kunnon prööttäykset sellaista valmispursotettavaa kermavaahtoa plus kanelia.

Mmmmmm!

Olen itse asiassa näin kesäisin sen verran hurahtanut näihin jää- ja jätskikahveihin, että lämmintä kahvia ei tee mieli edes kaupungilla ollessa. Frappet ovat rantautuneet johinkin kahviloihin, mutta ei vielä läheskään kaikkialle. Mutta eipä hätää! Esimerkiksi Lintsin kahvilasta ostin kahvin (kuppi puolilleen) ja pehmiksen. Tadaa – pehmikset kuppiin ja jätskikahvi on valmis!

Ja maku paranee arviolta valovuoden.

Luova kahvikokki osaa tietysti myös soveltaa. Eräänä päivänä pakettijätski oli nimittäin traagisesti päässyt loppumaan. Niinpä:

Lorautin mukaan (en oikein itsekään tiedä, että miksi) myös kunnon tujauksen Cokista.

Että siitä vaan testaamaan! Ihan h*vetin pahaa oli.

 

You Might Also Like

 • LauraEm.
  26.7.2015 at 18:36

  Me sekotettiin lukioaikoina kahvia ja kaljaa. Sopis ehkä pimeisiin ja masentaviin syysiltoihin?

  • Kristaliina
   26.7.2015 at 19:02

   Ahahahahahahahaha miten karseaa :D Ehkä pakko kokeilla :D Kaljakahvi!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  26.7.2015 at 19:39

  Juotteko taas cokista? Älkää siirtäkö sitä traditiota lapsille. Se on ehkä pahin mahdollinen hampaille, paljon pahempi kuin satunnainen karkkisyönti… syövyttää hampaita :( yök…

  • Kristaliina
   26.7.2015 at 21:09

   Valitettavasti kausittain :( Aina päätetään lopettaa ja saatetaan olla ihan helpostikin tyyliin puoli vuotta ilman huikkaakaan. Sitten vaikka pitsan kanssa ollaan, että hitsi tähän kyllä sopii cokis parhaiten. Ja sitten juodaankin sitä joka päivä seuraavat pari kuukautta. Ja sit taas breikki. Hehehe täysimääräinen addiktio siis, ei voi muuta sanoa! Aattele, jos tuossa tilalla olisi joku muu juoma kuin Cokis :D Mutta joo, Joel ei ole viime aikoina tainnut juoda ollenkaan; minä olen, buhuu.

   Lapset eivät ole onneksi limuja koskaan maistelleetkaan. Nyt kesällä Silvalla on retkieväinä pillimehuja suht usein; ei kovin hyvä tapa sekään. Syksyllä pitää palata ruotuu senkin kanssa. Hammaslääkärikäynnit tytöillä oli vasta, ja sieltä tuli kyllä täydet kehut :)

   • Cokiksen ystävä (Ei varmistettu)
    27.7.2015 at 12:25

    Minä olen ratkaisuut cokiskysymyksen niin, että en osta *koskaan* kotiin sitä, vaikka kovasti mausta tykkäänkin. Ainoastaan ulkona syödessä saa sitä ottaa sen lasillisen ruoan kanssa. Ja nykyään, kun lapsetkin sitä haluaisivat äänekkäästi, niin se on mennyt siihen, että otan vain silloin, kun olen ravintolassa syömässä ilman lapsia. Eli aika harvoin. Itse asiassa maistuu vielä paremmalta, kun saa harvemmin!

 • Riinanen
  26.7.2015 at 20:11

  Onneksi lisäsit todn, ettet itsekään tiedä miks laitoit cokista kahvin joukkoon! :D tuli meinaan vähän puun takaa tuo yhdistelmä!! Hahahha!! xD