Leivällä lastensairaalan hyväksi

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä: Pågen

Olen jo jonkin aikaa ajatellut, että voisinkohan minä tehdä Uusi Lastensairaala 2017 -rakennushankkeen eteen jotain… Minulla ei tietystikään ole tuhansia euroja (eikä edes satoja) annettavaksi – mutta joillain yrityksillä varmasti on. Niinpä otin innoissani tämän Pågenilta tulleen haasteen vastaan.

Homma menee näin: Pågen lahjoittaa ”pohjakassaksi” 10 000 euroa uudelle Lastensairaalalle. Myös kaikista myydyistä Oivallus-kuitupalat, Oivallus-subs ja Limpukka -leivistä kertyy 1 sentti hankkeeseen (30.9. asti).

Ja – tässä se bloggaajaa innostanut osuus – Pågen lahjoittaa jokaisesta heidän Facebook-sivuilleen tai Instagramiin postatusta lapsenmielisestä leipäkuvasta yhden euron Lastensairaalalle. Euro per kuva siis, syyskuun loppuun asti!

Itsestäni näppärimmältä tuntuu tuo Instagram – kuvia saa laittaa vaikka kuinka monta, hashtagilla #YhdessäHyvää. Eli koko kesän voi taiteilla vaikkapa joka päivä aamupalaleiville jotain hauskaa, postata Instagramiin, ja viuh menee euro hyvään tarkoitukseen!

Tai sitten Facebookiin, Pågenin sivuille tänne.

…ja Meri-Tuuli Lindström valitsee leipäideoista kaikkein hauskimmat ja kokoaa ne lapsille suunnattuun reseptivihkoon, joka myöhemmin löytyy Pågenin verkkosivuilta.

*******

Puutalobabylandiassa avattiin leipäkuvapostaukset näin:

Ensimmäinen ideamme oli taiteilla leipään jonkinlainen hymynaama leivänpäällisistä. Mutta sitten Joel heitti (tapansa mukaisesti) realismin peliin – eiks meidän kannattaisi lähteä siitä, miten meidän tirppa oikeasti syö leipänsä…?
”Leipää ja voita! Leipää ja voita! Leipää ja voita!”

Jepjep. Silva on siis hulluna (vähän liiankin; välillä ei muu maistuisikaan) leipään, mutta leivänpäälliset ovat naperolle edelleen ihan tuntematon ulottuvuus. Tirppa nimittäin ottaa tyynesti leivän päältä juustot ja kinkut pois ja syö leivän sellaisenaan. Ja sitten lopuksi ne leivänpäälliset erikseen. Jos syö.

Niinpä meidän ”lapsenmielisessä leivässämme” on aineksina – yllätys yllätys – leipää ja voita. Joel leikkasi Oivallus-kuitupaloista tuollaisia kalan muotoisia kuvioita ja paistoi ne voissa ja hunajassa. Ja koska tehtävänannossa oli sana lapsenmielinen, minä taiteilin (ha ha) kaloille ilmakuplat tzatzikista ja vähän vielä levää kalamataoliivihummuksesta.

Tadaa!

”Pikkuiset kultakalat lammessa ui,
pikkuinen kalaäiti huolestui,
uikaa uikaa jos osaatte,
ja he uivat ja uivat sen uskotte.”

Tirpalle on jäänyt synttäreiltään kovasti mieleen tämä laulu, jota lauleskeltiin ongintaohjelmanumeron aikana. Arvatkaapa, oliko meillä iloinen tirppana, kun pöytään ilmestyi kultakala- ja kalaäitileivät! Maistui.

*******

Täten heitän siis haasteen eteenpäin: joka leipäkuvasta euro Lastensairaalalle!

You Might Also Like

 • riikka1234 (Ei varmistettu)
  3.6.2014 at 20:08

  Ja mikähän biisi lähti just soimaan päässä repeatilla… :)

  …..hophop däpädäpä hophop huu

 • flygrl
  3.6.2014 at 21:31

  sen biisin toisen säkeistön kanssa pitää olla tarkkana mun miehen mukaan :D kun siinä on se valas, kuuluu kuulemma olla siinä kertsissä valasäiti ja monesti lauletaan valaskala meressä ui, ja valas ei ole kala :DD mitenniin faktainsinööri talossa :P eli suuren suuri valasPARVI meressä ui, suuren suuri valasäiti huolestui… Mä oon lähinnä tirskunu et minkälainen on suuren suuri valasäiti :D HUGE!

 • Jeba
  3.6.2014 at 22:08

  Toi kalabiisi on meidän pojan lemppari! Joka kerta nostaa kädet ylös kun laulussa lauletaan: ” hophop däpädpädä hophop huu… ” :D

 • irvi (Ei varmistettu)
  3.6.2014 at 22:55

  Minulla on jo päiviä ollut aivan huikea alkuraskaus-craving juurikin näille Oivallus!-leiville, ja vaelsin jopa kolmeen kauppaan todetakseni, että tuotteet olivat kaikkialta loppu. AAARGH! Tuokaa nyt joku mulle äkkiä tätä leipää!

 • B (Ei varmistettu)
  6.6.2014 at 18:18

  Oon vissiin jotenki kyyninen ihminen, kun minä nyt en vain tätä keräyshommaa purematta niele. Ensinnäkin jo ajatuksena se, että valtio jolla on vara syytää miljoonia ulkomaille, ei kykene omille kansalaisilleen kustantamaan pytinkiä, on törkeä. Toisekseenkin, ne rahat joita suomalaiset nyt into piukeana syytävät projektiin, menevät Ruotsiin.
  Onko siis aivan täysin tarkoituksenmukaista että yksityinen firma rakentaa sairaalan, jota vuokrataan HUS:sille? Miksi niitä rahoja ei voida antaa HUS:sille, jotta se rakentaisi itse sen tönön, jolloin siitä ei tarvitsisi maksaa vuokraa = lisää menoja? Nythän sen lisäksi että suomalaiset survoo rahaa sinne yksityiselle firmalle, ne myös saavat vuokratulot = melkoisen hyvä tuotto jossain kohtaa. Järkevää?

 • Iinahu (Ei varmistettu)
  28.6.2014 at 14:03

  Tälläiset postaukset saavat aina hymyn tämän äidin huulille, asia on tärkemäpi kuin monet edes tajuavat.

  Meidän maailma muuttui tammikuussa, kun toiselta kaksotytöltämme löydettiin yllättäen aivokasvain. Ikää neidillä oli tuolloin 3,5kk! Yhtäkkiä elämämme muuttui onnellisesta perhe-elämästä, Tampereen yliopistollisen sairaalan lasten teho-osaston sängyn vierelle istumaan ja pelkäämään tyttäremme elämän puolesta. Siskoksista toinen jäi kotiin ja olimme hänestä erossa monta päivää. Välillä voimien niin salliessa hänet tuotiin Tampereelle. Kaikesta kokemastamme huolimatta, saamme nyt nauttia kesästä edelleen neljä henkisenä perheenä <3 Enää vaan rukoilemme, että emme joudu kokemaan tuota samaa kokemusta enää ikinä. Ja sen itse kokeneena ei haluaisi, että kukaan muukaan sellaista joutuu käymään läpi. Pelkoa siitä, että menettääkö oman rakkaan lapsen <3