Toive viikonlopulle

Yksi toive viikonlopulle!

Okei no montakin: hyviä yöunia, mahdollisimman vähän pahoinvointisuutta, rentoa vapaa-aikaa…

Eli otetaanpa uusiksi: yksi erityinen toive viikonlopulle! Tämä:

Oh!

Voi, kunpa pääsisi jo tämän korkkaamaan! En tiedä kirjasta paljonkaan: Nigeriaa ja ihmiskohtaloita, yli 500 sivua sekä okran väriset kannet – joo, en tarvitse muuta ennakkotietoa. Tämä on selvästi mun kirja.

Okei okei, ja tietysti tuo kirjailija: Chimamanda Ngozi Adichie. Puutalon kirjahyllystä löytyy Adichieltä peräti kolme aiempaa kirjaa – olisko jopa siis koko hänen tuotantonsa…? Eli Puolikas keltaista aurinkoa, Purppuranpunainen hibiskus sekä novellikokoelma Huominen on liian kaukana.

Näistä erityisesti tuosta ensimmäiseksi mainitusta tykkäsin; ja ihan hurjasti! Menisi jopa luettujen kirjojen top-viitoseen, jos sellainen pitäisi laatia. Myös hibiskus oli ”perushyvä”, ja novellit myös – novelleiksi… Mutta yleisesti ottaen en kyllä oikein ole novellien ystävä: haluan vaipua syvälle kirjan maailmaan ja ihmiskohtaloihin – novelli tuntuu aina loppuvan aivan liian aikaisin. Novellin jälkeen jää jotenkin tyhjä olo: ”äääääh, kerro lisää!”. Mä tarvitsen vähintään sen 500 sivua, kiitos!

Vieläkin kaiholla muistelen sitä kesää, jolloin sain lukea ihanan 1000-sivuisen (muistaakseni) Damaskoksen rakastavaiset (Rafik Shami). Ooooh.

Lupaava paksukainen.

 

Sitten vain toivomaan, että viikonlopusta löytyisi sopiva hiljainen hetki tämän avaamiseen! Ulkona viltillä lukemisen ajat taitavat olla tältä vuodelta takana päin – mutta jos vaikka viltin alle sohvan nurkkaan…?

Onko kukaan teistä ehtinyt jo tätä kirjaa lukea?

 

You Might Also Like

 • HelloAochi
  27.9.2013 at 13:04

  Hih, mä oon taas nimenomaan novellifani! Liian vähän niitä enää nykyään kirjoitetaan mun makuun :D

  Mä en yhtään kestä ylimääräistä jaarittelua, ja mun keskittymiskykyni riittää just ja just novelleihin – siis luen toki kaikkea muutakin, mutta helposti kyllästyn. Novellit on just hyviä, napakasti ja pätevästi pointti vaan, kiitos :D

  • Kristaliina
   27.9.2013 at 13:05

   No sitten suositteluni tuolle novellikokoelmalle :)

   • HelloAochi
    27.9.2013 at 13:06

    Pitääkin etsiä se jostain :D

    Ja kommentoin taas taitavasti aiheen vierestä, soriiii…

    • Kristaliina
     27.9.2013 at 13:08

     Eiku ihan aiheesta! Multa saat sen lainaan, jos haluat – meidänhän piti muutenkin järkkäillä salaatinotintreffit joskus :)

     • HelloAochi
      27.9.2013 at 13:13

      JOO! Mun äitikin tulee Suomeen ihan just kohta, saan aikaa lukeakin :D

      HIPHEI. Millos treffataan? Meille käy illat esim kuudelta (tai jo neljältä, jos tuutte meille) ja viikonloput (paitsi ei tää seuraava).

     • Kristaliina
      27.9.2013 at 13:33

      Laitetaan viestiä vaikka Facebookissa!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  27.9.2013 at 13:05

  Hahaa, alapas lukea Päätalon Iijoki-sarjaa, niin ei ihan heti lopu kesken. Se Koillismaahan on sulle muutenkin jo tuttua. :)

  • Kristaliina
   27.9.2013 at 13:08

   Tsihihihii mut sitten on tietysti se, että tapahtumien pitäisi mun makuun sijoittua tyyliin Afganistaniin, Intiaan tai jonnekin Afrikkaan… :) Mutta hei, tykkäsin Puhdistuksestakin kovasti, ja se oli niin lähellä kuin Virossa. Että ehkä joskus voisi jollekin tuollaisellekin antaa mahdollisuuden :) Mutta mä veikkaan, että Koillismaa-meininki on mulle vähän liiankin tuttua, jotta haluaisin sitä vielä kirjastakin lukea :D

 • MarjaH (Ei varmistettu)
  27.9.2013 at 13:50

  Mulla on muuten se sun kirja luettuna! Oli hyvä, mutta ei voittanut Tuhatta loistavaa aurinkoa. Hotkaisin sen silloin parissa päivässä, mutta sitten ukko siivosi sen kirjahyllyyn. Täytyypä palautella. Oon esim. 18. päivä tulossa Kumpulaan käymään. Voin vaikka tiputtaa sen silloin postilaatikkoon, jos ette ole kotona.

  Olisi ihana taas lukea pitkästä aikaa, mutta gradu

  • Kristaliina
   27.9.2013 at 14:04

   Joo, samanlainen fiilis jäi mullakin siitä: ”perushyvä” :)

   Laitetaan tuosta 18. päivästä viestiä! Ainakin osa päivästä ollaan kotona, mutta tuohon portaillekin voi jättää jos ei olla :) Postiluukut meillä on tuolla vähän kauempana, mutta portailla varmasti säilyy hyvin sen hetken, jos ollaan jossain poissa!

 • Kahvittelija
  27.9.2013 at 14:15

  Tuo Puolikas keltaista aurinkoa olikin tosi hyvä! Täytyypä lainata tuo Kotiinpalaajatkin siis :) 

  • Kristaliina
   28.9.2013 at 10:45

   Toivotaan, että tämä on yhtä hyvä!!!

 • Leluteekin Emilia (Ei varmistettu)
  27.9.2013 at 18:09

  No mä en tiennytkään että oli tullut uusi! Mä olen kanssa tykännyt noista edellisistä – ja olen vähän samaa mieltä romaaneista, että hyvää romaania lukee kyllä mielellään enemmänkin kuin sen parisataa sivua.

  • Kristaliina
   28.9.2013 at 10:44

   Joo, tää on ilmeisesti just nyt syyskuussa ilmestynyt. Kohta (toivottavasti) korkkautuu, jea! :)

 • Ribis (Ei varmistettu)
  28.9.2013 at 11:04

  Moikka! Olen jo pitempiaikainen lukijasi, ja haluan vain sanoa, että KIITOS ihanaisesta blogistasi, olette aivan ihania koko perhe :) Päivien piristys! Itsellä nyt 5,5kk neiti joka myös tuli meille hieman yllättäen ja suunnittelematta, mutta kyllä ne elämän parhaat asiat tulee juurikin niin ;)

 • SofiaC (Ei varmistettu)
  28.9.2013 at 11:12

  Oon jonkun aikaa sun blogia lueskellut, muttei oo tullut aiemmin kommentoitua. Nyt oli pakko kommentoida kun kirjoitat mun lempikirjailijasta. En oo tuota uusinta kirjaa päässyt loppuun asti, mutta sen mitä ehdin lukea oli musta melkein parempaa kun edelliset! Meillä huonounisen vauvan ja vilkkaan kolme vuotiaan kanssa ei rauhallista lukuaikaa ole. Kidutusta seisottaa hyvää kirjaa kirjahyllyssä, mutta tää vauvavuosi tarkoittaa mulle sitä, että kaikki oma aika käytetään univelan korjaamiseen. Nauti lukemisesta ja kiitos kivasta blogista!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  28.9.2013 at 13:05

  Jos et ole vielä lukenut, etsi käsiisi Kamila Shamsien Kartanpiirtäjä. Mullakin on tuollainen Euroopan ulkopuolisen kirjallisuuden vaihde päällä, ja myös lukenut ja pitänyt noista Purppuranpunaisesta hibiskuksesta ja Huominen on liian kaukanasta (koska rakastan novelleja), mutta tuo Kartanpiirtäjä pätki ne aivan täysin! Pakistania siis tällä kertaa :)

  • Leluteekin Emilia (Ei varmistettu)
   28.9.2013 at 21:21

   Komppaan täysillä, oli tosi hyvä! Ja Japani-Pakistan -akseli oli aika mielenkiintoinen. ;)

  • Kristaliina
   28.9.2013 at 21:50

   Ooooooo mä en ole lukenut yhtään Pakistaniin sijoittuvaa kirjaa! Toi kirjastoon varaukseen, ehdottomasti!