Pieniä ihmeitä eli vähitellen uuteen kotiin asettumassa

Siivous tekee ihmeitä.

Espanjalaiset hajunpoistoaineet tekevät ihmeitä.

Hyvät yöunet tekevät ihmeitä.

Parin ensimmäisen laukun purkaminen ja muutamien esineiden saaminen (pestyihin) kaappeihin tekee ihmeitä.

Eniten ihmeitä taisi kuitenkin tehdä hyvä ystävien seura ja lasillinen viiniä illallistapasten kanssa. En tainnut edes ehtiä koskettaa huulilla viinilasin reunaa, kun huomasin yhtäkkiä spontaanisti huokaisevani:
”Ihana olla täällä”.

Joel tuuletti. Nyt se hetki tuli! Joel itse oli jo edellisenä iltana saanut samanlaiset fiilikset, kun oli käynyt tutussa ruokakaupassa ja kulkenut tuttuja katuja. Siinä vaiheessa minä olin vielä hajoillut ”ääh kaikki asiat kaatuvat päälle” -tuskaani.

Illalla puoli yhdeksältä tapas-ravintolasta kotiin kävellessämme apteekin lämpömittari näytti 21 astetta.

Toivottavasti Joel ehti nyt varmasti nauttia siitä ”vaimo on tyytyväinen” -hetkestä.

”Noin kymmenen sekunnin kuluttua Krista alkaakin siten tuskailla, että kohta täältä pitää lähteä pois”, Joel vitsaili ystävillemme.
”Pöh, en mä nyt vielä”, minä paikkailin:
”Viime vuonna se taisi alkaa vasta joskus jouluna.”

 

PS. Juu ei vielä kuvia. Ei täällä nyt hei kaikki vielä toiminnassa ole. Manjana, manjana. Vielä kun itsekin saisi taas kiinni siitä espanjalaisesta mentaliteetistä. Manjana, manjana. Hengitä syvään. Manjana manjana.

 

31

You Might Also Like

 • Maria
  14.11.2017 at 20:36

  Kateeksi käy! Ihanalta kuulostaa, alun jälkeen. Oon viettänyt teini-iässä kahdeksan viikkoa Benalmadenan ja Fuengirolan välillä lomaillen lapsuudenystäväni perheen kanssa. Heillä oli oma lomahuoneisto siellä. Joskus mietin, miltä sama ympäristö tuntuisi näin nelikymppisenä.. Mahtavaa, että olette löytäneet paikan, jossa viihdytte koko perhe!

  • krista
   15.11.2017 at 07:35

   Mulla on myös aiempi aurinkorannikko-kokemus, silloin olin kyllä jo vähän yli teini-iän eli parikymppinen. Kävin silloin äidin kanssa Benalmadenassa, joskus 2000-luvun pinnassa siis. Nyt kun sinne viime vuonna meni, tunnistin kyllä muutamia juttuja, mutta tosi paljon siellä oli varmasti muuttunut ja rakennettu lisää. En enää tarkasti hahmottanut paikkoja, mutta toisaalta sataman erikoiset talot tuntuivat ihan tutuilta :) Mutta mä luulen, että ympäristön näkee muutenkin vähän eri tavalla riippuen siitä, onko biitsilomalla (niin kuin silloin oltiin) vai eleleekö arkea lasten kanssa, jolloin ruokakauppojen, leikkipuistojen ja pyykinkuivausmahdollisuuksien sijainti on mielessä enemmän päällä kuin se, että onko hotellin baarissa hyvännäköisiä baarimikkoja :D :D :D

   Mutta joo hei olette siis lomailleet tuossa ”välissä”; sinnekin on ilmeisesti paljon rakennettu. Tervetuloa tutustumaan! Varmaan aika erilaista tosiaan, mutta kyllä me ainakin täällä viihdytään :) Välttämättä lomakohteena tämä ei meitä houkuta (sesonkiaikaan täällä on varmaan aika eri meininki), mutta arkiympäristönä oikein mainio <3

   • Maria
    16.11.2017 at 10:49

    Joo, tuskin tulee tuonne matkailua. Oon miettinytkin joskus, miksi ei lomakohteena niin houkuta. Mekin elettiin siellä aikalailla arkea, vaikka tosin retkeiltiinkin. Me ei kyllä muutenkaan paljoa reissata, mitä nyt Lapissa käydään lapsen kanssa vaeltamassa. Ensi vuonna neljä veen kantaminen tosin mietityttää.. Nim. Paniikkikohtauksen lentokoneessa saanut

 • Maria
  14.11.2017 at 20:45

  Mietin, että tehtiinkö me muuta kuin polskittiin taloyhtiön uima-altaassa. Se kun oli tuossa iässä parasta! Nämä ainakin muistan nähneeni: joku huvipuisto, satama, ostoskeskus Malagassa, Zurrot, Torremolinos, Alhambra, Mijas, härkätaistelu, Gibraltar. Varmasti moni paikka muuttunut, olisikohan tuo ollut vuonna 1993..

  • krista
   15.11.2017 at 07:42

   Todellakin! Meilläkin on tässä meidän eka paikassa oma uima-allas, mutta se on syvä ja sen lämmitys maksaa hurjasti, mutta ajatteltiin laittaa lapsille ihan perinteinen kuminen polskinta-allas pihalle <3
   -
   Tutun kuuloisia paikkoja :) Mijas ainakin on edelleen ihana (vaikkakin ilmeisesti sesonkiaikaan aika täynnä), oiskohan satama ollut sitten se Benalmadena (jos siellä oli sellaisia hassuja valkoisia rakennuksia) ja huvipuistokin ehkä Benalmadenan? Siellä me ei ollakaan käyty, ollaan käyty tässä pienessä uudehkossa huvipuistossa Fuengirolassa :)

 • Maria
  16.11.2017 at 10:51

  Huvipuisto oli kiva, en muista muuta kuin jonkun vanhanaikaisen hevoskarusellin. Rondassa käytiin myös. Meinaatteko nyt retkeillä mihinkään? Viimeksi taisitte käydä vuoristolomalla?