Sienna ilman karttaa

Toscanan matkalla tapahtui myös sellainen ihme, että päätimme Joelin kanssa viettää kokonaisen päivän ihan kaksistaan – ensimmäistä kertaa yli vuoteen.

Siennaan lähdettiin niin ex tempore -henkisesti, että vasta junan saavuttua asemalle tajuttiin, että emme tiedä kaupungista mitään. Vaikkapa nyt esimerkiksi sitä, missä rautatieasema keskustaan nähden sijaitsee (jep. ei ollutkaan siis ihan keskustassa).

Nääh, mitä me kartalla. Kunhan ollaan kahdestaan ja hengaillaan.

Tai no, oli meillä sentään jotain: blogin Toscanassa asuvalta lukijalta saatu piiiiitkä sähköposti kännykän työpöydälle tallennettuna – niiden vinkkien avulla vietettiin kokonainen kiva päivä kaupungilla. KAUNIS KIITOS, Iiina!

*******

Ilman karttaa hengailu osoittautui ihan hykerryttävän hauskaksi ajanvietteeksi: kuljeskelee vain ympäriinsä ja yrittää päätellä, mikä kaupungissa näyttäisi olevan keskeistä. Eli Siennassa ainakin nämä:

Oho miten iiiiiiso aukio, tämä on varmaan joku keskipiste. Just tämä tässä.

Paljon turisteja, isot portaat ja hieno kirkko (?). Joo, tämä tässä.

Punaruutuinen pöytäliina, ruokalistan kertova englantia puhumaton tarjoilija ja tsägällä tilattu kasvispasta. Siennan paras lounas, tämä tässä.

Tuolla on ihmisiä! Siennan keskeisin näköalapaikka selvästi, tuo tuolla.

Siennan kauhistuttavin näköala korkeanpaikankammoiselle – tämä tässä.

…ja Siennan takkutukkaisin sormellaosoittaja, hopsan – tuo tuossa.

Siennan mahtavin maisema pikkukujalta (tuolta valkoisesta aukosta pitäisi häämöttää joku torni) ja hämmentävin osoituskuva, josta on hävinnyt sekä osoittava käsi että kokonainen torni.

Ja rennon päivän päätteeksi Siennan paras pizza ja maistuvimmat bruschettat.

Helppo sanoa, että nämä olivat parhaat, koska muista ei ole kokemusta.

 

You Might Also Like

 • Leluteekin Emilia (Ei varmistettu)
  19.5.2013 at 13:57

  Hih, mäkin olen harhaillut Siennassa ilman karttaa, mutta äitini kanssa ja sateessa – ihan kiva päivä oli silti, ja hieno sateenvarjo tuli ostettua. ;)

  • Kristaliina
   19.5.2013 at 18:08

   Mä oon muuten sekä aiemmin Roomassa että nyt tällä reissulla Pisassa törmännyt ilmiöön, että heti taivaan tummetessa sateenvarjokauppiaat säntäävät jostain esiin kaupungille. Roomasta mekin päädyttiin ostamaan sateenvarjot :)

 • Tipit_102 (Ei varmistettu)
  19.5.2013 at 16:17

  Onko Siena suomeksi Sienna? En ole koskaaan kohdannut moista kirjoitusasua. Kauniilta näyttää, anyway:)

 • Anonymous (Ei varmistettu)
  19.5.2013 at 16:38

  suomen- ja italiankielinen nimi on Siena :)

  • Kristaliina
   19.5.2013 at 18:03

   Hih mä olen aina kuvitellut, että se olisi suomeksi Sienna ja italiaksi Siena, mutta taisin olla väärässä – nooh, sama kaupunki silti :)

   • Anonymous (Ei varmistettu)
    19.5.2013 at 18:48

    ihana kaupunki se on enivei. Toivottavasti teillä oli ihanaa! :)

 • TiinaMariN.
  19.5.2013 at 16:52

  La bellissima Siena! Ihana paikka :) 

  Neljän viikon päästä pitkälle lomalle Italiaan, ihanaa!

  • Kristaliina
   19.5.2013 at 18:10

   Oijoi, ihanaa! Silloin siellä on varmasti jo aivan lämmintä – nyt säät olivat vielä vähän epävakaat. Italia kyllä yllätti minut positiivisesti aiemman nihkeän Rooma-kokemuksen jälkeen. Ihmiset olivatkin ystävällisiä eivätkä niin tylyjä kuin Roomassa – Toscanaan täytyy kyllä päästä takaisin!

   Minne päin te menette?

   • TiinaMariN.
    20.5.2013 at 12:17

    Kiva kuulla! Mä olen ikuinen Italia-fani, ihastuin maahan jo lapsena ja nyttemmin vien sinne omat muksuni aina kun mahdollista. Roomassa olen itsekin kohdannut tylyjä tyyppejä, eikä esim. ravintoloissa ole saanut aina järin hyvää palvelua. Ehkä valtaisat turistimassat ovat aiheuttaneet sen ettei jakseta enää keskittyä yksilöön. Toista se on etelämmässä, missä naapurit ja kyläläiset tahtoo tutustua kutsuja pranzolle tulee harva se päivä:) Me lomaillaan taas Montemilonessa, Basilicatan maakunnassa, missä meidän perheellä on loma-asunto. Siellä on peltoa ja viiniviljelmää ympärillä ja lapsilla tilaa leikeille. Sieltä on kiva tehdä retkiä lähikaupunkeihin, siellä on Bari, Lecce, Matera… Missä on käyty päiväseltään. Nyt ois tarkoitus mennä ihan sinne saappaankoron alle muutamaksi päiväksi merenrannalle uimaan ja olemaan.

    Otin vain menolipun tällä kertaa, saa nähdä raatsiiko tuolta palata ollenkaan:)

    Kiitti näistä lomapostauksista, kiva lukea kuulumisia lasten kanssa matkustavalta!

    • Allegra (Ei varmistettu)
     20.5.2013 at 13:56

     Roomastakin löytyy ystävällisiä ja leppoisia ihmisiä, kun lähtee pois niiltä keskustan pahimmilta turistialueilta (ja kaupungin laidoillakin on paljon nähtävää!). Tosin täytyy sanoa, että minulle on aina ihan Rooman keskustassakin oltu todella ystävällisiä.

    • Kristaliina
     20.5.2013 at 16:01

     Joo, meidänkin tyly-Roma-kokemukset on just pahimmalta (?) turistiajalta pääsiäisenä ja pahimmalta turistialueelta siitä ”ytimestä”… Matkustin silloin äitini kanssa ja jotenkin tuntui, että meitä vaan tylytettiin ihan joka paikassa, niin ravintoloissa kuin omassa hostellissakin. Jännä, miten muutamat negatiiviset kokemukset meinaavat leimata koko maan! Nooh, nyt Italia-traumat on päihitetty ja todettu, että sielläkin elää ystävällistä väkeä! Ja tosiaan varmaan Rooman ydinkeskustan ulkopuolellakin on erilaista, mutta sinne ei silloin omalla minilomallamme ehditty.

     TiinaMariN, kuulostaa ihanalta! Eiku ihana on aivan liian lievä ilmaisu: ihana-ihana-IHANALTA!

 • Ester-i (Ei varmistettu)
  19.5.2013 at 18:08

  Heh, tuo vesipullo nauratti! Osuvaa.

 • Nadis
  19.5.2013 at 21:23

  Hah, loppu pisti nauramaan ääneen! :D

 • kao kao
  19.5.2013 at 23:10

  Jee, mä meen Italiaan viikon päästä! Ihan ex tempore koska kaveri soitti ja ehdotti että mennäänkö? No mennään :D ilmeisesti Gardalle ollaan menossa. hii.

  Ja se sun huivi vähän nolosti jäi postittamatta ennen Lapinmatkaa.. Koetan huomenna olla reippaampi :D

  • Kristaliina
   20.5.2013 at 11:56

   Ex tempore = parasta! Laita matkakuulumisia sitten!

   Hei ja ei mitään nolouspuheita sen huivin kanssa – laitat postiin kun/jos jaksat/ehdit/motivoidut :) Jo pelkkä ajatus on ihan huippua; että aattelit että mä siitä tykkäisin :) (hih niin kuin erittäin suurella todennäköisyydellä tykkäänkin)

 • Mammara
  20.5.2013 at 11:01

  Hahahah! Pöhköt osoittelijat! Mekin suunnittelimme matkaa Toscanaan syssymmällä! Jänskättää lähtee silloin vajaa yksvee-vauvan kaa, mutta ilmeisesti kaikki meni ihan hyvin! :)

  • Kristaliina
   20.5.2013 at 11:50

   Joo, ei kantsii jännittää – ainakin meillä kaikki meni yllättävänkin hyvin ja helposti! Vaikka joo: kyllä mäkin jännitin :) Mutta Italia oli tosi lapsiystävällinen maa, ja erityisesti Helsinki-Vantaan lentokentällä saatiin aivan huippuerikoislapsiperhekohtelua (Rooman päässä ehkä ei niin hyvää, mutta hyvin sekin meni). Työn alla on ”tee-se-helposti” -naperomatkailujuttu, tulossa varmaan lähiaikoina! :)

 • Laicku (Ei varmistettu)
  20.5.2013 at 12:28

  Jos vesipullossa on lapsen kuva, tarkoittaako se, että pullon sisältö on lapsivettä? :)

  • Kristaliina
   20.5.2013 at 12:39

   tshihihihihihihi!