Show nimeltään pyykit

Tosi hyvä, että me silloin Silvaa odottaessamme ostettiin tämä kaunis (ja kallis) Stokken pinnasänky. Sillähän on ollut käyttöä vaikka kuinka paljon:

Huom. nämä pyykit ovat puhtaita.

 

Mielestäni olen ahkera pyykinpesijä. Tämä on kuitenkin isossa ristiriidassa sen asian kanssa, että puutalossa on akuutti pyykkiinhukkumistilanne päällä koko ajan. Toisaalta niin oli jo silloin, kun asuin yksin Punavuoressa. Ja ahkera olin mielestäni silloinkin. Hmm.

Isoin pyykkivuoria kerryttävä tekijä taitaa olla se, että olen niin neuroottinen lajittelija. Ennen tuskin pystyin laittamaan vihreät ja siniset pyykit samaan koneeseen – nykyään olen mielestäni tosi boheemin leväperäinen, kun olen siihen viimeisen vuoden aikana opetellut.

Niinpä täytyy aina odottaa, kunnes esimerkiksi oransseja hienopestäviä paitoja on kertynyt järkevä määrä pestäviksi. Koska niitähän nyt millään voi laittaa yhteen vaikkapa keltaisten kanssa :)

Ja odotellessa pyykkivuoret kertyvät.

*******

Alkukesästä oltiin ihan naurettavassa tilanteessa: meillä oli viisi (!) pyykkikoria käytössä, ja kaikki pursusivat yli ja pitkin lattioita. Olin silloin aikeissa tehdä ”arvaa, kuinka monta likaista vaatetta meidän talosta löytyy” -bloggauksen, mutta totesin, että ei noita jaksa kukaan laskea.

Joelin isäkuukauden aikana otin henkilökohtaiseksi missiokseni päihittää pyykkiröykkiöt niin, että kuuden viikon jälkeen ne mahtuisivat koreihin. Pesin varmasti kolme koneellista pyykkiä päivässä. Ja – yllätys yllätys – onnistuin!

Mutta sitten törmättiinkin tuohon seuraavaan pullonkaulaan, mikä näkyy tuossa ensimmäisessä kuvassa. Kun ne pyykit pitäisi hemmetti vie viikata ja laittaa vaatehuoneeseenkin. Pöh. Paljon helpompi viuhtaista ne narulta tuohon pinnasänkyyn ja kaivaa käyttöön sitten aina sieltä. Sitä paitsi vaatehuoneeseen ei ole pitkään aikaan tehnyt mieli mennä kynnystä pidemmälle. Siellä nimittäin näyttää tältä:

Bongaa kuvasta kissa.

Hyllyissä tuolla perällä on kyllä tilaa, mutta sinne asti on aika mahdotonta päästä, jos ei satu olemaan kissa. Joka ei siivoa.

*******

Okei okei. Tällä viikolla ”operaatio huone kerrallaan” on pienellä tauolla, koska Joel on rehkinyt koko viikonlopun tuolla pihatöissä. Ensin talkoissa ja nyt oman pihan kimpussa. Omaksi viikonlopun tehtäväkseni olen ottanut noiden pinnasänkypyykkien viikkaamiseen. Mutta pelaan tässä aikaa bloggaamalla aiheesta, että ei tarvitsisi alkaa hommiin.

Bloggaamisen pieniä etuja.

Arvatkaa, kuinka monta puhdasta vaatekappaletta tuosta pinnasängystä löytyy? Mäpäs menenkin seuraavaksi laskemaan ne.

Mitä muuta tahansa paitsi viikkaamista.

 
Like

You Might Also Like

 • kontaktimuovi
  3.11.2013 at 15:53

   

  hmm. oma veikkaus olis 143. meillä on kaksi pyykkikoria, toinen lakanoille ja pyyhkeille ja toinen vaatteille. mies käyttää pääosin vaan mustia vaatteita ja surutta työnnän samaan koneeseen omat vaaleat ja värilliset, kertaakaa en oo saanu mitää värjättyä siellä koneessa. poikkeuksena kyllä pesen uudet vaatteet samanväristen kanssa ku jotenki pelkään et ekassa pesussa lähtee värit jos on lähteäkseen. farkut, lakanat ja pyyhkeet tosin pesen eri koneellisissa vaikkaki sekaväreissä. :D ja ah, rakastan pyykinpesua! ps. eksyin tätä blogia lukemaan joskus kun vielä ootit silvaa enkä tiedä miks ja mitä kautta kun itsellä ei ole aikeissa hankkia lasta ainakaan lähimpään viiteen vuoteen vielä. katellaan sit uudemman kerran kun täytän vähintään 30. kirjotat niin mukaansa tempaavasti, et pitää melkein päivittäin käydä vilkasemassa uusimmat postaukset. :)

   

   

 • Kath
  3.11.2013 at 15:59

  Mä oon ahkera pesee pyykkiä, mut se kaappiin roudaaminen on työn ja tuskan takana. Monesti sieltä narulta on hyvä käydä nappaa ne vaatteet päälle :D mun arvaus on 81 kappaletta!

 • Aureelia (Ei varmistettu)
  3.11.2013 at 16:18

  103 vaatetta on tuossa kasassa, arvaan mä. ja suosittelen myös niitä värinkerääjäliinoja, ihan huippuhyviä!

 • Raleigh (Ei varmistettu)
  3.11.2013 at 17:09

  Mulla on pyykkitupa tuolla kellarissa ja tässä keskimmäisessä kerroksessa 2 pyykkikoria. Siinä sitten kantelen pitkin viikkoa koreja ylös ja alas. Jokaiselle perheen jäsenelle on alhaalla oma pyykkilaatikko, johon heittelen kuivat pyykit suoraan narulta. omat, miehen ja taaperon viikkaan. Koululaisten en, koska ei ne viikattuna kaappeihin kuitenkaan päädy. Alhaalta sitten jokainen hakee laatikkonsa kun tarvii puhteita vaatteita. Mustat ja valkoiset pesen erillään, punaiset, oranssit ja keltaiset keskenään värinkerääjäliinojen kanssa. Ja sitten kaikki ruskeat, siniset, vihreät yms. värit keskenään. Ja kaikki vaatteet pesen 60 asteessa. Lakanat ja pyyhkeet yleensä 90 asteessa. En kyllä silitä ikinä mitään, mutta liinavaatteet mankeloin.

  Olisko 173 vaatetta pinniksessä?

 • Heidi M. (Ei varmistettu)
  3.11.2013 at 17:33

  Meillä ei paljon värejä eritellä (paitsi liinavaatteet ja pyyhkeet+ taaperon vaatteita 60 astetta, vaaleat erikseen, joskus myös mustat ja sit joskus 30 ohjelämmölliset erikseen jos on uudempia). Pyykit viikkaan suoraan telineen päällä ja vien vaatehuoneeseen. Mutta vaatehuone on silti kaaoksessa, kun siellä on liikaa asioita liian pienessä tilassa niin viimeistään vaatetta kiireessä hakiessa pinot menee sekaisin ja päädyn sullomaan asioita hyllyille. Toinen ärsyttävä asia on nyssäkät (muovipussit, kangaskassit) joita on joka nurkassa reissuelämän sivutuotteena. Viikot mennään vähintään kahden kaupungin väliä ja Se näkyy. Ja pinnasänky on ollut meillä yhtenä nyssäköiden säilytyspaikkana.

 • Kristaliina
  3.11.2013 at 17:38

  Tsädää, vaatteet on viikattu – ja jea, kiitos kaikille, että tästä tuli tällainen arvausleikki; yhtä äkkiä pyykkien viikkaaminen (ja samalla laskeminen) olikin KIVAA! :D Pitäis aina keksiä joku tällainen motivaattori näihin ikäviin kotihommiin!!! :)

  Pidän vielä määrää salaisuutena, joten antaa tulla lisää arvausta kehiin! Ja minipienen palkinnonkin jo lähimmäs arvanneelle keksin :)

 • Kristaliina
  3.11.2013 at 17:44

  PS. Kukaan ei muuten ole vielä bongannut kissaa! :)

  • Katie
   3.11.2013 at 18:26

   Ai niin, pitikö meidän bongata kissakin? No siinähän se on keskellä kuvaa, oranssista oikealle. Eikö?

   • Kristaliina
    3.11.2013 at 18:28

    Hmm, tarkoitatkohan oikeaa kohtaa – en itse asiassa tiedä ihan tarkalleen :) Tuosta sekametelistä on ehkä vähän vaikea kuvailla ko. kohtaa :D

    • Katie
     3.11.2013 at 18:31

     Heh, musta siellä näkyy raidallinen kissa valkoisen laatikon ja farkkujen vasemmalla puolen, oranssista jostain ja pinkkiraidallisesta oikeaan…

     • Kristaliina
      3.11.2013 at 18:35

      Jep! Tiikerinpeba bongattu! :D

 • Kahvittelija
  3.11.2013 at 17:44

  132 vaatetta! Pyykkien peseminen on mukavaa puuhaa, varsinkin nyt, kun taapero osallistuu siihen niin riemulla. Ja on niin tyydyttävää saada ne pyykkikorit edes hetkeksi tyhjäksi :)

 • Lilleri
  3.11.2013 at 17:49

  154 vaatetta? :D

   

 • Kailime (Ei varmistettu)
  3.11.2013 at 18:01

  Oon kanssa aika tarkka lajittelemaan, mut en sentään väri kerrallaan! Ns. punapyykkiin kuuluvat punaiset, violetit, oranssit ja josjus ruskeatkin. Musta on musta ja valkea on valkea, muut sekapyykkiin; tummempiin ja vaaleampiin :)

  Meilläkin oli ongelmana puhdasvaatekasat ( ikea- kassit) kunnes aloin viikkaamaan pyykit suoraan kaappeihin, se oikeesti on mahtava fiilis kun saa puhtaat pyykit kokonaan ”piiloon” eli omalle paikalleen kaappiin! Veikkaan että pinnikseen on kertynyt 183 puhdasta vaatekappaletta.

 • annepanne (Ei varmistettu)
  3.11.2013 at 18:05

  Meillä ratkaistiin puhtaan pyykin oneglma näin: jokaisella perheenjäsenellä on oma puhtaiden pyykkien laari, lisäksi pyyhkeillä/lakanoilla on omansa. Meidän ei tarvitse ikinä selvittää pyykkiä, sillä pyykit voi huitoa suoraan narulta koreihin. Lisäksi pyykinkuivaustelineitä on useita. Erittäin helpottavaa!

 • 1 2