Real-arvonnan voittajat (ja lemppariresepti)

Excel-niminen ihana onnetar on numeronsa arponut ja löytänyt voittajat taannoiseen Fazer Real -reseptikilpailuun. Palkintoinahan kaikkien Real Kaura-ruisleipäreseptinsä kertoneiden kesken arvottiin sadan euron lahjakortti voittajan itse valitsemaan kuntokeskusketjuun sekä lisäksi Fazerin tuotelahjapaketti.

Ja voittajat olivat:

sadan euron kuntokeskuslahjakortti nimimerkille…
Jenn-

…sekä Fazerin tuotelahjapaketti nimimerkille…
Anne K (Annan ja Mikaelin elämä)

Iiiiisot-isot onnittelut molemmille voittajille ja iso kiitos kaikille leipäreseptinsä jättäneille!

*******

Leivänpäällis- ja reseptivinkeissä oli kyllä niii-iiiin paljon hyvän kuuloisia makuyhdistelmiä – ja pyysin Joelia testaamaan eilen yhtä ihan erityisen hyvän kuuloista vinkkiä. Reseptin jätti Puddleduck, ja kyseessä oli soijachorizoleivät Jamie Oliverin reseptiä mukaillen.

Mmmmmm!

Joel vielä aavistuksen verran mukaili Jamien/Puddleduckin reseptiä, lähinnä yksinkertaistaen siinä, että hummus tuli meillä purkista – siihen vain sekoitettiin tomaattia ja chiliä. Ja Puddleduckin vinkkaama päällinen granaattiomena oli meillä loppu, koska… …eräs ahne nimeltämainitsematon raskaanaoleva hedelmärohmu.

Eli resepti a la Jamie/Puddleduck/Joel -kolmikko kuului näin:

3 siivua Real-leipää
2 rkl valkosipulihummusta
2 tomaatti
1 pieni chilipippuri
1 soijachorizo
30g halloumia
kourallinen rucolaa
tilkka oliiviöljyä

Poista siemenet tomaatista ja chilistä ja silppua ne. Sekoita hummus, tomaatit ja chili. Leikkaa halloumi hyvin ohuiksi siivuiksi. Leikkaa soijachorizo vinottain siivuiksi. Paista halloumi ja makkara öljyssä. Paahda leivät ja lastaa täytteet päälle.

…ja Jamien alkuperäinen resepti täällä:
http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/the-best-chorizo-sandwich

Kiitos siis, Puddleduck – tätä meillä kyllä tehdään toistekin! …ja vaikka onnettaren tuoma voitto tälle sinun reseptillesi ei juuri nyt osunutkaan, katson jos keksin sinulle myöhemmin erityiskiitokseksi jotain pientä kivaa :)

 

You Might Also Like

 • Joooonna (Ei varmistettu)
  21.3.2014 at 12:41

  Moikka! Tuosta granaattiomenasta… Törmäsin taannoin väitteeseen, että granaattiomena saattaisi lisätä supistuksia/supistusherkkyyttä? Yritin googlailla faktaa, ja millä määrällä jos niin, mutta köyhäksi jäi saalis. Yhdessä linkissä mainittiin että granaattiomenaa rautapitoisuutensa vuoksi määrätään raskaana oleville, toisessa että antiikin kreikan aikana käytettiin raskauden ehkäisyyn/keskeytykseen… Tiedä sitten miten on!? Jos jollain on oikeudet (esim Duodecimin Terveysportin kautta) Herbalbase-tietokantaan, niin tuon voisi mielenkiinnosta tarkistaa?

  • Kristaliina
   21.3.2014 at 13:23

   Samaa sanotaan myös eri puolilla maailmaa ainakin papaijasta ja mangosta ja ananaksesta ja ties vaikka mistä :) Veikkaan, että jos näistä olisi oikeaa tutkimustulosta tai edes aavistusta ”ehkä”-tasolla (kuten inkiväärin suhteen), ne olisivat kyllä neuvolaohjeissa mukana… Mutta toki jos joku pääsee tuohon tietokantaan, olisi kiva kuulla! :)

 • nuunuu
  21.3.2014 at 12:56

  Mäpä kävin kurkkaamassa :)

  ”Käyttö raskauden aikana C1
  Granaattiomenavalmisteiden raskauden aikaisesta turvallisuudesta ei ole kliinistä tietoa. Granaattiomenan käyttöä suurempina määrinä kuin mitä käytetään normaalissa ruokavaliossa tulisi tämän vuoksi välttää raskauden aikana.

  Eläinkokeissa granaattiomenan siemen uutteella oli kohdun supistelua lisäävää vaikutusta [(21)] ja granaattiomenan hedelmäuutteella anti-implantaatiovaikutusta rotilla [(22)].”

  • Kristaliina
   21.3.2014 at 13:24

   Kiitti! Säpäs olit ollut nopea, en ollut huomannutkaan ennen kuin ylle kirjoitin :)

 • nuunuu
  21.3.2014 at 12:57

  Et enpä kauheasti osais huolestua ;)

 • Jenn-
  21.3.2014 at 19:56

  Jee! Mä kyllä nykyään niin näytänkin siltä, että olen jo vähän salitreenin tarpeessa. Valitettavasti kaikki imettämisen viemät kilot tuli takaisin, kun imetys väheni.

  • Kristaliina
   22.3.2014 at 13:53

   Jee, onnea-onnea-onnea vielä! :)

  • Kristaliina
   23.3.2014 at 21:06

   Iiik mä en löytänytkään sun meiliosoitetta tuolta kommenttilomakkeelta! Eli noista rekisteröitymistiedoista sitä ei löydy… Laitatko meiliä mulle päin (kristaliina@hotmail.com) :) Ollaanhan me kyllä joskus ennenkin meiliä vaihdettu, mutta en nyt millään saa mieleeni, että millä ”oikealla nimellä” lähtisin sinua sähköpostikansiostani etsimään… :) Toivottavasti bongaat tämän viestin!

 • TheVillis (Ei varmistettu)
  22.3.2014 at 07:52

  Hienoa että saat olla pystyasennossa, näyttää tämä maailmakin ihan erilaiselta:) Nostan todella korkealle hattua, olet tehnyt hyvän työn vauvaa ajatellen. Mukavaa, mutta rauhallista viikonloppua Puutaloon!