Pientä lipsumista

Me ennen:
”Vain yksi unilelu sänkyyn.”

(tämä siis etenkin siksi, että silloin aikoinaan perhepetiin kahden lapsen kanssa ei olisi oikein mahtunut enempää unileluja)

Me nyt:

”Kai se sit itse huomaa, jos ei enää mahdu omaan sänkyynsä.”

 

PS. Ennen meillä on kyllä unilelujen kanssa nukuttu myös näin:
www.puutalobaby.fi/lapsiperheromantiikkaa/

25

You Might Also Like

 • murina
  9.1.2019 at 13:18

  Mä aikoinaan sanoin lapsille, että sitten kun nukkuu omassa sängyssä saa ottaa vaikka kaikki pehmolelut mitkä omistaa, aika pieninä halusivat omaan sänkyyn 😂

  • krista
   9.1.2019 at 13:20

   Hyvä tekniikka saada lapset haluamaan omaan sänkyyn :D

   Meillä kans nyt, kun lapset nukkuu omassa sängyssä ja omassa huoneessa, ei ollut enää mitään perustetta pitää kiinni siitä pehmolelusäännöstä. Niinpä tuolla nyt onkin KAIKKI. Siis joka ikinen pehmolelu, joita meillä täällä on mukana. Ja olkoon, jos kerran haluavat :) Toisen lapsen sänky on täpötäynnä, toisella on maltillisempi määrä ja vain kaksi sängyssä, muut rivissä sängyn päädyssä <3

 • Onneli Winter/onnelin elämää
  9.1.2019 at 14:04

  Oottakaas vaan kun lapset kasvavat tulee kavereilta kaikenmoisia karva-ötöjä lisää ja sitten kun yrität tehdä raivausta (siivousta leluista kun leikki-ikä on ohi) niin…. ”ei iik, onko toi vielä säästössä, ihanaa”, ”ei tota voi antaa pois”, ”toi on mun niin best”, ”toi on niin muistoja täynnä”…. jne. joten varautukaa moneen muoviseen ja tiiviskanneliseen varastolaatikkoon :D

  • Torey
   9.1.2019 at 17:12

   Joo ja siis ihan vaan kun koitat lakanoita vaihtaessa pistää osan pois sängyistä niihin kankaisiin säilytyskoreihin, jotka sitä varten on… Niin lapset myöhemmin varmasti roudaa ne takasin. :’D

   • krista
    9.1.2019 at 21:50

    Joo todellakin! Meilläkin on kori pehmoleluille – no, siinä korissa on tällä hetkellä yksi tyyny ja kaksi balettihametta. Kaikki muut pehmot on sängyssä. Jos ne siivotaan siivouksen yhteydessä koriin, illalla ne jo otetaan sänkyyn :)

  • krista
   9.1.2019 at 21:49

   Mulle itselle kävi lapsena just noin :D Ja aika iso osa meidän tyttöjen pehmoista onkin niitä mun vanhoja aarteita :D Paljon on vielä mun vanhemmillakin varastossa, äitini tuo niitä meille yllärinä yksi kerrallaan <3

 • Napalmilaama
  9.1.2019 at 19:53

  Mihin saakka nukuitte perhepedissä? Mua kiinnostaa, kun ollaan just taivuttu vaan hankkimaan jenkkisängyn jatkoks yhden hengen bunkka viereen, niin muksu nukkuu siinä. Ja ekaa kertaa kolmen vuoden aikana hyvin. Taistelin raivokkaasti sen kolme vuotta tuulimyllyjä vastaan, kunnes luovutin. Onneks. :) Oletan että ei tuo kauaa halua vieressä nukkua, ei edes samassa huoneessa enää jossain vaiheessa. :)

  • krista
   9.1.2019 at 21:58

   Iso peukku sellaisille nukkumajärjestelyille, jotka saa perheen nukkumaan hyvin! Meilläkin perhepeti on ollut monissa kohdissa ihan just paras ratkaisu – sitten taas jossain vaiheessa tuli liian ahdasta.

   Pitääpäs nyt ihan miettiä, että miten ne vaiheet meni… Tai no: etsiä haulla blogissta, se on mun lisämuist :D Ensin oltiin siis aina perhepedissä niin kauan, että hankittiin Suomeen kerrossänky, näköjään loppukesästä 2016 eli lapset silloin 2,5 ja 4,5. Seuraava talvi oltiin Espanjassa ja silloin taas perhepedissä puolisen vuotta. Sitten uudestaan Suomeen palatessa kerrossängyssä kesän ajan (lapset 3,5 ja 5,5) ja sitten taas seuraava talvi Espanjassa perhepedissä. Ja taas Suomessa kerrossängyssä ja nyt täällä Espanjassa lapset omassa huoneessa ja omissa sängyissä. Kaikki vaiheet on olleet sen tilanteen mukaan parhaaksi katsottuja, eli esimerkiksi Suomessa tytöt tykkäsi siitä omasta sängystä (samassa huoneessa kuin aikuiset) kun taas Espanjassa edellisinä talvina huonejärjestys teki helpommaksi sen, että ollaan samassa (leveässä) sängyssä, eli just parisänky& vieressä yksi ekstrasänky.

   Monimutkaisesti selitetty :D Mutta siis vielä lasten ollessa 5 ja 3 (ja täyttäneet 6 ja 4) ollaan nukuttu puolivuotispätkä perhepedissä, kun se on ollut helpointa niin. Mun mielestä paras systeemi on se, jossa koko perhe saa optimaalisella tavalla unta <3 Ja meillä on mennyt onnellisesti, kun lapset ovat itse halunneet niitä itsenäistymissteppejä eli kerrossänkyunia ja omaa huonetta. Eli ei ole tarvinnut "pakottaa" tai edes opettamalla opettaa vaan on mennyt luontevasti ja lasten oman tahdon mukaan. Pikkusisko toki mennyt isomman peesissä :)

 • Anna
  9.1.2019 at 20:18

  Heh, näyttää tutulta :) Lapsena kannoin itse pehmoja sängyn täyteen vasta ala-asteella kun näin kaverilla olleen sänky täynnä pehmoja. Oma lapseni 4V taas on jo nyt hoksannut että sängyn voi täyttää leluilla. Meillä niillä on ihan käytännönkin merkitystä kun isompi pyörii niin paljon niin lelut pehmustavat iskuja seinään (silti välillä tömähtää oikein kivasti keskellä yötä) ja nuoremmalla on Finlationin keltainen norsupehmo jota käyttää tyynynä. Hän on ollut TODELLA pitkään yskäinen ja nukkunut valtaosan kuluneesta puolestavuodesta paperipinot pinnasängyn pääpuolen alla. Mutta lisäksi tarvitsee vielä lisää kulmaa eikä tavallisella tyynyllä tahdo pysyä. Tuon norsun jalkojen päälle kun laittaa pään niin se pysyy jotenkin edes vähän paremmin.

  • krista
   9.1.2019 at 22:01

   Meilläkin oli viimeksi flussassa toisella lapsella iso pehmo tyynyn alla pääpuolta nostamassa :D

   Mulla oli muuten sama, hamstrasin muistaakseni pehmoleluja sänkyyn vasta joskus isompana muiden esimerkistä! Mutta nämä ovat nyt itse ihan hoksanneet tämän, että kavereita pitää olla sängyssä :D Mutta siitä vaan, lastatkoon sängyn täyteen, jos hyvältä tuntuu :D Meilläkin ne muuten toimii hyvänä pehmusteena tuossa seinän vieressä. Ja ehkä vähän lämmikkeenäkin! :D

   • Torey
    9.1.2019 at 22:20

    Pienemmän räkätaudissa viime vuonna hokasin imetystyynyn olevan mitä parhain. Kaaressa oleva tyyny lapsen taakse, sen päälle vielä oma tyyny ja lapsi sitä vasten nojaamaan sängyn päätyyn. Sivulle tulevat osat tyynystä esti lapsen kaatumisen. Lapsi nukku todella hyvin ja itsekin sain rauhan kun lapsella hengitys kulki!

    • krista
     9.1.2019 at 22:30

     Ooo niksipirkka! Tuohan kuulostaa ihan loistavalta idealta!

    • Anna
     10.1.2019 at 11:31

     Hyvä idea! Meillä ei harmi kyllä ole imetystyynyä. Minä en ikinä oikein oppinut niitä käyttämään ja joskus kun niitä vilkuilin niin olivat sen hintaisia että kun ei käytöstä voinut olla varma niin jäi ostamatta. Mutta toivottavasti joku muu saa tästä hyvän vinkin :)

     Minä karsin noita leluja lähinnä lakananvaihdon yhteydessä kun en jaksa mättää kaikki takaisin. Siitä ne pikkuhiljaa hipsivät takaisin. Joskus vain osa, joskus kaikki ja joskus jopa ihan uudet kaverit vanhojen tilalle.