Pätkätyöbaby

Tässä Black Friday -tarjous, joka ei toistu!

Tarvitsetko tammikuun ja toukokuun välisenä aikana 11 viikon ajaksi kuvittajan, psykologin, käsikirjoittajan tai pelisuunnittelijan? Harvoin tarjolla!

Työskentelee tehokkaasti kotoa käsin silloin, kun ei hoivaa raskaana olevaa vaimoaan, kuori porkkanoita, roudaa lapsia kouluun tai keitä kahvia, jota kukaan ei juo. Ei poistu kotoaan eikä pue housuja jalkaansa.

Erityistaidot: otusten ja hirviöiden piirtäminen, kaikkien maailman asioiden taulukointi, äärimmäisen laaja tietämys roolipeleistä ja tieteiskirjallisuudesta. Hän myös laittaa järjettömän hyvää ruokaa (huom. vain omalle perheelleen) ja photoshoppaa kädenkäänteessä vaikka kotikissan amurintiikeriksi.

Ystävälliset vastaukset anonyymille nimimerkille:
pätkätyöbaby

28

You Might Also Like

  • Tessa
    29.11.2021 at 20:21

    Nääh, mulla on tällainen jo.

    • krista
      30.11.2021 at 08:48

      Hihi!

  • Lilli
    2.12.2021 at 09:40

    Mulla ois ehdotus, joka oikeastaan tulee esiin jo tuossa sun kirjoituksessa. Voisko Joel suunnitella lapsille sopivan suomenkielisen (pöytä)roolipelin, mahdollisesti sellaisen jossa jo 7-vuotias voisi toimia pelinjohtajana?

    Keski-iän kriisissä nimittäin tajusin olevani otollista maaperää roolipeleille, mutta nuoruudessa kaverien puute esti harrastuksen. Nyt sain innostettua lapsenkin mukaan, mutta sopivaa peliä ei oikein löydy tai olemassaolevien sellaiseksi muokkaaminen aiheuttaa aikuiselle ihan tolkuttomasti vaivaa. Pelattiin jo Myrskyn sankareita, siinä on ihan hyvä mekaniikka mutta sekin on isommille suunniteltu, joten jotkut kohdat oli vähän liian jänniä (piirasta tuli painajaisia), eikä äidin aika meinaa enää venyä kadonneen kaupungin suunnitteluun. Lapsille suunnitelluista peleistä Little Wizards ei innostanut, mutta Kids on Broomsin mekaniikka vaikutti hyvältä. Lautapelipuolelta on kokeiltu Mice&Mysticsiä sekä D&D lautapeliä, mutta molemmat on käytännössä ainoastaan taisteluun keskittyviä ja käy nopeasti yksitoikkoiseksi. Ja lisäksi nämä kaikki pitäisi suomentaa itse. Haaveena olisi ehkä D&D:sta yksinkertaistettu versio, johon on helppo sitten myöhemmin liittää lisää ominaisuuksia kun ikää kertyy.

    Voin lainata nuoren innokkaan pelinjohtajan testaustiimiin. Sillä on jo omat nopatki.

    • krista
      2.12.2021 at 10:49

      Hieno ehdotus! Joel vastaa, että sellainen projekti olisi erittäin mieleinen ja hyvinkin tekemisen arvoinen :)

      Sitä odotellessa (hih) Joel myös vinkkaa teille sellaisen kuin Astraterra, suomalaisen Miska Fredmanin muutama vuosi sitten julkausema roolipeli. (https://astraterra.fi/) Joel on kuullut siitä paljon hyvää. Voisikohan se sopia teille? :)

      • Lilli
        3.12.2021 at 12:04

        Olen kuullut tuosta myös muualta, mutta itselle ei steampunk ole se innostavin genre. Voihan sen kuitenkin vielä tsekata.

        Jos ei koko peliä lähde kehittämään, niin lasten kanssa olisi apua myös siitä että olemassaolevaan peliin saisi jonkinlaiset kuvitetut kortit hahmojen kyvyille ja loitsuille, niin että olennaiset saa helposti näkyville ja pelaajakin muistaa millaisia ominaisuuksia on käytössä.

        Seuraavan sukupolven korruptointi on aina arvokas tavoite.

  • Leimuska
    2.12.2021 at 14:23

    Meilläkin on suunniteltu, että pelattaisiin roolipeliä koko perheellä. Puolisolla on jo joitakin ideoita, mitä pelattaisiin, mutta olisihan se hienoa, jos kaikkea ei itse tarvitse keksiä. Meillä hahmo ajatukset olivat linjalla kentauri, lohikäärme, keiju jne.

    • Lilli
      3.12.2021 at 12:12

      Mikäli asut pääkaupunkiseudulla niin voin kertoa että kirjaston valikoimasta löytyy ilahduttavasti roolipelejä kokeiltavaksi. Sieltä lainaamalla olen itse tutustunut eri vaihtoehtoihin. Pelaamiseen me ollaan lautana käytetty ruudutettua fläppitaulupaperia ja lego-hahmoja. Legolta löytyy on myös keijuja, lohikäärmeitä ja kentaureja (tein juuri dragonborn loitsijan ninjago-sarjan kärmeisestä)