Parempaa kahvia (ja arvonta)

Yhteistyössä: Moccamaster

Yksi arkinen juttu, josta minulla on ollut huono omatunto. Tai siis yksi niistä asioista.

Kahvi.

Herkkukahvikäyttöön ajateltu kapselikone on jumiutunut meillä arkikäyttöön. Hyvää se on, mutta uhh sitä kapselijätettä – just viime viikolla muuten uutisoitiin (täällä), että Hampuri kieltää kapselikahvien käytön valtion rakennuksissa. Sekajätteeseen sitä meiltäkin on lähtenyt useamman vuoden ajan noin kolme kapselia päivässä. Tuhansia kapseleita. Apua.

Mutta kun siihen hyvään makuun oli koukuttunut. Pikakahvia ei aina jaksa, ja suodatinkahvikonetta meillä ei ole muutamaan vuoteen ollutkaan. Ja sitä paitsi… En ole juonut (ainakaan mielelläni) suodatinkahvia pitkään aikaan. Kymmeneen vuoteen? Mielikuvissani suodatinkahvista on tullut mieleen sellainen tuntikaupalla huoltsikan baarissa seissyt kärtsäkahvi. Sellainen, jonka yökkien saa väkisin alas ainoastaan sen kofeiinin takia. Yhh.

Muutama viikko sitten Moccamasterilta otettiin yhteyttä ja kysyttiin, olenko kiinnostunut kahvin ekologisesta puolesta. No… …no siis tietysti; totta kai olen! Mutta kahvin pitää myös maistua hyvältä (terveisin suodatinkahviskeptikko). Jos olisi tarjolla ekologisempi vaihtoehto, joka myös olisi helppo ja nopea tehdä ja joka maistuisi hyvältä. Niin totta kai mä valitsisin sen.

He kutsuivat minut toimistolleen kahvimaistajaisille – ja tarjosivat minulle siinä samalla Moccamasterilla keitetyn kupin Johan&Nyströmin paahtamaa kahvia. Join sen jopa ilman maitoa; se oli hyvää.

Nyt kapselikone on sitten tehnyt tilaa keittiön pöydältä tällaiselle:

moccamaster cup one

Heh jännä juttu muuten – olisin voinut valita myös tavallisen Moccamasterin. Ja sitäkin muuten oli tarjolla oranssina. Mutta jotenkin tämä yhden kupin keitin tuntui itselleni vaan… …luontevammalle. Jotenkin silleen määrittelemättömästä syystä tuntui, että joo tän mä haluan.

Talventoivo Instassa (täällä) jo vähän vitsailikin, että oli juuri ajatellut, että kuka ihmeessä ostaa yksittäisen kupin keittimen, kun tavallisellakin Moccamasterilla saa yhden kupillisen keitettyä. Hahahaa, saanko esitellä tän cup-onen kohderyhmän: selvästikin minä! :D Mä oon nimittäin tässä viimeisessä kymmenessä suodatinkahvikeittimettömässä vuodessa täydellisesti ja läpikotaisin tottunut, että kahvi tulee suoraan kuppiin. Että kuppiin keitetty kahvi tuntui vaan luontevammalta kuin tavallinen pannuun menevä.

Heh kaikkea sitä.

Ja tietysti ajattelin lähtönopeudeltaan (säästäähän siinä sen kolme sekuntia) myös aamuja ja tätä:

take away kuppi

Mutta samalla tekniikalla molemmissa keittimissä se kahvi siis valmistuu – yhden kupin keittimellä vain suoraan kuppiin, eikä kupin alla ole lämpölevyä niin kuin tavallisessa keittimessä kannun alla on.

Moccamasterit tehdään muuten edelleen Hollannissa käsityönä…

käsin tehty

…ja niissä on rekisteröitynä kymmenen vuoden takuu:

moccamaster takuu

Viiden vuoden takuu siis normaalisti, mutta jos koneensa rekisteröi netissä, takuuvuodet kasvavat kymmeneen.

Ja kaikkia osia saa varaosina.

Kuulin muuten, että Moccamasterilla oli jokin aika sitten ollut some-kilpailu, jossa etsittiin vanhinta Suomesta löytyvää toimivaa Moccamasteria – ja vanhoja käytössä olevia Moccamastereita löytyi niin paljon, että voittaja piti loppujen lopuksi arpoa! 30-vuotias käytössä oleva Moccamaster ei siis ole mikään harvinaisuus. Ja varaosia saa niihinkin edelleen.

Jotenkin nykypäivän kertakäyttöisessa maailmassa vaan niin… …vau.

moccamaster

Niin joo ja itse kahvista vielä.

Meillä on nyt siirrytty takaisin suodatinkahviin ja ajatuksenani on nyt jatkossa pitää kiinni siitä, että meillä juodaan hyvänmakuista ja mahdollisimman ekologista kahvia. Johan&Nyströmin kahvi teki tosiaan vaikutuksen – eikä vähiten siksi, että heidän sivuillaan tosi hyvin avataan kahvin matka pensaasta kuppiin. Suosittelen tutustumaan! (ei ole mainoslinkki) Ei ole siis ihan sama, mitä kahvia kuppiinsa kaataa. Ei ekologisesti (jotkut kahvinviljelytavat tuhoavat maaperää) eikä makunsa puolestakaan.

Johan&Nyströmin kahvia saa omaan arkimeininkiin nähden hieman hankalasti – ei siis läheisistä kaupoista – mutta toista minulle suositeltua kahvia löytyi ihan tuosta kauppakeskuksen K-kaupasta. Tätä:

kaffa roastery

Kaffa Roastery siis – ja tuttu minulle siksikin, että sitä paahdetaan tuolla entisillä kotikulmillani Punavuoressa.

Olen kuitenkin nyt suodatinkahvinjuojana ihan uudella maaperällä ja aivan pihalla kaikista reilusti tuotetuista, hyvistä kahvimerkeistä. Saa siis suositella! Mitä kahvia teillä juodaan? Jotain hyvää siis – ja mielellään sellaista, jota saa ihan peruskaupoista :)

kaffa roastery moccamaster

”Lahjoittaisivatpa he toisenkin arvontaan meille väsyneille lukijoille… :D”, ehdotti jo Kassunorkola Instassa.

No, kysyin ja sain vastauksen: lahjoittavat kyllä, jesh! Ja vieläpä vapaavalintaisen Moccamasterin, eli voittaja voi toki valita tän cup-onen niin kuin minä, mutta totta kai saa valita myös ihan perinteisen Moccamasterin. Ja haluamassaan värissä!

Kilpailuun voi osallistua jättämällä ti 8.3. klo 12 mennessä kommentin tähän perään ja kertomalla (heh kahvisuosituksensa lisäksi) vaikkapa, että millaisen kahvinkeittimen valitsee, jos voittaa. Keitinmallit ja -värit löytyvät täältä. Saa myös kertoa Moccamaster-muistoja, jos teillä esimerkiksi mummilasta löytyy näitä toimivia antiikkihelmiä vielä!

Muista jättää myös meiliosoitteesi, niin saan sinuun yhteyden, jos voitat!

EDIT: Arvonta on päättynyt ja vapaavalintaisen Moccamasterin voitti nimimerkki Jestanpoo – ONNEA!!!!  Kiitos myös kaikille muille osallistuneille ja kahvivinkkinsä antaneille!

62

You Might Also Like

 • hanna liisa
  2.3.2016 at 17:48

  Oih turkoosi mocca master ! Meillä juodaan ihan perus kahvia jota joskus terästetään yhdellä mitalla maku kahvia esim. Minttusuklaa

 • Tiitu
  2.3.2016 at 17:48

  Violetti perusmalli ois niin upee! Tommoselle yhden kupin keittimellekin olis kyllä hetkensä,mutta perusmalli palvelee kuitenkin meidän perhettä enemmän. Kapselikeitin löytyy täältäkin,mutta sen käyttö on kausittaista eikä oikein sovi opiskelijabudjettiin paitsi herkuttelua varten :/

 • emilia
  2.3.2016 at 17:49

  Itse valitsisin normaalin moccamasterin, koska meidän taloudesta löytyy kaksi kahvin kiskojaa :D peruskahvina meillä on kulta katriinaa mutta herkkukahvina sokkarilta löydetty brasilialainen kahvi, joka on tosi hyvää!

 • Laura
  2.3.2016 at 17:49

  Oi jes mikä arvonta!
  Minulla ex-mies vei vuodenvaihteessa yhteisen mocca masterimme ja sen jäljeen en ole kotona itselle kahvia keittänyt. Äidiltä saamani keitin vain keittää niin pahaa kahvia :(
  Wild berry on kyllä ehdottomasti ihanin väri ja sen jos joskus saisi! En ole kaupoissakaan kyseistä väriä nähnyt..

 • Millesiini
  2.3.2016 at 17:51

  CD AO Polished Silver. Nykyinenkin on moccamaster, mut oishan tuo kyl tyylikäs. Meil oli lapsuudenkodissa moccis, ja sieltä lähtösin tämän merkin fanitus. :)

 • Maarge
  2.3.2016 at 17:52

  Tuollainenn normi-keitin värissä yellow pepper! <3 olisi muuten esikoistaan odottsvan äitiyslomalaisen unelma! Meillä mies juo vain tummapaahtoa mutta mä laitan sekaan myös robertsin vaniljakahvia, sitä saa melkein joka lähikaupasta. :)

 • meg
  2.3.2016 at 17:55

  Mä oon tylsä ja ottaisin ihan perinteisen mallin brushed värissä. Joku ihana turkoosi tai pinkki ois kiva, mutta itseni (ja mieheni!) tuntien lopullinen valinta ois muihin kodinkoneisiin sointuva :D.

  En osaa antaa vinkkiä kaupan kahveista, mutta suosittelen ostamaan ihan jostain erikoisliikkeestä jotain herkkukahvia pakastimeen. On sitten pahimpina päivinä jotain ihanaa namia..

 • liinana
  2.3.2016 at 17:55

  Mäkin oon haaveillut tuosta one cupista, eli sellaisen valitsisin, jos onni olisi myöden! Mustana luultavasti, sopii sisustukseen ;)

  Kahvisuosituksena Nordquistin Reko-kahvi! On luomua ja reilua kauppaa, tummapaahtoista ja ei-kauhean-kallista ja saanee melkein kaupasta kuin kaupasta. :)

 • a
  2.3.2016 at 17:56

  Moccamaster muistot löytyy kotoa ja monesta toimistosta. Kiroillut oon tippalukottomia keittimiä, mutta onhan se perusvarma ja hyvä keitin. Tällä hetkellä on kotona OBH Nordican hyvin vastaava keitin kuin modernimman näköinen Moccamaster, hyvin on sekin pelittänyt jo kohta 10 vuotta (oho, aika rientää).

  Meillä ei tykätä seisoneesta kahvista (kahvista tykätään ja arkeen on ihan parasta Löfbergs Lila Crescendo tummapaahtoinen kahvi, nams, maidolla ja ilman, hyvää on). Iso mukillinen aina aamun aluksi maidolla ja 1-2 kupillista mustana päivän mittaan töissä (joo, ja todellakin vien oman kahvin töihin). KAhvia meillä keitetään 1-2 mukillista kerralla, kunnei tykätä seisoneesta kahvista. Mutta silti suosikki Moccamaster ois perinteinen Moccamaster (KB952 AO Brushed Silver) ja tippalukolla tietysti :D

 • Essi
  2.3.2016 at 17:57

  Itse juon oikeastaan pelkästään sitä normaalia suodatinkahvia, jota joka paikassa saa. Tämä taas johtuu siitä, että kahvihyllyllä on helppoa lappaa koriin tuttua Juhlamokkaa tai Kultakatriinaa, kun vaihtoehtoja tuntuu olevan niin paljon! Jospa seuraavalla kauppareissulla sitten rykäisen ja tutustun valikoimaan ihan tosissani!

  Meidän keittiöön sopisi parhaiten tavis-masteri, sillä aamukahvi jää harvoin yhteen kuppiin :)

 • Hukkakukka
  2.3.2016 at 17:58

  Ah, tuo raikkaan vihreä cup-one olisi mahtava!
  Mokkamestareiden Wanhanajan Vaniljakahvi on kovassa nosteessa täällä. ;)

 • Kvaakkuli
  2.3.2016 at 17:59

  Tää tulisi niin tarpeeseen! Meillä on ollut vaan noita perusmarkettikeittimiä, mutta kun anoppilassa saa moccamaster- kahvia, niin on ihan eri luksusta! Vaikka keitin on varmaan sen parikymmentä vuotta vanha. Peruskeitin punaisena voisi olla keittiöön kiva väripilkku:)

 • Rueve
  2.3.2016 at 18:06

  Meillä ostetaan lidlin jotain espressopapuja(jauhetaan siis myllyllä kotona) peruskahviksi. Tummaa paahtoa ja vahvaa makua tänne päin :)
  Sitten jos jotain erikoisempaa niin täällä Joensuussa on Mokkamaa niminen liike josta löytyy useampaa kymmentä lajia papuja (peruskahveista makukahveihin) jotka saa joko papuina tai valmiiksi jauhettuina ostettua. Niillä tulee herkuteltua yleensä sitten erikoisemmissa tapauksissa kuten synttärit, joulu, juhannus, vuosipäivä yms. ja ostettua lahjaksi tai viemisiksi tarpeen vaatiessa.

  Arvontaan osallistuisin mielelläni ja mallina toi Wild berry värinen keitin (KBGC982 AO Wild Berry) jonka kylläkin lahjoitan siskolleni jos kohdalle osuu, meillä oma keitin on sen verran uusi ja hyvä niin ei itselle tarvita.

 • Essi
  2.3.2016 at 18:12

  Meille tulisi Cup-one Cream White!
  Just itseasiassa vanha keitin rupes temppuilemaan, että katkoo virtaa kesken keittämisen, niin uusi tulisi enemmän kuin tarpeeseen :)

  • Essi
   2.3.2016 at 18:14

   Tai nyt kun enempi kattelin, niin saattaisin päätyä myös premium malliin Wild Berry värissä ;)

 • Anna
  2.3.2016 at 18:12

  Meille olisi niin tarpeen uusi kahvinkeitin. Tällä hetkellä käytössä joku halpis muutaman kympin kone ja sillä saa kahvista vain tuurilla hyvän makuista. Me varmaan otettaisi tuo perus moccamasteri kun vieraita käy niin usein. Meillä on vähän vaihtelua mitä kahvilaatuja käytetään. Tykkään suosia pieniä suomalaisia kahvipaahtimoja.

 • eLiina
  2.3.2016 at 18:15

  Musta Cup-one ehdottomasti! Olisi ihana juoda enemmän kahvia kotona, mutta ei viitsi koskaan keittää vain kupillista! Eli tämähän on kuin minulle tehty! :)

 • rinkeli
  2.3.2016 at 18:16

  Ei osattu päättää noista mikä ois kivoin, jos voitto osuu kohdalle niin kai se päätös ehtii siiheksikin :D
  Mun oma moccamaster-muisto on yläasteikäisenä kesäduunissa, keittelin kahvia siellä päivät pitkät ”oikeille” työntekijöille! :D
  Ja hyvä kahvikokemus on Lidlistä sellainen fair traid-kahvi.

 • Jossu
  2.3.2016 at 18:17

  Arvid Nordquistin Reko-kahvi on hyvää!
  Minä valitsisin yhden kupin keittimen cream värityksellä.

 • mardeleine
  2.3.2016 at 18:21

  Meillä on vuosikausia vanha Moccamaster, johon on jo varaosiakin vaihdettu. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että sitä ei enää saa korjattua 😞 Jos saisin valita (olisi se sitten voitettu tai ostettu), niin uusi olisi perinteisen mallinen, mutta vaikkapa turkoosi Moccamaster 😊

 • Marjaana
  2.3.2016 at 18:23

  Mä haluaisin kanssa Moccamasterin, koska antaisin sen lahjaksi rakkaalle miehelleni, meidän arjen sankarille <3 Ja ehdottomasti jossain kivassa värissä.

 • 1 2 3 4 23