Pakkasaamu

Puutalon jäätyvissä ikkunoissa on yksi hyvä puoli: ei tule sakkoja, vaikka niitä ei jaksakaan skrabata.

Joku on vaihtanut huurretut lasit meidän ikkunaan.

 

You Might Also Like

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  13.1.2013 at 10:59

  Hm, en ole nyt mikään asiantuntija, mutta olisikohan mahdollista, että noita ikkunoita voisi vähän tiivistämällä saada vähemmän jäätyväisiksi? Ainakin meillä kotikotona jumalattoman vanhassa puutalossa tuo oli merkki siitä että ikkunat falskaa, ja sitten vaan pistettiin lisää fylliä väliin :).

 • phocahispida
  13.1.2013 at 11:11

  Aika kauniit itse asiassa!

  Ja suomihumppageneraattorini iski ja nyt päässä pauhaa
  ”Kuurankukkasia piirtyneen sun ikkunaasi näin…”
  Aijaia. Mene pois. :D

 • Kristaliina
  13.1.2013 at 11:16

  Joo, oikeassa olet! Meilläkin on jopa hankittuna sellaista perinteistä liimapaperia, mutta tuolla rullalla se ei paljon tiivistämiseen auta :D Normaalia tiivistyskumilötkälenauhaa (mitä ikinä nimeltä onkaan) me syksyllä alettiinkin laittaa, mutta sitten todettiin, että ne ovatkin ihan hyvässä kunnossa kaikkialla. Eikä mistään ikkunoista varsinaisesti puhalla sisään – toisin kuin aiemmassa asunnossani Punavuoressa ja etenkin Joelilla Kampissa, hrr.

  Oikeasti onneksi vain yksi ikkuna (yläkerrassa) näyttää tuolta ja olen jotenkin päätellyt, että se liittyisi myös sinne karkaavaan kosteuteen (yläkerrassa on myös kylpyhuone)… Mutta en tiedä, arvaan :)

  Nooh, kaunis tuo jääikkuna joka tapauksessa on :)

 • Kristaliina
  13.1.2013 at 11:17

  Tsihihi okei nyt tuo Hallikainen (?) pyörii sitten mullakin mielessä, KIITTI :D

 • Elkku
  13.1.2013 at 11:26

  Se tiivistäminen onkin sit taitoliji, et oikeessa paikassa on raot ja oieet paikat on tiivit.

  http://www.hs.fi/koti/Nyt+on+aika+tilkitä+ja+tiivistää+ikkunat/a1350702972730

  Kuuran kukat kertoo hyvinkin just siitä, että ikkunoiden väliin pääsee kertymään kosteutta.

  lapsuudenkodissa laitettiin tiivistämisen lisäksi ikkunoiden väliin vie joko tulitikkuaski auki tai kuivaa jäkälää imemään kosteutta. Näki sit ulos melki koko talven.

 • Linka
  13.1.2013 at 11:30

  Tulee ihan mieleen lapsuudenkoti! Ja sain just takauman siitä, miten tungin mm pumpulia ikkunanpuitteiden rakoihin. Piti yllättävän hyvin, kun laittoi pumpulin päälle teipin. Tai voihan olla et teippi riitti, mut silloin teininä olin vakuuttunut, että korjasin pumpuli-teippi-kombilla ikkunan vuoto-ongelman…tuli totaalinen macgyver -fiilis :D

 • T a r u
  13.1.2013 at 11:40

  Sama vika meillä yläkerran ikkunoissa, joita ei ole vielä vaihdettu :P Kyllä taas varsin pirteästi hyppäs ylös sängystä, kun torpassa on +15 lämmintä, hyrr!

 • Kristaliina
  13.1.2013 at 12:15

  Kiitos Elkku linkkauksesta – tuo Hesarin juttu mekin luettiin ja otettiin talteen syksyllä, mutta… heh, ”talteen” :D

  Tänne muuttaessa me ihmeteltiinkin ikkunoiden väleistä löytyviä (sinänsä mageita) 60-luvun tulitikkuaskeja – kunnes meille kerrottiin just tuo kosteudenpoistoniksi. tulitikkuaskin, jäkälän ja pumpulin lisäksi mulla on hämärä muistikuva myös appelsiinikuorista samaan tarkoitukseen. Hmm, pitääköhän paikkansa, pikagooglaus ei vielä kertonut…

  Siinä mielessä nämä ovat kyllä ihan huippuikkunat, että ovat tosiaan alkuperäiset, lähes 100-vuotta vanhat ikkunat ja silti pitävät näinkin hyvin. Tänä talvena ollaan päätelty, että kylmyysongelma meillä taitaa olla ennen kaikkea tuo ulko-ovi (väliovi on turvonnut väärän kokoiseksi eikä mene kunnolla kiinni) ja alakerran lattiat. Hrr, onneksi ihan tuollaista 15-astetta tällä ei olla vielä koettu, mutta alakerrassa on kyllä helposti 18-19 astetta aamuisin ennen kuin mennään sinne ”lämmittelemään”.

  Hih, ja macgyverointi on kyllä just parasta – tunnusmusiikki vaan soi päässä, kun alkaa vähän fiksailla asioita… :D

 • T a r u
  13.1.2013 at 13:31

  Aa, teillä on vissiin sitten joku muukin lämmitys kuin pelkät takat :D Meillä on myös 100 vuotias hirsitalo, ja tulisijat ainoana lämmönlähteenä, joten 18 astetta on jo ihan luksusta :D

 • Kristaliina
  13.1.2013 at 13:38

  Ooooo, tuo on reipasta! Mehän ollaan siis tuohon verrattuna ihan nössöjä suorine sähkölämmityksinemme (lue: järkyttävine sähkölaskuinemme) ja hätäri-irtopattereinemme – kakluuniakin lämmitellään lähinnä vain, kun pakkanen alkaa lähetä kymmentä… Hei kirjoittele ihmeessä vaikka blogisi puolella lisää tuosta talopuolestakin, kiinnostaa!

 • annakarin
  13.1.2013 at 14:46

  Tää on nyt sikakaukaa haettua, ja varmasti vaan kuvittelen mut onks tossa ulkona joku kiikku? Jos on, niin rokkibeibi! Jos ei oo, niin unohtakaa koko homma :-D

 • annakarin
  13.1.2013 at 14:48

  Hahaha, katoin uudestaan ja, nojoo. Unohdetaan siis! :-)

 • Evis (Ei varmistettu)
  13.1.2013 at 15:12

  Yksi lisä syy miksi rakastan talvea, on vaan niin kaunista tuo huurre ikkunoissa! Ja ai että ko sais itekkin asustella puutalossa :) Sitä täälläkin tavotellaan, että joku kaunis päivä olisi mahdollista ja todellisuutta. Katsotaan miten käy ko vuodet tässä vierii ja näkee mitä elämä tullessaan tuo!

 • MarjaH (Ei varmistettu)
  13.1.2013 at 22:33

  Meillä lämmitetään koko kolmikerroksisesta talosta kahta alakerran huonetta ja kylpyhuonetta. Kylpyhuoneeseen pääsee n. 5 – 10 asteisen tuvan läpi (lämpötila riippuu ulkoilmasta). Hiukan jo alkaa hermostuttaa, että miten meidän lähiaikoina syntyvä pikkuinen oikein selviää. Remonttirahoja odotellessa/tienatessa… (Meillä on hirveästi suunnitelmia: ensin lämmitys kuntoon, sitten mun unelmien keittiö [nykyinen on aivan hirveä, en pysty nauttimaan siellä mun lempuharrastuksesta], miehen unelmien sauna jnejne. Talo siis on joskus 1700 – 1800 luvun vaihteessa rakennettu, ihana mutta KYLMÄ)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.1.2013 at 21:54

  Kannattaa kyllä laittaa se liimapaperi paikoilleen! Meidän 110-vuotiaan talon ikkunoista osa kyllä huurtuu alaosastaan aina ilman pakastuessa teippauksista huolimatta, mut sehän on vaan nättiä. :) Ja kun kylmeneminen loppuu (eli tosiaan riittää että pakkanen pysyy samana), kuura häviää itsestään. Ulkoikkunasta pitäis laittaa teippi vaan sivuille (tai ainakin jättää raot ylös ja alas) ja sisäikkunat teipata kokonaan. Vaikka ikkunoista ei tuntuiskaan vetoa, niin lattialla tuntuu lämpimämmältä kun ikkunat teippaa.

  Kiitos ihanasta blogista!

  Elina

 • Tilia
  16.1.2013 at 09:10

  Meillä loppui vanhojen ikkunoiden jäätyminen, kun tungin räsyksi revityn puolikkaan parivuoteen lakanan voiveitsellä ikkunan pokien väliin – ja siihen liimapaperit päälle. Ainoa ratkaisuun tyytymätön on sähköyhtiömme. :)

 • Kristaliina
  16.1.2013 at 18:03

  Hyviä vinkkejä, kiitos! En ollut tiennytkään tuota teippaustekniikkaa – ainoa, mitä ne sieltä Rakennusapteekista neuvoi, oli että kannattaa ensin lämmittää ikkunanpielet hiustenkuivaajalla :)

  MarjaH: Meillä luotetaan siihen, että jälkikasvu oppii pitämään juuri tätä lämpötilaa normaalina – ja hikoilee sitten kerrostaloissa asuessaan :D Meillähän Joel on kasvanut puutalossa ja on meillä kotona lyhythihaisessa ja paljain varpain. Ja mulla on villapaita, villahousut ja villasukat :D

 • Elkku
  24.1.2013 at 22:37

  Kotiasuna T-paita ja paljaat varpaat eivät krreloi suoraan siihen, että on kasvanut viileämmässä. Minäkin olen puutalossa kasvanut, mutta käytän silti kerrostalossakin melki villasukkia. Totuin lapsuudenkodissa pitämään aina reilusti vaatetta päällä talvella. Välillä ois kyllä varmaan ihan hyvä pukeutua lämpötilan eikä vuodenajan mukaan. Ainakin tässä (kohtuu lämpimässä) kerrostaloasunnossa :)