Ovesta tuli pöytä

Moninaisten (pölyisten) vaiheiden jälkeen olimme viime talvena siinä tilanteessa, että eteisessä käytävää tukkimassa seisoi yksi ylimääräinen satavuotias ovi. Onneksi emme ole kodinraivausasioissa kovinkaan reippaita – kun ovi oli ollut siinä riittävän kauan, sai Joel idean: tehdään tästä pöytä.

Joo, tehdään vaan!

…ja tällainen siitä tuli!

Taitohöylän puuseppä Kaj ehdotti heti tarjouspyyntöön vastatessaan pöytäpinnan patinoimista. Mistä se arvasi?! Tämän jälkeen puuseppävalinta oli itsestäänselvää – tiesimme heti, että tältä tyypiltä saamme ihan varmasti meidän makuun sopivan lopputuloksen. Ja oikeassa oltiin.

Jalasta haluttiin pirtinpöytämäinen. Se tehtiin Taitohöylässä lähettämämme googlatun kuvan perusteella.

(huomaa kissa)

Tikrun uusi lempipaikka.

Kaksi uutta rottinkituolia löydettiin vasta-avatusta Rugista Vantaalta. Kaksi muuta on muutaman vuoden vanhoja, ja vielä kaksi uutta samankokoista on hakusessa. Pöytä on siis tarkoitettu kuudelle ruokailijalle, ja tarkoitus on löytää ympärille kolme paria erilaisia mutta yhteensopivia rottinkituoleja.

Pöydän päälle teetettiin 8 mm karkaistu lasi pyöristeyillä reunoilla. Pitkän ja perusteellisen hintavertailun jälkeeen pääkaupunkiseudun edullisin lasi löytyi Klaukkalasta – muutama Helsingin lasittamo olisi veloittanut tuplahinnan!

Mansikat eivät ole kuvausrekvisiittaa – ihana täti tuli taas tänään vapauttamaan äidin päikkäreille, kokkasi siinä samalla lounaaksi tofuwokit ja tarjosi mansikoita jälkiruuaksi. Kiitos, täti!

Vanha lukkopesä jätettiin koristeeksi.

Bonuksena kuva ikkunalta paikkansa löytäneestä basilikalaatikosta…

…ja sisustuskissasta.

Arvonsa tuntevat tiikerit eivät tietenkään lattialta juo. Kissan vesituopit on ripoteltu ikkunalaudoille ympäri talon. Parhaalta vesi maistuu tietysti ”palvelusväen” vesilaseista – siksi meillä kannattaa juoda vedet juomapulloista.

2

You Might Also Like

 • Liisa
  29.5.2012 at 19:52

  Hieno pöytä ja kaunis kissa! :)

  P.S. Kampin ostarin lastenhoitohuone testattu, oikein toimiva oli.

 • annemi
  29.5.2012 at 20:24

  UPEA pöytä! olen rakastunut <3 <3 <3

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  29.5.2012 at 20:42

  upea pöytä! ja vähintään yhtä komeat basilikat. miten ihmeessä olette saaneet ne kasvamaan noin?

 • Kristaliina
  29.5.2012 at 21:19

  Hihihi nyt on ehkä melkein noloa tunnustaa: ostin basilikat Prismasta :D

  Mun peukalot ei valitettavasti vielä ihan viherrä :)

 • Melli (Ei varmistettu)
  29.5.2012 at 22:21

  Ää, teillä on niin ihanan näköistä! :D Meidän arvonsa tuntevilla tiikereillä on muuten ihan sama peli veden kanssa, mun lasista maistuu aina parhaimmalta. Tosin, nyt kun raukka kärsii pissavaivoista, niin onpahan ainakin helppoa lisänesteyttää, tunkee vaan oman lasin naaman eteen :)

 • Pirpana81 (Ei varmistettu)
  30.5.2012 at 00:15

  Aivan ihana tuo pöytä :) Kerrassaan mahtava,tuollaisen mäkin voisin meille ottaa!

 • Peanut
  30.5.2012 at 05:04

  Pöytä on kyllä kerrassaan upea, ihan mieletön idea! Ja tunnistan tuon kissan innostuksen vesilaseista juomiseen, mikä ihme juttu sekin on? :D Lapsuudekodissa aikoinaan juotettiin kissaa myös juoksevasta vesihanasta, toinen oli aina tikkana paikalla, kun joku avasi hanan jossain päin taloa. :)

 • Kristaliina
  30.5.2012 at 13:45

  Kiitokset kehuista! …ja Melli, usko vaan että ei meillä joka paikassa ole noin siistiä – olemme enemmänkin vähän sellaisia kaaosihmisiä kuin minimalisteja :)

  Joo, Tikrukin juo joskus hanasta, mutta sen pitää olla ihan pienellä ”pisaravoimakkuudella” ettei tule pärskeitä. Ja nyt uusimpana: se kissaparka menee mun suihkun jälkeen suihkukaapin lattiaa nuolemaan… Yritän tarjota sille lasia ja raikasta vettä, mutta ei – ilmeisesti lattiavesi maistuu paremmalta :)

 • S-S (Ei varmistettu)
  30.5.2012 at 15:16

  Hei onpa mielettömän kiva idea tehdä pirtinpöytä vanhasta ovesta!
  Olen jossakin sisustusblogien syövereissä aiemmin törmännyt sohvapöytään, mutten vielä yhtä hienoon ruokapöytätoteutukseen kuin teillä.
  Meillä on myös tällä hetkellä random -sisustuselementin virkaa toimittava (lue= eteisessä pönöttävä) vanha ovi, josta voisi hyvinkin saada samantyylisen kaunokaisen kuin teillä.

  Saanko kysyä, mitä pöydän rakentaminen kustansi laseineen?

  Loppuun haluan vielä esittää kiitokseni ihanasta ja elämänmakuisesta blogista – olen koukussa! Elokuussa meilläkin tuhisee pieni ihminen, jos kaikki menee hyvin :)

 • Kristaliina
  30.5.2012 at 15:59

  S-S: Joo, suosittelen! On tuolla meilläkin enemmän käyttöä pöytänä kuin eteisessä tiellä :D

  Hinnaksi tuli loppujen lopuksi enemmän kuin olin kuvitellut. Mutta mä HALUSIN tuollaisen eli päätin sitten, että maksoi-mitä-maksoi. (no, ei ihan)

  Puusepän osuus kustansi 500 e + alv, plus oven kuljetus ensin pajalle ja sitten pöytänä takaisin. Eli yhteensä reilut 600 e. Ja lasi maksoi 250 e kotiin kuljetettuna.

  Huomattavasti edullisempi vaihtoehto jalan osalta olisi ollut ostaa vanha pirtinpöytä esim. huuto.netistä, irrottaa siitä jalka ja kiinnittää itse oveen. Tätä vakavasti harkittiin, mutta lopulta todettiin, että tässä on nyt projektia käynnissä sen verran paljon, että nyt ei jakseta alkaa askartelemaan itse… :)

  Hintavertailua kannattaa ehdottomasti tehdä! Me ei puuseppiä juurikaan vertailtu, pyysin tarjouksen vaan kahdelta. Tämä valitsemamme puuseppä veti heti potin kotiin tajuamalla itse ehdottaa pinnan patinointia – se ajatus oli ollut itselläkin mielessä, mutta en ollut maininnut sitä erikseen tarjouspyynnössä.

  Mutta lasitarjouspyyntöjä lähetin varmaan kymmenen, ja jotkut Helsingin lasittamot olisivat perineet melkein tuplahinnan tuohon Klaukkalan lasiin verrattuna…

  Niin ja kiitos kivasta palauttesta, ja ihania viimeisiä odotuskuukausia sinulle! :)

 • Liisa
  30.5.2012 at 16:36

  Tuli kissasi suihkunlattiavesimieltymyksestä mieleen, että meidän perheen (edesmennyt) kisu tapasi raapia pesuhuoneen lattiakaivon auki ja juoda sieltä. Raikastakin vettä olisi ollut omassa kipossa aina tarjolla… Sitten toista vesikippoa alettiin pitää lattiakaivon päällä, jotta se ei olisi saanut kantta auki. Kissa oli pesuhuoneessa, koska tykkäsi nukkua saunassa.

 • Evelyn
  31.5.2012 at 11:38

  Huikea pöytä :) Meillä oli talven koristeena tuollainen samanlainen ovi, johon virittelin joulun aikaan sellaisen havukranssin ja valot. Nyt kesän tullen kotia piti vähän raikastaa ja ovi sai painua terassille. Nyt olen sitä katsellut ja miettinyt, mitä sille tekisi… Tuollainen pöytä ei olisi yhtään hullumpi idea! Tähän kotiin se ei vaan niin hienosti istuisi, kuin teidän kotiinne.

  Näitä sisustusjuttuja ja ihania ideoita lisää, kiitos ;)

 • Kristaliina
  31.5.2012 at 19:14

  Meidänkin kissa viihtyy saunassa! Viehtymys saunatiloihin paljastui ensin ystävän luona hoidossa, kun kissaparka eleli lauteilla koko parin viikon ajan mamman saarihypellessä ympäri Kreikkaa. Ja nyt uuteen (vanhaan) kotiin muutettua Tikru majoittautui myös saman tien saunaan. Jännä juttu – varmaan se on tuollainen hämärä ja suojaisa paikka, missä kissat viihtyvät…

  Ja hieno idea tuo pöydän ”jouluistaminenkin”! :) Luovat ja hassutkin sisustusideat = ihan parasta.

  Sisustusjuttuja olisi joo tarkoitus kirjoittaa useamminkin – mutta hitsi, kun tämä koko taloprojekti on vaan niin kesken kesken kesken. Mutta ehkäpä voisi näyttää silloin tällöin ideoita keskeneräisenäkin. Koska tottahan se varmaan on se hokema, että omakotitalon remontti ei koskaan valmistu… :)

 • Hemuli
  25.6.2012 at 22:14

  Tosi ihana, varsinkin tuo vanha lukko yksityiskohtana.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.4.2013 at 15:47

  Ihana pöytä!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  3.11.2014 at 22:04

  Hei,

  Minä jo kerran tätä mielestäni kommentoin, mutta äitipää vai mikä se nyt olikaan taitaa vaivata? :D

  Olen etsinyt nimittäin vanhaa ovea samaan tarkoitukseen, mutta.. ne on auttamatta liian kapeita ruokapöytä käyttöön. Tai sitten leveät ovat aivan liian kalliita minun ajatukseeni.. Eli mitkä ovat teidän pöydän mitat, jos saa udella? :) Ja toimiiko hyvin, että perhe syö siinä yhtäaikaa ja köhöm.. lukee lehtiä?! ;)

  Tuo pöytä on kaunis. Todella. Tahdon myös. Piste. :D

  Leena

 • rumbalisti (Ei varmistettu)
  1.2.2015 at 23:02

  Moikka! Millä teillä on tuo lasi kiinni tuossa pöydässä? Makaako ihan omalla painollaan ilman kiinnitystä? Kumitassujen varassa? Oma projekti on lasin tilausta vaille valmis, mietinnässä vain on se millä lasi tulisi kiinnittää vai onko se aiheellista. 6mm karkaistu lasi koossa 90×200 kuitenkin painaa aika lailla. :)